Şimdi Ara

no frost buzdolabı ile lowfrost aynı şeydir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • no frost buzdolabı ile lowfrost aynı şeydir
    biraz mantık çalıştırınca biraz düşününce aynı kapıya çıktığını
    ve bundan dolayıda ufak hacimli lowfrost buzdolabı almaya değmeyeceğini anlayacaksınız
    no frost dolaplarda evap genellikle dondurucu bölmesinin arkasında soğuyan evaparatördeki düşük ısıyı fan yardımı ile hava kanalları sayesinde hertarafa gönderir
    lowfrost tada aynıdır evapsoğutucu buzdolabının arka duvarının arkasında ve dondurucu bölmesinin çevresindedir soğutucu bölmesinde bir fan var no frost gibi havayı sürküle ederek aynı etkiyi yaratır dolabın arka duvarı buzlanır yani içindeki havanın nemi dir sebzelerin nemi yemeklerin nemi meyvelerin nemi falan filan
    sonuçta dolabın içini soğutabilmek için bir düzenek var adı ne olursa olsun yaptığı iş aynıdır ama no frost soğutma sistemi daha etkilidir.
    raflar arası ısı farkı yoktur
    low frostta raflar arası ısı farkı 8-15 derecelere çıkabilir buda sağlıksız sürkülasyaondan ve raflardaki eşyaların düzensiz yerleştirilmesinden kaynaklanmaktadır
    halbuki no frostta bu böyle değildir raflar arası ısı farkı yok denecek kadar azdır çünkü her rafa ayrı hava kanalları vasıtasıyla soğuk hava üflenir.soğutması çok etkindir ve daha sağlıklıdır
    dolabın hertarafı eşit derecede soğur
    halbuki low frostta dolabın arkaları soğur ön tarafları okadar soğumaz ısı farkı 15 derecelere kadar çıkar
    gerisi size kalmış
    sağlığınız için elektriği yakacak artık

• - statik
    - low frost
    - partial no frost
    - no frost

olmak üzere 4 farklı çalışma prensipli buzdolabı vardır. ve hepsi birbirinden farklıdır. en etkili gıda saklayan tip no frost tipinde olan buzdolabıdır.

low frost denilen statik fanlı dolaplar üretim maliyeti düşürmek ve enerji sınıfı deklorasyonlarını yakalayabilmek adına çıkartılmış türlerdir.
  • Gıda tazeliğini artıran faktörün No Frost ya da Low frost olmasıyla bir ilgisi yok. Gıdaların taze kalmasını artıran teknoloji çift devreli soğutma sistemidir. Derin dondurucu ile soğutucunun birbirinden bağımsız çift devre ile soğutulması soğutucu bölmede gıdaların nem kaybına uğramasını engeller. Dolayısıyla besin değerlerini yitirmeden çok daha uzun süre taze kalır. Ağzı açık konulan gıdalar daha geç kurur. Low Frost dondurucu için geçerli bir kavramdır. Elektronik kontrollü soğutma sayesinde buz oluşması gecikir, çözme işlemini daha seyrek yaparsınız. Kavramları oturtmadan böyle tek başına bir konu açılmasına da anlam veremedim gerçi. Kısacası yazdığınız başlık yanlış bir önerme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    çift devreli soğutma sistemi özelliğine sahip buzdolabı var mı peki.
    doğru önerme nedir?
    14 farklı soğutma çeşidiyle Vestel puzzle gardrop tipi sizin dediğiniz sisteme giriyor çünkü bu dolaplar çift komressörlüdür
    hertürlü taklayı attırabiliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: alaçatı

çift devreli soğutma sistemi özelliğine sahip buzdolabı var mı peki.

Miele, Liebherr, Electrolux, Bosch/Siemens (Sadece Low Frost serisinde) ve Arçelik/Beko bu sistemi kullanıyor. Ancak Arçelik'te deneyimlediğim kadarıyla anlattığım faydaları göremedim, gıdaların ağzı açıksa kurutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

doğru önerme nedir?
    14 farklı soğutma çeşidiyle Vestel puzzle gardrop tipi sizin dediğiniz sisteme giriyor çünkü bu dolaplar çift komressörlüdür
    hertürlü taklayı attırabiliyorsun

Hocam Vestel'den iste sana 4 kompresörlü dolap yapsın. Dört dörtlük keyif yaşar paylaşırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Teşekkür ederim hocam sağ olasın.
    CANDOĞAN BEY NEDEMEK İSTEDĞİNİZİ ANLAYAMADIM.
    HERHALDE DALGA GEÇİYORSUNUZ !
    AMA BEN DALGA GEÇMİYORUM.
    VE SİZİ GÖZÜMDE CİDDİ BEYFENDİ YAPIYA SAHİP ŞAHSİYET OLARAK CANLANDIRIYORUM
    VESTEL PUZZLE REKLAMLARINDA İZLEYEBİLİRSİNİZ 14 ÇEŞİT SOĞUTMA SEÇENEĞİ OLDUĞUNU GÖREBİLİRSİNİZ
    SAYGILARIMLA
    MAHÇUP
    544-2375778

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahçup -- 6 Şubat 2014; 15:13:22 >
  • Reklamlar çok ciddi yayınlardır.

• orphanage O kullanıcısına yanıt
    Evet ciddi olanlar için öyle
    herkes için geçerli değil
  • Reklam ve ciddiyet.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

CANDOĞAN BEY NEDEMEK İSTEDĞİNİZİ ANLAYAMADIM.
    HERHALDE DALGA GEÇİYORSUNUZ !
    AMA BEN DALGA GEÇMİYORUM.
    VE SİZİ GÖZÜMDE CİDDİ BEYFENDİ YAPIYA SAHİP ŞAHSİYET OLARAK CANLANDIRIYORUM
    VESTEL PUZZLE REKLAMLARINDA İZLEYEBİLİRSİNİZ 14 ÇEŞİT SOĞUTMA SEÇENEĞİ OLDUĞUNU GÖREBİLİRSİNİZ
    SAYGILARIMLA
    MAHÇUP
    544-2375778

Takıldım sadece

ok
    siz pm den cevap yazmıyosunuz heralde sizin bilgili olduğunuzu forumlardan gördüm.danışmak için üye oldum inanın.biz 13 yıl üstüne bir ev aldık, yaptırıyoruz.ahşapçıya acilen ölçü vermek için buzdolabı aldık hemde 2 tane birden.KG 57 NP 72 NE sıemens.güya toplam 4200tl ye net ölçüsü 918 lt buzdolabı elde edecektik.14 gün oldu SATICIDA bekliyor eve geleceği günü.ancak bu forumu buldum ve yorumlar berbat.çok moralim bozuk.eşim istedi 2 adet almayı.kışın ya tencereler balkonda ya meyveler.yazın kavun karpuz dışarıda.bolbol kullanırız dedi.kurnazlık ettik güya.
    ben KD74 NAL 20 N XXL yeter 1 tanesi dedim.kore malı imiş.diğeri trk malı.buz kırma sesivarmış.çok güçlü diyor bazıları.bazılarıda pek yok diyor.eğer tezgaha konserve şişesi düşmüş kadar çokhaysa ki öyle diyolar,biz 2adet aldık vay halimize.SORULARIM:
    1-)xxl olanı mı alayım.2650tl idi.kore malı idi bu.LG üretimiymiş sanırım.daha iyi ve buz sesi yokmudur?
    2-)bizimkiler trk malı oyüzdenmi sesli.ve ben bunları yapışık koymayı tasarlıyorum olurmu?yan taraf ısısı 50 derece oluyomuş yazın.hem birbirlerini ısıtıp,bir yandan da soğumak için çok elektrik harcamazlarmı?
    3-)kg 57 npı 34 n alsa idim 2 dolap için 450 tl toplamda fazla ödeyecektim. bu A++ dolapmış.yanılıyoolabilirim ama invertör motormuş.elektrik sarfiyatı az ama hemde daha iyi sogutabilir mi?bunumu alsam üste para verip.buda buz sesi yaparmı??????
    zaten ben xxl olana yönelince satıcı eşimi bu yöne kaydırdı.şimdide az buz kırma sesi gelir diyo. hepsinde varmış.yok öyle bişey dedim.ben 13 yıldır frigidare marka no frost kull.um.öyle bi ses hiç işitmedim.kullandığım buzdolabı en74cm,derinlik 72,boy181 idi. ohalde xxl yetmezmiydi.aç gözlülük yaptık,rahat kullanalım dedik belamızı bulucaz heralde.?
    bana akıl verin yardım adin acele LÜTFEN.acil.

• Merhabalar. Bana sorarsanız bu segmentte LG 802GSPW alın rahat edin. Hacim tahminimce rahatlıkla yeter. Enerjiden tasarruf edersiniz. Bosch XXL seri üretimi Daewoo markasına geçti, ben pek güvenemiyorum artık.

su sebilli istemiyorum.onun hijyen sorunu bana tat vermez.o model degilse 762 gshw nasıl ama 3d sogutma imiş ,multi air flow değilmiş.faredermi.birde manuel eski tip ısı ayarı heralde dimi.
  • candoğan bey siz hangi buzdolabını kullanıyorsunuz merak ediyorum. bu kadar bilgi ile hangi dolapta karar kıldınız ne tavsiye edersiniz? 2000 tl ye kadar 500lt civarı hacim
  • quote:

Orijinalden alıntı: aysunulaş

su sebilli istemiyorum.onun hijyen sorunu bana tat vermez.o model degilse 762 gshw nasıl ama 3d sogutma imiş ,multi air flow değilmiş.faredermi.birde manuel eski tip ısı ayarı heralde dimi.

762 modelini de seçebilirsiniz. Dediğiniz gibi kapıdan soğutma özelliği de var. Multi flow özelliği katalogda anlatılmamış olabilir, normalde mevcuttur.

802 modelinde su sebilini kullanmak zorunda değilsiniz. Diğer dolaplar gibi kapı içinde büyük yer kaplayan depolardan yok. Su deposunu kapıdaki en üst rafın içine koymuşlar. Sebili kullanmayacaksanız üst rafın içindeki su kabını çıkarıp normal kapı içi raf olarak kullanabiliyorsunuz. 802'yi önermemdeki ana sebep boyu 185cm olduğu için soğutucu hacminin daha geniş ve soğutucu raflar arasındaki yüksekliğin daha fazla olmasıydı.

Bu modellerde derin dondurucu ayarı mekanik, soğutucu ayarı elektronik olarak yapılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: btlcpr

candoğan bey siz hangi buzdolabını kullanıyorsunuz merak ediyorum. bu kadar bilgi ile hangi dolapta karar kıldınız ne tavsiye edersiniz? 2000 tl ye kadar 500lt civarı hacim

Ben Bosch KGE58AW30N kullanıyorum. Bugün dolap ihtiyacım olsa yine direkt aynı dolabı alırım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.