Şimdi Ara

===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <=== (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.965
Cevap
2
Favori
220.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mawoix

bu cihaz kaça Türkiye' ye gelir acaba

Normalde N97 nin yurtdisinda 400 dolar olupta ulkemizdeki fiyati goz onune alinirsa saniyorum 1.600 - 1.800 TL arasinda bi fiyatta cikar gibime geliyor. Saka gibi ama ulkemizdeki bu vergiler ile bide araci fiyat katlamasi ile somurulmeye acigiz
  • Video oynatma performansı süper. DivX filan dinlemiyor hiç convert etmeden açyor orjinal medya oynatıcısı. hatta subtitle eklentisi ile (Sonradan yükleniyor) altyazıları bile sorunsuz bir şekilde gösteriyor. bi tek mkv formatını açamadı bende. Umarım onun da codec i çıkar onları da açar diye bekliyorum. Yalnız bu codecler yine sonradan yükleniyor. Application manager ile internet üzerinden. Bu cihazı alacaksanız internetsiz olmuyor bunu da aklınızdan çıkarmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realceday -- 31 Ocak 2010; 0:47:41 >
  • YANİ anladığım kadarıyla bu tablet pc gibi bir telefon interneti i phone dan daha iyi sanırım. peki pc programlarıylamı çalışıyor onu anlamadım arkadaşlar codec filan diyor???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocean

YANİ anladığım kadarıyla bu tablet pc gibi bir telefon interneti i phone dan daha iyi sanırım. peki pc programlarıylamı çalışıyor onu anlamadım arkadaşlar codec filan diyor???

Internet olarak benim yaptigim bir test vardi tekrardan linklerim buraya hiz olarak gayet iyi. Cihaz smartphone degil Nokianinda dedigi gibi raw computer sonucta bildiginiz codec setupi var indirip kuruluyor. Ama soylendigi gibi internet olmadan bu cihazin pek bir anlami olmaz surekli internetmi kullaniyorsunuz tabiki hayir ama program, oyun, mail vb gibi seyler icin gerekli. Belli basli seyler yuklendikten sonra sadece gunde belirli araliklarla internet baglantisi yapip rahatlikla is gorup cikarakta cihaz kullanimi yapiliyor.
  • bildiğin codec setupı var derken yani n900 e özel mi yoksa bizim pc de kullandığımız klite codec programını mı yüklüyoruz?

quote:

Orijinalden alıntı: DareJedi

quote:

YANİ anladığım kadarıyla bu tablet pc gibi bir telefon interneti i phone dan daha iyi sanırım. peki pc programlarıylamı çalışıyor onu anlamadım arkadaşlar codec filan diyor???

Internet olarak benim yaptigim bir test vardi tekrardan linklerim buraya hiz olarak gayet iyi. Cihaz smartphone degil Nokianinda dedigi gibi raw computer sonucta bildiginiz codec setupi var indirip kuruluyor. Ama soylendigi gibi internet olmadan bu cihazin pek bir anlami olmaz surekli internetmi kullaniyorsunuz tabiki hayir ama program, oyun, mail vb gibi seyler icin gerekli. Belli basli seyler yuklendikten sonra sadece gunde belirli araliklarla internet baglantisi yapip rahatlikla is gorup cikarakta cihaz kullanimi yapiliyor.

• N900'e ozel bir codec paketi.
  • arkadaşım çok soruyorum ama malum dünyanın parasını vericem yani kusura bakma. peki bu programları nerden buluyoruz hangi siteden indiriyoruz.

• ya sanırım i phone 3gs den interneti daha iyi sanırım anladığım kadarıyla peki dokunmatikte zorlanma oluyormu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: DareJedi

quote:

aylık 250mb lık paketim var. Oyunla işim olmaz. Nette de mail, haber, bilgilenme forumlarını takip etmekten başka pek işim olmuyor. Yani 100mb yetiyor. Onun dışında uygulama, eklenti, kısayol vb. indirme işlemleri için 150mb yeterli olur mu? Mesela, codec eklentisinin boyutu nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tndias -- 1 Şubat 2010; 7:14:07 >

• quote:

ya sanırım i phone 3gs den interneti daha iyi sanırım anladığım kadarıyla peki dokunmatikte zorlanma oluyormu??

Evet daha iyi diyebiliriz, hatta hiz ve cozunurluk olarak su an mobil cihazlar arasinda en iyilerden biri diyebiliriz. Flash destegi var, dokunmatikte sorun olmuyor, multitouch yok sadece ama double tap ile yakinlastirma, daire cizerek zoom yapma vs mevcut.
  •  ===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <===

Internet baglantisi bu sekilde tabi 3G ile 3.5G ile daha denemedim cogu yerde yok zaten suan icin ama buda gayet tatminkar bir hiz kanimca :) Ama 3G ile internete bagli kaldiginiz surece pil omru ciddi anlamda kisaliyor wifi icinde ayni sey gecerli 15-16 saati zor cikarir gerci kullanimda onemli tabi o sirada ama ciddi anlamda batayanin omrunu tuketiyor surekli baglanti. Cihazi deneme sansiniz varsa deneyipte alin sonucta herkes icin renkler ve zevkler degiskenlik gosterebilir. Ama ciddi anlamda boyut ve agirlik olarak ben burdayim diyen bir cihaz. Genis cepli seyler giyiniyorsaniz sorun olmuyor :) Ama Levis pantolon giyipte telefonu kolaylikla cebinize sokamiyorsunuz ekranina bisey olur korkusundan. Gerci ben cantaya attim anahtarlikla fln ama cizilmedi yinede dikkatli olmak gerek.

iPhone 3GS
    Ağırlık 133 g.
    Boyutlar (Y x G x D) 115.5 x 62.1 x 12.3 mm.

N900
    Boyutlar (Y x G x D) 110.9 × 59.8 × 18 mm
    Agirlik 181g

Bugune kadar ekran dokunmatiginde hic zorlanmadim gayet rahat kullaniliyor ama iPhone kullandiktan sonra buna gecis yaparsaniz tabiki bi fark hissedersiniz sonucta kullanilan teknolojiler farkli ama rahatsiz etmiyor rahatlikla soyleyebilirim. 150mblik pakete gelince kullanim onemli belirttigim gibi gadget tarzi seyler 1mb i bulmuyorlar ama programlar genelde min. 7mb - 30mb arasinda degisebiliyor. Oyunlarda Quake 3 arena 240mb kadar :P ama onun disindakiler yine 30mb altinda kaliyor genellikle tabi bu zamana kadar cikanlar icin gecerli bu yazdigim. Codec paketi 15mb idi sanirim tam hatirlamiyorum ama o civardaydi daha bile az olabilir. Birde multitouch iyi guzel ama daire ile direk istenilen yere zoom yapabilmekte keyifli olmus ben begendim sahsen. Bende N900u yaklasik 3 ay ciddi anlamda inceledikten nokiaya mail attiktan bizzat elimde gordukten sonra aldim ki pismanda olmadim su zamana kadar. USB uzerinden sarj olabiliyor olmasi ofiste buyuk avantaj oluyor. Ama neden normal usb gibi kablolar degilde degisik dizaynlar yaparlar anlamiyorum fazladan 2-3 tane elimizde o kablodan olmasinda fayda var bence sonucta usbyi ofiste birakinca evde baglanti yapamiyorsunuz eger bluetooth yoksa.

quote:

arkadaşım çok soruyorum ama malum dünyanın parasını vericem yani kusura bakma. peki bu programları nerden buluyoruz hangi siteden indiriyoruz.

Tabiki soru sormak sart sonucta bir cihaz alimi yapiyorsun kimine gore ucuz kimine gore pahali bir alet. Almadan bile icine sinmesinde fayda var.

• arkadaşlar cihaz arayüzünü Türkçe ye çevirme işi ne oldu. Ben kendi başıma başladım yardımcı olacak varsa bekliyorum. Ama lütfen teknik ingilizcesi iyi olanlar buyursun... PM atabilirsiniz. Çeviri çok kolay. Media player, Tercihler ve birkaç yeri Türkçe yaptım hoş oluyor gerçekten de.
  • Türkçe çeviri için

http://talk.maemo.org/showthread.php?t=34342&page=5

sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Çeviri için aranel'in başlatmış olduğu bir çalışma var. Çeviri için bu ekibe dahil olabilirsiniz. İyi birşey çıkacağına inanıyorum.
  • oraya da baktım ama cevap veren olmadı. ben de kendi başıma uğraşıyorum
  • yukarıda divxleri altyazıyla oynattığı söyleniyor. Bunun için codecleri ve daha sonra subtitle eklentisini filan nereden indirebiliyoruz? Yani meomo.org adresinden indirip daha sonra pc suite ile bağlanıp telefona yükleme imkanımız var mı yoksa cihazın içinden ovi store'a bağlanıp mı yüklüyoruz? Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
  • Merhaba realceday, attığın e-postayı cevapladım ve Garage hesabını onayladım, ilk çevirini gönderdikten sonra hesabını Junior Translator olarak güncelleyeceğim. Görmediysen diye, şuraya bakmayı unutma:http://talk.maemo.org/showthread.php?p=472816#post472816

Çevirileri bitirmiş sayılırız, ancak Nokia'nın henüz paylaşmadığı bazı çeviri paketleri de var, bunlar çıktığında pakete ayrıca dahil edilecekler, ilk paket inşasından (build) sonra UIye uymayan (uzun çeviriler, hoş durmayan dizgeler vs) çevirileri güncelleyip, ilk unstable paketi extras-devel'a yükleyebiliriz =)

• Maemo 5 Türkçe çevirilerinde ilk inşamızı yaptık =) Daha ilk inşa olduğu ve bir çok şey tamamlanmadığı için, bazı resimlerde eksik, yanlış ya da çevirilmemiş kısımlar görebilirsiniz, bunlar sonraki inşalarda ve son sürümde düzeltilmiş olacak =)

İşte ilk Türkçe Maemo 5 (turkish-l10n_0.1 Build 1):
     ===> Nokia N900 | Maemo5 - 3.5' 800x480px - 5MP - 32GB - 256 RAM <===

• İnşallah sonraki sürümlere doğru mükemmel bir çeviri yapılabilir. Teşekkürler paylaşım için.

Tabi haliyle ortam yürütücüsü ismi hiç yakışmamış medya oynatıcısına :)
    Aktar & Senkronla yerine de Aktarma & Senkronizasyon daha ii olurdu sığmıyorsa Aktarma & Senk.
    bu da olabilir. Yanlış anlamayın sadece öneri benimkiler
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.