Şimdi Ara

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::. (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.992
Cevap
174
Favori
1.037.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Model bazında satış adetleri belli olmuş:
    Eski Nissan Qashqai : 1,049 adet satmış.
    Honda CR-V : 216 adet ile sıralı satışları devam ediyor.
    İyi satışlar ....

http://bestsellingcarsblog.com/2014/03/12/turkey-february-2014-vw-polo-and-renault-clio-on-top/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tek_Türk -- 12 Mart 2014; 21:20:53 >
  • Yeni QQ dopdolu bir araç ciddi anlamda araştırdım. Passat , Tiguan, CR-V, Mazda CX-5, Subaru Forester, Volvo XC60, Kuga tüm bu araçları fiyat/performans açısından değerlendirirseniz QQ ciddi bir şekilde ön planda yer alıyor. En iyisi değil, en ucuzu değil, en eni değil ama en mantıklısı bence. Cuma günü Allah nasip ederse 1.5 dizel 3P aracımı teslim alıyorum. Bugün işlemleri bitti, kaç aylık maratonum da son bulmuş oldu zira sürekli araç bakmaktan test sürüşüne çıkmaktan sıkıldım artık :) Araç ağzına kadar dolu;otomatik park pilotundan, kör nokta uyarısına start-stop dan çarpışma önleyici ve 360 derece çevre kamera sistemine kadar. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • sokcuuuuu S kullanıcısına yanıt
    ben özellikle dış tasarımını beğenmedim aslında ama tabi zevkler tartışılmaz.birde sonuçta jeep tasarım konusunda genelde klasiktir bir çizgisi var ve tasarımların birbirine benzemesi normal.

Koç Hol. bünyesinde olması her ne kadar güven versede ülkemizde alfa romeo,lancia ve jeep bayisi en fazla 10 adet...Bingöl'de görev yapıp alfa romeo alan 2 arkadaşım en yakın bayi mersinde olduğu için yaşadıkları sıkıntıdan dolayı araçlarını sattıklarını biliyorum.(daha sonra Gaziantep bayisi açıldı sanırım) bayii ve servis ağı olmayışı bence büyük dezavantaj ama bekleyip görcez..yoksa dacia duster gibi bir aracın kapış kapış satıldığı ülkemizde jeep neden satmasın:)
  • Soru: Eğer her 61 saniyede banttan bir araç iniyorsa bu aracın yalıtımını nasıl beklersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drnero

quote:

Orijinalden alıntı: kaanustr

Arkadaşlar merhaba,

Bu araca karar vermeden önce çok araç baktığımı söylemiştim. pek marka adı vermek istememiştim ama

baktığım araçların ilk sırasında mercedes ve bmv vardı şöyleki,

hali hazırda 2013 model B180 sport aracımız da var ve ben çok seviyorum b 180 ni , 1,5 dizelinin çıkacağını

duyunca ilk mercedes e gittim orta paket (elit) deri koltuk, sunroof ve geri görüş kamerası var araçta fiyat 115.000

Sonra Bmv x1 baktım 110,000-125,000 arasında donanım orta seviyede ama gel gör ki içine sığamadım ve ne yalan söyliyeyim ısınamadım araca.

3,16i 1,6 ya baktım ona hiç sıgamadım sığamamktan kastım elbette sığdım fakat araca giriş ve araçtan çıkış çok konforsuz birde benim boyum 1,86 cm

olunca iş dahada zorlaştı.

Genel büyüklük, araca giriş çıkış konforu, donanım, yakıt ekonomisi,şanzıman seçenekleri bir araya gekince Yeni QQ oldukça iyi bir seçenek olarak ortaya çıkıyor.

Sevgili Home-sweet-Home nick li arkadaşımızla tesadüfen bayide aracı test etmeye gittiğimde karşılaştık ve tanıştık ben aracı test ederken kendisi arkada oturdu ve ses izalasyonu

sıkıntısı varmı diye dinledi.

Ses emin olun aşırı yada anormal değil diğer araçlarımzla çok fark yok.

Ben aracı kullanırken araçta 3 kişiydik ve eko mod da kullandım performans etkileyiciydi. stop-start sorunsuz çalısıyor xtronik cok keyifli.

Araç bu fiyata kesinlikle ucuz değil ama kendi sınıfındaki araçlarla kıyaslayınca çok aşırı pahalı da değil.

19" jant ve 45 yanak lastik seçimi oldukça sert bir süspansiyon hisi verecek korkusu yaşıyordum ama beklediğim kadar sert değildi şaşırdım.

Mercedes b 180 imiz 18"45 yanak run flat ve sport süspansiyon var onunla kıyasladım.

Ama tercih edebilseydim 225*55*18" tercih ederdim çok daha konforlu olurdu bence.

Düşünen yada kafası karışmış arkadaşlara en iyi tavsiye gidip test edin sonuçta verilecek para oldukça fazla..

Saygılar.

Mercedes , BMW diyorsun yalnız dikkati çekerim..bu araçlar PREMİUM sınıf araçlar, NİSSAN'ın marka değeri ile bu tip Alman arabalarını karşılaştırmak ne kadar doğru sizce..Ben de şöyle diyorum o zaman, sınıfında satış rekoru kıran orta direk SUV'u olan QQ'da kasa değişince marka değeri de mi değişti ,ne oldu da fiyatlar bu kadar yükseldi..PREMİUM sınıf araçlarla NİSSANın fiyat makasının bu kadar daralması sizce NORMAL mi???

markanın kalitesi elbette önemlidir ancak araçlar segmentlere göre değerlendirilir örneğin bir passat yada accord yerine sırf mercedes diye mercedes cla tercih edilmez çünkü passat ve accord D mercedes cla C segmentindedir kalite olarakta kıyas söz konusu değildir...

• Öncelikle herkese selamlar...

Mart sonunda teslim almayı ümit ettiğim QQ için Nissan bayisi boya koruma, ön kaput tam büyüklükte koruma filmi vs bir paket satmak istiyor.

kaput koruma filminin kalınlığının 18 mikron olduğunu vs anlattı durdular. Sizce serviste bu uygulamayı yaptırayım mı yoksa Ziebart'ta falan mı yaptırayım? (ziebart'ın sitesinde ise koruma filminin 220 mikron olduğunu yazmış).

Her hafta sonu Ankara - Bursa arası gidip geleceğim için uzun yolda ihtiyacım olabilir diye düşünüyorum bu filme.
  • ingolstadt İ kullanıcısına yanıt
    şahsi fikrim işi ustasına bir bilene yaptırmak.forumdan bir araştır derim.bayiler ve servisler bu konularda genelde zayıftır tek dertleri para kazanmaktır.özellikle boya korumayı çok araştır derim.0 araç sonuçta boyaya zarar verme ihtimalleri bile var.
  • Merhaba,

Bazı arkadaşlar yazdıklarımdan yanlış bir anlam çıkartmışlar yada ben ne demek istediğimi tam anlatamamışım.

Ben Yeni QQ ile mercedes yada Bmv modelleri ile kıyaslamadım ki nereden çıktı bu fikir?

Ben araç alımı yapmadan önce çok geniş bir araştırma yaptığımı yazdım. Her markanın muhtelif model ve kasalarına baktım.

Elmayla armut kıyaslanmaz ki..

Aynı klasmandaki markalarla ilgili görüşümü bu başlıkta daha önce yazmıştım. Sanırım son yazdıklarıma yorum yapan arkadaşlar

diğer sayfalardaki yazılanları gözden kaçırdılar.

Saygılar..
  • Çok önemli bir not:

Sakın yanlış anlaşılmasın,

Ben yeni QQ çok iyi araba mutlaka alın tevsiye ederim demedim hiç, öyle bir anlam çıkmasın yazdıklarımdan.

Arabalara ödediğimiz paralar çok yüksek zaten ve bu paralar alın teri,belki de bir çok kişi uzun süreler borçlanarak alacak

aracını. Tercih yaparken araştırma, deneme ve beklenti karşılaması kriterlerinin çok önemli olduğu, markanın pazar payı ve

2.el değeri, markanın güvenilirliği, servis ağı gibi çok önemli bilgilere sahip olmadan ikna olmamak gerekir.
  • bir arabanın tasarımını bu kadar batırabilirler bir önceki nesil daha şık ve güzel

aynı ix35 e benzemiş hem içi hem dışı
  • Kalite subjektif bir kavramdır. Siz beğenmeyebilirsin başkası beğenir. Ben yeni Qashqai çok iyi buldum. Test sürüşü yaptım ve izlenimlerimi sizlerle dün paylaştım.
    Platinum permium donanımda yağmur sensörü var, park sensörü var, otomatik klima (çift bölgeli), anahtarsız giriş, start stop, geri görüş kamerası, 7'' dokumatik ekran, navigasyon, otomatik çarpışma önleyici, şerit takip uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, akıllı park sistemi, yorgunluk algılama sistemi, ısıtmalı ön koltuk, tam deri döşeme (yarı deri değil) cam tavan... var her şey var, üstelik 3 yıl veya 100.000 km garantili (2 değil). Fiyatı 115.000 tl den biraz altında. Fiyat-değer ilişkisi dikkate alarak iki hafta evel sipariş ettim. Sonuç: ben daha iyi ve güzel bir araç bulamadım. Siz bulursanız onu alın.
  • Arkadaşlar İngiltere'deki Nissan sitesine baktığımda resimlerde ön cam ısıtıcısı olduğu gözüküyor. Aşağıdaki resimde olduğu gibi. Lakin Nissan Türkiye'nin sitesinde araç özelliklerinde böyle birşey geçmiyor. Artı Türkiye'deki test sürüşlerinin videolarını izledim, onlarda da bu buton yok. Acaba bu özellik Türkiye'ye gelmeyecek mi?

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::.
  • ingolstadt İ kullanıcısına yanıt
    Size ne kadar fiyat verdiler bana 1000 tl verdiler yarın teslim alıyorum kafam biraz karışık bu konuda
  • alimurat33 kullanıcısına yanıt
    yan canmlar + arka cam koruma filmi
    tam boy kaput koruma filmi
    aracın altına ve teker davlumbazlarına zift benzeri (ne olduğunu bilmiyorum) koruma uygulaması
    boya koruma uygulaması
    deri koltuk bakımı (bedava da yapıyorlar ama neden listeye yazdılar bilemiyorum)

yukarıda belirttiklerim için servisin verdiği fiyat 1.600 TL kdv dahil.

Ziebart da aynı uygulamalar için 1.950 TL kdv dahil fiyat verdi.

Ziebart peşin, diğeri 9 ay K.Kart taksitle.

Selamlar
  • kaanustr kullanıcısına yanıt
    Forumda mercedes ve bmw konusunda da bilgilendirilmemiz çok iyi oldu..

Aynı fiyata mercedes veya bmw alabiliyorsak neden QQ alalım?
  • gemsaz G kullanıcısına yanıt
    "Aynı fiyat" dediğimiz tutarın içinde elimize ne geçtiği de önemli.. yukarıda bir arkadaşın da bahsettiği donanımları Mercedes B serisine yada BMW X1'e eklediğimiz zaman ortaya çıkan fiyat neredeyse 150.000 TL'yi buluyor.

BMW ve Mercedes dururken Qashqai'ye 115.000 TL verilir mi diye düşünürken B serisi yada X1'e de 150.000 TL verilir mi diye düşünmek gerekir.

Hem B serisinin hem de X1'in 115.000 TL'lik karşılığı bomboş ama önünde premium araç sürüldüğü hissi veren iki farklı armadan başka birşey değil diye düşünüyorum.

Ha gerçekten BMW yada Mercedes sürüyorum, prestij sahibi gözüküyorum demek için ise zaten minimum C serisi yada 3 serisi sahibi olmak daha anlamlı.
  • Arkadaşlar aracın boyu ciddi anlamda kısa tiguandan bile kısa mitsubishi asc gibi olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Home-Sweet-Home

Kalite subjektif bir kavramdır. Siz beğenmeyebilirsin başkası beğenir. Ben yeni Qashqai çok iyi buldum. Test sürüşü yaptım ve izlenimlerimi sizlerle dün paylaştım.
    Platinum permium donanımda yağmur sensörü var, park sensörü var, otomatik klima (çift bölgeli), anahtarsız giriş, start stop, geri görüş kamerası, 7'' dokumatik ekran, navigasyon, otomatik çarpışma önleyici, şerit takip uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, akıllı park sistemi, yorgunluk algılama sistemi, ısıtmalı ön koltuk, tam deri döşeme (yarı deri değil) cam tavan... var her şey var, üstelik 3 yıl veya 100.000 km garantili (2 değil). Fiyatı 115.000 tl den biraz altında. Fiyat-değer ilişkisi dikkate alarak iki hafta evel sipariş ettim. Sonuç: ben daha iyi ve güzel bir araç bulamadım. Siz bulursanız onu alın.

Bu fiyata daha donanımlısının olmaması fiyatının makul olduğu anlamına gelmez..

• drnero D kullanıcısına yanıt
    Doğru!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingolstadt

"Aynı fiyat" dediğimiz tutarın içinde elimize ne geçtiği de önemli.. yukarıda bir arkadaşın da bahsettiği donanımları Mercedes B serisine yada BMW X1'e eklediğimiz zaman ortaya çıkan fiyat neredeyse 150.000 TL'yi buluyor.

BMW ve Mercedes dururken Qashqai'ye 115.000 TL verilir mi diye düşünürken B serisi yada X1'e de 150.000 TL verilir mi diye düşünmek gerekir.

Hem B serisinin hem de X1'in 115.000 TL'lik karşılığı bomboş ama önünde premium araç sürüldüğü hissi veren iki farklı armadan başka birşey değil diye düşünüyorum.

Ha gerçekten BMW yada Mercedes sürüyorum, prestij sahibi gözüküyorum demek için ise zaten minimum C serisi yada 3 serisi sahibi olmak daha anlamlı.

'' Premium araç sürüldüğü hissi veren arma'' demişsiniz ya...O armaların altında yatan kaliteyi fark edememişsiniz bence..onu fark etmek için o koltuğa oturmak, ondan sonra sonra yorum yapmakta fayda var..BMW , Mercedes ile Nissanı da bi denk tuttunuz ya pes birader..Sakın '' premium hissi '' verilmeye çalışılan araç QQ olmasın
    Peki bu premium araçtaki yol ve camdan gelen rüzgar sesini ne yapmalı...arkadaşlar herşey DONANIM değildir, MALZEME KALİTESİ ve İŞÇİLİK da bazı insanlar için ÇOK ÖNEMLİDİR..Mesela ben siz ufak bir örnek vereyim, QQ alan veya inceleyen arkadaşlar, önce ön kapının üst kısmındaki malzemesine dokunsun, bir de arka koltuğa oturup arka kapıda aynı işlemi yapsın bakalım...ben sonucu söylemiyorum siz kendiniz test edin..işte bu ayrıntılar ''premium hissi'' dediğiniz araçlarda hiç de böyle değil..bu ufak bir örnekti..Öyle kasa değiştirmeyle premium olunmuyor malesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drnero -- 13 Mart 2014; 22:37:37 >

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.