Şimdi Ara

No Mercy - Yongseoneun Eupda | Merhamet Yok | 2010

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
4
Favori
2.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhamet Yok / Yongseoneun Eupda / No Mercy (2010)

http://www.imdb.com/title/tt1662557/

Merhamet Yok !! ...Ömrü hayatımda izleyebileceğim en muhteşem filmlerden biriydi.Böyle film mi çekilir be...Bukadarını beklemiyordum doğrusu.Komplike bir senaryosu olan filmi,10 kafa bir araya gelse kolay kolay yazamaz...İnanılmaz bir konu ve inanılmaz bir son !

Bir an gerçek olduğunu sandım ve tüylerim ürperdi...Dehşet vericiydi.

"Geçmişini unutmaya çalışabilirsin ama asla silemezsin.Ölmekten daha zor olan ne biliyormusun ? Affetmek...Çünkü affetsen bile acının bıraktığı izler kolay kolay geçmez..."

Sadece izleyin.Başkada birşey demiyorum.Belki ilerde hakettiği değeri görür.Buna tam puan vermeyeceğim de hangi filme vereceğim ?

10/10
     No Mercy - Yongseoneun Eupda | Merhamet Yok | 2010

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony. Montana. -- 15 Temmuz 2013; 11:02:12 >

• Bir kere daha izlemek istedim ama bu son izleyişim olacak.Evet film dedikleri şey kısaca budur abi.

Neden Türk sinemasında bu kalitede film çekilemiyor ? Zekice bir senaryo yazabilecek adam yok mu bu ülkede ?
  • Bizim izleyicimiz,yani yapımcılar tarafından müşteri olarak görünen kısım bu tarz senaryolara ve yapımlara yüz vermez.İyi bir bütçe ayırıp çok kaliteli bir yapıma imza atsalar bile gişede batma riskleri çok yüksek.Arz talep meselesi.Bizim izleyicimizin talebi sulu zırtlak komediler,ağır dramlar.Masrafsız.Kore de nufusun yarısı tek bir filme(Gwoemul-yaratık) gidiyor.Bizde,tüm sezon gösterilen filmlerin hepsine nufusumuzun yarısı anca gidiyor.Aradaki fark bizim görsel sanat kalitemizi belirliyor.İzleyicinin seçiciliği ne zaman artarsa yapım kalitesi ona göre artar.Aynı durum kitap ve mecmuada da mevcut.Biz okumayan,izlemeyen ve en önemlisi hiç dinlemeyen ama her konuda otorite olan bir toplumuz.
  • Sonuna kadar haklısın.Yazdığın her kelimenin altını çiziyorum hocam.Bu sektör külliyen ticarete dönüşmüş durumda ve biz birilerinin ekmeğine fena halde yağ sürüyoruz.
  • İntikam temalı muhteşem bir film...

• Sonunda kafam karıştı biraz. Şimdi kurban bizim doktorun kızı da kız ülkeye cinayetten sonra gelmedi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

Sonunda kafam karıştı biraz. Şimdi kurban bizim doktorun kızı da kız ülkeye cinayetten sonra gelmedi mi?

Hocam şimdi dikkat edersen ilk başlarda adam kızıyla konuşmak istedi .Ama katil "bu imkansız birşey" gibisinden birşeyler söylemişti (kendini ağırdan tartmak için) Sonra ise babasına kızın cinayetten önce telefona kaydedilmiş bir sesini dinlettirdiler.Kısacası herşeyi önceden planlamış ve düşünmüşler.Kızının öldüğünden şüphelenmemesi için böyle bir yola baş vurdular.Yani babasını şok edecek o acı sona hazırlamak için...

Bir son ancak bukadar ince düşünülebilir.Oldboy ve Incendies gibi benzer filmler var fakat kurgusal anlamda bence bu filmin yanından geçemezler.Mesela Oldboy'un finali,sırf izleyiciyi dumur etmek amacıyla hazırlanmış bir sondu.Bu filmdeki son ise Oldboy'dakinden daha farklıydı.Çünkü hikayenin tamamlayıcı kısmını oluşturuyordu.Sanki yapboz parçalarının hepsi yerini buldu ve ortaya güzel bir resim çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony. Montana. -- 15 Temmuz 2013; 4:53:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tony. Montana.

quote:

Sonunda kafam karıştı biraz. Şimdi kurban bizim doktorun kızı da kız ülkeye cinayetten sonra gelmedi mi?

Hocam şimdi dikkat edersen ilk başlarda adam kızıyla konuşmak istedi .Ama katil "bu imkansız birşey" gibisinden birşeyler söylemişti (kendini ağırdan tartmak için) Sonra ise babasına kızın cinayetten önce telefona kaydedilmiş bir sesini dinlettirdiler.Kısacası herşeyi önceden planlamış ve düşünmüşler.Kızının öldüğünden şüphelenmemesi için böyle bir yola baş vurdular.Yani babasını şok edecek o acı sona hazırlamak için...

Bir son ancak bukadar ince düşünülebilir.Oldboy ve Incendies gibi benzer filmler var fakat kurgusal anlamda bence bu filmin yanından geçemezler.Mesela Oldboy'un finali,sırf izleyiciyi dumur etmek amacıyla hazırlanmış bir sondu.Bu filmdeki son ise Oldboy'dakinden daha farklıydı.Çünkü hikayenin tamamlayıcı kısmını oluşturuyordu.Sanki yapboz parçalarının hepsi yerini buldu ve ortaya güzel bir resim çıktı.

Aslında şapkalı eleman havalimanına doktora resimleri verince onun kızı olduğunu anlamıştım. Yani sonunda intikamını tamamlıyacağı ortada olduğu için fazla şaşırtmadı. Tabii böyle bir kurgu kolay kolay gelmez, baştan sona pür dikkat izlettiriyor, güney korelilerin kafası başka çalışıyor. Bir yönetmen ilk filminde bu başarıyı yakalıyorsa iş var demektir. Senaryonun yanında çekim olarakta çok iyi bir iş çıkarmış. Sahneler gayet kendinden emindi.

• quote:

quote:

quote:

Aslında şapkalı eleman havalimanına doktora resimleri verince onun kızı olduğunu anlamıştım. Yani sonunda intikamını tamamlıyacağı ortada olduğu için fazla şaşırtmadı. Tabii böyle bir kurgu kolay kolay gelmez, baştan sona pür dikkat izlettiriyor, güney korelilerin kafası başka çalışıyor. Bir yönetmen ilk filminde bu başarıyı yakalıyorsa iş var demektir. Senaryonun yanında çekim olarakta çok iyi bir iş çıkarmış. Sahneler gayet kendinden emindi.

Kesinlikle katılıyorum...Böyle bir kurgu kırk yılda bir gelir.Dediğin gibi çekimler olsun,sahneler arası geçişler olsun,akıcılık olsun hepsi üst düzeydeydi.

Sonundaki espriyi de yönetmen çok iyi akıl etmiş Kızı güllerin içine saklamıştı Efsane olabilecek bir sahne...Burada hem babasını hem de izleyiciyi bir an olsun yanılttı.Ben açıkçası kızın tüm bedeniyle ve uzuvlarıyla birlikte orada olduğunu sandım,ta ki babası ona sarılmak isteyene kadar...Elini attığı yer bomboştu.

Eğer bu tadı alabildiğin başka bir filme rastlarsan veya duyarsan,özel mesajla tavsiyelerini beklerim hocam.

Görüşlerini paylaştığın için teşekkürler...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kesinlikle katılıyorum...Böyle bir kurgu kırk yılda bir gelir.Dediğin gibi çekimler olsun,sahneler arası geçişler olsun,akıcılık olsun hepsi üst düzeydeydi.

Sonundaki espriyi de yönetmen çok iyi akıl etmiş Kızı güllerin içine saklamıştı Efsane olabilecek bir sahne...Burada hem babasını hem de izleyiciyi bir an olsun yanılttı.Ben açıkçası kızın tüm bedeniyle ve uzuvlarıyla birlikte orada olduğunu sandım,ta ki babası ona sarılmak isteyene kadar...Elini attığı yer bomboştu.

Eğer bu tadı alabildiğin başka bir filme rastlarsan veya duyarsan,özel mesajla tavsiyelerini beklerim hocam.

Görüşlerini paylaştığın için teşekkürler...

http://forum.donanimhaber.com/m_75316410/f_/key_el+cuerpo//tm.htm#76562989

Bu filmde iyidir fazla bilinmeyen sonunda şaşırtan kaliteli işlenmiş bir film.

• Bende yeni izledim,film güzel de sondaki mantık hatası biraz güldürdü beni açıkçası;

yani onca yıllık adli tıp uzmanı kafayla kollarıyla vücudun ayni bedene ait olmadigini çözemedimi? demedim değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightdrive -- 15 Temmuz 2013; 21:21:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntikam temalı filmlerde Güney Kore sineması, Özellikle Park'ın intikam üçlemesiyle birlikte çok başarılı işler çıkarmakta.. No Mercy ise müthiş finali ve son ana kadar süren gerilimiyle çok iyi bir film... Henüz izlemeyenler için G.Kore'den bir başka kaliteli film;

• quote:

Orijinalden alıntı: nightdrive

Bende yeni izledim,film güzel de sondaki mantık hatası biraz güldürdü beni açıkçası;

yani onca yıllık adli tıp uzmanı kafayla kollarıyla vücudun ayni bedene ait olmadigini çözemedimi? demedim değil

Aynen hocam benim de kafam oraya takıldı. Profesör ünvanı almış birisi kesiği incelemesine rağmen nasıl vücutla, kafanın ayrı bedenlerden alındığını farketmez garipsedim doğrusu. Buna rağmen gerçekten güzel bir yapıttı.

• Nasıl bir abartılı anlatım bu yahu..
    Yazıyı okuyunca dedim ben mi başka filmi izledim. Öyle çok derinlikli bir konusu ya da anlatımı yoktu bence.
    Film güzel. Sıkmadan sağa sola sapmadan aktarıyor bizlere istediğini. Sağlam da finali var. İzlemeyenlere tavsiyedir
  • Bu filmi izliyip sonunda koltuğa benim gibi yapışanlar varsa bunu da izlesin

• Filmi bulamadım torent ondan ındıremedım bı turlu ya. Umarım denk gelir
  • Yok böyle bir şey ya süperdi. Böylesine intikamı hayatımda hiç bir filmde görmedim 10/10
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.