Norton ghost ile yedeklediğim image'ı usb diske atıp daha sonra geri yükleyebilirmiyim? yani usb den görebilirmi? veya dvd mi yapmam lazım?
2gb lık bi usb bellek al. 1gb yedeğin için yetersiz kalır..4gb ı da bazı bioslar görmüyor.
bunu HP USB disk Storage Format Tool 2.0.6 ile FAT türünde biçimlendir herhangi bir volume ismi ver ama 8 harften fazla olmasın..(sorun çıkarmaması açısından)
Bu zip içerisinde 4 parça dosya var 1.)Ghost.exe Dos için... ve +++
quote:
2.)COMMAND.COM 3.) IO.SYS 4.) MSDOS.SYS
bu üç dosyayı göremeyebilirsin..
Herhangi bir klasörde Araçlar>> Klasör Seçenekleri >Görünüm >> Gizli dosyaları göster i seç.ve Korunan işletim sistemi dosyalarını göster tıkını kaldır
4 dosya görünür halde olduğu zaman kopyala ve Flash diskine yapıştır. + Sistem yedeğin olan .GHO uzantılı dosyayı da Flash belleğe yapıştır.
Bios tan boot ayarlarından USB belleğini seç
kaydet ve restart çek boot ettiğinde boş bi sayfa gelecek siyah ekranda C:\ diye (burda gözüken C normal C sürücüsü değil USB belleğindir.USB belleğinden boot ettiğin için....) Ghost yada Ghost.exe yaz. (C:\Ghost.exe)
Ghost açılınca Local >>Partition >>From İmage den USB belleğindeki GHO uzantılı dosyayı seç ..
Dostaki Ghost ta Mouse kullanamayabilirsin.. seçenekler arasında dolaşmak için Tab , Space , Shift+Tab,Ok Tuşları ,Enter ve Esc tuşlarını kullan.. Tab ileri gitmede Shift+Tab geri gitmede işine yarayacaktır.
Not: Klasör seçeneklerinde ki Korunan işletim sistemi dosyalarını göster tıkını eski hale yani tıklı hale getirmeyi sakın unutma!!!!
yoksa yanlışlıkla C: den yanlışlıkla önemli bi işletim sistemi dosyasını silip sistemini çökertebilirsin...