Arkadaşlar ben Nokia Maps kullanıyorum ama malesef GPS Bağlantısı kuramıyorum , nedeni ne olabilir sizce ?
Eskişehir'de yaşamam mı sebep yoksa bilmediğim ve yapılması gereken başka ayar vs. mi var kafayı yiyecem
ayarlar / genel / konumlama / konumlama yöntemleri bölümüne girip bluetooth gps hariç hepsini işaretle.
Zaten işaretli diyorsan o zaman haritalar a girdiğinde telefonu açık alanda 1 - 2 dakika gökyüzüne dikey şekilde tut. Kapak açık olmalı ve versiyonun 12.0.013 ise daha kısa sürede bulabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: Gokhan43
Arkadaşlar ben Nokia Maps kullanıyorum ama malesef GPS Bağlantısı kuramıyorum , nedeni ne olabilir sizce ?
Eskişehir'de yaşamam mı sebep yoksa bilmediğim ve yapılması gereken başka ayar vs. mi var kafayı yiyecem
Versiyonum öyle , ayarlar da öyle zaten ama yok bağlanmıyor malesef
haritalar programından ayarlar sebeke sebekeyi kullan gerektiğinde olsun.. bu arada hava durumununda gps'e bayağı bir etkisi oluyor. kapalı ve bulutlu yerlerde çekmesi zor oluyor. daha önce 1 kere olsun bağlanamadınmı ? daha açık alana gidip 10 15 dakikaya kadar bekle.. kapak açık olsun. telefonun alt kısmını elin kapatmasın. bu şekildede bağlanamıyorsan senin gps çipinde bir sorun olabilir teknik servis yolu gözükecektir.
Yok ya hiç bağlanamadım , açık alana gidiyorum böyle 2-3 dk bekliyorum kapak açık şekilde ama yok uydu işaretindeki 3 nokta yanıp sönüyor yanıp sönüyor.
Teknik servis vs. ama benim telfon İng.'den geldi garanti dışı yani
Bir de bağlanıldığında orası nasıl oluyor ?
ilk bağlantı zaman alabiliyor.. sabırlı ol biraz.. 10 dakikaya kadar bekle bakalım. çünkü Eskişehir Ankara İstanbul fark etmiyor. bağlandığında o gidip gelen sarı noktalar yeşil oluyor. açık alanda bağlantı kurmaya çalışırken seçeneklerden harita seçeneklerini seç uydu durumunu seç.. karşına sayılar çıkacaktır. açık alanda oradaki sayıları bana bir yazarsan sevinirim.
Şuan Harita ayarlarından Şebekeyi Gerektiğinde olarak işaretleyip Wlan notkamı seçtim , programı açtım Wlana bağlandı ve Udu Durumu şuan 13 gösteriyor ama hala sarı yanıp sönüyor
quote:
Yok ya hiç bağlanamadım , açık alana gidiyorum böyle 2-3 dk bekliyorum kapak açık şekilde ama yok uydu işaretindeki 3 nokta yanıp sönüyor yanıp sönüyor.
Teknik servis vs. ama benim telfon İng.'den geldi garanti dışı yani
Bir de bağlanıldığında orası nasıl oluyor ?
Applications ya da Tools'un altında GPS Data diye bir uygulama var, ona gir, girdiğin an çekme cubuğunun altında EDGE simgesi çıkacak (Turkcell kullandığını varsayıyorum) ve en güncel uydu konumlarını cihaza yükleyecek. Eğer Edge/GPRS çıkmazsa uydu konumları güncellenemiyor demektir, bu nedenle bağlantı kurma süresi 15-20 dakikaya çıkabilir. Konum güncellerse 1-2 dakikada bağlanman lazım. Daha sonra Maps uygulamasını açabilirsin.
tamam sabırlı ol biraz.. dediğim sayıların kutucukları siyah oldumu bağlanıyorsun demektir..
quote:
Şuan Harita ayarlarından Şebekeyi Gerektiğinde olarak işaretleyip Wlan notkamı seçtim , programı açtım Wlana bağlandı ve Udu Durumu şuan 13 gösteriyor ama hala sarı yanıp sönüyor
@laconf : Hocam Avea kullanıyorum ve malesef işaret felan çıkmadı
@xmurat : Hocam sayılraın az veya çok olması neyi ifade ediyor bir de az olunca mı çok oluncamı hızlı bağlanıyor veya iyiye işaret demektir
Ayarlar->Genel->Positioning'in altında Positioning Server var, ordaki access point'in cepten internete çıktığın access point (Bende Turkcell-Internet) olması lazım. yoksa güncelleme yapamaz, güncelleme olmadan da GPS malesef zayıf kalıyor.
O seçeneği şimdi Avea Internet yaptım ve aşağıdaki adres de supl.nokia.com da böyle de ücret binecek şimdi
o sayıların çok olması aletinin iyi çektiğini gosterir.. 5 10 12 fılan oldumu bağlantıda zorluklar çıkıyor.. ücrete binecek demişsin ama takma kafana 3 5 kb bişey alıyor ve can sıkıntısı yaratmıyor..
tamam bu şekilde çalışması lazım... doğru böyle ücret biniyor ama en hızlı fix böyle alınıyor. Öteki türlü yaşlanıyor insan beklemekten...
Avea Internet seçtim önceden bir iki tane rakam çıkıyodu şimdi coştu alet ama 24 5 10 7 16 gibi rakamlar arasında değişiyor ediyor ama hala yeşil olmadı
arkadaşlar n95 için cepte msn yukleyeceğim ama oda sms gönderiyor yukleyeceğim ama çekiniyorum çünkü sms gönderiyor acaba bilgileri toplamak içinmi yada imei nosunumu almak için yani acaba niye sms gönderlmesini istiyor..
yorumlarınızı bekliyorum ona göre kuracagım
turbo msn var.. agile var.. fring var.. niye illa cepte msn? ayrıca bu programlar sms filanda yollamıyor..
quote:
Orjinalden alıntı: xmurat
turbo msn var.. agile var.. fring var.. niye illa cepte msn? ayrıca bu programlar sms filanda yollamıyor..
turbo sertifika hatası diyor agile ücretli fring i denemedim ondan dolayı.. turbo çok güzeldi yeni versiyou falan varmı?? yardımcı olurmusunuz
sertifika hatası veriyorsa telefonun tarihini 1 sene geriye alarak deneyebilirsin..
quote:
Orjinalden alıntı: xmurat
sertifika hatası veriyorsa telefonun tarihini 1 sene geriye alarak deneyebilirsin..
önceleri zaten öyle yapıyordum ama en son tele versiyondan sonra olmuyor. peki usta sen gangisini kullanıyorsun?