Şimdi Ara

Node js network performans tablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar node js içine aşağıdaki modülleri kurarak server-client arası iletişim hızlarını test ettim, sizce daha hızlı modüller var mıdır?

Tüm denemeler birkaç megabayt boyutunda bir datanın aktarımı içindir ve bağlantı hızı 100 Mbps dir.
    Hem server hem de client aynı bilgisayardır ve 2 çekirdekli N3060 işlemcisi vardır.

socket.io-stream + fs + ramdrive + 8 tane client(okuma) + 1 server(yazma) --> 7 MB/s

mongo db (sadece bulk yazma) -->300 kB/s
    mongo db (sadece okuma) -->1.5 MB/s

redis (1 cllient multi-set+execute)-->2.2 MB/s

mongo-db en kolayı ama çok yavaş
    redis eh işte ama yetmez gibi
    socket.io-stream sadece büyük dosyalarda hızlandırıyor, küçük dosyalarda 1 MB/s değerine kadar düşebiliyor

hiç node js kullanmayıp düz C# ile socket programlama yaparak da 7MB/s ulaşabiliyorum ama her farklı data için farklı ayar yapmam gerekiyor ve doğrusunu bilmiyorum o nedenle node js ile çalışmaya başladım.

amacım 1MB ın altındaki data aktarımı için 100Mbps network hızının sınırına yaklaşmak (12.5 MB/s) bu mümkün mü? Bildiğiniz başka modüller var mı?

en hızlısına gzip modülü eklesem bu sefer işlemci yetmediği için daha da yavaşlayacak mı? Pipe ile bu yavaşlama her zaman yokedilebilir mi? Cluster modülü ile işi dağıtsam stream olayı daha da hızlanır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 13 Kasım 2016; 3:5:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASP ile Access Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.