Şimdi Ara

NOKİA 2720 Fold incelemesi /Şık/Ekonomik/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teknik Özellikler

Ekran: Renk Sayısı 65536
    Ekran Çözünürlüğü:120 x 160 px
    Dış Ekran: Renksiz, 128 x 160 px

Hafıza Özellikleri
    Telefon Hafızası:32 MB
    Hafıza Kartı: Yok

Internet Özellikleri
    WapVar
    Wap versiyonuWAP 2.0
    Gprs Var
    2414Gprs slot4+1/3+2
    Gprs class 10
    Hcsdcd Var
    XHTML Tarayıcı Var
    E-posta okuyucu Var
    Edge Var

Multimedya Özellikleri
    Polifonik melodilerVar
    Mms Var
    Ekran koruyucu Var
    Java desteği Var
    Mp3 çalar Var
    Radyo çalar Var
    Dâhili kameraVar
    Video Çekebilme Var
    Oynatabildiği dosyalar MP3, AAC, AAC+, eAAC+, AMR, 3GP
    Eksta multimedya özellikleri
    Radyoda RDS desteği

Kamera Özellikleri
    Çözünürlük 1.3 MP
    Dijital Zoom 4X
    Ekstra Uygulamalar: Dosya yöneticisi
    Kronometre, Zaman Sayacı, Dünya Saatleri
    Not defteri, Birim çevirici, İş listesi
    İngilizce-Çince sözlük

Anneme hediye oalrak aldım bu telefonu. Kendimce mini bir inceleme yaptım.Telefon almak isteyenlere fikir olması açısından . . .

Başlangıç
    Nokia 2720 günümüz telefonlarının birçok ‘temel özellikleri’ içinde barındıran giriş seviyesi bir telefon olmuş.

Kutu içeriği
    • Nokia 2720 Fold
    • Nokia batarya
    • Nokia şarj cihazı
    • Nokia kulaklık
    • Ve kullanım klavuzu

DIŞ GÖRÜNÜM
    Telefon diğer fold serisi gibi tasarım açısından gayet şık. Ele oturur bi tasarımı var ve rahatız etmiyor. Ayrıca telefon ince ve hafif. Dış yüzey parlak ve göz alıcı .Biraz parmak izi kalıyor ama çok belli olmuyor, yumuşak bir bezle bi kaç el hareketi ile hemen temizleniyor.bende siyah renklisi var.diğer rengini sordum daha piyasaya sürülmemiş bildiğim kadarıyla. Sağ da ses tuşları ve bataryayı şarj etme slotu var.

sol tarafta ise kulaklık’2.5mm’ girişi var.

Dış görünümden 2 resim

EKRAN-MENÜ-HAFIZA

-Telefonumuzun 1.8 inç boyutunda,128x160 pixel çözünürlüğünde ve 65k renkli ekranı var. Günümüzde ki telefonlara göre ekranı düşük kalabilir ama bu telefon giriş seviyesine yakın bir telefon olduğu için normal karşılıyorum. Ekran ve menüler bilindik Nokia . . . Söylememe gerek yok. Klasik kolay Nokia kullanımı. yalnız menü geçişleri biraz değişmiş ve hoş olmuş. Daha yumuşak geçişler yerleştirilmiş.Briaz sony Ericsson larınkilerine benzettim.Telefon s40 serisi içinde.Nokianın giriş seviyesindeki tüm modeller böyle fakat bazılar java(s40) olmasına rağmen yavaş kalıyordu.Bu öyle değil daha hızlı olmuş.
    -Dış ekran ise renksiz ama gayet net.Karakterler büyük.Ekran renksiz ama herhangi bir temada bekleme modu yazı tipi rengini değiştirdiğinizde mesela kırmızı diyelim.o zaman dış ekrandaki operator yazınızda kırmızı oluyor.Dış ekranda neler var derseniz operatör, saat,batarya ve çekim durmu ve sessizdeyse sessiz işareti görünüyor.Bunlar sürekli görünenler.Bunların dışında gelen çağrı msj. o anda ne işlem yapıyorsak vb.görebiliyoruz Ayrıca telefonun kapağını açmadan ses tuşuna basılı tutarsanız gelen çağrı kapanı yor ve yine kapağı kapalıyken ses tuşuna bi kere basarsanız dış ekran ışığı yanıyor ve ekranı görebiliyoruz.
    - Heryerde 32mb hafıza olduğundan bahsediyor ama, yaklaşık 12-13mb’a yakın hafızası var neden öyle denmiş bilmiyorum.Ayrıca telefonumuza hafıza kartı takılmıyor.keşke takılsaydı diyecem ama bu telefonda müzik dinleme foto. Çekme vb. zevkle yapılamaz . O yüzden önemsemiyorum.Grişi seviyesi olduğu için gerekte yok aslında.

BATARYA

Telefonu ilk aldığımda batarya göstergesinde 2 çizgi vardı.1-2 saat kurcaladım yine bir azalma görmedim.sonra şarj ettim telefonu. Şuanda 3. gün o kadar kurcaladım telefonu yine ,ama daha yeni 1 çizgi azaldı.Telefonun batarya açısından sorun yaratmayacağını düşünüyorum

BOYUT

• Boyutlar: 93 x 46 x 17,85 mm
    • Ağırlık: 90,3 g (batarya dahil)
    • Hacim: 63.75
    Telefon kapalı iken gayet şirin ve mini duruyor .Kapak açıldığında bilinen kapaklı telefonlar gibi oluyor 

(3310 annemin telefonu ve hediye ettiğim 2720.tam annemlik bir tel 2720 :) )
    KAMERA –SES
    Nokia 2720 1.3 mpx kameraya sahip.Günümüze göre baya düşük bir mpx seviyesi.ama yukarıda dediğim gibi giriş seviyesi için yeterli bile.Olmasa da bi sorun olmazdı.Kamera özellikleri de ,zamanlı ve sıralı çekim var.Flash yok.Çektiğiniz resim ekrana tam oturuyor güzel duruyor.Ayrıca 30 saniye video çekebiliyor. (128x96) video çekmeseniz de olur, kaliteli değil.. dediğim gibi sorana kamerası da var diyebilinecek gibi olmuş :)(umarım anlatabilmişimdir) Ses konusuna gelirsek.sesi çok çok yüksek değil ama çok az da değil, rahat duyulabiliyor.ses kalitesi açısından bişey diyemicem kaliteli değil.Çok kaliteli bir hoparlörü olmamasına da şaşırmıyorum .Sesde hafif bi cızıltılar var gibi ama yeni bir yazılımla düzeltilebileceğini düşünüyorum.Müzik çaları da 6500 classic’inmüzik çalarına benziyor.Müzik çaldığı sırada kapağı kapalıylen çalan müzik bilgileri görünüyor.Müzik çaldığı esnada menüde dolaşabiliyoruz.Bi sorun oluşturmuyor,yavaşlama olmuyor.
    Radyosunu incelemedim daha sonra eklerim.

SONUÇ

Nokia 2720 günümüz telefon özelliklerinin basite indirgenmiş şekli olarak tasarlanmış..Bir iki mp3 dinleyip fotoğraflarınıza bakabileceğiniz tarzda olmuş.
    Bu telefonu alma amaçlarınız içinde şunların olması yeterli ;
    İlk defa cep telefonu kullanacaklar için ideal
    Kullandığı telefonunun yanına 2. bir telefon almak için ideal
    Yada İllede bir telefonum olsun, sadece alo deyip msj atayım yeter.ama bataryası iyi olsun ve yanında diğer multimedya özellikleri de olsun..
    Diyorsanız bu telefon size göre.Yada benim gibi annenize,babanıza veya yakın bi tanıdığınıza(daha çok bayanlara özel)hediye edilebilecek bit telefon.Çok özellik aramayanlara ideal

daha sonra yine bilgiler ekleyeceğim

Yukarıda mesaj yazma ile ilgili bişeyler yazmayı unutmuşum.
    Mesaj yazmak gerçekten iyi.Tuş takımı büyük, parmaklar rahat hareket ediyor tuşlar üzerinde, .Mesela benim elim biraz büyük ama bu telefonda bile rahat msj yazabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 14 Ocak 2010; 10:05:37 >

• Bence bir bayana alınabilecek en güzel telefon
  • evet katılıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 12 Ocak 2010; 13:10:57 >
  • Gerçektende bir bayana alınabilecek en güzel telefon gibi duruyor. Annemin doğum günümde alabilirim. İnanılmaz şık.
  • sormak istediğiniz sorular olursa ben burdayım.
  • fiyatı ne kadar ?
  • ben 219 milyona aldım kvk garantili. piyasada işte 200 ile max 230.235 arasında değişiyor bildiğim kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighTechLowLife -- 14 Ocak 2010; 10:02:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • h.kartı gırışı olsydı mukemmel olurdu
  • malesef yok. bu arada kırmızı-bordu karışımı renginine görmeye başladım bir iki yerde. birde fiyatı 199tl ye kadar bulunabiliyor. :/
  • merhaba radyo çekim durumu ve kulaklığa verilen ses ne düzeyde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TwiNChiL

merhaba radyo çekim durumu ve kulaklığa verilen ses ne düzeyde?

?

ya baya hosuma gıttı bende alabılırım msj amaclı :)
  • istanbulda satıstamı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1967 -- 14 Ocak 2011; 19:44:55 >
  • Kibar ve şık
  • @ TwiNChiL
    telefonu annem kullandığı için,radyosuyla pek ilgilenmemiştim.Ama senin için radyosunu iyice test edip söylerim.

@ahmet1967
    sorularını cvplayayım;

telefonun batarya durumu kötü değil.Anneme 4-5 gün yetiyor.(mesajlaşmalar ve konuşmalarda içinde) tabi çok çok konuşan ve msj çeken biriyseniz batarya ömrü 3 gün veya daha az falan olabilir her tel. gibi.
    çok şükür şuanda bi sorun yok tuş takımı ile ilgili,tuş takımının olduğu yer tam plastik gibi değil ama ona yakın bi maddeyle yapılmış. ama kabarma falan yapmadı.fakat bi nokia shopta görmüştüm telefon berbat durumdaydı tuş takımı falan kabarmış gibiydi.tabi binlerce kişinin hunharca kurcalamasına bağlıyorum.

ayrıca zil ve mesaj seslerinde bi kısıtlama yok. istediğin müziği-sesi kullanabilirsin.(telefonun çaldığı formatlatda) (kısıtlamadan kastın bu galiba anladığım kadarıyla )

ses seviyesi az değil,çok da değil ama çaldığında gayet duyulabiliyor telefonun sesi emin olabilirsin.İstersen bi telefoncuda ses yüksekliğini test edip kararını verebilirsin. ama kalite açısından bişey beklemeyin.

teşekkürler.

• siyah renklisi gerçekten çok şık duruyor.
  • Telefonun kalınlığı fazla mı? Cepte rahat taşınıyor mu? Bir de kapak açıldığında telefon çok uzun gibi duruyor, sanırım 18cm. Bu bir sorun yaratır mı kullanım kolaylığı açısından?
    Son olarak, bayan telefonu diyip durmuşsunuz, hevesimi niye kırıyorsunuz
  • Telefonu 179 TL / 5 Taksit ile aldım.

Uzun süre kapaklı telefon kullanmadıktan sonra kapaklı telefona geçiş yapılması
    sonucunda başlangıçta kullanımı biraz garipsiyor insan.
    Zamanla alışılıyor.

Telefon kalın sayılmaz, gömlek cebinde rahatlıkla taşınıyor.

Telefonu konuşmak için kullanacaklar için mükemmel bir telefon.

Sadece Bayan telefonu olduğu görüşüne katılmıyorum.

Bataryası gayet uzun süre dayanıyor.

Şimdilik tek sıkıntım gelen BİLGİ mesajlarını (Turkcell - Gol) silemiyor olmam.
    Okuduktan sonra Seçenekler bölümünde sadece KAYDET var.
    ÇIK seçtiğinizde ise yine Bilgi Mesajları bölümünde kaydediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bellsouth2 -- 19 Nisan 2010; 11:14:06 >
  • Merhaba ben bu telefondan almak istiyorum...telefonla çok konuşan biri değilim,2.tel olarak alcağım bir işeyi çok merak ediyorun; acaba mesaj hafızası ne kadar?bilgisi olan arkadaşım varsa vede paylaşır ise çok mutlu olurum....
  • İnceleme çok güzel, faydalı. Ailemden birine almak istiyordum, incelemeyi okuyunca kesin almaya karar verdim. Ancak;

quote:

Orijinalden alıntı: bellsouth2

Telefonu 179 TL / 5 Taksit ile aldım.

Ben bu fiyata hiç bir yerde bulamadım, 200 lira ve üstü gördüm heryerde. Siz nerden aldınız acaba? Çok uygunmuş.
  • Arkadaşlar Nokia 2720'yi almanızı önermiyorum. Telefonla yaşadığım iki temel sorun var.
    1. Radyosunu bir türlü dinleyemiyorum. Açtığım kanalı değiştiremiyorum. Bu kanal bazen tam çekmeyen cızırtılı bir kanal olabiliyor ve orada kalıyor. Normal bir kanal ayarlamanıza fırsat verdiği zamanda bile kendiliğinden kapanıyor, ekran önce beyaz oluyor sonra donup kalıyor. Ekranda "Ayarlanıyor" diye bir ibare oluyor ve pil bitene kadar kalsa da asla değişmiyor, ki ben bu süreyi bir gün kadar uzattım ve bekledim. Sonunda telefon şarjı bittiği için kapandı. Tekrar şarj ettiğimde ise yine aynı şekilde devam ettiğini gördüm. Ancak pilini çıkararak açtığımda sorunu çözebiliyorum. Radyo dinlerken dışarıdan kimse size ulaşamıyor, siz de kimseyi arayamıyorsunuz. Alalı 15 gün oldu arka kapak bu yüzden yalama oldu.
    2. Sesi çok az gidiyor karşıya.
    Bunların dışında bir sorunu yok. Sorunları için Nokia'nın 0212 3371717 no'lu destek hattını aradım. Maalesef pek de yardımcı olmadılar. Sadece servise götürün 15-30 gün içinde halledilir dediler. Ama serviste yedek telefon vermiyorlarmış. Yani bu sürede telefonsuz kalmakla cezalandırılabilirsiniz bu telefonu aldığınız için.
    Benden bilgilendirmesi. Dileyenlerle telefonla ya da mail adresiyle iletişim kurabiliriz.
    Teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.