Şimdi Ara

Nokia E63 mü yoksa Samsung B7320 Omnio Pro mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sıfır olarak HB'den E63 ya da Samsung 7320 omino pro almayı düşünüyorum. Aralarında çok fiyat farkı yok, ikisi de kampanyada: E63 360 tl, 7320 430 tl. İksini kıyasladığım zaman temel farklar olarak şunları gördüm:

E63: Symbian+UMTS+GPS Yok+2.0MP+Entegre flaş var+3G Mobil TV var+369 Mhz işlemci+16 milyon renk...
    7320: WM6.1+HSDPA+GPS ve AGPS var+3.2MP+Entegre flaş yok+3G Mobil TV yok+528 Mhz işlemci+65K renk (WM sağolsun)...

Bunların dışında birçok özelliği yakın. Açıkçası ben tipinden ve klavye dizilişindne dolayı 7320'ye daha yakınım. Artık bunlardan birini sıfır olarak alıp birkaç yıl telefonla uğraşmak istemiyorum.

Benim için öncelikli olanları da yazayım: Mail işleri önemli ve ikisi de birbirine yakın bu konuda, kamera vs çok önemli değil, malzeme kalitesi iyi olsa iyi olur, açıkçası gps olayı artı bir puan, şarj süresi de kötü olmasın.. Bu kadar. Son 2 yıldır hem WM hem de Symbian kullandım ve her ikisini de biliyorum. Önceliğim yok bunlar arasında; çünkü ne WM kullanıyorum diye telefonuma birsürü program yüklüyorum ne de Symbian kolay Nokia kullanıcı dostu filan diye bir derdim var.

Sonuç olarak siz bu iki telefonu kıyaslasanız neden hangisini önerirdiniz?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• hocam samsungu yanlış telefonla karşılaştırmışsın samsungun 7320 telfonunu nokia e71 ile karşılaştır denk olan bunlardır . yoksa e63 ile karşılaştırırsan kesim samsung derim . bende 4 gün önce aldım bu telefonu aynı bende senin gibi e63 ile samsung arasnda kaldım ancak samsung e63den kat kat daha iyi . eski yönleride var tabiki nedir bunlar . 1= kamera e71 kadar iyi değil ve flaşı yok dikkat e63 ile kıyaslaıyorum (benim için hiç önemli değil telefonumdan daha küçük foto makinam var ) 2 biraz yavaş nokiayı bilmiyorum ama windows prgmı biraz yavaş. 3 eger hiç samsung kullanmamışsan 1 hafta zorlanırsın . benim samsungu almamdaki tek sebep navigasyonu olması ve herkesin elinde bu telefonun olmaması başkasında olan telefonu ben pek kullanmayı sevmem
    bide e63de 3g arka kameradan yapılıyor yani önde kamera yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARAPOYRAZ -- 7 Kasım 2010; 13:05:23 >

• nokia e5.
  • bence bu 2 model arasinda nokiadan sasma derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

bence bu 2 model arasinda nokiadan sasma derim

neden e63'ün samsung b7320 omina pro 'dan üstün ne yönü var ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin548

quote:

üstünlügü yok.ben e63 kullanmıs biri olarak ürün cok basitti ve gayet rahatti kullanımı samsung pek iç açiçi bir yönünü görmedim e63 daha güzel duruyor ondan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yasin548

quote:

üstünlügü yok.ben e63 kullanmıs biri olarak ürün cok basitti ve gayet rahatti kullanımı samsung pek iç açiçi bir yönünü görmedim e63 daha güzel duruyor ondan

kullanım yönünden evet daha rahat ancak konu işleve gelince e63de olmayan birçok özellik var 7320'de .ilk mesajımda da dediğim gibi bunlar birbirine denk ürünler değil, ferrari ile hammeri kıyaslamak gibi bi durum bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone X mi Huawei P20 Pro mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında ben de B7320 ile E71'i kıyaslamanın daha mantıklı olduğunu biliyorum, ama açıkçası E71'e 550-600 lira vermek istemiyorum (onu versem başka birşey alırdım), fiyatı uygun olduğu ve her iki model için de HB'de kampanya olduğu için bu iki modeli düşünmüştüm. Açıkçası ilk mailde de belirttiğim gibi benim için kamera müzik vs önemli değil, açıkçası en önemli şey mail fonksiyonları ve kullanım rahatlığı. Sağlam ve pilinin iyi gitmesini de ekleyeyim. Biraz da bundan dolayı e63'ü düşündüm, sanki pili daha uzun gidiyor ve malzeme kalitesi 7320'den aşağı değil. Zaten WM kullanıyorum şu anda, yani Symbian daha kolay vs benim için önemli değil.
  • e63 kullanmadım şarzını bilemem ama ama 7320 2 ğün önce sarz ettim suan tek diş düşmüş . kullanım kolaylıgı tuşların kullanım kolaylıgından bahsediyorsanız birbirine yakın ancak 7320nin kabarık tuşları bana biraz daha iyi geldi ancak prg kullanımındaki kolaylıktan bahsediyorsanız bunu bilemiyecegim e63ü sadece bimeksde 5 dakika incedim telefonu açtırmadılar. plastik kaliteleri neredeyse aynı ancak nokia tabikide biraz daha kaliteli olması gayet dogal . ayrıca saglamlıktan kastınız nedir düşme veya darbelere karşı hala çalışma durumundan bahsediyorsanız bu aynı markanın aynı telefonunda bile değişir. ben 4 yıl önce e250 aldıgımda ilk düşmesinde bozuldu yatırdım o günden bugüne neredeyse hergün düşüyor merdivenlerede taklalar atıyor, yerdeki çakıl taşlarıyla vals yapıyor ancak banamısın demiyor canavar gibi çalışıyor yani bu biraz şans işi

• Konuya son mesaj 1 ay önce yazılmış ancak bende samsungla nokia arasında kalmış ve nokia tercih etmiş biri olarak düşüncelerimi paylaşmak istiyorum:

E63 sert plastik kasaya sahip bir cihaz.Şimdiye kadar kasayla ilgili bir şikayet okumadım.Artı forumdaki çeşitli başlıklara da sordum,böyle bir sıkıntının olmadığını cihazın kasasının gayet sağlam olduğunu söylediler.Şİmdi ben e63 kullanıyorum,gerçekten kasa kaliteli.Ancak e71 kadar da değil.Bunda arka kapağın daha sert ve pütürlü bir malzemeden yapılmış olması,e71in arka kapağının paslanmaz çelikten yapılmış olmasının büyük farkı var.Ancak bu fark 220 liraya değecek kadar da değil.Klavyesi çok başarılı.Öyle ki artık mesajlarımı ve maillerimi 5230dan değil e63ten gönderiyorum.İş serisi olduğu için buna yönelik office,mail,pdf,intranet gibi çok kullanışlı programlar var.
    ayrıca e63 16 milyon renk destekliyor,samsung 65k.Bu özellikle gece kullanırken çok büyük avantaj oluyor.Ayrıca flashın fener gibi kullanılması ve üzerindeki aydınlatma sensörünün bulunması,pil ömrüne ciddi katkı sağlıyor.Örneğin klavye ışığı her zaman değil sadece yetersiz ışık koşullarında çalışıyor.
    Ayrıca e63te 1500mah pil kullanılmış.Samsungta 1480 mah.Artı olarak sensör yok.Bu da pil performasnının e63ten daha kötü olduğunu gösterir bize.E63 110 mb. dahili hafızaya sahip.samsung 100 mb. edge hızı e63te Class 32, 296 kbps iken samsungta Class 10, 236.8 kbps.E63te görsel radyo bulunmaktayken,samsungta rds destekli radyo bulunmakta.Ayrıca e63 3.5mm kulaklık girişi kullanıyorken,samsung usb giriş kullanıyor.Bu da ya yanınızda bir çevirici taşımanız ya da usb girişli samsung kulaklığı bulundurmak zorunda olmanız anlamına gelmekte.
    Tabi E63'ün samsungtan eksi yanları da yok değil: örneğin samsung Qualcomm MSM 7201A 528 MHz işlemci kullanırken,e63 ARM 11 369 MHz işlemci kullanıyor.
    Öte yandan; samsung 3.15 mp. otofokus kameraya sahipken e63 2 mp. kameraya sahip.
    ayrıca e63 380 lira civarı iken samsung 441 lira civarıdır. samsung kamerası ve işlemcisiyle öne çıkan bir cihaz.3g hariç bağlantı hızlarında ve program ve diğer konularda e63 halen önde bana göre.

Bundan başka;Samsung kullananların birçoğu program yükleyememekten ve mesajlarda telefonun kendi kendine sebepsiz yere titremesinden şikayetçi.E63te de karşı tarafın sesinin derinden geliyormuş gibi bir his uyandırması durumu var.

Bu aşamada yukarıda açıkladığım nedenlerle kesinlikle e63 tercih edilmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brainy

nokia e5.

bencede ama halen canlı canlı göremedim şu telefonu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.