Şimdi Ara

Normal SSD mi, performanslı SSD mi? Günlük kullanımda fark var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar halihazırda 2 makinemde SSD var bunları alırken performanslı olsun diye özen gösterdim ama en ucuz SSD bile çok yüksek hızlar sunuyor aslında. Günlük kullanımda bunlar arasında hangi farklar var? Okuma yazma hızları, rastgele erişim hızları reelde nerede fark ediyor? Uzman arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Küçük bir örnek olay:
    1-http://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-480gb-530mb-445mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssda-480g-g26-p-BD805683
    2-http://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-ii-480gb-550mb-500mb-s-sata-3-ssd-sdssdhii-480g-g25--p-BD801663
    Bu iki disk arasında hız farkları var, bunlar günlük kullanımda hissedilir mi? Aradaki fiyat farkına değer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• F60gb2-brkt ve F90gbgt-bk kullandım. Şuan Mz-75e250bw kullanıyorum. Photoshop, loading ve sistem açış hızı dışında fark görmedim.
  • Sistemim s950 pro nvme ssd uzerine kurulu. Bazi islemler tabiki daha hizli. Ama grnel olarak sata ssd ile gunluk kullanimda pek fark olmuyor. O yuzden marka model garanti vb olarak guven veren uygun fiyatli ssd isinizi gorecektir.

Ayrica 2 adet ultra II raid 0 olarak kullanimda ultra 2 guzel ssddir ama o fiyatlara ne olmus. Feci vurmus kur. 439tl falandi o disk. Kupon vs ile cok rahat 400tl altina aliniyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 23 Ocak 2017; 18:28:50 >
  • Steam uygulamalarında büyük fark görmedim mekanik disk ile ssd arasında. Windows içinde hızlı, adobe ürünlerinde seri yalnız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Steam uygulamalarında büyük fark görmedim mekanik disk ile ssd arasında. Windows içinde hızlı, adobe ürünlerinde seri yalnız.

Normal SSD ile performanslı SSD karşılaştırması sormuştum hocam. Sizin söylediğinizde ise oyunlar açılırken aralarında ciddi fark olması lazım sanki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Sistemim s950 pro nvme ssd uzerine kurulu. Bazi islemler tabiki daha hizli. Ama grnel olarak sata ssd ile gunluk kullanimda pek fark olmuyor. O yuzden marka model garanti vb olarak guven veren uygun fiyatli ssd isinizi gorecektir.

Ayrica 2 adet ultra II raid 0 olarak kullanimda ultra 2 guzel ssddir ama o fiyatlara ne olmus. Feci vurmus kur. 439tl falandi o disk. Kupon vs ile cok rahat 400tl altina aliniyordu.

Ultra II mi alınıyordu 400'e, ben en iyi 475TL'ye maledebiliyorum şu anda. Neyse maliyeti bir kenara bırakalım, farklara bakalım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgi@sayar

quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Steam uygulamalarında büyük fark görmedim mekanik disk ile ssd arasında. Windows içinde hızlı, adobe ürünlerinde seri yalnız.

Normal SSD ile performanslı SSD karşılaştırması sormuştum hocam. Sizin söylediğinizde ise oyunlar açılırken aralarında ciddi fark olması lazım sanki.

Steam içerikleri farksız çalışıyor ondan değindim. Onun dışında tabi ki hızına lafım yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu fiyata bu ssd değer mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Samsung sm951 nvme kullaniyorum , windows acilis vs normal ssd arasi 2-3 saniye oynuyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.