Şimdi Ara

NO FROST SOĞUTMUYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
42.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    Bende bir vestel mağduruyum. Vestel nt 435 No frost soğutmuyor ve artık gına geldi. 20 gün önce ilk arızasını yaptığında servis geldi fişini çkin bekleyin dedi ve elektronik timer taktı. Biz 1 gün bekledik ve fön makinasıyla sıcaklık uyguladık. Makinayı açınca 3 gün sorunsuz çalıştı ancak 3 gün sonra hem alt kat hemde üst kat soğutmaz oldu. Yine servisi çağırdım. Bu sefer motoru arızalı yada gazı bitmiştir dediler 300 milyona yakın masrafı olur dediler. Bende sinirlendim bi daha çağırmadım. Tanıdık bir soğutmacı geldi baktı termostat arızalı olabilir dedi ve değiştik. Yine 3 gün çalıştıu. Şimdi yine soğutma yapmıyor. Ne yapiym atayım mı gül gibi dolabı. Kıyamıyorumda valla.
  • arkadaşlar
    sorun büyük ihtimalle TERMAL SİGORTA da.onun üzerinde bulunan parça patlamış.aşağıya onu tarif etmek açısından bir benzerinin resmini koyuyorum. bu TERMAL SİGORTA yı tümden yerinden çıkardım.dolap iyi çalışıyor gibi.bu parçanın görevi nedir?

    acaba bu parçayı hiç takmasam ne olur?dolaba bir zararı olur mu?
     NO FROST SOĞUTMUYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prose1 -- 25 Şubat 2009; 21:19:51 >




  • gelebilecek olan fazla akımın zarar vermesini önlemek amaçlı devrelere sigorta konur,ve sigortalar şekil olarak birbirlerinden çok farklı olabiliyorlar.sen yinede sigortanın yenisini alıp devresine koyki cihazın korunması olsun, hadi kolay gelsin.
  • arkadaşlar
    VESTEL FR 540 modelin termistörünün kaç derecelik ve kaç amperlik olduğunu bulamadım.termitörün üzerindeki yazılar silinmiş.yetkiki servisler de söylemiyor.bilginiz varsa çok memnun olacağım
  • demek ki bizim buzdolabı rahmetli olacak:)çünkü komadayken acil servis hizmet vermiyor.
  • Elektrolüx marka dijital bozdolabım var.Alt tarafta o sıkıntıyı yaşadım bende.Donma yapmıştı üst kısmınsol köşeşinden ve bir tamire gitti sanırım 260 Tl masrafı oldu.Tabi bunun içinde motor arızası nedeniyle motor değişimi de var.Bir de üst no frost kısmın dondurucusunun üzerinde platinden bahsedilmişti.Sanırım sizin platin arızalanmış olabilir.Dolabınız güzel bence tamir ettirin ama 120 Tl yi gözden çıkarın
  • bu problemin kaynağı termal sigortanın patlamış olmasıdır.bu parçayı değiştirdiğinde olay çözülür.1-2 tl lik bir parça..elektronik parçacılardan alabilirsiniz...aynı iş benim de başıma geldi..ondan biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtigerby -- 20 Ekim 2011; 12:56:59 >
  • Yazdığınız olayı iki kez yaşadım.Servis çağırıp boşuna para ödedim..Ve öğrendimki sebebi dolabın iç kısmında yukarıda olan soğutucu bölümde aşırı kar ve buz oluşması...Bizim evde bir ihtiyar var..Dolabın başına geçtimi kapıyı kapatması 15 dakika sürüyor.Dolabın başında oyun oynuyor...Kaç kez söyledim.. " Ne alacaksan hemen al ve kapat...Dolabın kapıyı dayama..".. Peki deyip bildiğini okuyor..Dolabın kapıları açık kalınca ve günlük çok sık ve uzun süreli açık bırakılınca dolaba dışarıdan giren sıcak hava soğuk panele çarpıp önce üç parmak kalınlığında kar sonra buz oluyor..Dolap artık soğutma yapamaz hale geliyor...Çözüm..DOLABIN FİŞİNİ ÇEKİP KAPILARINI AÇIP 2 GÜN BEKLETİN. Erimiş suları boşaltın.Dolabın içini temizleyin..Kullanmaya devam edin..Bu kadar..Marka farkı yok...Şu marka bu marka yok..Dolabın kompresörü bozuk , termostatı bozuk yada soğutucu gazı kaçık değilse kesin sebebi ve çözümü budur..Deneyin görün..Çevrenize komşularınıza bakın. ESKİYEN DOLAPLARIN EN SIK RASTLANAN ŞİKAYETİ KAR VE BUZ YAPMASI,su akıtması VE SOĞUTMA YAPMAMASI...sebebi nedir ? Kapı contaları eskiyip esnekliğini kaybedince dolap tam kapanmıyor.Kapı çok az aralık kalıyor..Dolaba dışarıdan devamlı sıcak hava giriyor...Sonrası ?.Yukarıda yazdık.Sıcak havayı kesmezseniz dolabın ne suçu varki? Başka arkadaşlarıma faydam olsun diye bu açıklamayı bıraktım..Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Ekim 2011; 10:02:34 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.