Şimdi Ara

NITRON KOMBI Kullanıcıları Derneği (Problemler ve Çözümleri Kullanıcı Deneyimleri, Özellikler) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
18
Favori
80.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cekmece

    quote:

    Orijinalden alıntı: MUST@F


    Daha sonra aradan 4-5 gün geçtikten sonra 1.8 bar olan ekrandaki su basıncı değeri 1.2'ye indiğini gördüm. Tesisatı kontrol ettim ve kombinin altını üstüne baktım herhangi bir su kaçağı var mı diye bir şey göremedim. Tekrar kombiyi 1.8 Bar'a kadar doldurdum.Daha sonra araya kurban bayramı tatili girdi ve biz evde 10 gün kadar yoktuk.
    Bayram dönüşü basıcı 2 bara ayarladım fakat tekrar 4 gün kadar sonra tekrar basıç 1.3 değerine kadar düştü.Bu durum 1-2 hafta böyle gitti. En sonunda 444 1 833 arayarak durumu anlattım(Daha doğrusu anlatmaya çalıştım fakat karşı tarafta karşıma çıkan hanfendi birçok neden ve sebep belirterek servisi yönlendirmek istemedi)
    Anlattım anlatmasına fakat karşıma çıkan müşteri temsilcisi hanfendi tesisatta kaçak olabileceğini bunun için servisi değil tesisatçı çağırmamı önerdi. Oysaki bu arıza kombi bakımından sonra oluşmuştu. Tesisatı kontrol ettiğimi söyledim. Kombinin altından su akıp akmadığını söyledi, akmadığını belirttim. Kombiye tekrar su basmamı ve birkaç gün sonra tekrar aramamı söyledi. Bende kombiyi bakımdan sonra sürekli takip ettiğimi aradan 3 haftanın geçtiğini kombiye 3-4 günde bir tekrar tekrar su bastığımı durumun aynı olduğunu söyledim. Bu sefer müşteri temsilcisi eğer kombide bir sorun yoksa servisin para talep edeceğini belirtti. Yinede arıza kaydı bırakıp bırakmamam konusunda bana sordu.
    Bende bunun üzerine bakımdan sonra bence servisin arayarak yaptığı işi kontrol etmeliydi. En azından sonra müşteri memnuniyeti açısından bir sorun olup olmadığını sormalıydı. Garanti bakım sözleşmesi için defalarca aramanıza rağmen yaptığınız işin arkasında duramadıklarını, müşterinizi mağdur ettiğinizi söyledim.
    Sonunda yaptığınız bakım işinin konrolünü servisin yapmasını istedim. Bunun üzerine müşteri temsilcisi hanım arıza kaydını açtı.
    Hemen ertesi gün buradaki servis elemanı aradı ve telefonda sorunun kombiden olmayacağını tesisatta kaçak olabileceğini söyledi. Bende dedim sen söktüğün ve taktığın parçaları tekrar kontrol et ve kombinin içinde su kaçağı olup olmadığını kontrol etmesini istedim. Teknik servis elemanı bunun üzerine birkaç saat sonra evime geldi ve eşanjörün vidalarını ve samunlarını iyice sıkıladı ve gitti. Su basıncının düşmesi sorunu böylelikle sona erdi. Yaklaşık 1 aydan fazladır su basıncı düşmüyor. Fakat;
    bu sefer başka bir sorun peydah oldu. Aslında bu sorun kombi bakımından sonrada vardı ama biraz sorun olup olmadığı konusunda karar vermek güçtü. Kombi sıcaklığını artırdığımda basınç değeri bu sefer ayarladığım değerin üzerine çıkıyor. Mesela sıcaklık değeri 45 dereceden 50 aldığımda basınç değeri 1.5'dan 2 seviyesine çıkıyordu. Ben bunun sıcaklık artırıp azaltmak olabileceğini düşüyordum, fakat geçmişte bu kombide böyle bu kadar su basıncında değişiklik olmuyordu.
    Geçenlerde banyoya girip çıktığımda 2 olan su basıncı 1.3 seviyelerine inmişti. Daha sonra birgün çocuğu annesi banyo yaptırırken bir süre sonra suyun ısınmadığını söyledi ve gidip kombiye baktığımda ekran ışığı yanıp yanıp sönüyordu ve ekranda hata mesajı vardı. Basınç değeri 0.8 değerine kadar inmişti. Kombinin altından bir miktar daha su basarak basınç değeri 1.2 değerine ulaştığında tekrar çalışmaya başladı.
    Şimdi forumlarda bu sorunun neden olabileceği gibi paylaşımlar varmı ona bakıyorum.
    Kimisi genleşme tankından olabileceğini, biraz hava basmak gerekeceğini, kimisi eşanjörden olabileceğini söylüyor. Birkaç güne kadar servisi arayacağım. Bunun için önce kullanım suyunu açarak kombinin içinden su kaçağı olup olmadığına bakmam gerekiyor.
    Tekrar görüşmek üzere. Nitron kombi ile ve servisi ile sorunları olan biri olarak Nitron kombi ile sorunsuz günler diliyorum.

    yukarıda yazdığım sıkıntıların aynısını yaşamışsın. Sorun ne imiş ne kadar masraf çıktı hocam..

    Genleşme tankının havası bitmiş. Servis tarafından genleşme tankının içine dolan su boşaltıldı ve tekrar su basıldı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nejatb

    Nitron kombimin basıncı 1.1 bar a düştü üstünde 1 ile 2 bar arasında olması gerekir diyor , 1.1 barda çalıştırmam zarar verir mi ?

    1,5 bar uygun değer. 2 bar'ı kesinlikle aşmamalı. 1.1'in altına düştüğünde basınç hatası verecektir ve kombi çalışmayacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirr26

    Selamlar arkadaşlar; Bende bir nitron kullanıcısıyım.. Bir sorum olacak sizlere, en ideal sıcaklık ayarı ne olmalıdır ? Ayrıca en tasarruflu bir şekilde nasıl çalıştırabilirim ? Yaklaşık 2 3 aydır kullanıyorum..

    En ideal sıcaklık değeri dış hava sıcaklığına, evin ısı yalıtımına, peteklerin büyüklüğüne, evin hacmine göre, evin içinin kaç derece olması gerektiğine göre değişecektir. Normal şartlarda bu değer 40-45 derece arasında evin sıcaklığı 21 derecede olması lazım. Normal şartlarda diyorum bu en ideal durum içindir.

    Ben kendi evimde dışarısı 0 derece iken kombinin sıcaklığını 45 derecede tutuyorum, bu şekilde şu anda evimin sıcaklığı 22 derece. Alt ve üst katlarım tüm odalarda petekleri açık ve ısınıyor.

    Şu anda dışarısı -5 derece buna göre kombi sıcaklığını 50 dereceye getirdim. Şimdi evimde bütün odalardaki sıcaklık 22 derece.




  • Arkadaşlar merhaba,

    7 yıldır nitron kombi kombi kullanıyorum ve hiç bakım yaotırmadım. Ekran kartı 1 yıldır bozuktu, ışıklar sürekli yanıyordu ve kendi kendine eco moda geçiyordu kullanım suyu sıcaklığı kendi kendine değişiyordu. 3 gündür sıcak su alamıyoruz. musluğu açıyoruz ekranda musluk işaretini görüyorum ama sağ alttaki alev işareti çıkmıyor ve suyu ısıtmıyor. kış modunda çalışıyor petekler ısınıyor. ama sıcak su alamıyoruz.
    acaba üç yollu vanayı elle döndürsem belki takılı kalmıştır faydası olur mu? bir de bu arızanın ekran kartından kaynaklanma ihtimali var mı? çünkü kullanma suyu sıcaklığı 72 derece gösteriyor dolayısıyla kombi ateşleme gereği duymuyor.
  • Tekrar merhaba,

    bütün sorun ekran kartındaymış. yeni ekran kartı takınca herşey düzeldi.
  • Cok tesekkur ederim paylasan herkese. Kombim bozuldu sanmistim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba lütfen yardım edin.

    5 yıldır nitron kombi kullanıyorum.

    Kombi hiçbir hata kodu vermeden kendini tam çakmak çakacakken elektriği keserek kapatıyor.Yani şarteli kapatıp açmışssınız gibi oluyor ve tekrar başlıyor. Açılırken ekranda sadece 23 yazıyor (derece sanırım ) sonra küçük harflerle "d6 n6" yazıyor kısa bir süre ve açılıyor. Diyelim ki suyu açtım , hooop aynı şekilde tekrar kapatıp açıyor.
    Hiçbir forumda bu hata ile ilgili bişey bulamadım, teknik servis tarafından yalan söylenerek yüksek masraf çıkmasından korkuyorum, lütfen biri bilgi versin. banyo yapamıyoruz mağduruz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metin07

    quote:

    Orijinalden alıntı: metinus

    sanırım kıs moduna geciyor ama petekler ısınmıyor degilmi benim de basıma geldi cok basit bu sorun kombinin ön kapagını acıcaksın en solda bi valf var en soldaki borudan gelende o takılma yapıyor hafif saga sola cevirerek kurtulabilir

    Kombici ile telde görüştük. Telefonla tarif etti.
    Aynen öyle dostum. Aşağıdaki fotoda kırmızı içindeki parçayı çevireceksin, kış modunu tuşlar tuşlamaz.
    Alltaki en soldaki bakır boru ısınacak o zaman.

    Benim sorunda aynısı. Elle hareket ettirince ısınma başlıyor. Bunu yapmazsam kombi otomatik yapmıyor. Arıza neden oluşuyor, üç yollu step motor adı verilen bu parça neden bozulur? Fiyatı nedir? Kaça patlar? Başka yolu yok mu?

     NITRON KOMBI Kullanıcıları Derneği (Problemler ve Çözümleri Kullanıcı Deneyimleri, Özellikler)



    metin07 arkadaşım, Allah sizden razı olsun. Kalorifer sistemi normalken 3 yollu vana takıldığından kullanma suyunu ısıtmaya geçmiyor ve sıcak su alamıyorduk, sayenizde sorunu çabucak hallettim. Çok teşekkürler.

    aresefe ve yakamoz77 arkadaşlar sizlerde yol göstermişsiniz sizlere de ayrıca teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 25 Kasım 2015; 11:18:08 >




  • işine yaradıysa ne güzel
    bunun için servis çağırsan bi ton para alır
    neyseki internet var :) @Ege..
  • Nitron kombide 24 v bulamadım nerede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresefe

    işine yaradıysa ne güzel
    bunun için servis çağırsan bi ton para alır
    neyseki internet var :) @Ege..

    geçen sene yaptığım işi bu sene yaptım fakat giriş ve çıkış boruları sıcak olmasına rağmen peteklere su gitmiyor, kombide hemen ateşlemeyi durduruyor, sizce bu parça bozulmuş mudur, nereden bulabilirim.
  • yakamoz77 Y kullanıcısına yanıt
    3 yollu vanadaki pim bastığınızda içeri dışarı girip çıkıyorsa bu parçada sorun yoktur. Su devirdaim pompası sıkışmış olabilir, pompa çalışıyormu bir bakın.
  • 3 yollu vanada pim nerde ki ben göremedim, parçayı söküp bakmalımıyım, su devirdaim için normal sıcak su çalışıyor onda sıkıntım yok. peteğin su pompası farklımıdır?
  • yakamoz77 Y kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki resimde kırmızı yuvarlak kısım 3 yollu vana. Teknik işlerden anlıyorsanız ve bu konularda beceriniz varsa o alandaki kelepçeyi söküp çıkartın, dıştaki kısmı dışarı çektiğinizde içinde bir krom renkli pim göreceksiniz. Onu içeri doğru ittirin, itince kendiliğinden geri gelmesi lazım yani amortisör gibi içeri girip çıkması lazım. Eğer sorun yoksa tekrar kelepçeyi takarak önceki haline getirin.

    Sirkülasyon pompası aynı resimde sağda Grundfos yazan kısımdır. Kalorifer çalışırken suyu devirdaim eden pompadır ve çalışıyor olması lazım. Çalıştığını duyarsınız. Çalışmıyorsa sıkışmış olabilir, nasıl açılacağını ayrıca araştırın. Eğer bu konularda beceriniz pek yoksa bir ustaya veya servise başvurun. 30 dk. da hallederler diye tahmin ediyorum.


     NITRON KOMBI Kullanıcıları Derneği (Problemler ve Çözümleri Kullanıcı Deneyimleri, Özellikler)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ege..


    Aşağıdaki resimde kırmızı yuvarlak kısım 3 yollu vana. Teknik işlerden anlıyorsanız ve bu konularda beceriniz varsa o alandaki kelepçeyi söküp çıkartın, dıştaki kısmı dışarı çektiğinizde içinde bir krom renkli pim göreceksiniz. Onu içeri doğru ittirin, itince kendiliğinden geri gelmesi lazım yani amortisör gibi içeri girip çıkması lazım. Eğer sorun yoksa tekrar kelepçeyi takarak önceki haline getirin.

    Sirkülasyon pompası aynı resimde sağda Grundfos yazan kısımdır. Kalorifer çalışırken suyu devirdaim eden pompadır ve çalışıyor olması lazım. Çalıştığını duyarsınız. Çalışmıyorsa sıkışmış olabilir, nasıl açılacağını ayrıca araştırın. Eğer bu konularda beceriniz pek yoksa bir ustaya veya servise başvurun. 30 dk. da hallederler diye tahmin ediyorum.


     NITRON KOMBI Kullanıcıları Derneği (Problemler ve Çözümleri Kullanıcı Deneyimleri, Özellikler)

    ege verdiğin bilgi için teşekkür ederim.
    bu akşam dediğini yapıcam, o pompa çalışıyor gibi uğulduyordu kombiye su bastığım zaman ama ilk önce şu 3 yollu valfi sokup dediğini kontrol edeyim.




  • 3 yollu vanayı söktüm ve içeride pime baskı uyguladım onda sorun yokmuş vanayı yeniden taktığımda kombi bu sefer çalıştı. allah razı olsun @Ege.. , benim gibi 3 yollu vanayla oynadığı halde çaıştıramayan varsa vanayı sokup içerideki pimi bastırıp yeniden vanayı takmaları sorunu çözecektir. bilginize.
  • yakamoz77 Y kullanıcısına yanıt
    Sorun varmış aslında. Çünkü o pim takılıyor ve kombi o pimi hareket ettiremiyor. Siz manuel olarak hareket ettirdikten sonra takılma düzelmiş. Geçmiş olsun. Sorunun çözülmüş olmasına sevindim.
  • Nitron Kombi Aldım .

    Kablosuz oda termostatı taktırmayı düşünüyorum. ne tavsiye edersiniz?
  • matsipik M kullanıcısına yanıt
    Geçen ay bende nitromax plus modelinden aldım. Gelen servise oda termostatı da taktırmaya gerek var mı diye sorduğumda gereksiz olduğunu beyan etti. Evim 100 m2 ve normal orta kat daire.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PARAFESOR

    Geçen ay bende nitromax plus modelinden aldım. Gelen servise oda termostatı da taktırmaya gerek var mı diye sorduğumda gereksiz olduğunu beyan etti. Evim 100 m2 ve normal orta kat daire.

    Bence çok yanlış bir bilgilendirme yapmış. Anlata anlata bitmez termostatın yararları. Kısa bir araştırmayla bile ulaşılabilir bu bilgiye.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.