Şimdi Ara

nokia 1280

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
11.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar aranizda bu telefonu kullanan var mi? telefon hakkinda bir kac sorum olacak..

* telefonla konusurken, diger 12 serisinde oldugu gibi konusma sesi aynen disariya yayinlaniyor mu? oteki telefonlarda sanki hoparlorden konusuyormus gibi oluyordu...

* bazi sitelerde telefonda 3.5mm jack girisi var diyor, varsa bu jack girisi konusma disinda ne ise yarar, telefon mp3 bile calamiyor diye biliyorum?

bilen, fikri olan varsa paylasirsa sevinirim. 1 2 gune almayi planliyorum...

• Mp3 çalmıyor. Onu geçtim polifonik melodisi bile yok. Bana göre her kulaklıkla kullanım kolaylığı olsun diye universal giriş yapmışlar(3,5 jack)

Bahsettiğin sesi dışarı verme olayı sanırım kulaklık takılıyken aynı anda sesin arka hoparlörden çıkma durumuydu ? Bizim şirketin telefonu 1203'tü hiç kulaklıkla kullanmadığımdan bilemiyorum ama bildiğim kadarıyla bunu halletmek için baya uğraştıkları. Bu telefonda yeni sürüldüğüne göre piyasaya bana göre halletmişlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UruKai

Mp3 çalmıyor. Onu geçtim polifonik melodisi bile yok. Bana göre her kulaklıkla kullanım kolaylığı olsun diye universal giriş yapmışlar(3,5 jack)

Bahsettiğin sesi dışarı verme olayı sanırım kulaklık takılıyken aynı anda sesin arka hoparlörden çıkma durumuydu ? Bizim şirketin telefonu 1203'tü hiç kulaklıkla kullanmadığımdan bilemiyorum ama bildiğim kadarıyla bunu halletmek için baya uğraştıkları. Bu telefonda yeni sürüldüğüne göre piyasaya bana göre halletmişlerdir.

arkadaşta vardı sorunlu bi telefon

• quote:

Orijinalden alıntı: UruKai

Mp3 çalmıyor. Onu geçtim polifonik melodisi bile yok. Bana göre her kulaklıkla kullanım kolaylığı olsun diye universal giriş yapmışlar(3,5 jack)

yok kulaklik takiliyken degil, normal telefonda konusurken, ahizeden kulaginiza gelen ses, telefonun icinde iyi yalitim olmadigi icin, arka hoparlor kismindan cikiyor bu seride bazi telefonlarda. bu modelde de var mi acaba?

• arkadaslar kullanan yok mu?
  • Şu an kullanmıyorum ama geçenlerde bu modeli bana ayarlarını yapmam için getirmişlerdi. İlk izlenimlerim ve rastladığım bazı sorunlar şöyle;

1. Dışarı ses sızdırma sorununa rastlamadım

2. Anten olarak herhangi bir kulaklığı takıp radyosunu ister kulaklıktan ister hoparlörden dinleyebiliyorsunuz

Sorunlu bulduğum kısımlar;

1. Ses çıkışını pek kaliteli bulmadım (Bana göre Nokia 1110i çok daha gür ve kaliteli ses veriyordu)

2. Diğer telefonlarda da aynı sorun var mı bilemiyorum ama zil ayarlarındaki sesleri denerken "swimming" adlı melodinin üzerine gelince telefon kapanıp tekrar açılıyor

3. Sorun değil fakat bir çok kişinin kullandığı favori melodilerden "espionage" bu modelde yok (Nokia 1110i 'de vardı)

4. Titreşimi zayıf, telefon elinizde ya da cebinizde olmadığı sürece farketmeniz zor (Nokia 1110i titreşimdeyken masanın üzerinde adeta dans ederdi)

5. Bataryasında ısınma problemi var sanırım, özellikle radyosunu dinlerken arka kapak biraz ısınıyor

6. Bazen uzun görüşmeler sırasında bağlantı kesintiye uğrayabiliyormuş (ses karşıya gidiyor, karşıdan gelen ses duyulmuyor) bilemiyorum, karşı tarfta da problem olabilir

Benim rastladığım sorunlar şimdilik bunlar.

Özetlemek gerekirse, fazla bir özelliği olmayan kullanımı kolay ve göze hoş gelen bir telefon fakat yeni yazılımlar çıkana kadar beklemekte fayda var. Zaten şu an için fiyatı da çok yüksek.

• arkadaşlar iki gündür 1280 kullanıyorum, gördüğüm en önemli sorunu kulaklığındaki sesin hoparlörden çıkması. resmen hoparlörü kulağıma koyup yani telefonu tersten tutup konuşyorum çünkü kulaklıktaki sesin iki katı hoparlörden çıkıyor. etrafınızdaki herkes telefonda konuşulanları dinleyebiliyor. diğer sorun hoparlörü yani hands free açınca mikrofon sesi karşıya bazen göndermiyor, yani sesinizde kesilmeler yaşanıyor. aldığıma pişman olacağım böyle devam ederse. dahası 2 tane aldım, eşime de aldım ve sadece konuşmak için almıştım, konuşturmuyor neredeyse. diğer özellikleri çok iyi olsa da esas görevini yapmadığı için ben memnun değilim diyebilirim.
  • sırf tuşları ayrı ayrı diye ve ucuzluğu ( 20€ nere 110 tl nere) için bende geçen hafta aldım bu telefondan.
    aldığıma alacağıma bin pişman oldum.
    saçma bir şekilde kulaklıktan ses çıkmıyor, arka hoparlörden gürül gürül dışarıya ses veriyor.
    bu modelin bütün hepsinde var galiba, zil seslerinde '' swimming '' e gelince telefon donuyor ve reset atıyor.
    telefonu geri verdim, 1-2 gün içinde servisten gelecek arızalı raporuyla başka bir telefon alacağım.
    kesinlikle uzak durulması gereken bir cihaz.
  • 1280'de 15. melodide (swimming) kapanıp açılıyor. bazen ses de gitmiyor. 2 günlük telefondu geri verdim. bakalım servis, sıvıyla temas mı kullanıcı hatası mı diyecek?
    kipa'dan almıştım. yapılan, göz göre göre hatalı piyasaya çıkmış ürünü servis raporu için müşteriyi bekletmesi.
  • Aynı telefonu bende aldım .Benim telefondada 15. melodide (swimming) kapanıp açılıyor.Servise göndersem ne gibi işlem yapar, yoksa kullanıcı hatası der. Nokia
  • ben aldığım yere kipa'ya verdim 50 günde gelmiş. aldığımın 2. gününde vermiştim ve bire bir değiştirebileceklerini söylemişlerdi. fakat iade veya üst model için servis onayı falan dedilerdi. şimdi ise teliniz yapıldı değişim iade yok diyorlar bende geri almıyorum tel bekliyor almıycamda. arızalı veya hatalı programlı teli sür piyasaya 50 günde tamir et(30. iş gününde geliyor özelikkle) bana test ettiriyorsun? başka ülkede olsa tazminata mahkum olurlar ama bizde uğraşmak gerek.
    son zamanlarda her yerde haklarımız yenmeye çalışılıyor.
  • bende kapanmıyor o melodiye gelince ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: akman7322

Aynı telefonu bende aldım .Benim telefondada 15. melodide (swimming) kapanıp açılıyor.Servise göndersem ne gibi işlem yapar, yoksa kullanıcı hatası der. Nokia

Cihazdaki yazılımsal sıkıntıdan kaynaklı o sorun, cihazı Nokia yetkili servisine götür ve yazılım yüklettir.

5.80 Versiyonundan düşük yazılımlarda bu sorun var

*#0000# yap düşük versiyon olduğunu göreceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :SworD: -- 27 Mart 2011; 14:03:44 >

• evet baktım benimki 5.80 miş..

bende sadece şu sorun var çok yoğun şekilde mesajlaştığım zaman arada kapanıyor sonra pin istemeden geri açılıyor
  • O yoğun trafiğe nasıl dayansın ki minicik zavallı cihaz :D
  • :D
  • :D :D :D :D yarıldım... harbi doğru .....
  • Şimdi bu telefon normal konuşma esnasında dışarı ses veriyor mu? Millet konuştuklarımı duymasın.

Ona göre alacağım bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: addicteddd

Şimdi bu telefon normal konuşma esnasında dışarı ses veriyor mu? Millet konuştuklarımı duymasın.

Ona göre alacağım bende.

Evet yapıyor. Elimle kapatıyorum arkayı ama o zamanda karşıya yankılı gidiyor ses.
  • quote:

Orijinalden alıntı: addicteddd

Şimdi bu telefon normal konuşma esnasında dışarı ses veriyor mu? Millet konuştuklarımı duymasın.

Ona göre alacağım bende.

Evet yapıyor. Elimle kapatıyorum arkayı ama o zamanda karşıya yankılı gidiyor ses.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.