Şimdi Ara

Nokia devri bitti diyorlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon alacağım yeni 603 gözüme çarptı.Forumda araştırdım iyi olduğunu duydum.Fakat artık bazıları nokia devri bitti diyor.Android çok mu gerekli? Nokianın son ürettiği dokunmatikler gayet kullanışlı.Belle işletim gayet akıcı bence.

• Maseratti gibidir Belle. Bir alirken sevinirsin, birde satarken bence iyi dusun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsunglardan soğudum nedense htc almak istiyorum onunda piyasası yok 603 çok iyi diyorlar forumda bayağı araştırdım.Bellenin androidden farkı yokmuş 603 fiyatında onun kadar güçlü işlemcisi olan telefon yok herhalde
  • Bence Nokia akıllı telefon dönemi başladığından beri ilk defa bu kadar iddialı ve yenilikçi bir cihaz çıkaracak. Lumia 920'den bahsediyorum tabiki. Şimdilik birşeyler değişecek gibi görünüyor olumlu yorumlara bakılırsa. Cihaz bu ay sonunda Türkiye'de satışa sunulacağına göre birkaç ay sonra Nokia'nın batıp batmayacağı garantilenecek, şimdilik kesin konuşmamak lazım. Çünkü bu sefer gerçekten oldukça iyi bir iş çıkarmışa benziyor, şimdi ipler kullanıcıların elinde gerekli değeri verip yüceltebilirlerde görmezden gelip yok edebilirlerde. Kısacası koskoca şirketin akıbetini sadece birkaç ay içerisinde bizler belirleyebileceğiz. Çok ama çok kritik bir dönem Nokia için...
  • evet nokia 5800 çıkardıktan bir süre sonra herkes önyargılı olmaya başladı halbuki 5800 ilk çıkardıkları dokunmatik olduğu için biraz gelişmemiş olabilir.Ama nokia bu son çıkardığı 603,920 pureview vs. şimdi aklımda kalanlar bunlar çok başarılı telefonlara benziyorlar,yorumlarda bunu gösteriyor.
  • 603'e kötü diyen yok zaten. 550-600 TL'ye 1 Ghz işlemcili, 512 MB RAM'li Amoled ekranlı başka cihaz yok zaten.

Kötü olan Symbian. Belle UI ile iyi oldu. Hız vs. sorunu yok artık ama uygulama ve özellikle tarayıcı sorunu var.

Facebook ve Twitter bile güncel uygulama çıkarmayı bıraktı Symbian'a. Nedeni ise artık güncelleme almayacağı.

Tarayıcısı ise gerçekten yavaş kalıyor. Benchmark testlerine bakarsan zaten TOP listesinde göremeyebilirsin. 20-30 bin civarı alıyorlar.

• Symbian kötü ama yeni lumia 920 windows phone iyi gibi gözüküyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lumia dışı
  • Yeni Lumialar teşrif edene kadar Nokia almayin bence. Symbian çöp.

• MAĞARA

• Belle gayet güzelmiş forumda şikayet eden birini bile görmedim 603 kullanan sadece marketteki uygulamalardan yakınan var ve nokianın tek sorunu UYGULAMA başka ne sorunu var?? bu arada android telefon alıcaksan 1 ghz altındaki android cihazları alma dediler.

EDİT: Uygulama harici başka dezavantajı yok bence diğer dokunmatiklerden daha fazla ilgiyi hakediyor.(androidlerden)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-323E4D72D -- 1 Kasım 2012; 21:50:42 >
  • Bence Belle'yi istediğiniz kadar güzel bulun sonuçta Symbian'a da Belle'ye de artık destek verilmeyecek. Nokia ve Microsoft bundan sonra tüm desteğini Windows Phone işletim sistemli Lumia'lara verecek. Onu bırakın 3. parti yazılımlar bile (Facebook, Twitter, Foursquare ve daha binlercesi) Lumia'lara odaklanacak. Kısacası gelecek Windows Phone'da. Nokia alacaksanız sakın Lumia serisinden başka cihaz almayın.
  • yahu anlamakta neden diretiyorsunuz.

1ghz işlemci dediğiniz 5800'daki işlemcinin saat hızı arttırılmış halidir.

603'ün hangi özelliğini beğendiniz anlayamadım

5 para etmez kamerası mı ?

plastik kasası mı ?

çizilen ekranı mı ?

olmayan uygulama mağazası mı ?

tamam Ace'de kötü telefon ama 600liraya Galaxy W satılıyordu bi ara böyle güzel telefonları alın.

yada bekleyin Lumia 820 alırsınız olmadı 510 - 710 gibi telefonlar gelir onları alırsınız illa nokia alacaksanız.

bu arada şark süresinin uzun gitmesi çok iyi olduğundan değil donanımı düşük olduğu için yavaştır ve az şarj tüketir.
    ama Windows Phone öyle değildir Donanımı düşük bile olsa yavaşlama duraksama hissettirmez ve şarjı yine uzun gider.

androidde birsürü widget kullanıldığı için multitasking olduğu için görsellik çok fazla olduğu için şarjı az gittiği sanılır. Çokta kötü değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 1 Kasım 2012; 23:17:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

yahu anlamakta neden diretiyorsunuz.

1ghz işlemci dediğiniz 5800'daki işlemcinin saat hızı arttırılmış halidir.

603'ün hangi özelliğini beğendiniz anlayamadım

5 para etmez kamerası mı ?

plastik kasası mı ?

çizilen ekranı mı ?

olmayan uygulama mağazası mı ?

tamam Ace'de kötü telefon ama 600liraya Galaxy W satılıyordu bi ara böyle güzel telefonları alın.

yada bekleyin Lumia 820 alırsınız olmadı 510 - 710 gibi telefonlar gelir onları alırsınız illa nokia alacaksanız.

bu arada şark süresinin uzun gitmesi çok iyi olduğundan değil donanımı düşük olduğu için yavaştır ve az şarj tüketir.
    ama Windows Phone öyle değildir Donanımı düşük bile olsa yavaşlama duraksama hissettirmez ve şarjı yine uzun gider.

androidde birsürü widget kullanıldığı için multitasking olduğu için görsellik çok fazla olduğu için şarjı az gittiği sanılır. Çokta kötü değildir.

1- 603'ü emsal fiyattaki telefonlarla kiyas.la'dan bakın çözünürlük,piksel,kamera,nasıl videolar izlenebiliyor? Bu arada yeni çıkan hangi telefonda çelik kasa var ? Galaxy S3temi,İphone damı Htc 8xdemi? yada acedemi? 5 para etmez kamera biraz doğru gibi görüntü iyi sadece odaklama ve flash yok . 5800ın artırılmışı diyosunuzda o zaman iphone 5te iphone 4s'in artırılmış versiyonudur.Çizilmeyen ekran olmaz kul yapımı sonuçta bu arada foruma biraz göz atarsan arkadaşım görürsün 603'ün kolay çizilmediğini. Mağaza hakkında dediklerin doğrudur fakat ben bunu bile bile almayı düşünüyorum çünkü uygulamalarla pek aram yok sadece facebook twitter gibi sosyal ağlara bakarım.Belle sade bir işletim sistemi değil donanım düşüklüğü olduğunu sanmıyorum 4 saat hd video oynayıp 2-3 saat müzik dinleyip,internette dolaşıp 2 gün şarj götürenler varmış,peki böyle bir şeyi ANDROİD'de yapabilmeniz mümkünmü? android yazılım kaynaklı olarak şarj sorunu var.
    Saygılar

• son barutunu atti nokia tuttu tuttu tutmadi gercekten batar bu sefer

• bir galaxy S gibi hatta Ace gibi dayanıklı ekranı yok. benim Wave'i çakmak taşı ile kazısam bile çizik gözükmüyordu ancak 603'ü anahtarla aynı cebe koysanız ekran berbat olur.

4s ile 5 arasındaki arttırılma 603 ile 5800 arasındaki arttırılmayla aynı şey değil.

ip 4'te Cortex a8 4s'te Cortex a9 5'te kendi tasarladığı melez tasarım vardır.

ancak 5800 ile 603 yada n8 arasında sadece saat hızı farkı vardır Arm 11 tasarımı vardır.

burda tavsiye istemeye mi geliyorsunuz yoksa 603'ü savunmaya mı ?

biz zorla aldıracak değiliz istediğini alırsın biz yardımcı olmaya çalışıyoruz.
  • Aklım takıldı ne bileyim 603e forumda birisi diğer telefonlardan daha dayanıklı ekranı var falan yazmış,savunmuyorum şuan elimdeki telefon samsung monte eskidiği için ve ne bileyim piksel,kamera falan çok vasat olduğu için değiştirmek istiyorum nokialarda çözünürlük,piksel nedense daha önde gibi duruyor.

EDİT:Bu arada montemde cam tarzı ekran var çok dayanıklı can sıkıntısından çizmeye çalıştım bi tane bile çizilmedi c5-03 te gördüm 5800 da nokianın çoğu ekranı plastik ve çabuk çiziliyor doğrudur o konuda ama 603 iyi diyorlar oda plastikmi daha elime geçmedi bilmiyorum.

EDİT: Monteden önce elimde s5603 vardı 2,5 sene civarı kullandım telefon çok darbe aldı,yüksekten düştü,suya girdi hala çalışıyor kusursuz tanıdığıma sattım.(s5603 samsungun en iyi telefonu şuan çıkan bir çok samsung modeli dayanıklık olarak çok vasat)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-323E4D72D -- 2 Kasım 2012; 19:24:41 >

• siz daha o dönemlerde kaldığınız için 603 size çok iyi bir telefon gibi gelebilir.

ancak artık bu devirde o eski dönemlerdeki telefonların ağa babası konumunda olabilecek Wave'in bile yüzüne bakılmıyor.

çünkü doğru düzgün uygulama yok.

Uygulama dışında 2010'un en iyi kameralı smartphonu
    En iyi ses kalitesine sahip telefonu (kendi kulvarında)
    İlk Divx sertifikasına sahip telefonu (divx oynatabiliyor)
    480x800 pixel Super Amoled ekran
    çok sağlam kasa.

Ancak artık bu saydığım özellikler standart olarak telefonlarda var bunlar aranacak unsur değil artık tarayıcı performansı nasıl hangi işletim sistemini kullanıyor ne kadar uygulama var bunlara bakılıyor.

Wave'de o kadar donanımda olsa tarayıcısı kötü olduğu için kendi segmentinin altında olan android telefonlardan tarayıcı performansında geride kalır.

Ama tabi şuda var Wave alacağıma donanımı düşük android alıyım mantığıda yanlıştır Wave'i beğenmezseniz o donanıma sahip Android alacaksınız yada Windows Phone alacaksınız.

Symbian nasıl alınır kamerayı çok kullanacaksınızdır 250-300'e n8 satarlarsa alırsınız kamera için kullanırsınız:

• Sorun 500 Tlye şuan yeni çıkan bir cihaz yok ve 1ghz altındaki android cihazları alma takılma olur dediler.603te bile 1ghz işlemci var Symbian Belle olduğu için emsalindeki telefonlardan daha iyi performans verir.500 tlye siz örnek verin bana 1ghz + 512 mb ram
    EDİT:Amoled cihaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-323E4D72D -- 2 Kasım 2012; 23:35:32 >
  • Nokia Daha Yeni Başlıyor :)) 603 almakla iyi edersin bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.