Şimdi Ara

Nokia E71 vs Samsung B7320 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: esdearizmm

Gerçekten çok önemli bir okuya parmak basmışsınız,teşekkürler.
    Belirtmek ve paylaşmak isterim ki sar değeri ne olursa olsun tüm telefonlarda KABLOLU kulaklık kullanalım.Ve tüm tüm frekans yayıcı cihazlar radyasyona neden olduğu için özellikle çocuklarımızda uzakta konumlandıralım.

Elekriğin geçtiği her şeyde Manyetik alan mevcuttur.Normal kablolu kulaklıkta zararlıdır ama BT kulaklıklara nazaran daha azdır ama sütden çıkmış ak kaşık değildir.
  • Arkadaşlar aramızdan ayrılan telefon b7320 oldu her ne kadar satış sitelerinde kıyaslamayı tıkladığınızda konfigürasyonlar aynı gibi dursada şeytan ayrıntıda gizlidir deyişi burda hakil oluyor çünkü e71 800tl ise b7320en fazla 300 yapar e71in yanında oyuncak gibi kalıyor tamam wi-fi,gps,os,ve pili aynı olabilir ancak kasası bile oyuncak gibi e71e mukayyese edersek bence görmeden tercih yapılamayacak bir konu.

ps:detaylı anlatım yapamadığım için özür dilerim seyahatteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cell

Merhabalar,

Karsilastirmaniza farkli bir acidan katkida bulunmak istedim. Kimileri icin cok onemli olmasa da benim gibi bu konuya onem verecek arkadaslar oldugu kanaatindeyim. Goruslerinizi bekliyorum. Saygilar...

SAR Degerleri :
    ------------------

Nokia E71 : 1.33 W/kg
    Samsung B7320 : 0.637 W/kg

Kaynak : Resmi web siteleri.

Evet ben bu konuya önem verenlerdenim ancak üst limit 2.0 W/kg dır tehlike için, farklı bir örnek olması açısından bu örnekler arasında 2. sırayı alan :

Nokia E63 : 1.10 W/kg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dankır

quote:

Orijinalden alıntı: cell

Merhabalar,

Karsilastirmaniza farkli bir acidan katkida bulunmak istedim. Kimileri icin cok onemli olmasa da benim gibi bu konuya onem verecek arkadaslar oldugu kanaatindeyim. Goruslerinizi bekliyorum. Saygilar...

SAR Degerleri :
    ------------------

Nokia E71 : 1.33 W/kg
    Samsung B7320 : 0.637 W/kg

Kaynak : Resmi web siteleri.

Evet ben bu konuya önem verenlerdenim ancak üst limit 2.0 W/kg dır tehlike için, farklı bir örnek olması açısından bu örnekler arasında 2. sırayı alan :

Nokia E63 : 1.10 W/kg.

Haklısınız fakat iki telefon arasında nerdeyse 2 katı fark var. Yanlış anlaşılmasın amacım Samsung'u öne çıkarmak değil ama aynı tarz telefonların arasında bu denli fark olması sizce de ilginç değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: esdearizmm

Arkadaşlar aramızdan ayrılan telefon b7320 oldu her ne kadar satış sitelerinde kıyaslamayı tıkladığınızda konfigürasyonlar aynı gibi dursada şeytan ayrıntıda gizlidir deyişi burda hakil oluyor çünkü e71 800tl ise b7320en fazla 300 yapar e71in yanında oyuncak gibi kalıyor tamam wi-fi,gps,os,ve pili aynı olabilir ancak kasası bile oyuncak gibi e71e mukayyese edersek bence görmeden tercih yapılamayacak bir konu.

ps:detaylı anlatım yapamadığım için özür dilerim seyahatteyim.

Ayrıntılı karşılaştırmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz...
  • hayırlı olsun ...

aynı sekılde 2 telefon arasında kaldım.Şekli var die e71 ıstıyorum ama icinde Windows oldugundan b7320 diyorum.

MPX 200 kullanmıstım ve çok memnun kalmıstım.
  • Bence windows son kullanıcı dostu bir işletim sistemi. Bilgisayarınızdaki windows ile de uyumluluğu sayesinde ek uygulamalarla uğraşmadan bütün senkronizasyon işlemlerini tamamlayabiliyorsunuz. Tabiki ActiveSync uygulaması yüklenmeli fakat küçük bir uygulama 100 lerce mb seviyesinde değil. Piyasadaki uygulama sayısı çok fazla olmasa da çeşitliliği çok fazla. Sysmbiandaki sertifikasyon olayı ise windows cihazlarda uygulamanın yazılması esnasında halledildiği için son kullanıcıya yansımıyor. Windows lu pda ların tek eksiği finger-friendly bir dokunmatik klavye sunamaması. Bunun da nedeni ihpone daki gibi capacitive dokunmatik ekran yerine resistive ekran kullanılması. Resistive ekran basınca duyarlı olduğu için mutlaka ince uçlu bir kalemle yada aletle baskı uygulanması gerekiyor. Parmakla uygulanan baskı geniş alana yayıldığı için basılan yer net algılanamayabiliyor. Durum böyle olunca kalvye de ona uygun geliştiriliyor. Klavyeyle birlikte tabiki el yazısı tanıma gibi yazılımlar da ekleniyor. iphone daki gibi capasitive bir ekran sadece parmak dokunuşuyla çalıştığı basınç uygulamadan hafif bir dokunuç yetiyor ve dokunulan yer kolayca algılanıyor. Bu durumda kaleme de gerek kalmıyor. WM'in aşması gereken iki sorun bu, 1. si capacitive touchscreen diğeri de 65k renk sınırının aşılması. Bunun dışında gayet başarılı. Bence windows sistemi symbian ile karşılaştırılamaz. Tek rakibi iphone daki cocoa interface olabilir. BlackBerry cihazlarda kullanılan sistem ise çok farklı. Kullanmak istediğiniz uygulamalar için mutlaka şebekenize ilgili servisi açtırmalısınız. Bunun için de ücret ödemeniz gerekiyor. Bu sistemle iş dünyasını hedefleyen ve bunu da görselliği ve sağlamlığıyla başaran bir cihaz. Bana sorarsanız gayet gereksiz. Bu görsellik ve sağlamlığı nokia e71 ile sağlamış durumda. Onun da tek eksiği symbian gibi çalışma prensibini ilkel bulduğum bir işletim sistemi. Eğer android bu konuda başarılı olursa symbian ı tahtından indirebilir. Ben halen 2006 yılında satın aldığı O2 xda atom kullanıyorum ve hiçbir sorunum yok. Üzerinde wm6.5 çalışıyor. Yukarıda bazı arkadaşların bahsettiği gibi telefonda bırakın reset tuşunu kapatma tuşu bile yok. Cihazı power tuşu ile açabiliyorsunuz sadece. Sağlamlık olarak ta neredeyse 4. yılına girecek bir cihaz ve hiçbir sorun çıkartmadı. Tabi O2 artık piyasada üretilen cihazlar arasında değil malesef. Onun yanında diğer hattım için en az 3 telefon eskittim 4. sü de yolda :) Ayrıca motorola nın ürettiği windows cihazlarda aygıt kalitesinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Samsung kasa kalitesini yükseltirse eminim satış payı artacaktır. Nokia nın sadece görselliği ile ürün sattığına inanıyorum. Tabiki nokia düşmanı değilim, ama fiyat/performans oranı düşük olmasına rağmen tasarımı çok sattırıyor. Yine de şu sıralar windows u beğenmeyenler için E71 gerek tasarım gerekse sağlamlık yönünden alınabilicek en iyi business phone listesinde.
    Herkese kolay gelsin.

• merhaba arkadaslar,

bu konu hakkinda ufakta olsa bir yorumda bulunmak istiyorum. aslina bakarsaniz ciddi derecede pda bagimlisi birisiyim. gunluk hayatimin ayrilmaz bir parcasidir. gecen gun cok sevdigim Nokia e61i telefonumu yuksek bir yerden dusurdum kasasinda bir kayma olsutu. degistirmeye karar verdim ve teknosaya gittigimde samsung b7320 dikkatimi cekti. niyetim e71 almakti, ancak samsung'u gorunce biraz daha arastirma yapmaya karar verdim. her ikiside gercekten cok guzel telefonlar. uzun zamandir symbian kullanan biri olarak, sadeligi yaninda islevselligininde muhtesem oldugunu soyleyebilirim. programlari aktive etmek icin basit tarih degisiklikleri veya imzalamak yeterli oluyor. yuzlerce program arasindan kuramadigim belki 1-2 program vardir. onunda mutlaka bir alternatif programi mevcut oluyor. symbian programlarin kendi web tarayicilari nispeten yavas. ancak opera tarayici kurarak bu sorunuda halledebiliyorsunuz. wm isletim sistemlerinde yazilimin nispeten yavas calistigi bir gercek. ancak sanirim bu telefonda bu sorun cozulmus gibi geliyor. nitekim samsungun 528 mhz lik islemcisi e71'in 369 mhz lik islemcisine fark atiyor. gerci 220 mhz lik e61i telefonum ile hic sikinti yasamadim. her zaman yeterli oldu. klavye konusunda herkes birseyler soyleyebilir. bence her ikiside cok hos. samsungun klavyesi nispeten daha sert. alisik olmayanlar icin ilk etapta sikinti yaratabilir. diger tum ozellikler hemen hemen ayni. olaya birde saglik acisindan bakildigi zaman samsung b7320 SAR (Specific Absorbation Rate) degeri (0,637 w/kg) nokia e71'in yarisindan az (1,33 w/kg). konuya cok onem vermeyenler icin birsey ifade etmeyebilir, ancak ebnim ciin sok onemli bir konu. zira kisaca ifade etmek gerekirse cihazin yaydigi elektromanyetik guc olarak soyleyebiliriz. siz buna radrasyonda diyebilirsiniz. kabul edilen deger 2 w/kg'dir derler. ben buna pek dikkat etmiyorum, netekim ne kadar az radrasyon, o kadar saglik. daha eski model e61i telefonum bile 0,90 w/kg degeri ile yeni nesil e71'den daha saglikli bir deger sunuyor.

sonuc olarak sahsi degerlemem;

1. keske e61i telefonumun basina bunlar gelmeyeydide kullanmaya devam etseydim. bana kalirsa her ikisinden de daha bi smart daha bi pda :)
    2. samsung b7320 islemci hizi ve sar degerleri ile sanki 1 adim daha onde gibi
    3. symbian aliskinlari icin e71 gene vazgecilmez olacaktir

ben hala kararsizim. symbian aliskani olarak fantezi yapip wm li samsungu alayim diyorum :)

selamlar

• bende aynı şekilde bu 2 alet arasında kaldım
    bu aleti turkcellden alan varmı bu şekilde avantajlı mı acaba
  • samsung b7320 WM standart işletim sistemin den dolayı tavsiye etmiyorlar fikriniz nedir
  • ben gaza geldim samsung aldim. bin pisman oldum nokia e71 ile degistirdim. samsung tavsiye etmiyorum. dehsetcengiz bir bicimde kullanissiz.
  • Diğer bir sürü yorumdaki gibi, olay tamamen kullanım tarzıyla alakalı. Nokia 6310 kullanırken -ki zamanın en kral telefonuydu- MPX 220 aldım ve hayran oldum. Sonrasında HTC TYTN.II kullandım bir yıl. Sırf kopya GPS programına kızıp sattım ve çift hatlı Samsung D880 aldım. Şirketten BB Curve 8320 verdiler ve D880'i de satıp ASUS P320 aldım. Dokunmatik ekran kullanımının zorluğu sebebiyle onu da sattığımda E71 ve B7320 arasıda kalmıştım. Çok uzun zamandır Symbian kullanmamıştım ama görsellik için E71 aldım. Ancak bazı ince nüanslar beni rahatsız etti ve bugün GG'de E71'i sattım B7320 alacağım. Bu nüanslar neler derseniz:

1. Harflere basarak rehberden süzme olayı WM'de daha iyi.
    2. Bir SMS'i bile E71'de okunmadı yapamıyorum.
    3. Masaüstünde kullandığım PC ile tüm dosya türleri WM ile de uyumlu.

Neticede başlangıçta da dediğim gibi kullanım tarzı ile alakalı bir seçim.Umarım B7320 beni hayal kırıklığına uğratmaz.Çünkü şu ana kadar bana MPX 220'den daha fazla kullanım rahatlığı veren telefon olmadı.

• hocam genede sen bilirsin ama bende 1 gece kadar b7320 test edebilme sansini yakaladim,

hemen karsilastigim bir iki sikintiyi soyleyeyim

1- touchpad ekran olmadigi icin internet explorerla gezinti yapabilmek cok zor. ben bu kismini cok kullanissiz buldum.
    2- ahize sesi cok derinden geliyor. e71 deki cok net ve tok olan ses kalitesi samsungda yok. ben cok zorlandim.
    3- goruntu cok guzel, ancak eline aldigin zaman plastik bir telefon. e71 deki kaliteyi sakin bekleme.
    4- tus takimi cok sert.
    5- 90 li yillarda kullandigimiz windows 3.1 isletim sistemine benzer bir isletim sistemi var, asla bir HTC deki gibi degil, sonra husrana ugrama.
    6- menu kullanimi cok zor. ana ekrana donmek bile bir problem.
    7- ekran renkleri tatmin etmiyor. donuk ve mat bir goruntusu var.

cok kisa 1-2 saatlik bir kullanimda bunlar ilk gozume carpanlar oldu. isik hizi ile yeniden paketleyip samsungumu e71 ile degistirdim.
    touchpad bir cihazda wm kullanimi kesinlikle guzel olacaktir. ancak qwerty cihazda biraz problem yaratiyor. genede sen bilirsin, hayirlisi olsun ;)

• arkadaşlar b7320 yi 22 ocak 2010 tarihinde turkcellden aldım ve 16 günlük bir kullanımdan sonra yarın htc diamond ile takaslayacağım size şu kadarını diyebilirim bence uzak durulması gereken bir cihaz
  • Tekrar selamlar,

Sonunda Samsung Omnia Pro B7320 cihazımı aldım. Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ve gayet memnunum. Muhtemelen alışkanlıktan olsa gerek. NEMODORY 'nin de dediği gibi internette gezinmek biraz zor oluyor ama dokunmatik ekranında bir sürü zorlukları var; en önemlisi de açık havada ekranı görememe sorunu. Ayrıca internette de pek dolanmıyorum. Benim için diğer özellikler daha önemli. Gerekirseinternet için şirketten verilen BlackBerry Curve 8320 kullanıyorum. Ne de olsa o hattımda internet bedava :)

Netice itibariyle boş zamanım olunca mobil tv de kurup keyfime bakacağım.

Herkese tercih ettikleri cihazlarla mutlu günler...
  • Bende E71 ve B7320 yi test ettim sırf internet hızı ve ücretsiz sunulan Route66 navigasyon yazılımı sebebiyle SamsungB7320 yi aldım.Yıllarca Nokia kullanmış biri olarak telefonun donmasını takılmasını unuttum...
    Uygulamalar konusuna gelince symbian uygulamalarıının fazla olması gerçek ancak ne kadarı ihtiyacınızı karşılıyor reel anlamda ona bakmak lazım.
    Şu an WM 6.1 olan işletim sistemini 6.5 e update edilebilmesi de hoş bir tarafı.
    E71 kullanan yakın arkadaşım telefonundan yakınıyor takılıp donmalarından.Htc tipi telefonlara göz atıyor şimdilerde :)
    herkese selamlar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.