Şimdi Ara

NİYE BİZDE HEP KOMEDİ FİLMİ ÇEKİLİYOR ? ( BOL SS'Lİ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamalarda çekilen filmlerin % 80'i hep komedi üzerine, acaba bu daha kolay olduğu içinmi ? yoksa halkın pisikolijisi bozuk olduğundan halkı geçicide olsa eğlendirmek ve güldürmek içinmi ? son yıllarda çekilen komedi filmleri aşağıda bulacağınız filmlerin 8 tanesinin afişini paylaşıyorum

A.R.O.G
    Beynelmilel
    Beyza'nın Kadınları
    Celal ile Ceren
    CM101MMXI Fundamentals
    Çakallarla Dans
    Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede
    Düğün Dernek
    Eyyvah Eyvah
    Eyyvah Eyvah 2
    Eyyvah Eyvah 3
    G.O.R.A.
    Hababam Sınıfı Askerde
    Hababam Sınıfı Üç Buçuk
    Hokkabaz
    Kahpe Bizans
    Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine
    Organize İşler
    Recep İvedik
    Recep İvedik 2
    Recep İvedik 3
    Recep İvedik 4
    Vizontele
    Vizontele Tuuba
    Yahşi Batı
     NİYE BİZDE HEP KOMEDİ FİLMİ ÇEKİLİYOR ? ( BOL SS'Lİ ) NİYE BİZDE HEP KOMEDİ FİLMİ ÇEKİLİYOR ? ( BOL SS'Lİ ) NİYE BİZDE HEP KOMEDİ FİLMİ ÇEKİLİYOR ? ( BOL SS'Lİ ) NİYE BİZDE HEP KOMEDİ FİLMİ ÇEKİLİYOR ? ( BOL SS'Lİ ) NİYE BİZDE HEP KOMEDİ FİLMİ ÇEKİLİYOR ? ( BOL SS'Lİ ) NİYE BİZDE HEP KOMEDİ FİLMİ ÇEKİLİYOR ? ( BOL SS'Lİ ) NİYE BİZDE HEP KOMEDİ FİLMİ ÇEKİLİYOR ? ( BOL SS'Lİ ) NİYE BİZDE HEP KOMEDİ FİLMİ ÇEKİLİYOR ? ( BOL SS'Lİ )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kütahyalı 77 -- 14 Kasım 2014; 9:35:47 >

• Türk insanının büyük bir çoğunluğu kıt kanaat geçiniyor. Adam yorucu bir işte çalıştıktan sonra kafasına daha da doldurmak yerine boşaltmak istiyor, haliyle bu tür basit komedi filmlerinde kendini buluyor. Böyle olunca da kimse doğru dürüst bir şey yapma peşinde koşmuyor. Aslında hep de komedi filmi çekiliyor demek yanlış. Çünkü buz dağının görünmeyen daha doğrusu ilgi çekmeyen kısmında çok iyi filmlerimiz, yönetmenlerimiz var. Fakat ilk söylediklerimin etkisiyle beraber bu adamlar rağbet görmeyince haliyle parayı cukkaya indiren kesim saçma sapan filmler çekip insanları bir şeylere alet etme peşinde. Zaten sadece işçi sınıfı değil öğrenci kesimi de olaya çok boş bakıyor. Çünkü bu ülkede adam gibi eğitim verilmiyor. Ortaokuldan başlayıp sinema tv, insan anatomisi/cinsellik üzerine net ve müfredata uygun bilgiler verilmediği sürece bu böyle sürüp gidecek.

İnsanlar bu ülkede ot gibi gelip gidiyorlar. Merak yok, eğitim yok, hayat standartı düşük.. Türkiye'de insanlar (istisnalar hariç) rağbet görecek şeyleri boş görüp, manasız şeyleri baş tacı yapmayı çok seviyorlar.

• LİSTEDEKİ 3-4 FİLM İYİ GERİSİ ÇÖP
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Türk insanının büyük bir çoğunluğu kıt kanaat geçiniyor. Adam yorucu bir işte çalıştıktan sonra kafasına daha da doldurmak yerine boşaltmak istiyor, haliyle bu tür basit komedi filmlerinde kendini buluyor. Böyle olunca da kimse doğru dürüst bir şey yapma peşinde koşmuyor. Aslında hep de komedi filmi çekiliyor demek yanlış. Çünkü buz dağının görünmeyen daha doğrusu ilgi çekmeyen kısmında çok iyi filmlerimiz, yönetmenlerimiz var. Fakat ilk söylediklerimin etkisiyle beraber bu adamlar rağbet görmeyince haliyle parayı cukkaya indiren kesim saçma sapan filmler çekip insanları bir şeylere alet etme peşinde. Zaten sadece işçi sınıfı değil öğrenci kesimi de olaya çok boş bakıyor. Çünkü bu ülkede adam gibi eğitim verilmiyor. Ortaokuldan başlayıp sinema tv, insan anatomisi/cinsellik üzerine net ve müfredata uygun bilgiler verilmediği sürece bu böyle sürüp gidecek.

İnsanlar bu ülkede ot gibi gelip gidiyorlar. Merak yok, eğitim yok, hayat standartı düşük.. Türkiye'de insanlar (istisnalar hariç) rağbet görecek şeyleri boş görüp, manasız şeyleri baş tacı yapmayı çok seviyorlar.

+1

• Beceremiyoruz kardeşim, en temel nedeni bu.
    Dram veya komedi, bu iki tür haricinde düzgün film çıkmıyor ülkede. Mesela şu saydığın komedi filmlerinin yarısından çoğu çöp. Komediyi de layıkıyla yerine getirdiğimiz söylenemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathFor81

LİSTEDEKİ 3-4 FİLM İYİ GERİSİ ÇÖP

Hangileri iyi ? isim belirtmemişsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

quote:

A.R.O.G / ÇOK İYİ
    CM101MMXI Fundamentals / STAND UP / ÇOK İYİ
    G.O.R.A. / İYİ
    Hokkabaz /İZLEMEDİM FRAGMANINI İZLEMİŞTİM İYİDİR MUHTEMELEN
    Organize İşler / İYİ
    Recep İvedik 3 /İDARE EDER
    Vizontele / İYİ
    Yahşi Batı /İDARE EDER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathFor81 -- 13 Kasım 2014; 16:45:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kız güzel mi? (SS)
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

A.R.O.G / ÇOK İYİ
    G.O.R.A. / İYİ
    Organize İşler / İYİ
    Vizontele / İYİ
    Yahşi Batı /İDARE EDER

DÜĞÜN DERNEK süperdi defalarca seyrediyorum, her seferinde gülmekten ölüyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

A.R.O.G / ÇOK İYİ
    G.O.R.A. / İYİ
    Organize İşler / İYİ
    Vizontele / İYİ
    Yahşi Batı /İDARE EDER

DÜĞÜN DERNEK süperdi defalarca seyrediyorum, her seferinde gülmekten ölüyorum

kız arkadaşımın zoruyla sinemada izledik izlediğim en kötü türk filmiydi . zevk meselesi

DÜĞÜN DERNEK / ÇÖP DEMİYORUM ÇÜNKÜ DİĞER ÇÖP FİLMLERE HAKARET OLUR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathFor81 -- 13 Kasım 2014; 16:58:48 >

• ayrıca konu başlığı neden bizde komedi filmi çekilemiyor olmalıydı bana göre. 70 - 80 li yıllarda komedinin dibine vuran harika filmler çekmişiz aradan nerdeyse 40 sene geçmiş .o harika filmlerin yerini birsürü abidik kubidik çöp filmler almış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathFor81 -- 13 Kasım 2014; 17:08:27 >
  • quote:

ayrıca konu başlığı neden bizde komedi filmi çekilemiyor olmalıydı bana göre. 70 - 80 li yıllarda komedinin dibine vuran harika filmler çekmişiz aradan nerdeyse 40 sene geçmiş .o harika filmlerin yerini birsürü abidik kubidik çöp filmler almış

Bu konuda ayrı bir konu açmak gerekir nerede o ( KEMAL SUNAL, MÜNİR ÖZKUL, ADİLE NAŞİT, METİN AKPINAR, ZEKİ ALASYA, ALİ ŞEN, ŞENER ŞEN, HALİT AKÇATEPE, İLYAS SALMAN vs. ) oynadığı eski filmler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kütahyalı 77 -- 13 Kasım 2014; 17:12:37 >
  • quote:

quote:

ayrıca konu başlığı neden bizde komedi filmi çekilemiyor olmalıydı bana göre. 70 - 80 li yıllarda komedinin dibine vuran harika filmler çekmişiz aradan nerdeyse 40 sene geçmiş .o harika filmlerin yerini birsürü abidik kubidik çöp filmler almış

Bu konuda ayrı bir konu açmak gerekir nerede o ( KEMAL SUNAL, MÜNİR ÖZKUL, ADİLE NAŞİT, METİN AKPINAR, ZEKİ ALASYA, ALİ ŞEN, ŞENER ŞEN, HALİT AKÇATEPE, İLYAS SALMAN vs. ) oynadığı eski filmler

aynen adamlar 40 yıl önce ne filmler çekmiş. tabi senarist, yönetmen, figüran, dublajcılar vs unutmamak lazım

• Eşkıya'nın örnekler arasında ne işi var anlamadım komedi olarak. Ya da ben yanlış anladım. onun dışında bilim kurgu ve ya fantastik filmlerin bütçelerine bakınca neden bizde olmadığı çok bariz ortada. Amerikan filmlerinin 70lerde çektiği filmlerin bütçesine bile daha ulaşamadık. Bilim kurgu, fantastik, aksiyon vs görsellik gerektiren filmler hep yüksek bütçeli oluyor .Düşük bütçeliler ise saçma oluyor bizde birkaç örneği var. O yüzden bizde de komedi ve dram ve aşk filmleri ön planda oldukça rahat bir bütçeyle çekildiği için. Büyük bütçeli yapımlarımız da genelde komedide oluyor çünkü gişe garantisi olanlara harcanıyor sadece. Birde istisna Fetih 1453 var büyük bütçeli. O da zar zor kar etmiş bir film.
  • Kelebeğin Rüyası
    bi küçük Eylül meselesi

bunlar hakettiği değeri göremedi bence
    bi küçük eylül meselesi filmini Amerikalılar çekse aşk ve dram türlerinde unutulmayacak filmler sıralamasına girerdi
  • Para ve teknoloji yetersizliği olabilir.Şuan bile yüzüklerin efendisi gibi film çekemezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ricky.McFloyd

Eşkıya'nın örnekler arasında ne işi var anlamadım komedi olarak. Ya da ben yanlış anladım. onun dışında bilim kurgu ve ya fantastik filmlerin bütçelerine bakınca neden bizde olmadığı çok bariz ortada. Amerikan filmlerinin 70lerde çektiği filmlerin bütçesine bile daha ulaşamadık. Bilim kurgu, fantastik, aksiyon vs görsellik gerektiren filmler hep yüksek bütçeli oluyor .Düşük bütçeliler ise saçma oluyor bizde birkaç örneği var. O yüzden bizde de komedi ve dram ve aşk filmleri ön planda oldukça rahat bir bütçeyle çekildiği için. Büyük bütçeli yapımlarımız da genelde komedide oluyor çünkü gişe garantisi olanlara harcanıyor sadece. Birde istisna Fetih 1453 var büyük bütçeli. O da zar zor kar etmiş bir film.

Pardon kardeş EŞKİYA filmini yanlış yazmışım, listeden çıkardım

• DeathFor81 kullanıcısına yanıt
    recep ivedik 3 çöpümü idare eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katibim

recep ivedik 3 çöpümü idare eder

4 film içinde gene en izlenebiliri oydu ki izlemedim ama yanda vcd ci vardı ordan ister istemez göz kayıyodu 10/6
  • Çünkü hem maliyeti düşük hem çekmesi daha basit.
  • Senaryoya ihtiyaç yoktur, çok az bütçeyle çekilebilir, kostüm, sahne sıkıntısı olmaz. Alınan her bilet kar dır. 15-25 yaş arası her şeye gülme güdümü olan AVM gençliğinin taleplerini fazlasıyla karşılar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.