Şimdi Ara

Nokia Lumia 720 Kullananlar Kulübü | Ana Konu (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.133
Cevap
17
Favori
180.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uppermost

Telefonuzuna ıyı bakın. Servose gıder tamır olmazsa 625 verıyorlar. 720 mı sımdıden ozledım.

Böyle bir şey olamaz siz istemedikten sonra. En azından para iadesi alsaydınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, L920'nin ağırlığı beni ürküttüğü için L720 almaya karar verdim tasarımı da, çok sıkı ve hoş bir model. Oyunla işim olmaz müzik ve ses kalitesi önceliğim olmakla birlikte internet hızının 21Mbps olması ve RAM'in 512MB olmasından başka hiçbir endişem yok L720'de. En çok da, 128 gram ve 4,3inç ekranı beni çekti. İnternetteki yorumlarda 8,1'e geçince pil 8,0'a göre yarı yarıya azalmış sizde de, bu durum oldu mu, genel olarak nasıl sizce L920 almadığıma pişman eder mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtar72

Merhaba, L920'nin ağırlığı beni ürküttüğü için L720 almaya karar verdim tasarımı da, çok sıkı ve hoş bir model. Oyunla işim olmaz müzik ve ses kalitesi önceliğim olmakla birlikte internet hızının 21Mbps olması ve RAM'in 512MB olmasından başka hiçbir endişem yok L720'de. En çok da, 128 gram ve 4,3inç ekranı beni çekti. İnternetteki yorumlarda 8,1'e geçince pil 8,0'a göre yarı yarıya azalmış sizde de, bu durum oldu mu, genel olarak nasıl sizce L920 almadığıma pişman eder mi?

bende preview güncellemeleri yüklü. güncellemelerin birinden sonra bi ara pilde sıkıntı olmuştu ama şuan gayet iyi. internet hızına niye takılıyorsun ki, 21Mbps alacak altyapı var mı. tek sıkıntısı 512 ram. güncellemeler arttıkça sürdürülüyor yazısını çok göreceğiz kesin. bazen ana ekrana dönerken bile sürdürülüyor yazıyor birkaç saniye. oyun bende oynamadım, onun dışında mesajlaşma uygulamaları, mail vs için kullanıyorum gayet memnunun telefondan.

• Para iadesi için uğraşsam en az 1 ay daha telefonsuz kalacaktım. Benzer şikayetleri internet de okuduktan sonra uğraşmamaya karar verdim. 0 olarak almayı düşünen varsa uyarı olsun. 625 in fiyatı daha yüksek olmasına rağmen 720 bana göre daha iyi bir telefondu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurtar72 kullanıcısına yanıt
    önceliğiniz müzikse htc 8x'i de düşünebilirsin. beats audio var onda hem de 1 gb. ama nokia uygulamaları yukleniyor mu bilmiyorum here maps, mix radio filan..720'nin kulaklığı berbat iyi bir kulaklık alman şart. internette birçok sekme açmayı seviyorsan sayfalar yeniden yüklenir bunu da bil..ama en fazla iki tane açarım yeter dersen her türlü işini görür. alternatif olarak uc browser 8.1 var o sekme konusunda daha iyi. 2000 mah ile 1 günü rahat çıkarırsın merak etme.
  • kerbuga K kullanıcısına yanıt
    Kulaklık sorun değil, onu bir biçimde çözerim. Asıl, hoparlör sesi nasıl gür ve nitelikli mi, yoksa 20 santimden bile duyulamayan cızırtılı bir ses mi? Yanılmıyorsam WP markette de, "musiXmatch" uygulaması var diye biliyorum Android'li telefonumda vazgeçilmezimdi aynı anda hem iyi bir müzik çalar hem de, "SoundHound" gibi müzik parçasının kime ait olduğunu belirten işlevi var. L720'sinde "musiXmatch" kullanan var mı? HTC 8X'i de düşünmüştüm bir ara ama onun da, iki önemli eksiği var L720'ye göre 16GB günümüzde çok az bir bellek alanı L720 ise 64GB sunuyor benim için önemli çünkü sırf müzik arşivim neredeyse 13-15GB yer tutuyor aşırı yetersiz o konuda. İkinci eksiği ise, harita ve GPS bir Nokia gibi ücretsiz ve sınırsız hizmet veremez HTC. Aslında HTC değil, Nokia'dan başka, hiçbir marka böylesine bir hizmeti sunmuyor. L720'nin hoparlör sesi Nokia 808'im kadar çıksa benim için yeterli bilmiyorum Lumialarda ses niteliği nasıldır ama, çok da mıymıntı olacağını sanmıyorum umarım yanılmıyorumdur.

• GSM Arena'daki verilere göre 808 ve L720'nin ses verileri neredeyse aynı bu durum hoşuma gitti. Yani, 808'den ses konusunda bir eksikliği yok demek ki. geriye 512MB ileride sorun oluşturur mu ve WP10'u alır mı?

NOKIA LUMIA 720 - Hoparlör Ses Gücü: 72 Desibel, Hoparlör Gürültü Gücü: 66 Desibel, Zil Sesi Gücü: 75 Desibel
    Kulaklık Ses Gücü: 83,1 Desibel, Görüşme Sesi Gücü: 80,9 Desibel

NOKIA 808 PureView - Hoparlör Ses Gücü: 71 Desibel, Hoparlör Gürültü Gücü: 64 Desibel
    Zil Sesi Gücü: 78 Desibel, Kulaklık Ses Gücü: 89,7 Desibel, Görüşme Sesi Gücü: 89 Desibel
  • quote:

Kulaklık sorun değil, onu bir biçimde çözerim. Asıl, hoparlör sesi nasıl gür ve nitelikli mi, yoksa 20 santimden bile duyulamayan cızırtılı bir ses mi? Yanılmıyorsam WP markette de, "musiXmatch" uygulaması var diye biliyorum Android'li telefonumda vazgeçilmezimdi aynı anda hem iyi bir müzik çalar hem de, "SoundHound" gibi müzik parçasının kime ait olduğunu belirten işlevi var. L720'sinde "musiXmatch" kullanan var mı? HTC 8X'i de düşünmüştüm bir ara ama onun da, iki önemli eksiği var L720'ye göre 16GB günümüzde çok az bir bellek alanı L720 ise 64GB sunuyor benim için önemli çünkü sırf müzik arşivim neredeyse 13-15GB yer tutuyor aşırı yetersiz o konuda. İkinci eksiği ise, harita ve GPS bir Nokia gibi ücretsiz ve sınırsız hizmet veremez HTC. Aslında HTC değil, Nokia'dan başka, hiçbir marka böylesine bir hizmeti sunmuyor. L720'nin hoparlör sesi Nokia 808'im kadar çıksa benim için yeterli bilmiyorum Lumialarda ses niteliği nasıldır ama, çok da mıymıntı olacağını sanmıyorum umarım yanılmıyorumdur.

hoparlör arkada konumlandırılmış ama ses çıkışı güzel yani .
    musixmatch kullanıyorum. altyazıları güzel gösteriyor. başka bir özelliği var mı bilmiyorum .
    ayrıca şunu da bil ki telefonla gelecek kulaklık tam anlamıyla çöp. yeni kulaklık alman lazım. rezil bir müzik playerı var. ondan da söz edeyim. bu konuda sıkıntılı.

bütün wp8 ler Windows 10 alacak. buna 512 mb ramlı lumia 720 de dahil.
  • koçari K kullanıcısına yanıt
    Zaten genelde buna Android de, dahil telefonla yüklü gelen müzik çaların iyi olduğu çok ender görülür o sorun değil. Sorun olan marketinde bu olumsuzluğu kapayacak "musiXmatch", "PlayerPro", "PowerAmp" gibi güçlü ve nitelikli canavarların olması önemlidir onlar varsa sorun yok. Ama, onlar yoksa sorun var demektir.
  • quote:

Zaten genelde buna Android de, dahil telefonla yüklü gelen müzik çaların iyi olduğu çok ender görülür o sorun değil. Sorun olan marketinde bu olumsuzluğu kapayacak "musiXmatch", "PlayerPro", "PowerAmp" gibi güçlü ve nitelikli canavarların olması önemlidir onlar varsa sorun yok. Ama, onlar yoksa sorun var demektir.

Windows phone da bir de şöyle sıkıntı var. bir uygulama markette varsa sorun bitmiyor. uygulamalar androddeki gibi isotaki gibi kaliteli değil. destek de zayıf. instagram hale beta.. sanırım aylardır betada. muxmatc dışında ki iki oynatıcı da mağazada yok. musicmatxth da androiddeki gibi mi emin değilim açıkçası. dediğim gibi mağaza çok zayıf.
    öyle player bolluğu bekleme..bir iki tane denemiştim ama telefonun kendi playerindan fazla farkları yoktu..bu hafta vlc player gelecek belki iyi bir alternatif olabilir. ben geçen sene almadan önce şu videoyu izlemiştim 720 ve 820'nin hoparlör gücünü test ediyor. 720'ninki arkada olduğu için yastık gibi yumuşak yerlere koyarsan ses azalıyor..

http://www.youtube.com/watch?v=kXUEVnZBqWA

windows 10'u tüm cihazlar alacak ama kısıtlı bir şekilde alacak..bir de 512 mb ile daha da hanttallaşır mı bilmiyoruz..

hafıza olayına bence bu kadar takılma..1 gb'a ortalama 200 şarkı atabilirsin..sen bilirsin ama 15 gb müziği yanında taşımak benim için abartı.. zaten ben daha çok kendi müziklerimden ziyade mix radio'dan 4 tane çevrimdışı liste indirip onları dinliyorum. eğer windows 10'u da düşünüyorsan 925, 830 gibi seçeneklere bakmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerbuga -- 17 Kasım 2014; 23:40:08 >

• kerbuga K kullanıcısına yanıt
    WP 10'da ek olarak ne özellikler gelecek yenilik olarak? Müzik konusunda evet çoğu kişi için abartı gelebilir ama inan, benden daha çok abartanları da, gördüm ilgiler çeşit, çeşit ben güzel olan her tür müziğe açık olduğum için, klasikten TSM'ye, Tango'dan Valse müzik yelpazem geniştir o nedenle abartılı bulduğun bellek alanı işin içine girsen az bile, gelir ve bazen olmadık yerde olmadık müziğe gereksinim duyabilirsin ve o, an için seni kurtaran arşivinin genişliği olur. Elbette bu hevesle yapılmış bir iki aylık biriktirme değil yılların emeği var.
    windows phone'dan phone eklentisi kalkacak sadece windows 10 olacak ismi. masaüstü mağazası ve telefon mağazası birleşecek..uygulamaların artması bekleniyor tabi şu an için fazla bir bilgi yok. tahminlerime göre 2015 sonlarına doğru gelir.

ben de senin gibiyim müzik konusunda 2 tb arşiv var ama açıkcası dinleyecek vakit fazla olmuyor o yüzden 150-200 civarı mp3ü telefona atıyorum daha sonra bir kısmını silip yenilerini atıyorum. dediğim gibi mix radyo veya benzeri uygulamalarla yeni şarkılar keşfetmek daha çok ilgimi çekiyor. herkesin kullanım amacı farklı elbette sana kalmış bir şey diyemem.
  • L720'sinde "Team 64GB MicroSDXC UHS-I Class 10 40MB/Sn Hafıza Kartı + SD Adaptör (TMMSD64GUHS)" kullanan var mı, "Hepsiburada" yorumlarında diğer kartlara göre hızından övgüyle söz etmişler ve yorumlardan birinde aygıtınız "SDXC" uzantılı Micro değilse, aygıtınız kartı tanımaz işinize yaramaz denmiş "SDXC" uzantılı kart yada bu ürünü kullanıp da, sorun yaşayan oldu mu?

http://www.hepsiburada.com/liste/team-64gb-microsdxc-uhs-i-class-10-40mb-sn-hafiza-karti-sd-adaptor-tmmsd64guhs/productDetails.aspx?productId=ftflshteam64gb&categoryId=60003724

Bu arada Kerbuga bilgilendirici yanıtın için sağ ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtar72 -- 19 Kasım 2014; 1:06:15 >

• Beyler temperlı ekran koruyucu kullanan var mı? Şunu soracağım gerçekten söylendiği gibi kırılmayı önlüyor mu ve kalınlığı dokunmatiği etkiliyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefon kasma yapıyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_fan_club

Beyler temperlı ekran koruyucu kullanan var mı? Şunu soracağım gerçekten söylendiği gibi kırılmayı önlüyor mu ve kalınlığı dokunmatiği etkiliyor mu?

İşe yarar mı bilmem ama, piyasada bulunmuyor. Diğer marka yada modellere var da, L720'yi önemsemiyorlar. İnternette toptancı sitesinde buldum bağlantısı aşağıda istersen tıkla bir bak ama tek tek satmıyorlar. Çin'den ısmarlanıyor baya taklalı iş.

http://turkish.alibaba.com/trade/search?SearchText=temperli+cam+ekran+koruyucusu+Nokia+Lumia+720&selectedTab=products

Örneğin şu bağlantıda 1,5 Dolara veriyor ama en az 100 parça ısmarlama zorunluluğu var. Forumda herkes alacak olsa bile, 100 kişi çıkar mı L720 kullanan hadi çıktı diyelim 100'ü de, ben alacağım der mi?

http://turkish.alibaba.com/product-gs/9h-explosion-proof-0-33-tempered-glass-screen-protector-for-nokia-lumia-720-60077198444.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtar72 -- 19 Kasım 2014; 15:09:50 >

• bence ingilizcesi sağlam olan bir arkadaş iletişime geçsin o satıcıyla elbet miktarı düşürüp ilan açacaktır. kaç kişi kesin alır yazsın buraya ona göre söyleyelim bi adama deneyelim şansımızı . eğer olursa ben alırım. şimdi ben yazarımda satıcıya translate ile olmuyor :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre_fan_club

Beyler temperlı ekran koruyucu kullanan var mı? Şunu soracağım gerçekten söylendiği gibi kırılmayı önlüyor mu ve kalınlığı dokunmatiği etkiliyor mu?

İşe yarar mı bilmem ama, piyasada bulunmuyor. Diğer marka yada modellere var da, L720'yi önemsemiyorlar. İnternette toptancı sitesinde buldum bağlantısı aşağıda istersen tıkla bir bak ama tek tek satmıyorlar. Çin'den ısmarlanıyor baya taklalı iş.

http://turkish.alibaba.com/trade/search?SearchText=temperli+cam+ekran+koruyucusu+Nokia+Lumia+720&selectedTab=products

Örneğin şu bağlantıda 1,5 Dolara veriyor ama en az 100 parça ısmarlama zorunluluğu var. Forumda herkes alacak olsa bile, 100 kişi çıkar mı L720 kullanan hadi çıktı diyelim 100'ü de, ben alacağım der mi?

http://turkish.alibaba.com/product-gs/9h-explosion-proof-0-33-tempered-glass-screen-protector-for-nokia-lumia-720-60077198444.html

Öncelikle değer verip yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Baştan sona haklısınız hocam 720yi fazla önemsemiyorlar. Çinden de küçücük şeyi getirmek pek mantıklı gelmiyor. Toptancıyı ben de görmüştüm ama 50-100 tane alıp ne yaparım diye kapamıştım.
    Sizi bulmuşken sorayım gerçekten işe yarıyor mu bu jelatin hocam?

• 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.