Şimdi Ara

Nokia N85 ve N96 arasında ne fark var Hangisi daha iyi neden?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Telefonda en önemli aradığım özellik HIZLI olması n73 beni 1 senedir yeteri kadar çileden çıkardı.
    Bunun dışında resim kalitesi, konuşurkenki ses kalitesi, müzik dinlerkenki ses kalitesi ve kablosus internet arıyorum.
    Bahsettiğim modellerden hangisi beklentilerimi daha iyi karşılar

• Ana konularda karşılaştırmalar mevcut.

Fakat N85 işlemci hızı olarak N96 dan üstün.(369-246 mhz idi hızları sanırım)
  • sayın sayın n96 da çift çekirdekli işlemci varmış duyduğuma göre. doğrumudur
  • çift çekirdek değil de çift işlemci olduğu doğru

bende n73 kullanıyordum n85 ten önce.hala da ikinci telefon olarak duruyor n73

resim kalitesi,görüşme kalitesi ve wifi kalitesi ikisinde de aynı.ses kalitesi olarak n96 yı hiç incelemedim.ama n85 kulaklık sesinde son derece iyi.ama hoparlör sesinde pek iyi değil.zaten pekte gerek yok müzik seti değil sonuçta.

http://forum.donanimhaber.com/m_23848290/mpage_13/key_n85%2Cn96//tm.htm#27915594
    bu mesajımda belli başlı farklarından bahsetmiştim bi incele istersen

• bence ikisini de alma ama ille alacaksan n85 al performans olarak daha iyi
  • evet n96 da çift işlemci var ayrıca n96taki işlemci türü daha iyi performans saglayıp daha az enerji tüketiyor n96 çok hızlı ve çok kararlı yani stabil ben bu yüzden n96 aldım tabi 2.8inç ekran ve 16+micro sd için
  • ek olarak N79 düşünebilirsin...

ikisi arasında ben olsam N85 tercih ederdim... aradaki fiyat farkına değmez...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 8.3 çok iyi değil mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet sawgent in dediği gibi çift işlemci olayı.

Ama yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla N85 N96 ya oranla daha performanslı çalışıyormuş.
  • N96 çift işlemci, arm 9, 264 MHz
    N85 tek işlemci, arm 11, 369 MHz

N85 hızlı 105 MHz'lik fark var
  • wıreless larda n85 daha çok tercih ediliyor
  • n82
  • quote:

Orjinalden alıntı: LINEBACKER

sayın sayın n96 da çift çekirdekli işlemci varmış duyduğuma göre. doğrumudur

N73'te de çift işlemci var. Ama birini içine koymayı unutmuşlar muhtemelen..
  • quote:

Orjinalden alıntı: EXcom_Zkko

quote:

Espri mi yaptın ne yaptın ben anlamadım ki bu mesajın içeriğini, amacını?
  • quote:

quote:

quote:

Espri mi yaptın ne yaptın ben anlamadım ki bu mesajın içeriğini, amacını?

İçeri amacı, N73'ün de çift işlemciye sahip olduğu ve buna rağmen oldukça yavaş çalıştığını belirtmek.. Başka soru?

• N73 te çift işlemci varsa ve bukadar yavaşsa ben şu saniyede N96 dan vazgeçtim.
    Demekki telefonlarda çift işlemci hiçbir işe yaramıyormuş:S

Grçi dün gidip her iki telefonuda bizzat denedim test ettim ikiside hemen hemen aynı hızlara sahip ama filim oyun müzik program yükleyince hafızayı doldurunca ne hale gelirler bilemiyorum:S Keşke birileri ikisinide full doldurup böyle bir inceleme yapsa
  • N96 bencmark'larda da zaten geride kalıyor. Oyun falan da oynarım diyorsan sana tavsiyem 3d hızlandırma özelliği bulunan n82 veya N95 alman yönünde..

Şu videoya bir göz at istersen.. N95 ile N96 arasındaki fark..

http://www.youtube.com/watch?v=40VGYPB_hSs&feature=related

ekleme;

bi tane daha..
    http://www.youtube.com/watch?v=pRzQRTygSp4&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 11 Mart 2009; 13:24:47 >

• İlk olarak N73 te ram sorunu var işlemci değil. Telefonda bir kaç işlem yaptıktan sonra ram 10mb a kada düşüyor. Açılış ram i zaten 18-19mb gibi bişey. Yeni nesillerde bu sorun ortadan kalktı.

N96 nın N85 ten üstün yanları; az da olsa malzeme kalitesi ve daha iyi kayar kapak mekanizması , 0.2" daha büyük ekran, belli bir açıda durması için "kickstand" (ayaklık) vs.
    N85 in N96 dan üstün yanları; daha iyi batarya performansı, oled ekran(fazla güneş ışığı durumu hariç), daha küçük boyutlar, FM verici vs.

İşin özü N96 ya vereceğin farka değmez. Biraz daha bekleyip N97 alabilirsin N96 ya vereceğin parayla. Bana sorarsan telefon almak için iyi bir zaman değil. Kesin alacaksan da N85 olsun. N79 da düşünebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Al PaC

İlk olarak N73 te ram sorunu var işlemci değil. Telefonda bir kaç işlem yaptıktan sonra ram 10mb a kada düşüyor. Açılış ram i zaten 18-19mb gibi bişey. Yeni nesillerde bu sorun ortadan kalktı.

O yüzden 5610'da gayet akıcı oynayan 200kb'lık java oyun N73'de ağır oynuyor sanırım?
    Ram eksiği zaten var, orası ayrı bir olay..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 11 Mart 2009; 14:51:47 >
  • quote:

N96 bencmark'larda da zaten geride kalıyor. Oyun falan da oynarım diyorsan sana tavsiyem 3d hızlandırma özelliği bulunan n82 veya N95 alman yönünde..

Şu videoya bir göz at istersen.. N95 ile N96 arasındaki fark..

http://www.youtube.com/watch?v=40VGYPB_hSs&feature=related

ekleme;

bi tane daha..
    http://www.youtube.com/watch?v=pRzQRTygSp4&feature=related

hocam ben youtube açamadım orda tam olarak söylemek istediğiniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 11 Mart 2009; 20:18:10 >

• Kısaca N95'in işlem ve oyun performansında (2d/3d hızlandırıcıdan dolayı) N96'yı ve N85'i ezdiğini anlatmak istedim.. N82 de N95 ile aynı sistemi (çift işlemci + 2d/3d hızlandırma çipi) kullanıyor..
    N96 ise yavaş işlemci ve 2d/3d hızlandırma özelliğinin eksikliği ile bana göre aldığı parayı hakeden bir model değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.