Şimdi Ara

Nissan Qashqai yeni motor seçenekleriyle satışta: İşte fiyatı ve özellikleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
15.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ocaktan nisana kadar 1.6 dizel otomatik tekna lar 153 bine satıldı. haziranda 1.5 dizel otomatik teknalar 238 bin lira. bizi bu hale getirenler utansın diyecem ama övünmekle meşguller.

  • Umarım x trail e de bu güncellemeler gelir

  • Tavsiye edilen devlet fiyatı yazması lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • painkiller26 P kullanıcısına yanıt
    1.2'lerde yağ yakma sorunu vardı. Simdiki motorda mercedes katkısı olsa da düşük hacimli turbo ve nissan bir arada olunca kulağa hoş gelmiyor. Tabi mercedes katkısı ike bu sorun yeni seride olmaz muhtemelen. Ilk mesajımda, oluşan olumsuz algıya değindim. Yüksek servis ücreti de nissan'in karnesine bir eksi olarak yazilabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SayınOzi kullanıcısına yanıt
    Nissanin suv segmentte arac satiyor cogunlukla Trde segmentinde en populer araclardan diyebiliriz. Bu kadar tutuluyorsa musteride bunun bilincindedir servis ucretlerinden bahsediyorum. Sizden duydum ilk defa yuksek diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • painkiller26 P kullanıcısına yanıt
    Ben de forumlarda okumuştum. Fiyatlar bana da genel olarak cok gelmişti ancak hatirlamiyorum yalan olmasin sayi vermeyeyim. Zaten fiyatları son zamanlarda arttırmış. Micra'nın şanzıman değişimi için de birisine 43 bin tl fiyat çıkartmışlardı. Ayni şekilde Honda da cok pahalı. Civic RS ilk yılllık bakımına gecen sene 1250tl almışlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SayınOzi

    Konu Nissan olunca 1.3 ve 160 hp hiç güven vermiyor.
    Daimler ile ortak geliştirilen motor mu? Konu Mercedes olunca nasıl oluyor peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 dci 130 HP motorlusu ne oldu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden mercedes bmw bu gibi arabalardan pahalıya satılırdı.
    kaskey alacama mercedes a180d amg paket alırım.. evet aynı klasman değil ama mercedes.

  • painkiller26 P kullanıcısına yanıt
    O zaman 1.2 lt motor kullanıcısı olarak ben açıklığa kavuşturayım bazı konuları. Evet servis ücretleri çok pahalı en basit örneğini vermek gerekirse 30000 km bakımı için geçen ay 1200 TL para ödedim ki geçen gün gittiğimde gördüm biraz daha zam gelmişti. Muadili olarak gördüğüm Renault firmasında servisten maksimum 900 TL gibi bir fiyata çıkabiliyorken bu fiyat çok. Bu kadar çok tutulmasına gelincede tamamen balon reklam. Bizde bunlara kanarak, etrafta gördüğümüz araç çokluğundan aldık fakat bin pişmanım. Aracın kullandığı 1.2 lt motor Renault üretimi motor ve aynı motoru Renault kendi araçlarında da kullanıyor. Bu motor İngiltere menşeili ve sorunlu bir motor. Yağ yakma problemi çıkartıyor ve aynı şekilde Clio'larda kullanıldı onlarda da aynı sorun var. Bu yüzden şimdi 1.3 lt motor çıkartıp 1.2 motoru kaldırdılar. Aldığım günden bugüne kadar ise; yağ yakma problemi oldu motoru rektifiye ettiler. Akü 2 kez arıza çıkarttı değiştirdiler. Aracın havalandırma kazanı çatladı, yolcu bölümü göl oldu değiştirdiler. Elektronik park freni sürekli arıza yapıyor, beyniyle alakalı bir sorunu var. Radyatör'ü su kaçırdı radyatör değişti. Start Stop mümkün değil stabil çalışmıyor. Bende daha önceden Clio 1.0 motor olandan vardı onda bile start stop çok ama çok daha iyiydi... Yani 15 yıldır bir çok araç kullandım ve tecrübe ettim ama bu kadar kötü bir araç hayatımda görmedim. Şuanda kendileri ile davalığız. Bir daha Nissan'ın kapısının önünden bile geçmem. Mütemadiyen 2 ayda bir servise uğruyorum, mutlaka ama mutlaka bir sorun çıkartıyor ve etrafımdan kullananlardan çok fazla şikayet duyuyorum. Yani kısa ve öz tamamen reklamlarla göz boyuyorlar. Bu kadar çok alınmasının tek sebebi de muadillerinden daha uygun fiyata satılıyor olması. Qashqai'yi lütfen gözünüzde büyütmeyin çünkü gerçekten sorunlu bir araç.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teftis1453

    Yarı otomatik şanzımana geçmeleri talihsizlik olmuş.
    Nissan'ın meşhur sıkıntılı cvt'sinden kat kat iyidir bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bal974

    1.6 dci 130 HP motorlusu ne oldu?
    üretimi durmuştur. eldekilerin hepsini sattılarmı anlamında sormuşsanız. bence bayilerde vardır.
    Satıcılar neler dicek acaba? üç gün öncesine kadar cvt yi övenler çift kavramaları kötüleyenler. şimdi çift güya nissanın çift kavramasınımı övecekler?
  • Keşke demeden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • painkiller26 P kullanıcısına yanıt
    Nissan' ın bakımları harbiden çok pahalı 1.6 dcı xtronic 20.000 bakımına 2000₺ bayıldık.

    Edit: Bakımlarda 10.000 de bir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BraveHeart- -- 26 Haziran 2019; 12:57:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darknesia kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsum hocam boyle talihsizlikler bir cok markada yasanabiliyor. Nissani gozunde buyutme meselesi Nissan su an piyasa araci uretiyor zaten, hangi kasa populerse onun uzerine. Renault ortakligi sayesinde aveupada vs marketlerde bu kadar arac satabildi. Son olarak Nissan benim icin eski adiyla skyline yenisi Gtr dir. Bu modelde tamamen ozel uretilen bir aracdir, takdir edersinizki nissanin gunluk kullanim araclarindan farkli olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -BraveHeart- kullanıcısına yanıt
    Bilmiyordum boyle oldugunu hocam, ustte bir arkadasda benzinli motorda sikinti yasasmis ve servis ucreti sizinki kadar olmasada yuksekmis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Cvt ile sıkıntı mı yaşadınız? 2016 model 1.6 dci xtronic qashqai kullanıyorum. 60000 km yi geçtim. Şanzımanla hiç sorun yaşamadım. Servisin söylediğine göre 2014 sonrası cvt şanzıman elden geçirilmiş ve arızalar ortadan kalkmış.

  • odaf kullanıcısına yanıt
    Servisler hep öyle der, dsg için de her yıl sorun ortadan kalktı deniyor mesela

    Madem sorunsuz, şimdi niye kullanılmıyor diye düşünürüm ben açıkçası...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Tork konvertörlü, dsg ve xtronic... Aile içinde mevcut olması sebebiyle 3 tip şanzımanı da uzun süre kullandım...

    Xtronic; tam otomatik tork konvertörlüler kadar sorunsuz değil, muhakkak az da olsa arıza ihtimali var. Mesela, bir arkadaşın benzinli qashqai nin xtronic şanzıman otobanda giderken dağıldı. Serviste ücretsiz sıfır şanzıman takıldı garantiden.

    Benim tahminim qashqaide DCT ye geçiş sebebi, yakıt tasarrufu, güç kaybının çok daha az olması ve tepkilerinin daha hızlı ve net olması. Yoksa sağlamlık değil.

    DCT nin arıza oranını, dsg ile aynı kaderi paylaşıp paylaşmayacağını zaman gösterecek artık...
  • Abicim bu nedir, bu nasıl bir fiyattır arkadaş. Avrupa'daki insanların 20-30 bin birim paraya aldıkları araçların bizdeki fiyatlarına bak kafayı yememek elde değil. Gurbette çalıştım geldim ona rağmen bırak sıfır aracı ikinci el bile eli yüzü düzgün araç alamadım. Fiyatlar aldı başını gitti, 17 yıldır aynı aracı kullanıyorum artık eldekinin kıymetini bileceğiz bu ülkede yapacak başka birşey yok. Bırakın ev araba almayı millet telefon alırken bile bin türlü takla atıyor. Bizleri bu hale getiren, böyle şeyleri müstehak gören herkesin şu mübarek cuma günü Allah belasını versin. Yatacak yerleri yok...!

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.