hdd ile cdrom jumperlarını değiştirdim cdrom master hdd slave oldu ve pc im gayet hızlı açılıyo ama açılışta no ide master hdd detected hatası weriyo ve F1 e basmadan açılmıyo jumperları değiştirip hdd yi master cdromuda slave yapıncada pc çok geç açılıyo anakart ın resmi çıktıktan sonra bi imleç geliyo ve uzun süre yanıp sonuyo sonra windowsa geçiyo yardımcı olursanız sevinirim
anakartın markası ne? bios da no error detect veya onun gibi bişeler olacak onu kapatırsan f1 e basmana gerek kalmaz
quote:
Orjinalden alıntı: BruTaLBoY
anakartın markası ne? bios da no error detect veya onun gibi bişeler olacak onu kapatırsan f1 e basmana gerek kalmaz
anakartın marsası asus P5GD1PRO dediğin biosun tam olarak neresinde
tam olarak hatırlamıyorum menulerini ama boot menusu altında boot settings de no f1 error gibi bişeler olması lazım
quote:
tam olarak hatırlamıyorum menulerini ama boot menusu altında boot settings de no f1 error gibi bişeler olması lazım
dediğini yaptım şimdi F1 e basmak gerekmiyo hatayı gösterip direk windowsu açıyo peki bu hatanın bi çözümü yokmu acaba veya bu hatanın bi zararı varmı?
bi zararı yok sadece uyarı veriyo. çözümü hdd yi master yapman.
quote:
bi zararı yok sadece uyarı veriyo. çözümü hdd yi master yapman.
hdd yi master yapınca pc çok geç açılıyo yaklaşık 2 dk dan fazla zaman alıyoo sorun tek kablo kullanmamdan sanırım ama çift kabloda kullanamıyorumki tek giriş var
Selam değerli DH üyeleri ve değerli üstadlar benim bir sorunum var İlgilenen arkadaşlara Şimdiden Teşekkür ediyorum.
Hard Disk Sorunu Yaşıyorum Sata kablosunu değiştirdim olmadı anakarttan diğer sata girişlerine taktım sistem daha çok saçmaladı harddisk güç kablosunu deiştirdim yine aynı ayrıca Hd Tune Adlı Programdan End To End Error Detection hatası alıyorum Bios Açılış Ekranına Gelen Mesaj Şu No Ide Master H.d.d. Detected NOT: OPTİK SÜRÜCÜ İDE KABLO İLE BAĞLI
Anakart : Asus P5PL2 Ram : Kingston 2 Gb 667 Mhz DDR II İşlemci: İntel Pentium Dual Core E 2200 2.20 Ghz Sorunlu Harddisk :) : Seagate Barracuda 500 Gb 7200 Rpm Sata II Ekran Kartı : Ati Amd Hd 4650 1 Gb PCI-E Kasa: Everest snc 828a 350 W Psu Optik Sürücü: LG DVD RW GH22NP20
bu durumun kablolarla falan ılgısı yok hdd nız sanırım omrunu doldurmus .. farklı bır hdd ıle sıstemı calıstırma ımkanınız varsa deneyın ..muhtemelen sorunsuz acılıp calısacakdır..
zaten denemedıgın sadece hdd yı degıstırmek kalmıs ..
Ewt dediğinizi yaptım . Elimde 160 Gb lık Wd İDE Hdd var denedim hata almadım Sizinde dediğiniz gibi Hdd Değişmesi lazım Teşekkür ederim.
hdd garanti kapsamının dışına çoktan çıkmıştır sanırım ? hdd i atmak yerine kurtarmanın bir yolu var.. uzun sürer ama işe yararsa ne mutlu :)
maxblast yazılımı ile hdd i komple formatlayınız. bu işlm sonucunda hdd üzerindeki tüm verileriniz geri getirilemez şekilde silinecek... hdd fabrika çıkışına geri dönecek.. bu işlem baya bir uzun sürüyor.. 80 gb bir hdd için 4 saat de işlemi tamamlayanda var 7 saatde tamamlayanda.. boyut arttıkca doğru orantılı olarak sürede uzuyor ;)
Sağolun biraz araştırdım Sanırım Her Harddisk'in Kendi Sitesinde Mevcut Bu program Birde anladığım kadarıyla Boot etme yöntemi ile açılması gerekiyor daha sonra temiz bir Win 7 format İşe yararmı ? Bilmiyorum :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme