Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (625. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
900.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 623624625626627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Telefonunda Mesajlar > Seçenek > Ayarlar > Kısa Mesaj > Karakter Kodlaması kısmında İndirgenmiş Destek şeklinde bir seçenek var, bu seçenek Türkçe karakter kullandığın zaman bunları standart GSM alfabesindeki en yakın karşılığına dönüştürür, bu nedenle Türkçe karakter kullansan da kullanmasan da bir SMS 160 karakter tutar.

Ama PC Suite böyle bir seçeneğe sahip olmadığı için Tam Destek modunda çalışır, karakter çevrimi yapmaz ve Türkçe bir karakter kullandığın anda bir SMS 70 karakter tutar.

S60 arabirimi üzerindeki bir çok bileşen, resmen ilk çıktığında nasılsa o şekilde duruyor; sadece üzerlerine gerekli gördükleri 3-5 konuda ekleme yapmışlar zamanla. Bir bileşik mesajın en fazla 10 SMS boyutunda olabileceğine dair sınırlama büyük ihtimalle vaktinde telefonlar daha uzun SMS'leri alamadığı için konmuştu ve hala o günlerden kalmadır, ya da PC Suite'de böyle bir kısıtlamama olmaması PC Suite'den mesaj yazan adam ne yaptığını bilir mantığının bir sonucudur; tam olarak bilemiyorum.

S60'ın bir çok bileşeninin yeniden yazılması gerekiyor bence, daha önce de bu konudaki fikirlerimi iletmiştim burada. Allah'tan sistemin temeli sağlam da hala götürüyor, yoksa kullanışlılık (özellikle de aynı firmanın S40 ürünlerine bakılınca) çok düşük, güncellik ancak yamalarla sağlanıyor o da nereye kadar... 5. sürüm bile kocaman bir yama paketi..

ilginiz için çok teşekkür ederim sorunun nedenini şimdi daha iyi anlıyorum bir çok insan 10mesajlık yer kaplayan mesaj yazmamıştır hayatında fakat ben yazıyorum işte konuşamadığım durumlarda anlatmak istediğimi uzun uzun yazmayı seviyorum fakat adı üzerinde "kısa mesaj servisi" ama bence 10 mesaj sınırı 20-30 olmalı isteyen bu sınıra kadar yazar isteyen yazmaz uzun lafın kısası müşteri her zaman haklıdır

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Benim bildiğim TR karakter desteği geldi. Ben 2 mesajlık TR harf içeren mesaj yolluyorum ki orada da 2 yazıyor ama benden 2 kontör alıyor.

Deneyin isterseniz.

evet reis ustam türkçe karakter desteği geldi fakat telefondan ve pc suite üzerinden birbirinin aynı olan 2 mesajı türkçe karakterlerle birlikte yazıp telefona kaydedince biri 4 mesajlık yer kaplıyorsa diğeri rahat 10u geçiyor durum öyle oluncada 10 mesajı geçen mesaj telefona kaydedilse bile telefon üzerinden yollanmıyor fakat pc suite üzerinden yollanıyor yada telefondan mesaj yazarken 10mesajdan fazlasını yazamıyorsun pc suite üzerinden istediğin kadar yazabiliyorsun ve yine pc suite üzerinden yollayabiliyorsun yani hacı durum karışık yazdıkça yazar insankontor konusunda haklısın 2-3 mesajlık mesaj yazınca 1 sms hakkım gidiyor kontrol ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer1989 -- 12 Ocak 2009; 1:00:09 >

• Başka 1 suite varsa yani bunun gibi mesaj atma destekli ondan denemeli.

• http://rapidshare.com/files/182243079/Winter-2_by_aqualux.zip

TEMA PAYLAŞIMI

• Ya arkadaşlar bu siyah n82 Türkiyeye gelmicekmi ? gelicekse nezaman bilen varmı acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: xmrtx

Ya arkadaşlar bu siyah n82 Türkiyeye gelmicekmi ? gelicekse nezaman bilen varmı acaba

zaten türkiyede değilmi şuan ?
  • Satan yer pek denk gelmedi ? Varda benmi görmedim acaba :)
  • Resmi olarak ülkemize siyah rengi gelmedi, spot ya da paralel ithalat olarak bulunuyor.
  • hocam çok güzel açıklamışsınız valla süper olmuş yazınızbu arada verdiğin o n85 fotolarını gördüm.baya gözlerim bozuldu.hatta yakından bakayım derken gözlerimden yaş geldi.ama burdaki foto paylaşım bölümünde n85 te bu kadar kötü foto görememdim ben?n82 daha iyi bunu net olarak görebiliyorum

fakathttp://www.nseries.com/index.html#l=home (n serisi resmi sitesinde) n82 ve n85 tanıtım videolarına baktım.n85 videosunda dvd kalitesinde videolar çekin diyor.fakat n82 tanıtım videosunda böyle birşey yazmıyor.sanki n85 video kousunda daha iyi gibi geldi bana.üstelik küçük bi artı daha yakaladım.n85 video kayıtta aac stereo olrak kayıt yapıyormuş.

bu arada n serisi sitesinde neden n96 değilde n85 ana sayfada gösteriliyor bunada tam olarak anlam veremedim.
    artık hangisi daha ucuzsa onu alacam.umarım n82 daha ucuz olur.çünkü bzim burda n85 daha ucuz.belkide yaza n82 daha ucuz olur.hocam yazımın sonunda şunu sormak istiyorum;

Symbian OS 9.3, S60 3.2 UI
    (N82: Symbian OS 9.2, S60 3.1 UI. İşletim sisteminde hack edilebilirlik önemliyse N82, görsellik önemliyse N85 daha iyi)
    FM verici
    (N82: Böyle bir özellik yok. Güzel bir özellik, ama arabam olmadığı için olsa kaç defa kullanırdım belirsiz..)
    RDS özellikli Stereo FM Radyo
    (N82: RDS eksik ve olması gereken bi özellik, N85 daha iyi.)
    Navi-teker
    (N82: Var aslında ama aktif değil, kullanılmıyor. Olsa ne kadar kullanırım belirsiz.)

hocam yukrda yazmış olduğun artılar ve eklsilerin tam olrak ne anlama geldiğini bilmiyorum biraz daha açarmısınız onları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 12 Ocak 2009; 19:36:03 >

• N85 nasıl stereo kayıt yapabilir? Tek mikrofonla teknik olarak mümkün değil ki!

http://www.forum.nokia.com/devices/N85 adresinde video çekimi esnasında stereo ses kaydına dair en ufak bir şey göremedim. Nokia'nın kendi ürettiği telefon hakkında kendi sitesinde verdiği bilgiler yanlış diye düşünmüyorsun umarım?

Ayrıca N85 başlığında da sana defalarca bunun olmadığı söylendiği halde senin bunu iddia etmeye devam ettiğini gördüm, aşağıda da GSMArena'daki incelemeden aldığım videonun (http://i.gsmarena.com/vv/reviewsimg/nokia-n85/gsmarena_v001.mp4 ) değerleri var:

Hala stereo kayıt yaptığını düşünüyor musun?

• hayır düşünmüyorum
  • fakathttp://www.nseries.com/index.html#l=home (n serisi resmi sitesinde) n82 ve n85 tanıtım videolarına baktım.n85 videosunda dvd kalitesinde videolar çekin diyor.fakat n82 tanıtım videosunda böyle birşey yazmıyor.

Zamanında N82'de de yazıyordu, N85'ten sonra N97 çıkınca ona yazarlar, N85'ten kaldırırlar. Nasılsa adamların ilk amacı telefonu satmak (orası reklam amaçlı bir site) telefon hakkında %100 kesin bilgi vermek değil. (Zaten DVD kalitesi konusunda önceki sayfalarda tartışmıştık, Nokia'nın söyleminin ticari bir hile olduğu ortada)

sanki n85 video kousunda daha iyi gibi geldi bana.

Yukarıdaki GSpot görüntüsünden görülebileceği üzere N82'de 2700 kbps olan bitrate değeri N85'te 3600 kbps, haliyle videolar biraz daha az sıkıştırıldığı için biraz daha kaliteli olacaktır; ama dikkatini birşeye çekmek istiyorum: Nokia'nın telefonlarını pazarladığı sitede söylediklerine değil, kendi deneyip görerek elde ettiğim değerler üzerinden konuşuyorum. Sana da her üreticinin reklamını doğru kabul etmemeni öneririm.

üstelik küçük bi artı daha yakaladım.n85 video kayıtta aac stereo olrak kayıt yapıyormuş.

Yukarıda cevabı verdim. YAPMIYOR!

bu arada n serisi sitesinde neden n96 değilde n85 ana sayfada gösteriliyor bunada tam olarak anlam veremedim.

N85 daha yeni, daha fazla satması lazım Nokia'nın, bu yüzden reklam önceliği artık N85'in.

hocam yukrda yazmış olduğun artılar ve eklsilerin tam olrak ne anlama geldiğini bilmiyorum biraz daha açarmısınız onları?

peki.

Symbian OS 9.3, S60 3.2 UI
    (N82: Symbian OS 9.2, S60 3.1 UI. İşletim sisteminde hack edilebilirlik önemliyse N82, görsellik önemliyse N85 daha iyi)

Bu işletim sistemi ve sürümü.
    N85'inki daha yeni (son sürüm diyelim) ve daha sıkı güvenliğe sahip, daha göze hitap ediyor.
    N82'nin işletim sistemi ise bir önceki sürüm, güvenliği v20 nolu yazılıma kadar daha düşüktü ve bu yüzden güvenliği kırılabilip istediğin herşeyi yükleyebileceğin bi hale geliyordu.

FM verici
    (N82: Böyle bir özellik yok. Güzel bir özellik, ama arabam olmadığı için olsa kaç defa kullanırdım belirsiz..)

N85'te küçük bir FM radyo vericisi var içinde, böylece kısa mesafe içinde radyo yayını yapabiliyorsun. Bu da en çok arabada işine yarar, arabanda radyoyu telefonunda vericiyi açıp kablo bağlantısı kurmak zorunda olmadan telefonundaki şarkıları arabanda dinleyebilirsin.

RDS özellikli Stereo FM Radyo
    (N82: RDS eksik ve olması gereken bi özellik, N85 daha iyi.)

RDS = radyonun teleteksti. Yani o sırada hangi radyo açık, hangi şarkı çalıyor vs bilgileri telefonunun ekranında görebilirsin.

Navi-teker
    (N82: Var aslında ama aktif değil, kullanılmıyor. Olsa ne kadar kullanırım belirsiz.)

Ortadaki yön ve seçim tuşunun üzerinde parmağını dairesel bir şekilde kaydırdığın zaman sanki telefonu dümenle kontrol ediyormuşsun gibi kumanda etmeni sağlayan bir özellik. Arkadaşları etkilemek için işe yarar ama günlük kullanımda lüzumsuz buluyorum, dümen olmadan da aynı işi görebiliyorum.

• hocam 9.2 9.3 kısmında n82 hack edilebilir dediniz.bu versiyon güncellemesi gibi bişimi oluyor?n85 te kırılamıyor demiştiniz.yani n82 ye yeni versiyon yükleyip n85 e yükleyemiyormuyuz?
  • Cevabım, açıklamam masalsı bir tarih dersi tadında olacak ama idare edin

Symbian işletim sisteminin bundan önceki sürümlerinde her program istediği gibi yükleniyor ve telefon üzerinde istedikleri tüm yetkilere sahip oluyorlardı, bu da Symbian virüslerinin türemesine neden oldu ve Symbian işletim sisteminin güvenilirliğini sarstı.

Bunun üzerine 9. sürümünde itibaren aşağıdaki çift aşamaya dayanan bir güvenlik sistemi eklendi:

1. Yüklenecek programlar güvenilir yetkililer tarafından imzalanmalı
    2. Bu imzalar ile programların yapabilecekleri ve yapamayacakları belirlenmeli

Gayet mantıklı ve güzel çalışan bu sistem, ©rackli programların çalışmasını engellediğinden, insanların ©rackli programları yükleyebilmek için bu aşamaları geçecek şekilde programları imzalaması gerekti.

Program imzalamak için gerekli olan sertifikayı program geliştiricilerine programları kendi telefonlarında denemelerini kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz olarak sunan tek bir yetkili yer vardı (www.symbiansigned.com ) ve insanlar ©rackli programları yükleyebilmek için bu geliştiricilere özel sertifikaları almaya başladılar.

Tabi bu Symbian'ın işine gelmedi, çünkü program üreticileri ürettikleri programları insanlar kolayca ©rackli hallerini kurabildikleri için satamaz ve dolayısı ile söylenir olmuşlardı. Bu durumun önüne geçmek için sertifika vermeyi keserek, imzalanacak programları kendi siteleri üzerinden kendileri imzalamaya başladılar ve buna da Open Symbian Signed ismini verdiler.

Bu yeni uygulamayı geliştirirken de korumayı amaçladıkları üreticilerin programları imzalanamasın diye, her programın sahip olması gereken bir nevi kimlik numarası olan UID'ler üzerinde kısıtlama getirdiler ve böylece yalnızca Open Symbian Signed ile imzalanmak üzere yazılmış programlar imzalanabilir oldu.

Bu ücretsiz program geliştirenlerin kolayca uyum sağladığı bir adım oldu ancak telefonuna kurduğu programlara ücret ödemek istemeyen insanların ihtiyaçlarına çözüm olmadı, bu yüzden bu insanlar çözüm aramaya başladılar. Ve bir gün o çözüm bulundu...

Symbian işletim sistemindeki bu güvenlik mekanizması, bazı özel yazılımlar aracılığı ile kırılabiliniyordu ve böylece insanların canları ne isterse yüklemelerinin önü açılıyordu, ki bu hadiseye de hack dediler.

N82'deki işletim sisteminin de güvenlik mekanizması kırılabiliniyordu, ancak Symbian bu hack hadisesini hemen duydu ve v30 nolu yazılım ile bunun önüne geçti (ve henüz v30'u kırabilmiş bir insan yok). N85 ise doğuştan bu kırılma olayına bağışıklıkla geliyor, bu yüzden N85'in hiç bir yazılımı kırılamıyor.

Umarım anlayabilmişsindir

• sugar kahveci
    Karanlıkta fotograf cekip hangisi net cekiyorsa onu al. Ayrıca jbenchmark sitesinde N82 ile N85 kıyaslamasına bak farkı göreceksin. N82 den daha uzun ömürlü, yani geleceğe yônelik bir cihaz olsaydı ben alırdım. N82 al gözün arkada kalmasın.
  • beyler bugün core player 1.30 yükledim ama kendi çektiğim videoları oynatırken ses normal gelirken görüntünün 5 saniyede bir güncellendiğini gördüm daha sonra 1.25 i yükledim sorun aynen devam ediyor. Şimdi bunu düzeltmem için ne önerirsiniz?
  • Kendi videolarını real player'dan izle.

Benim bildiğim core'u kasıyor bizim videolar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Starforces

sugar kahveci
    Karanlıkta fotograf cekip hangisi net cekiyorsa onu al. Ayrıca jbenchmark sitesinde N82 ile N85 kıyaslamasına bak farkı göreceksin. N82 den daha uzun ömürlü, yani geleceğe yônelik bir cihaz olsaydı ben alırdım. N82 al gözün arkada kalmasın.

cevaplarınız için tşk ederim.n82 şüphesiz foto çekimi konusunda daha iyi.star yeni ismimde yakışmış bana şugar kahveci

quote:

N82'deki işletim sisteminin de güvenlik mekanizması kırılabiliniyordu, ancak Symbian bu hack hadisesini hemen duydu ve v30 nolu yazılım ile bunun önüne geçti (ve henüz v30'u kırabilmiş bir insan yok). N85 ise doğuştan bu kırılma olayına bağışıklıkla geliyor, bu yüzden N85'in hiç bir yazılımı kırılamıyor.

gecebekçisi bu çok kötü birşey o zaman n85e neredeyse hiçbir programı yükleyemeyeceğim anlamına geliyor çünkü piyasadaki programların çoğu serfitikasız olduğu için n85 e serfitikalı program aramak samanlıkta iğne aramak gibi bişey olur o zaman haksızmıyım?
    bu arada verdiğin video değerleirini anceledim n82 2700 kbps alırken n85 3600 kbps alıyor bunun tam olarak anlamı ne oluyor.arada ciddi bi rakamsal fark gördüm ben.

• gecebekçisi bu çok kötü birşey o zaman n85e neredeyse hiçbir programı yükleyemeyeceğim anlamına geliyor çünkü piyasadaki programların çoğu serfitikasız olduğu için n85 e serfitikalı program aramak samanlıkta iğne aramak gibi bişey olur o zaman haksızmıyım?

haksızsın çünkü bu hack olayı ortaya çıkmadan önce biz ipmart, opda gibi sitelerdeki hayırsever insanlar aracılığı ile sertifika alıyorduk ve işimizi bir yere kadar bu sertifikalarla görebiliyorduk

bu arada verdiğin video değerleirini anceledim n82 2700 kbps alırken n85 3600 kbps alıyor bunun tam olarak anlamı ne oluyor.arada ciddi bi rakamsal fark gördüm ben.

bunun anlamı: bir önceki sayfada söylediğim gibi videolar biraz daha az sıkıştırıldığı* için biraz daha kaliteli olacaktır diye düşünüyorum.
    * yüksek kbps = az sıkıştırma

arada ciddi bi rakamsal fark gördüm ben.

evet ben de gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 13 Ocak 2009; 11:04:54 >

• hocam cevapların gerçekten çok tşk ederim.yeterince aydınlandım bu konularda.n82 ağır basmaya başladı artık.ama bizim burda n82 daha pahalı belki ilerleyen zamanlarda ucuzlar diye bekliyorum.olmassada n85 alırım.ama öncelik artık n82 de
  • 
Sayfa: önceki 623624625626627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.