Şimdi Ara

Nokia E90 incelemesi-Fotoğraflar/SSS/Problem çözümleri vb (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
950
Cevap
6
Favori
85.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bulursam hemen haber veririm size (Türkçe menü İngilizce Q klavye diye) Yada bir şekilde product code modifiyesi yapmak lazım.Bu konu ile ilgili referans bir yazı vardı bulursam eklerim burayada.
  • Hadi ya o konu ile iligli referans yazı nedir bilmiyorum ama işimizi çözer herhalde
    Vipra sen bu referans kodu vs anladığına göre senden ümitliyim baba yardımcı olursan sevinirim şu işi çözersem bu cihaz tamam olur benim için.

Not:Kılıf arayışları devam ediyor

Çok teşekkürler cevap verdiğin için.
    Sabırsızlıkla bekliyorum yazıyı.

Saygılar.

quote:

Orjinalden alıntı: Vipracing

Bulursam hemen haber veririm size (Türkçe menü İngilizce Q klavye diye) Yada bir şekilde product code modifiyesi yapmak lazım.Bu konu ile ilgili referans bir yazı vardı bulursam eklerim burayada.
  • İnşallah bulurum Bilgisayarımda yok baktım herhalde devoloper forumda okudum arıyorum bulunca (inşallah) buraya yazarım.
  • Arkadaşlar bulduğunuz kılıfları da buraya link veya resim koyarsanız sevinirim.. Kutudan da çıkmadığı gibi bu cihaza uygun nasıl türde kılıflar olabilir merak ediyorum..
  • bunda yurtdışı alsanda Türkçe'ye çevirsende klavye ingilisce olduundan kötü bence
  • ben kılıfların resmini bırak kendisini nerden alırım onu arıyorum herhangi bir kılıf olsa yeter:)
    alete foto makinesi kılıfı alacaktım ona bile sığmadı uzunluk olarak :)

bu arada önemli bir bilgi size.
    Doğubankta gittigidiyorda vs de çok fazla F klavye dizilimli E90 var.
    Dalgınlıkla yada görmeden satın almayın.
    F klavyeli E90 alanların tek şanslı olduğu nokta var içinden deri kılıf çıkıyormuş hediye
    Bu deri kılıfı harici satın almak isteyenler içinse rakkam 20 Euro (doğbank fiyatı, bence yüksek)
    Şimdi sizler nereden kılıf aldınız görmek isterim.

Türkçe Menü İngilizce Klavye Durumu;
    Benim gibi ekonomik nedenlerden yurt dışı cihaz almış menüsünü tr yapmış ama klavyesini ne yapacağım diye düşünen arkadaşlar için şunu bildirmek isterim.Klavyede Chr tuşu var buna bastığınızda tüm noktalama işaretlerini barındıran tüm nokia larda olan menü çıkıyor oradan istediğini noktalama işaretini seçip uygulayabiliyorsunuz.Klavyeden tuş kombinasyonları yerine bu şekilde noktalama işareti çıkarıyorsunuz.
    Şimdilik idare eder bir yöntem.

Vipra nın bulacağı dökümanla işi çözene kadar şimdilik en iyisi bu.

Bu arada özelime bazı arkadaşlardan cihaz türkçeleştirme simlock kırma vs gibi istekler geliyor.Ben o işlerden anlamıyorum arkadaşlar :) sadece e90 ın product key ini değiştirdim ve versionu nokia nın sitesinden güncelledim böylelikle oldu.Bu işlerin piri biri değilim :)
    SAYGILAR.

• Arz talep meselesi.Bana da geliyor
  •  Nokia E90 incelemesi-Fotoğraflar/SSS/Problem çözümleri vb

Resimdeki gibi belimde gezdirirmiyim bilmem ama en azından cebime attığımda güvende duracak bir kılıf aldım.

Not : resmi büyük tuttum detayları görün diye.
    Bu arada vipraya ayıp oluyor böle amatör amatör resimler ama :P idare edin herşey paylaşmak uğruna.

Kılıfı bir arkadaşımdan aladım e90 için getirtmişler 20ytl den satıyor.
    Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhant -- 20 Ağustos 2007; 22:51:37 >
  • Bende hayatta takamıyorum belime kışın ceket içi yazında pantalon yan cep yada freebag içinde taşıyorum kılıfla yada kılıfsız.Tabiki koyduğum bölüm/cepte cihazdan başka hiç bir şey olmuyor :)

oguzhant: Beğendim kılıfı bende almak isterim.E90 a fazla bir 'bulk' katmamış.Fiyatıda uygun.Sakıncası yoksa nereden temin edebileceğimi pm ile yada buradaz yazabilirmisin.
  • Ben n70 imi hep cepte taşırdım ama bu maşallah 14lü gibi bunu böle taşıyamam.
    bende bel çantamda taşıyorum dediğin gibi kışında aynen.
    Kılıfı tabiki herkezle paylaşırım (sanırım bizden başka kimse yazan yok burada)
    Kılıfı bir arkadaştan aldım büyük firmalara böle mal veren biri öle belli başlı bir dükkanı yok bir deposu var m.köy taraflarında oradan arabasıyla dağıtım yapıyor gidip alabileceğiniz bir yer değil.Siz aklıma geldiniz ben bunlardan arkadaşlara almak istiyorum bana elden stoğundan kaç tane satarsın dedim en fazla 5 tane verebilirim dedi.Ben kendime aldım kaldı 4 hakkım.Durum bu.Ama bence kılıf için 20 ytl çok isterseniz sorun soruşturun.Ama fark etmez ben illa ondan alıcam derseniz M.Köy yada Nişantaşından elden teslim ederim yada karşı ödemeli kargoyu size hayır işi olaraktan yollarım (tabiki kılıfın ücreti mukabilinde )

quote:

Bende hayatta takamıyorum belime kışın ceket içi yazında pantalon yan cep yada freebag içinde taşıyorum kılıfla yada kılıfsız.Tabiki koyduğum bölüm/cepte cihazdan başka hiç bir şey olmuyor :)

oguzhant: Beğendim kılıfı bende almak isterim.E90 a fazla bir 'bulk' katmamış.Fiyatıda uygun.Sakıncası yoksa nereden temin edebileceğimi pm ile yada buradaz yazabilirmisin.

• temel yazılımları rapide yüklemen mümkünmü vipra?
    smart movie filan
  • Güzel bir incele olmuş teşekkürler
  • oguzhant: Cevaplar için teşekkürler
    Şu an paralı tek yazılım kullanıyorum o da HandySafe (desktop yazılımıda var tel deki yazılım ile senkronize oluyor) çok başarılı bir yazılım.Baka şifreleri kredi kartı web siteleri vb ne kadar gizli bilgi varsa onda saklıyorum.Bu tipte bir yazılımın da asla ilaçlanmış olanın kullanılmasını tavsiye etmem

- Filimleri çevirmek için Super video convertor kullanıyorum (Apple dada Quicktime pro kullanıyorum Windows altındada Super adlı video çeviriciyi) İlk sayfada linki var %100 freeware yani tamamen bedava bir program tavsiye ederim (onunda ayarlarını yazacağım)
    - Ön ekranda (iç ekranda çalışmıyor) podcast,web üzerinden yüzlerce radyo vb için : spodtronic kullanıyorum buda %100 freeware bir program (henüz E90 nın iç ekranında çalışmıyor ama dış ekranda sorunsuz yakında E90 ile tam uyumlusuda çıkar):
    Spodtronic sayfası için buraya tık.
    - Kişisel finansman işemleri için yine %100 freeware bir program olan : Jabplite kullanıyorum Jabplite ın en son E90 ile uyumlu sürümünü indirmek için buraya tıklayın.
    - Excel,Word,pdf için cihaz ile beraber gelen QuickOffice ve pdf reader ı kullanıyorum.
    - Oyun : Cihaz ın içinden yada Nokia web sitesinden inirilebilecek Global race game ve Nokia 3250 nin Snake oyununu kullanıyorum ( 2side %100 bedava)İleride birde tavla oyunu (iç ekran ile uyumlu) alabilirim
    - Ekran görüntülerini almak için : ScreenShot2 2.8 versiyonunu (Buda %100 freeware bir program) kullanıyorum. İndirmek için buraya tık
    - Videoları zaten en güzel Super çevirici çeviriyor ve iç ekranda Real player oyantıyor o yüzden farklı bir şey kullanmıyorum.
    - Web ve e-mail için de gerekli olanlar yani cihaz ile beraber gelenler bence çok güzel.İleride Operanın E90 ile uyumlu en yeni versiyonu çıkınca deneriz. (ileede full html e-mail isteyen içinde profimail var ama benim ihtiyacım yok diye kullanmıyorum)
    - Güncel döviz kuru çevirici,hava raporu vb içinde yine cihaz ile beraber gelen : Worldmate i kullanıyorum (Pro versiyonunda henüz THY vb ile ilgili ekstraları satın almamı gerektirecek bir şey yok)
    - GPS için 1 aylık lisans aldım.Zaten kötü haritalar şu anki hali ile.İyice güncellemedikleri sürece bir daha almam.

• ya onu soracaktım bu gps nasıl kullanıyor bu telefonda geçen baya kurcaladım gprsden biyerlere filan bağlandı bir baktım 50 kontur gitmiş onuda anlatırmısın?
  • hala foto yok yahu
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzhant

ya onu soracaktım bu gps nasıl kullanıyor bu telefonda geçen baya kurcaladım gprsden biyerlere filan bağlandı bir baktım 50 kontur gitmiş onuda anlatırmısın?

hafta sonu biraz gps ile denemem oldu, önce kendi yerimi buldurdum, sonra gideceğim yeri isim olarak yazdım onu da buldu, ardaki mesafeyi harita üzerinde gösterdi, rutu belirledim ve de yola çıktım, neticede nerede olduğumu (güzergahımın hangi bölümünde) görerek gittim, çok güzeldi :)

ama bazi yerlerde mesafeler karisti, mesela otoban cikisina 1-2 km var gibi gosterdiginde ben orayi gecmistim, baska bir yerde sahil yolundayken haritaya gore bulundugum yeri denizin ici olarak gosterdi falan, hatta yahu su an denizdeyiz korkmayin falan dedim yanimdakilere:)

aslinda metrelik yanilmalarla yerimi tam gostermeli ama araç hareket halinde olduğundan falan mi sapitti bilmiyorum, haritalar genelde fena değildi, herhangi bir harita ya da yazilim falan da indirmedim, önemli söyleyeceğim; bu işlerle uğraşırken bataryayı duman etti! full olan gösterge akşamüstü tek çizgiye düştü :( bir de habire uydularla haberleşirken hangi hatti kullandi bilmiyorum, yani sizin söylediğiniz "50 kontör gitti" durumu benim faturalı hatta nasıl yansıdı farkında değilim, sanki turkcell ile alakali bir iletisim degil diye düşünüyorum ama emin değilim...

• abi 2 msgda bir foto yolluyorum
    görmüyormusun resimleri acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

hala foto yok yahu
  • benim anlamadığım şey nasıl yani gps paralı mı? ilk defa öğreniyorum bunu. çok saçma değil mi paralı olması yani aydınlatırsanız sevinirim.
  • quote:

Ebyadeki E90 kılıfları : Kılıflar için tık

sn. vipracing,
    ebuy'daki verdiğiniz linke baktığımda aşağıdakiler ilgimi çekti, ben özellikle 2. ve 1. yi beğendim... siz ne düşünüyorsunuz?

http://cgi.ebay.com/BLACK-Skin-Case-LCD-FLIM-for-Nokia-E90-Communicator_W0QQitemZ200143457292QQihZ010QQcategoryZ20367QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
    1. bu linkteki kılıf basit ama kullanışlı gibi duruyor...

http://cgi.ebay.com/CarryMobile-Leather-Case-for-Nokia-E90-Book-Black_W0QQitemZ150151403848QQihZ005QQcategoryZ20367QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
    2. bu ise deri ve sağlam görünüşlü, işlevsel sanki, ama biraz pahalı!...

http://cgi.ebay.com/HARD-CASE-Cover-Fascia-Housing-Faceplate-For-Nokia-E90_W0QQitemZ130144264571QQihZ003QQcategoryZ20369QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
    3. bu çok sağlam ama basit bir şey, çok da ucuz...

http://cgi.ebay.com/CLEAR-CRYSTAL-Skin-CASE-LCD-PROTECTOR-FOR-Nokia-E90_W0QQitemZ200144062549QQihZ010QQcategoryZ39838QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
    4. bu da değişik...

• quote:

Orjinalden alıntı: oguzhant

abi 2 msgda bir foto yolluyorum
    görmüyormusun resimleri acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

hala foto yok yahu

kılıf resimleri deil E90 ile çekilmiş resimler
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.