Şimdi Ara

NOKIA BATARYALAR HAKKINDA TÜM BİLİNMESİ GEREKENLER [GÜNCELLENDİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
8
Favori
48.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enginco06

3 aylık Nokia C5-00'ımda olan BL-5CT bataryayı gün aşırı bittiği için servise götürdüm 1 haftalık bir maratondan sonra yenisini verdiler sağolsunlar.. Dün yeni pili aldım geceye kadar bitirip şarja taktım, sabah kalktığımda sadece 2 diş dolmuştu ve pil biraz ısınmıştı. Şarja tekrar taktım yine biraz şarj olup durdu, tak çıkar, tak çıkar biraz daha üst seviyelere çıktı doluluğu.. Batıkent'ten Kızılay'a gitmeye üşenmiyorum ama Kızılay'da yürüdüğüm yol ve Kvk'da beklediğim süre yoruyor beni.. Bir iki gün kullanayım bakalım nolacak..

3 ihtimal geliyor benim aklıma. Birincisi temas tırnaklarında bir sorun olabilir. Diğeri şarj cihazı problemli olabilir.(en zayıf ihtimal) Son olarak yeni verdikleri batarya problemli olabilir. Ölçüm yapamadağımız için kesin bir şey söyleyemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

Orijinalden alıntı: enginco06

3 aylık Nokia C5-00'ımda olan BL-5CT bataryayı gün aşırı bittiği için servise götürdüm 1 haftalık bir maratondan sonra yenisini verdiler sağolsunlar.. Dün yeni pili aldım geceye kadar bitirip şarja taktım, sabah kalktığımda sadece 2 diş dolmuştu ve pil biraz ısınmıştı. Şarja tekrar taktım yine biraz şarj olup durdu, tak çıkar, tak çıkar biraz daha üst seviyelere çıktı doluluğu.. Batıkent'ten Kızılay'a gitmeye üşenmiyorum ama Kızılay'da yürüdüğüm yol ve Kvk'da beklediğim süre yoruyor beni.. Bir iki gün kullanayım bakalım nolacak..

3 ihtimal geliyor benim aklıma. Birincisi temas tırnaklarında bir sorun olabilir. Diğeri şarj cihazı problemli olabilir.(en zayıf ihtimal) Son olarak yeni verdikleri batarya problemli olabilir. Ölçüm yapamadağımız için kesin bir şey söyleyemiyorum.

3-4 kere çıkarıp taktım tam şarj olmuş şimdi. Sabah telefon açılmayınca pili çıkarıp takmak istediğimde, pilin biraz ısındığını fark ettim. Bir kaç defa biraz şarj oldu durdu; en son da tam şarj oldu.. Şarj aleti kutudan çıkan orijinal cihaz.. Ben de pilin problemli olabileceğini düşünüyorum..

• Ellerine sağlık hocam çok iyi konu olmuş. Ben de merak ediyordum bunu. Hocam bi sorum olcak 5800 bataryasının kodu ne acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurkzmz
    Ellerine sağlık hocam çok iyi konu olmuş. Ben de merak ediyordum bunu. Hocam bi sorum olcak 5800 bataryasının kodu ne acaba ?

Modeli BL-5J'dir. Kodu derken tam olarak neyi kastettiginizi anlamadim.
  • slm ben de 6500 slide var. geçenlerde üzerinde nokia gold yazan bi batarya aldım bunun hakkında bilginiz varmı peki. bu arada bataryanın arkasında made in japan diye yazıyor. Fakat mAh bilgisi belirtilmemiş bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Ayrıca bu bataryanın şarjı 5-7 saat anca gidiyor normal midir...teşekkürler
  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim..Bende özellikle Hızlıal ın nasıl bu kadar ucuza attığını düşünüyordum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gerceksevgi2007

slm ben de 6500 slide var. geçenlerde üzerinde nokia gold yazan bi batarya aldım bunun hakkında bilginiz varmı peki. bu arada bataryanın arkasında made in japan diye yazıyor. Fakat mAh bilgisi belirtilmemiş bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Ayrıca bu bataryanın şarjı 5-7 saat anca gidiyor normal midir...teşekkürler

Selamlar

Orijinal Nokia Gold batarya mevcuttur. Ancak yanlış anlaşılmasın Orijinal Nokia değildir. Gold bataryalar farklı markanın üretimidir fakat bunların da taklitleri mevcut. 5-7 saat gitmesi bataryanın ölü olduğunu gösterir. Orijinal gold batarya 2-3 gün rahat götürebiliyor. Ancak imitasyon ve yan sanayi bataryalardan pahalı ve daha kaliteli. Fason bataryanın biraz gerisinde. Orijinal batarya ile kıyaslanamaz bile. Japon üretimi olduğu doğru.

Ben 6220 Classic ile orijinal bataryanın yanında gold batarya kullanıyorum. Orijinal olan 5 gün Gold batarya 2,5 gün gidiyor. Çakma batarya ile denedim en fazla 1,5 gün gitti. Diğer uyduruk bataryalara göre daha kaliteli tabi. Bunun da çakmasını yaptılar ya daha da bir şey demiyorum ben bu sahtecilere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 18 Haziran 2011; 17:15:52 >

• slm verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.. Ben bu bataryayı alalı daha 1 ay olmadı. Önce resmini gösterdiğiniz nokia japan yazan bataryadan aldım nede olsa japon malı diye fakat o resimdeki ambalajı iyice inceledim siznde deiğiniz gibi hiçbir yerinde made in japan yazmıyormuş meyerse. zaten o btaryanın da şarjı 2-3 saat anca gidiyordu.. ben aldığım yere gittim ve onu geriye alıp bana bu nokia gold bataryayı verdiler. bu bataryanın üzerinde made in japan yazıyor.. bunuda şarjı deiğim gibi 5- 7 saat anca gidiyor. bu arada bataryaları şarj edip telefonu kapattığımda telefon kapalı old. halde bataryalar deşarj oluyor. galiba benim cihazda bir sorun var diyorum.. sizce 6500 slide lerde böyle sorunlar oluyormu, bataryayı erken bitirmek gibi, kapalıyken batryayı deşerj etmek gibi. ayrıca bataryalrı şarj edip telf. dan çıkarttığımda 1 2 gün sonra taktığımda cihaz açılyor ve batarylar belirrtiğim süreler şarjı gidiyor. bu arada resmini ekledim nokia gold un... kolay gelsin.. iyi günler

NOKIA BATARYALAR HAKKINDA TÜM BİLİNMESİ GEREKENLER [GÜNCELLENDİ]

• quote:

Orijinalden alıntı: gerceksevgi2007

slm verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.. Ben bu bataryayı alalı daha 1 ay olmadı. Önce resmini gösterdiğiniz nokia japan yazan bataryadan aldım nede olsa japon malı diye fakat o resimdeki ambalajı iyice inceledim siznde deiğiniz gibi hiçbir yerinde made in japan yazmıyormuş meyerse. zaten o btaryanın da şarjı 2-3 saat anca gidiyordu.. ben aldığım yere gittim ve onu geriye alıp bana bu nokia gold bataryayı verdiler. bu bataryanın üzerinde made in japan yazıyor.. bunuda şarjı deiğim gibi 5- 7 saat anca gidiyor. bu arada bataryaları şarj edip telefonu kapattığımda telefon kapalı old. halde bataryalar deşarj oluyor. galiba benim cihazda bir sorun var diyorum.. sizce 6500 slide lerde böyle sorunlar oluyormu, bataryayı erken bitirmek gibi, kapalıyken batryayı deşerj etmek gibi. ayrıca bataryalrı şarj edip telf. dan çıkarttığımda 1 2 gün sonra taktığımda cihaz açılyor ve batarylar belirrtiğim süreler şarjı gidiyor. bu arada resmini ekledim nokia gold un... kolay gelsin.. iyi günler

NOKIA BATARYALAR HAKKINDA TÜM BİLİNMESİ GEREKENLER [GÜNCELLENDİ]

İhtimalleri sayalım:
    1. Bataryanız ölü
    2. Telefon sorunlu (genelde yazılımsal problemdir telefonu son sürüme güncelleyin)
    3. Batarya diri ancak çakma (aynı bataryadan ben de kullanıyorum ve gayet uzun gidiyor. Çakma bataryalar 1 günü çıkarmıyor.)

En etkili ve doğru çözümü orijinal batarya ile deneyerek elde edebilirsiniz.

• ankara carrefour aveadan nokia bl-4c batarya almıştım,ilk kullanımda baya uzun süre gitti,fakat başka bir telefoncuya gösterdiğimde orjinal olmadığını öğrendim.daha sonra ankamall nokia shoptan orjinal batarya aldım.ikisinin de görünüm ve kullanım açısından bir farkı yok.bence nokia shoplar da çinde üretilen fason dediğiniz bataryaları sırf orjinal olduğuna inanalım diye daha pahalı satıyor,yani pazarlama stratejisinden başka bir şey değil.
  • bir de şu var,hangi telefoncuya ve nokiaya gittiysem orjinal bl-4c bataryanın üst kısmının rengi gri değil beyaza yakın.
  • Çok faydalı bilgiler var. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aklauygun

ankara carrefour aveadan nokia bl-4c batarya almıştım,ilk kullanımda baya uzun süre gitti,fakat başka bir telefoncuya gösterdiğimde orjinal olmadığını öğrendim.daha sonra ankamall nokia shoptan orjinal batarya aldım.ikisinin de görünüm ve kullanım açısından bir farkı yok.bence nokia shoplar da çinde üretilen fason dediğiniz bataryaları sırf orjinal olduğuna inanalım diye daha pahalı satıyor,yani pazarlama stratejisinden başka bir şey değil.

Orijinal BL-4C kolay rastlanan batarya değildir. Nokia Shop'ların genelinde fason batarya satılıyor artık. Fiyatlarının yüksek olması da pazarlama stratejisinden başka bir şey değil.
  • turkcell mağazasının birinde cep telefonunun ilk bataryasının aynısını bulmuştum o zaman pahalı diye almadım,sonra nokia shoptan aynı paraya aldım,orjinalliğinden emin olayım diye,ama sanırım o da fason.
  • hocam öncelikle konu ve bilgilendirme için tşk.ler :)
    Ben bursadayım ve burada 1 tane nokia shop var tek el herzaman tehlikelidir. Mesajlarda hepsiburada.com'dan alabilirsnz yazıyor baktm 50TL. buradakiler orjinal üretm mi fasonmudur bilgin varmı acaba alabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TyfnTsdmr

hocam öncelikle konu ve bilgilendirme için tşk.ler :)
    Ben bursadayım ve burada 1 tane nokia shop var tek el herzaman tehlikelidir. Mesajlarda hepsiburada.com'dan alabilirsnz yazıyor baktm 50TL. buradakiler orjinal üretm mi fasonmudur bilgin varmı acaba alabilir miyiz?

Görmeden bir şey diyemiyorum malesef. Batarya ihtiyacınız varsa ben de temin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TyfnTsdmr
    hocam öncelikle konu ve bilgilendirme için tşk.ler :)

Ben hızlıal dan nokia n96 için ucuz olduğu için ve orjinal zannettiğim için yedek olarak batarya aldım, başlardan iyi gidiyordu zamanla dahada iyi olur diye düşünürken dahada kötü oldu kullandıkça bataryanın performansı düştü ve şişti, telefonumun orjinal bataryası yoğun kullanımda 1gün giderken hızlıaldan aldığım batarya yoğun kullanımda bi kaç saat içinde bitiyor ve full gözüken batarya bi anda batarya zayıf uyarısı verip bi kaç saniye içindede küt kapanıyor, oysa orjinal olan bataryam batarya zayıf uyarısı verdikten sonra kullanmaya devam etsem bile en az yarım saat gidiyor. Yani kısacası hızlı al dan kesinlikle batarya tavsiye etmiyorum. Bu arada babamın telefonu için hızlı alda 14lira olan bataryayi hepsiburadadan 23liraya aldım ama gerçekten parasının hakkını verdiğini gördüm ve burada anlatılan orjinal batarya şeklinede bire bir uyuyor, yani batarya alma niyeti olanlar hepsiburadaya bi baksın derim

• Cok guzel bir konu tesekkurler.
  • quote:

hocam benim de bir sorum var bazı telefoncular "çelik pil" adı altında piller satıyorlar bunların farkı nedir ? bir de orijinal olmayan ama mAh'ı yüksek olan pillerin normallerden farkı nedir ? cevaplarsanız sevinirim.

bu arada nokia orijinal pillerin üzerindeki hologramda 1 2 3 ve 4 tane nokta var. hologramı oynatırsanız bunu görürsünüz. o noktaların hepsi farklı yerdedir bu da orijinal olduğunu gösterir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

quote:

hocam benim de bir sorum var bazı telefoncular "çelik pil" adı altında piller satıyorlar bunların farkı nedir ? bir de orijinal olmayan ama mAh'ı yüksek olan pillerin normallerden farkı nedir ? cevaplarsanız sevinirim.

bu arada nokia orijinal pillerin üzerindeki hologramda 1 2 3 ve 4 tane nokta var. hologramı oynatırsanız bunu görürsünüz. o noktaların hepsi farklı yerdedir bu da orijinal olduğunu gösterir.

Hiçbir özelliği olmayan tüketiciyi cezbetmek için üretilmiş imitasyon bataryalardır. Ayrıca orijinal olmayan bataryaların hologramında da bu noktalardan mevcut. Bu ayırt edici bir yöntem değildir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.