Şimdi Ara

Nostalji Yaşayalım Sınav haftalarınız Nasıl Geçerdi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lise dönemleri yazılı haftalarınız nasıl geçerdi kaç saat uyurdunuz?

Hala aklıma geliyor hatta bazen rüyama bile giriyor bu yazılı haftaları, yazılı haftasından 1 hafta önceden başlar yazılı haftası dahil günlük 3-4 saat uyuyordum yüksek almak için, ya sizin nasıl geçiyordu? ( yazılı haftası 2-3 hafta sürerdi)

tüm lise hayatımda bunu uyguladım (4 yıl boyunca)

gelen obp: 96,02

yani 96,5 e yakın bile değil 95 in hemencicik üstü sadece, hedefim 99 obp idi olmadı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi functionmachine -- 22 Eylül 2020; 0:44:29 >

• Full yatardim obp 83 geldi bu yuzden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ilk mezun senem İ kullanıcısına yanıt
    yazılıların yks ye hazırladığını düşünmüyorum ya sen?
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    Alakasi yok zaten hocalara yag ceken obpsi 95 olan kiz 200k yapti ayni okulumda ben 33k

öyle kişilere ben de gıcık kapıyordum ikimizin yazılısı 80 80 olmasına rağmen onun sözlülerine 100 100 girdi benimkisine ise 85 85 girdi bir de o kadar soru sorup çabalamama rağmen, bunu akıllı tahtada e okulunu açtığında görmüştüm ve deli olmuştum içimde, rehber hocasına gittiğimde bir şey yapamazsın şikayet vs yaramaz demişti, neyse diğer derslerden vs alabildiğim max proje ödevi alarak yükseltmeye çalıştım her zaman, proje ödevi yapa yapa yazılı çalışa çalışa + ingilizce ile geçti, test odaklı çalışmak gerekiyormuş belli miktardada halbuki ... bunu dengelemek gerekiyor
    Knk suanki aklim olsa lisenin en basinda temele gecer yks kasardim lisenin onemi yks basarisinda cok az

• İngilizce, Almanca, Biyoloji bu üç ders yaktı beni 70 i geçmediğim fazlaca sınav var bu üç dersten (Biyoloji son iki sene 95 üstü de 9-10 da 30 falan alıyordum)
    obp:93
    yazılılara hiç çalışmadan girerdim 9 - 10 da 11 de çalışmayı bilmiyordum ortalamam 97.5 falandi daha yüksek de olurdu da anca diyelim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu finalleri ne yapacağız
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    bence de öyle sana katılıyorum en azından obp için harcanan enerji yerine yks ye verilirdi, ya Allah aşkına sınavdan 92 95 almışım sözlüme 85 90 girmiş ya 100 bari gir yemin ediyorum derste aktif gösteren biriyim halbuki yani sinir stres, parayı verip temel liseye geçmek gerekiyordu gerçekten ama not şişerene hepsi aynı değildi tabi
  • Sınavlara son gece(son gün demiyorum bakın) baktığım için 9-10 70 ile bitti. Ha sonradan düzeldi tabi bu durum.

• metehanoze M kullanıcısına yanıt
    ah hocam ah sırf obp korkusundan bu derslere hayvan gibi çalışmıştım almanca ve ingilizceye, her gün bakıyordum, alanım sayısal olmasına rağmen mal gibi 11.sınıfta obp em yükek olması için her gün almanca çalıştım yazılıdan yüksek alabilmek için gerçekten aklıma geldikçe depresyona giriyorum keşke obp em daha düşük olup onca saati almanca yerine matematik derslerine verseydim diye kimisi 99 obp + yks de yüksek başarı yapıyor ben de bu olmadı demekki kapasite ikisine yetmiyor aynı anda bende.
    9.sınıfta biyolojiden yüksek almak benim için çok stresliydi nedeni hoca sınıfta konu anlatırken yağların organik kimyadaki açık yapısını tüm tahtaya doldurdu, not aldım sorar diye belki, onun haricininde bio öğretmeni hiç tahtaya yazmazdı çok enderdi hep okuyup giderdik, yazılı sınavında ne soracağı belirsizdi, kitabın her cümlesini ezberlemem gerekiyordu, o yüzden çok stresliydi

bu yıl tyt ye girdik gel görki biyoloji çok kekti, o kadar çaba bence boşunaymış biyoloji için 9.sınıfta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi functionmachine -- 22 Eylül 2020; 1:6:22 >
  • belki kapasitem yüksek olmadığı için beynimi çok zorlamak zorunda kaldım her dersten yüksek almak için, keşke zeki olabilseydim
    9. sınıfa başlamışız biyocu canavar gibi geliyor gözüme acayip büyüttüm gözümde ilk 1 ay çalıştım dokuzda sonra arkadaş ortamı falan dersten soğudum ancak biyolojiden hiçbir sey anlamıyorum hoca kitabi okuyo gidiyo bende evde tekrar yapmıyorum bir sey yapmiyorum hoca tahtaya adezyon kohezyonu anlatmak icin ağaç çizmişti (12. sınıftaki ksilem falan da anlatmıştı aklım karışıyordu çok büyüttüm senin gibi sınavda da gittim ağaç çizdim sonuç 30 :D pişman mıyım çok azıcık :D

şuan neredesiniz hocam ? yoksa mezun musunuz ?

çok benzer şeyler yaşamışız :D lise bittiği için mutluyum çünkü obp mi yüksek tutma baskısı bitti artık
  • Son akşam 6 7 gibi başlardım 2 3 saat çalışırdım sonuç 88.5 obp ve 13k.

• Hadi bakalım hem nostalji, hem de bir nevi itiraf.

11e geldiğimde sınav gecesi neredeyse takıntı olmuştu benim için. Ya gerçekten eksik oluyordum ya da eksik hissediyordum ve onu yapıyım bunu tekrar ediyim derken saat 4-5 oluyordu, dayanabilirsem sabahlıyordum. Bazen hazır hissetmiyorum tribine girip rapor alıyordum. En son bu olay o kadar m*la bağladı ki sabahlayıp günün 3 sınavına girdim ve sonrasında rapor alıp girmediğim 2 sınava (ki bunlar mat ve seçmeli mat sınavıydı, hoca olsun bitsine getirdi, korkunç bir gün..)

Bu dönemi atlattığım için aşırı mutluyum. Umarım aynı hataları tekrar yapmam. Takıntılı olmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lise hayatım boyunca hiç çalışmadım kopya mopya bir şekilde dersleri geçerdim obp 76 geldi sınavda da 5k geri attı acısını bir güzel çıkarttı(ea)
  • Tom Ellis kullanıcısına yanıt
    hocam sen hangi okuldaydin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazili haftasina kadar yatardik. yazili haftasi gelince ben sinavdan onceki gun konulara bakardim. sinavlar genelde son derslere dogru oldugu icin sinavimiz var diyince hocalar dersi salarlardi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.