Şimdi Ara

Nokia Lumia 920 - Kısa Süreli Kullanım Sonrası İlk İzlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar teknolojiye ilgili olmakla birlikte, bu işin uzmanı değilim. O yüzden olabildiğince objektif yazmaya çalışsam da, hatalarım, yanlış algılamalarım olabilir, affola.

Kasa

Öncelikle cihaz oldukça büyük. Telefon çok ince olmamakla birlikte, ben daha önce N95 8gb kullanıyor olduğum için beni rahatsız etmedi bu durum. Ayrıca tek elle kullanmakta pek mümkün gözükmüyor. Ama şunu da çok net söyleyebilirim ki, inceleme şansı bulduğum akıllı telefonlar içinde sağlamlık hissini en çok veren telefon da yine Lumia 920 oldu. Bu arada ben siyah-mat renk olanı satın aldım, parmak izi vb. çıkmıyor şimdilik kasanın üzerinde. Parlak olan renkler de durum nedir bilemeyeceğim. Yine göreceli olmakla birlikte gerek ben, gerekse ev arkadaşım cihazı çok çok beğendik.

Ekran

Ekran tartışmasız harika. Gerek renkler, gerek parmak hareketlerini algılama konusunda hiçbir sıkıntı yok. En yüksek parlaklığa getirdiğiniz de hayran olmamak elde değil, düşük parlaklık da bile kalitesini ortaya koyuyor.

Kamera

Lumia hakkındaki en belirsiz konulardan biri kamera mevzusu idi. Ben şu kısa süre içerisinde yaptığım fotoğraf çekimlerinden gayet memnunum (ki güneşin batmasına yakın bir zamanda yapabildim bu çekimleri), en beğendiğim nokta şu oldu: Normalde elimde hafif bir titreme olduğu için iyi fotoğraflar çekemiyordum, Nokia'nın Ois teknolojisi bu konuda imdadıma yetişti. Akıllı çekim özelliği sayesinde de 5 poz çekip, içlerinden en iyisi seçiyorsunuz; ayrıca istemediğiniz nesneleri filan kaldırabiliyorsunuz fotodan. Yalnız oda içinde yaptığım video çekimlerinde, hafif tonlama değişimleri filan olmuş(tam nasıl ifade edilir bilmiyorum). Bu durum muhtemelen yazılımsal bir sorun ve bir güncellemeyle halledilecektir. Zaten bir güncelleme geleceği konuşuluyordu bu konuyla ilgili.

Şu an için pek vaktim olmadığından, yaptığım çekimleri koyamıyorum. İlk fırsatta koymaya çalışacağım.

Uygulamalar

Şu an için en olumsuz durum "uygulama eksikliği". Markette yaptığım kısa inceleme sonrası, az ama öz uygulama var. Çok gereksiz, kalitesiz uygulamaya rastlamadım. Ama yine de her aradığınızı bulmanız imkansız. Hatta muhtemelen aradığınız spesifik programların bir çoğunu bulamayacaksınız şu an. Ama bu dezavantajı ortadan kaldırmak için windows'un nasıl harıl harıl çalıştığını, para aktardığını bildiğim için ümitliyim. Yine de daha önce Android, ios kullananlar ilk başta bir boşluğa düşmüş hissine kapılacaklardır.

Ses

Ses konusunda harika bir cihaz olmuş, kulaklık performası da çok iyi. Bu cihaz bile böyleyse, ses konusunda daha iyi olduğu iddia edilen Htc 8x nasıldır, gerçekten merak ediyorum. Ama tek kusur, zil sesi seviyesi, müzik sesi vs. ayrı ayrı ayarlanamıyor veya ben beceremedim. O da bir güncellemeyle halledilebilir.

Genel Anlamda Windows

Kişiselleştirme konusunda kısıtlı olduğu için eleştirilen Windows phone 8'i ben çok beğendim. Evet, pek kişileştirme yapamıyorsunuz; ama sistem gayet düzenli ve stabil duruyor ilk izlenim olarak. Benim gibi karmaşıklığı sevmeyenler için harika. Sistemi kendine göre özelleştirmek isteyenler için not, kutucuk renklerini filan değiştirebiliyorsunuz . Ayrıca Windows, kişi yönetimi, rehber, sosyal ağları yönetme gibi konularda harika bir iş çıkarmış. Yine uygulamaların açılma süreleri gayet hızlı. İnternet performansını çok beğendim herhangi bir donma vs. yok; ama diğer amiral telefonlarla karşılaştırmasını yapamayacağım.

Burada Nokia'ya özel bir parantez açmak istiyorum. Gerçekten son dönemdeki yanlış politikalardan sonra Nokia aklını başına almış gibi. Özellikle Nokia'nın programları Lumia'yı apayrı bir noktaya götürüyor. Müzik uygulaması, Nokia Bilen Göz, Drive (beta olmasına karşın), haritalar(zaten oldukça iyiydi), akıllı çekim, kısacası hepsi kullanışlı ve kolay kullanılır bir halde.

Şarj

Bu konu hakkında daha sonra bir güncelleme yaparım, şu an için %5 gözüküyor şarj ve pil tasarrufu modunda tahmini kalan süre için 1 saat yazıyor.

Özet

Özetle, küçük aksaklıklara rağmen(birçoğu güncellemeyle giderilecektir muhtemelen), Lumia 920 oldukça alınası bir cihaz olmuş. Gerek Nokia'nın, gerekse Windows'un bu işe ne kadar önem verdiğini anlamak zor değil. Birazcık kalın ve ağır olan yapısına karşın, oluşturduğu hisle üst sınıf olduğunu açıkca ortaya koyuyor Lumia 920. Windows phone 8'de geleceğe dair çok olumlu izlenimler veriyor bence (ki şu an için bile, gayet keyifli olmuş). Fiyat olarak bazılarınca eleştirilmekle birlikte, cihazın ele alınarak incelenmesi, fiyatın abartı olmadığını gösterecektir.

8x mi Lumia 920 mi derseniz; iki cihazı alan da pişman olmayacaktır muhtemelen; ancak Nokia uygulamaları bence önemli bir artı, lumia hanesine yazılan. Ama iki cihazı da inceleyip öyle karar vermek en mantıklı olan.

Umarım faydalı olmuşumdur. Alan, alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.

Çekim Örnekleri

Elimde çok hafif bir titreme var, o yüzden her ne kadar sabit tutmaya çalışsam da, küçük titretmeler yapmış olabilir.

Tamamen karanlık ortamda, flaşsız, yalnızca odak ışığı yardımıyla

Tamamen karanlık ortamda flaşlı

Az ışıklı ortamda flaşsız ve odak ışığı yardımı olmadan (Beni hayrete düşüren bir foto, gerçekten ortam oldukça loştu)

Az ışıklı ortamda flaşsız, odak ışığı yardımıyla

Az ışıklı ortamda flaşlı

Yakın çekim, 16:9

Yakın çekim, 4:3

Çekim ayarı otomatik, 4:3

Çekim ayarı otomatik, 16:9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amiloglukozidaz -- 15 Kasım 2012; 12:49:55 >

• teşekkür ederim dostum ama senden ricamız lütfen fotograf video çekimlerini bekliyoruz en önemli bir özellik olan ois testide rica ediyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: salihbocVI

teşekkür ederim dostum ama senden ricamız lütfen fotograf video çekimlerini bekliyoruz en önemli bir özellik olan ois testide rica ediyoruz

Muhtemelen gece yarısı en kötü sabah, foto ve video koyarım. Bu arada incelememi istediğiniz başka şeyler de varsa yazarsanız, elimden gelirse inceler, yorumlarımı yazarım.
  • İncelemelerde görüşme esnasında ses kalitesi sorunları olduğundan bahsediliyor. Siz de yaşadınız mı?
  • Ses kaydı kalitesinden de bahsedersen sevinirim, güle güle kullanın. :) sarısı icin sabirsizlaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al PaC

İncelemelerde görüşme esnasında ses kalitesi sorunları olduğundan bahsediliyor. Siz de yaşadınız mı?

Ev ortamında olduğum için şu ana kadar genelde hoparlörden konuştum, orada bir sıkıntı yaşamadım, hatta karşı tarafa özellikle sordum sesimin nasıl gittiğini, çok iyi olduğunu söylediler; siz bu soruyu sorunca şimdi bir de ev arkadaşımla bir deneme yaptık ahizeden, yine bir sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amiloglukozidaz

quote:

Orijinalden alıntı: Al PaC

İncelemelerde görüşme esnasında ses kalitesi sorunları olduğundan bahsediliyor. Siz de yaşadınız mı?

Ev ortamında olduğum için şu ana kadar genelde hoparlörden konuştum, orada bir sıkıntı yaşamadım, hatta karşı tarafa özellikle sordum sesimin nasıl gittiğini, çok iyi olduğunu söylediler; siz bu soruyu sorunca şimdi bir de ev arkadaşımla bir deneme yaptık ahizeden, yine bir sorun yaşamadım.

Cevap için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

Ses kaydı kalitesinden de bahsedersen sevinirim, güle güle kullanın. :) sarısı icin sabirsizlaniyorum.

Hem video çekerek, hem de mağazadan indirdiğim bir uygulama üzerinden 2 ayrı test yaptım. Videoda sesler gayet net çıkmış, aynı şekilde program üzerinden de sesler gayet net ve yüksek bir şekilde kaydedilmiş. Ses kaydı konusunda bir sıkıntı gözükmüyor.

Bu arada ses kaydını denemek için çektiğim videoda da renklerin karışması pek hoşuma gitmedi, sanki otomatik ayar yaparken cihaz yazılımsal bir sıkıntı yaşıyor gibi. Yarın bir de uzmanı olmasam da kendim ayar yaparak video çekmeyi deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak
  • Bu cihazda genel anlamda hep olumlu yorumlar geliyor cihazın bende bıraktığı ciddi bir albeni var oda sanırım android işletim sisteminden sıkıldığım için cihaz hakkında oyun performansı falan nedir arkadaşlar bilen varmı oyunlarda takılma yaşanıyormu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrihak -- 15 Kasım 2012; 7:53:58 >
  • quote:

quote:

Ses kaydı kalitesinden de bahsedersen sevinirim, güle güle kullanın. :) sarısı icin sabirsizlaniyorum.

Hem video çekerek, hem de mağazadan indirdiğim bir uygulama üzerinden 2 ayrı test yaptım. Videoda sesler gayet net çıkmış, aynı şekilde program üzerinden de sesler gayet net ve yüksek bir şekilde kaydedilmiş. Ses kaydı konusunda bir sıkıntı gözükmüyor.

Bu arada ses kaydını denemek için çektiğim videoda da renklerin karışması pek hoşuma gitmedi, sanki otomatik ayar yaparken cihaz yazılımsal bir sıkıntı yaşıyor gibi. Yarın bir de uzmanı olmasam da kendim ayar yaparak video çekmeyi deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak

Galiba market haricinde pek bir problem yok gibi.O da zamanla gelişecek tabi.Güzel inceleme olmuş.Ne kadara aldınız peki ? Hayırlı olsun yeni cihazınız.

• quote:

quote:

Hızlı cevabınız için teşekkürler, kısa sürede ufak sorunları da düzelteceklerdir. Ses kaydı mono mu stereo mu diye tartışmalar vardı bir ara forumda. Microsoft'un büyük desteği var Nokia üzerinde ki sunumu da Lumia ile yaptılar zaten. Ben de en kısa zamanda bir tane edinmek istiyorum.

• quote:

quote:

ancak gürültü önleyici yokmuş diye biliyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: emrihak

Bu cihazda genel anlamda hep olumlu yorumlar geliyor cihazın bende bıraktığı ciddi bir albeni var oda sanırım android işletim sisteminden sıkıldığım için cihaz hakkında oyun performansı falan nedir arkadaşlar bilen varmı oyunlarda takılma yaşanıyormu.

Ben şu ana kadar oynadığım oyunlar için de bir takılma sorunu görmedim; ancak sorun şu ki ücretsiz oyunlar içinde elle tutulur oyun sayısı çok az (birkaç 3d oyun hoşuma gitti yalnızca, görecelidir tabii bu); ücretli oyunlar daha iyi olabilir, ama denediklerim içinde bilindik Angry Birds vb. haricinde çok tatmin eden beni yine olmadı. Yalnız oyun kısmında xbox ismini görünce, yakında çok iyi oyunlar karşımıza çıkabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Hızlı cevabınız için teşekkürler, kısa sürede ufak sorunları da düzelteceklerdir. Ses kaydı mono mu stereo mu diye tartışmalar vardı bir ara forumda. Microsoft'un büyük desteği var Nokia üzerinde ki sunumu da Lumia ile yaptılar zaten. Ben de en kısa zamanda bir tane edinmek istiyorum.

Bir başka forumda da aynı tartışma bir youtube videosu üzerinden yapılmıştı, link isterseniz pm'den yollayabilirim. Sanırım üzerinde birkaç mikrofon olmasına karşı, yazılımsal olarak mono kayıt yapıyor. Güncelemeyle çözülür belki de. Ama ben oda içinde yaptığım ses kayıtlarında performansı beğendim.

Gürültü önleyiciyle ilgili konuya gelirsek, özellikler arasında var gözüküyor (Bknz. gsmarena). En kısa zamanda gürültülü bir ortamda denerim.

Dip not: Şu an çekim yapıyorum. Kısa süre sonra birkaç foto ve video ekleyeceğim.

• demek alanlar bile olmus acikcasi sasirdim bu kadar erken gelmesine, neyse hayirli olsun

• parasını hak etmeyen bir cihaz. 100 tl daha koy note 2 al.

• beyler resmi ağızlardan öğrendiğime göre bu telefonun mikrofonu nokia 808inkiyle aynı.Rich recording denmemesindeki büyük bir etken ise mono ses kaydı yapması.Ancak yinede konserlerde ses patlaması olmadan ses çekebilirsiniz...
  • İlk mesaja çekim örnekleri eklendi
  • hoparlör ses kalitesi nasıl?? cok yüksek olması önemli değil. cılız cırtlak bi ses olmasın yeter. doygun ve tok baslı bi ses varmı??

en kısace n95inle bi karşılaştırma yaparsan ikisinede 10 üzriden kaç verirsin??
  • foto cekimleri güzel olmuş ellerine sağlık. fakat telefonu bi yere sabitleyipte tekrar gece ortamında başka cekimler yapsan??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.