Şimdi Ara

Noctua NH-U14S nasıldır? i7 ve i9 soğutması (BK021 aldım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-22C714979

AM4 soket desteği de var, gerçekten de değeri bilinmeyen bir canavar. Stok fanları yeteri kadar kaliteli değil söyleyebileceğim tek eksisi bu.(Muhtemelen yanında gelen termal macun da aynı şekilde pek kaliteli değildir.) Piyasadaki neredeyse her mid tower kasaya uyan bildiğim tek çift kuleli işlemci soğutucu. Kasaya soğutucu sığdırma derdi olmayacaksa EKL Alpenföehn Olymp ya da BeQuiet! Dark Rock Pro 4 alınıp geçilir.
    Peki 9700K vs 9900K hangisi daha serin çalışıyor stok hızlarda?

Düz mantık yaparsak 9700K daha az bileşen içerdiği için daha az ısınıyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-22C714979

AM4 soket desteği de var, gerçekten de değeri bilinmeyen bir canavar. Stok fanları yeteri kadar kaliteli değil söyleyebileceğim tek eksisi bu.(Muhtemelen yanında gelen termal macun da aynı şekilde pek kaliteli değildir.) Piyasadaki neredeyse her mid tower kasaya uyan bildiğim tek çift kuleli işlemci soğutucu. Kasaya soğutucu sığdırma derdi olmayacaksa EKL Alpenföehn Olymp ya da BeQuiet! Dark Rock Pro 4 alınıp geçilir.
    Noctua NH-U12S alıp geçmeyi düşünüyorum VEYA BeQuiet! Dark Rock 4

Tek kule , tek soğutucu estetik olarak daha güzel olacak

Yalnız şuan piyasada u12s , sadece amd işlemci uyumlu olan modeli satılıyor , nanokatologdan mı sipariş versem yoksa dark rock 4 alıp mı geçsem

dark rock 4 alsam , üzerinede noctua fan taksam uyum sorunu olur mu yani fiziksel olarak aparat almadan takabilir miyim?

Kule siyah , fan ise renkli düşünüyorum

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    Takarsınız, sadece kutudan çıkan fan ile aynı boyutta bir fan alın. Mesela 12 cm ise kutudan çıkan fan, siz de 12 cm alın; 14 cm' lik fan almayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ufak kasa kullanacaksan bunu öneririm:

Yoksa d15.
    Diğer markaları düşünmeye gerek yok Noctua alacak bütçe varsa. Hem gürültü, hem soğutma konusunda üstüne yok. Bence görüntüsü müthiş ama çoluk çocuk için rgb yok tek eksisi bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Ufak kasa kullanacaksan bunu öneririm:
    https://noctua.at/en/products/cpu-cooler-retail/nh-d9l
    Yoksa d15.
    Diğer markaları düşünmeye gerek yok Noctua alacak bütçe varsa. Hem gürültü, hem soğutma konusunda üstüne yok. Bence görüntüsü müthiş ama çoluk çocuk için rgb yok tek eksisi bu.
    Hazır kasa almayacağım , kendi tasarladığım (kafamda şuan) kasa var onu kullanacağım

• Noctua ile uğraşacağıma , BK021 alır ,viskimi yudurlarım dedim ve aldım Türkiye pazarına girmeyen marka ile işim olmaz diye düşündüm birazda inventus var ama onlarda sallamıyor heralde bu işleri , çoğu ürün stoklarda görünmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 28 Nisan 2019; 15:5:47 >
    Hayırlı olsun, ziyah ziyah yakışıklı görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

Hayırlı olsun, ziyah ziyah yakışıklı görünüyor.
    Teşekkürler

İlerleyen zamanlarda noctua fanlarını test etme amaçlı BK021'de deneyeceğim

Bakalım kimin fanı güçlü üflüyor

Test etme şansınız oldu mu?
  • Noctuanın yüksek rpm canlarıyla i9 gibi işlemcileri daha etkili soğutabilirsin.

• Tunyukuk kullanıcısına yanıt
    Daha işlemci alamadım bi eksik o kaldı

• Noctua NH-U14S  nasıldır?  i7 ve i9 soğutması (BK021 aldım)

Bk022 & 9900k

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maşallah

Değerler nasıl? Boşta , yük altında , sitres testinde vs yardımcı olursanız çok makbule geçer çünkü sizin kullandığınız benim aldığımın abisi

Bide bunların küçük kardeşleri doğdu

Açıkcası soğutmasında 2-3 derece fark olacaksa SLİM modelini alacağım daha kibar duruyor

Noctua NH-U14S  nasıldır?  i7 ve i9 soğutması (BK021 aldım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 17 Mayıs 2019; 19:39:36 >

Dün sadece sistemi açtık. Kasa ile ilgili bir problem yaşıyorum şu anda. Ondan çok bakamadım. Sadece 2-3 kez kontrol ettim idle halinde iken.

Antalya'da yaşıyorum. Hava yaklaşık 30 dereceleri buldu. Akşamları 25-27 olsun.

Ön fan önünde anakartın sensörü odamda 28 derece gösteriyor. Kasa arka tarafındaki sensörde 28-29 derece. Ama arkadaki değer sayılmaz çünkü kapak açık.

İşlemci idle'da 32-34 derece civarlarında. Yalnız herhangi bir voltaj ayarı yapmadım. Yani stock ayarlarda. Voltaj 1.26 filan geliyor. Undervolt yaparak ısı 2-3 derece daha düşeceğini umuyuorum.

Açıkcası diğer kasamda EVOLV ATX TG modeli. Onda sıvı soğutma var. Corsair H100i v2 (4 fan push/pull setup şeklinde.)

Şu anki değerlerimi yazıyorum. Kasa kapakları kapalı şekilde.

Antalya hava sıcaklığı 28 derce göstermektedir.

Kasa önündeki sensör 26 derece
    Kasa arkasındaki sensör 30 derece
    İşlemci 30-32 derece civarlarında.
    Bu kasada da yine aynı şekilde tüm ayarlar Stock.

Sadece XMP aktif iki kasada da.

Yani internetteki testlerdede 1-3 derece fark görüyordum grafiklerde.

Yan yana ve aynı oda içinde iki kasada aynı setup.

9900k, z390 aorus pro, 4x8gb ram, 1080ti.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.