Şimdi Ara

NOKIA TELEFONLARDA MÜZİK DİNLEMEK HERKES GİRSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar son 1 senede 5 civarı nokia telefon değiştirdim. şu an n78 kullanıyorum. ister java ister symbian olsun biliyorsunuz stereo genişletme diye birşey var.

kulaklıktan bahsediyorum,

stereo genişletmeyi kapalı tutunca ses biraz boğuk ve neredeyse mono gibi oluyor. açınca da gereksiz bir yankı efekti oluyor ve ses tizleşiyor. adamlar standart bir stereo değeri bulamamışlar sanki. çok sinir oluyorum bu duruma. se ve samsung tellerde normal ipod gibi dinleyebiliyorsunuz.. özellikle w910i bu konuda çok iyiydi.

siz stereo genişletmeyi açık mı tutuyorsunuz kapalı mı?

ayrıca benim ipod tarzı müzik dinleyebileceğim signed bir program biliyorsanız lütfen yardımcı olunuz..

teşekkür ederim

• quote:

Orjinalden alıntı: Blanchimont

arkadaşlar son 1 senede 5 civarı nokia telefon değiştirdim. şu an n78 kullanıyorum. ister java ister symbian olsun biliyorsunuz stereo genişletme diye birşey var.

kulaklıktan bahsediyorum,

stereo genişletmeyi kapalı tutunca ses biraz boğuk ve neredeyse mono gibi oluyor. açınca da gereksiz bir yankı efekti oluyor ve ses tizleşiyor. adamlar standart bir stereo değeri bulamamışlar sanki. çok sinir oluyorum bu duruma. se ve samsung tellerde normal ipod gibi dinleyebiliyorsunuz.. özellikle w910i bu konuda çok iyiydi.

siz stereo genişletmeyi açık mı tutuyorsunuz kapalı mı?

ayrıca benim ipod tarzı müzik dinleyebileceğim signed bir program biliyorsanız lütfen yardımcı olunuz..

teşekkür ederim

Telefondan mp3 player kalitesi beklemek mantıksız. Ben monoda dinliyorum taktığım kulaklık da kaliteli olduğu için beni yeterince memnun ediyor fakat dediğim gibi ipod yada başka bir mp3 çalar kalitesi beklemedim telefonumdan hiç bende N82 kullanıyorum

• 5800 da da aynı özellikle ver bende açık canavar gibi ses veriyor ıpod touch'um da kullandığım kulaklıgı takıyorum (sony bir kulaklık) rahat ediyorum ipod da aldığımdan daha iyi performans alıyorum..
  • ben kulaklık olarak sennheiser mx360 kullanıyorum. kulaklıkla müzik dinlerken kullandığım ayarlar ses doygunluğu kapalı, stereo genişletme açık. eq genelde varsayılanda çünkü bas güçlendiricide baslar patlıyor

hoparlörden dinlerken stereo genişletme ve ses doygunluğu kapalı eq varsayılan olarak dinliyorum hoparlör kalitesi güzel bence n78 in fakat benim için hoparlör önemli değil.

sonuçta kulaklıkla kullandığım ayarlarla ses fena değil fakat ben standart stereo genişliğinde dinlemek isterdim açıkçası.. keşke nokia da sony ericsson gibi yapsaymış. amacım kötülemek veya marka fanatikliği değil yanlış anlaşılmasın. fakat sony ericsson walkman lerin kendi kulaklığıyla bile stereo genişletme ve eq kapalı iken müthiş bir kalite alıyordum. megabass ı açıp sesi 2 baloncuk kısınca da bass manyağı oluyordu alet.

nokia nın bence müzik için donanımı gayet yeterli fakat müziği işlemede niye bu kadar başarısız bir yazılım kullanılmış anlamadım

• Ben 5320XM+MX360 kullanıyorum.Biraz kullanılan telefon modeli ilede alakası olabilir.Çünkü 5320'de gerçekten çok güzel ses alıyorum.Stereo genişletme ile kullanıyorum, bunuda hatırlatayım.
  • Cx300 le kullanıyorum n78 i bomba gibi

Ses ayarları genişletme vs kapalı normal moddan bas modunda sorun yok ama tizleri çok bastırıyor o zamanda
  • bende n81 var, n81 i bilen bilir ztn kulaklık takınca 10 kademe olan ses ayarı 20 kademe oluyor ve ses diğer nokia tellere göre %50 daha fazlalaşıyor,ben stereo açık, ses yoğunluğu kapalı ve kendi ekolayzr ayarında dinliyorum, bugun bir test yapma şansım oldu, bir arkadaşımın ipod touch u ile yaptım testi, hem benim telde hem arkadaşımın ipodunda olan 3 tane müzikde yaptım yaptım testi
    1-Müziği aynı anda başlattım ve ipod touch ta ipod kulaklığını ve benim n81 de nokianın kendi kulaklığını kullandım, ses ayarı olarak ipod ve n81 de son seste ve normal eko ayarlarında yaptım testi n81 stereo kapalıydı, bir kulağıma n81 in kulaklığını diğer kulağıma ipod kulaklığını taktım, aldığım ses aynı idi, birebir aynı sesi aldım
    2-n81 in stereo ayarını açtım ses bir kademe daha yükseldi ve kaliteli oldu
    3-n81 in stereo genişletmeyi kapattım, ipoda nokia kulaklığını, n81 e ipod kulaklığını taktım aldığım ses yine aynıydı
    4-n81 in ekolayzr ayarı olarak bass genişletmeyi açtım ve basslar ipod touch a göre müthiş oldu

şunu anladımki n81 ipod touch u ses te biraz olsun geçiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • creative zen x-fi

Telefon hiç bir zaman ipodun sesini karşılayamaz ben creative zen kullanıyorum bunu verdiği kaliteyi bir telin vereceğini düşünmüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: kdr_

creative zen x-fi

Telefon hiç bir zaman ipodun sesini karşılayamaz ben creative zen kullanıyorum bunu verdiği kaliteyi bir telin vereceğini düşünmüyorum

konumuz mp3 çalarlar değil ama kuşkusuz hiç bir telefon şimdilik ipod kalitesi yakayalamaz

• Ben telefonumu (n73 me) ilk aldığımda yanında bir kulaklık vermişlerdi .Hayatımda aldığım en iyi ses performansı ondaydı.Gayet güzel geliyordu sesi, ta ki bozulana kadar.
  • hocam mp3 çalar ile kıyaslanmaz diyorsunuz ama yaptığım testin sonuçları ortada

bende n81 var, n81 i bilen bilir ztn kulaklık takınca 10 kademe olan ses ayarı 20 kademe oluyor ve ses diğer nokia tellere göre %50 daha fazlalaşıyor,ben stereo açık, ses yoğunluğu kapalı ve kendi ekolayzr ayarında dinliyorum, bugun bir test yapma şansım oldu, bir arkadaşımın ipod touch u ile yaptım testi, hem benim telde hem arkadaşımın ipodunda olan 3 tane müzikde yaptım yaptım testi
    1-Müziği aynı anda başlattım ve ipod touch ta ipod kulaklığını ve benim n81 de nokianın kendi kulaklığını kullandım, ses ayarı olarak ipod ve n81 de son seste ve normal eko ayarlarında yaptım testi n81 stereo kapalıydı, bir kulağıma n81 in kulaklığını diğer kulağıma ipod kulaklığını taktım, aldığım ses aynı idi, birebir aynı sesi aldım
    2-n81 in stereo ayarını açtım ses bir kademe daha yükseldi ve kaliteli oldu
    3-n81 in stereo genişletmeyi kapattım, ipoda nokia kulaklığını, n81 e ipod kulaklığını taktım aldığım ses yine aynıydı
    4-n81 in ekolayzr ayarı olarak bass genişletmeyi açtım ve basslar ipod touch a göre müthiş oldu

şunu anladımki n81 ipod touch u ses te biraz olsun geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan1903bjk -- 22 Mart 2009; 23:07:20 >

• envai çeşit telefon kullandım (nokialar sony ler bir motorola falan, tamamı ortanın üstünde konumlandırılmış aletlerdi, merak eden için w810 ve motorolanın e2'side vardı.)

bunların yanında ipod touch ve iriver clix 2

bunlara ek kulaklıklar, mükemmel burn in olmuş sony mdr 818 galiba, sennheiser cx 300, mx 300, etymotic er6 i galiba, yuin pk2

iki tanede cep anfisi

Herhalde bütün bunlar beni baya bi bilgili yapar karşılaştırma yapabilmek için

kısaca yazayım, şu anda n85 + cep anfisi + yuin pk2 kullanıyorum. Bu üçlüyü kalite olarak geçebilecek tek konfigürasyon iriver clix 2 + amfi + yuin olur.

Bunun dışında ipod ve diğer telefonlar hikayedir. Hele hele ipod kalitesine diyen arkadaşlar herhalde ipod dan başka mp3 çalar dinlemediler.

Çünkü ipod'un ses kalitesizliği ünlüdür. İnanmayan mp3 forumunu biraz dolaşsın.

Bunun dışında cep telefonundan mp3 çalar kalitesi alınabilir ancak bu ciddi bir batarya sorununa yol açar, önüne geçmek için bir cep anfisi alın ve yanında kaliteli bir kulaklık, mesela yuin tipi bir şeye benzemese de sesi çok iyi

cep telefonunun ses kalitesine iyi kulaklık %30 ekler, bunun yanına cep anfisi bunlarun üzerine % 30 ekler,

• Şu an en net sesi x-fi de gördüm buda dahili ses kartı var üzerinde ondan kaynaklı zaten sesin tokluğunu netliğini bana göre kulaklık belirler
  • ben 1.5 seneye yakın e65de müzik dinledim.çevirici adaptör kullandım.sesin ne kadar kötü olabileceğini düşünebiliyorsundur.onda stereo genişletme falanda yok ama normal müzik çaları çok kötüydü.baslar desen 5 para etmez tizler desen gene öyle.müzik dinlemek eziyet oluyordu.

ama jukebox programını indirip telefonuma kurdum.nokianın müzik çaları gibi 5 kanal equlazer ayarıda yok çok daha fazlası var.bu sayede kulağına en uygun seside seçebilme şansın var.bence dediğim programı kurup bir dene farkı sende büyük ihtimalle farkedeceksin.eğer hala beğenmiyorum sesi dersen en uygunu gidip bir mp3 player alman
  • Forumda alışkanlık zaten ama bu başlık çok fena alakasız olmuş...
  • ben şu anlık telefonumla yalnızca hoparlörden müzik dinlemeyi seçtim ve kulaklıkla müzik dinlemeyi bıraktım.

mp3çalar peşindeyim artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.