Şimdi Ara

NİSSAN Qashqai (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
941
Cevap
6
Favori
303.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cold Fear

Bunu izledikten sonra Qashqai alma hayalimden vazgeçtim.

http://www.youtube.com/watch?v=_FBRyevGI-k

http://www.youtube.com/watch?v=XQ5JHAj-UWo

Buradaki sorun sağa çekme sorunu ki bu rot balans ayarı olmayan her arabada olabilecek bir durum. Ben en az 4 defa QQ kullandım hiç birinde böyle bir sorun yoktu.. Burada kullanıcı arkadaşlardan da hiçbiri böyle bir sorundan bahsetmemiş. Sonuç olarak sırf bu nedenden dolayı QQ almaktan vazgeçilmez..

• bence de anlam ifade eden görüntüler değil. arabanın sağa çekmesinin bir çok nedeni olabilir:

- ege'nin dediği gibi rot-balans ayarı.
    - lastik havaları
    - yolun kalitesi
    - yolun eğimi
    - rüzgar

ki kameranın zangır zangır sallanması yolun kalitesiz olduğunun bariz göstergesi. öyle bir yolda düz gidecek bir araba zaten olamaz. engebeler aracın yönünü değiştiriyor. ayrıca görüntülerde belli olmasa da eğim faktörü de var. yollar yağmur suyunu tutmamak için yanlara doğru hafif eğimli yapılır. eğer görüntüdeki gibi dandik bir yolsa eğim daha barizdir ve aracı şeritten çıkarabilir.

alım kararını etkileyecek görüntüler değil özetle. N-CAP'te güvenlik rekoru kırmış bir aracın fabrika çıkışı sağa çekmesini düşünmek zaten abesle iştigal :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockerdem

.............................

Ben film yaptırdım, 6. sayfada filan resimleri olacaktı. Yaptırdığım yerde 3 ton vardı. 1 açık, 2 orta, 3 zifir :) arka kapılara ve bagaja 2, önlere 1 yaptırdım. Gayet memnunum. Detaylı bilgiyi vermiştim önceki mesajlarda.

Kolay gelsin...

Fotoğraflara tekrar baktım, güzel olmuş güle güle kullanın.

Nereye, Ne marka ve ne kadara taktırdınız biraz bahsedebilirseniz sevinirim. Birde trafikte polislerle problem oluyor mu.. Teşekkürler..
  • Sn. Egé

Aracin hareket halinde otomatik kilitlenen kapi kilitleri ile ilgili bir ayar yapmadim. Aracı aldigim andan itibaren bu ozellik var idi. Bu ozelligin diger QQ modellerinde olup olmadigini bilmiyorum.

Dogru bilgi icin Nissan servislerine basvurabilirsiniz.

Saga cekme ile ilgili olarak. Ruzgarin yonu, lastik hava basinci ozellikle de yolun egimi aracin cektigi yonu etkiliyor.

QQ'larin agirlik merkezi diger araclara gore daha yukarida oldugu icin, yolda biriken suyu kenara drene etmek amaciyla genelde saga dogru acili yapilmis yollarda saga cekebilir.

Benim edindigim tecrube; yolun egimine ve ruzgarin yonu ve siddetine gore direksiyonu biraktiginizda saga veya sola dogru kayma olabiliyor. Yolun egimini en iyi, onunuzde giden cift katli otobus veya yuklu kamyonlarin aks dogrultusu ile kasalarinin arasindaki acinin dik olup olmadigina bakarak anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 28 Ağustos 2009; 12:34:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egé
    Fotoğraflara tekrar baktım, güzel olmuş güle güle kullanın.

Nereye, Ne marka ve ne kadara taktırdınız biraz bahsedebilirseniz sevinirim. Birde trafikte polislerle problem oluyor mu.. Teşekkürler..

teşekkürler :)

Sanayide referansla gittiğim sıradan bir filmciye yaptırdım. Amerikan diyodu ama markası ne bilmiyorum :) 180 dedi, 150'ye yaptırdım.

Henüz polislerle muhattap olmadım, olursam emin ol haber veririm :)

Önceki mesajlarımda yazdım mı bilmiyorum ama, film yaptırırken aracın başında olmamanızı öneririm. Kapı döşemeleri sökülürken tırnaklarınızı söküyorlarmış gibi hissediyorsunuz :/ görmemek en güzeli...
  • quote:

..............................

Önceki mesajlarımda yazdım mı bilmiyorum ama, film yaptırırken aracın başında olmamanızı öneririm. Kapı döşemeleri sökülürken tırnaklarınızı söküyorlarmış gibi hissediyorsunuz :/ görmemek en güzeli...

Tahmin edebiliyorum..
  • otomatik kapı kilitleme özelliğini aktif duruma getirmek için :

kol dayama önünde bulunan merkezi kilitleme düğmesini, bip sesi duyana kadar basılı tutmak gerekiyor

iptali de aynı şekilde gerçekleşiyor yanılmıyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastx -- 28 Ağustos 2009; 14:28:00 >
  • hmm, citroen'de de böyleydi, nasıl düşünemedim :)

beyler, bu ufak QQ trick'lerin olduğu bir site mi yapsak ne dersiniz? ;)
  • quote:

hmm, citroen'de de böyleydi, nasıl düşünemedim :)

Hiç fena olmaz veya burada yeni Nissan Qashqai 2010 gibi bir başlık açalım, oradan devam edelim isterseniz. Çünkü bu başlık 2007 de açılmış ve açan arkadaş ortada yok sanırım.. Ne dersiniz..
  • kapıların otomatik kitlenme olayı denendi, işe yaradı ;)

kumanda ile kapıların içerden açılmasını engellemeyi denedim, olmadı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egé

quote:

Orijinalden alıntı: Cold Fear

Bunu izledikten sonra Qashqai alma hayalimden vazgeçtim.

http://www.youtube.com/watch?v=_FBRyevGI-k

http://www.youtube.com/watch?v=XQ5JHAj-UWo

Buradaki sorun sağa çekme sorunu ki bu rot balans ayarı olmayan her arabada olabilecek bir durum. Ben en az 4 defa QQ kullandım hiç birinde böyle bir sorun yoktu.. Burada kullanıcı arkadaşlardan da hiçbiri böyle bir sorundan bahsetmemiş. Sonuç olarak sırf bu nedenden dolayı QQ almaktan vazgeçilmez..

araba düz yolda yukarı aşağı sallanıyor. çok sert gibi. sağa kayması filan ek iş...

• quote:

hmm, citroen'de de böyleydi, nasıl düşünemedim :)

Mesela bugün servise bel ağrısı şikayetiyle gittim meğer koltukta bel destek ayarı varmış çok deneyemedim ama güzel bişiye benziyor. Boşu boşuna 2-3 gündür belime birşey vuruyor diye sıkıntı etmişim.

Executive modeliyle Tekna 17 jant arasında bende kalmıştım ancak çok terleyen birisi olarak deri koltuk almadım bana satıcı ESP nin 2010 modellerde olmayacağını sölemesiyle vazgeçtim başkada önemli bir özellik yok bence ancak 2010 modelllerde üst tavan rayı standart gelmiş sonuçta 700 liralık bir maliyet.

Bu arada benim aracımda da 12 km ulaşınca otomatik kapı kitleme özelliği mevcut (TEKNA modeli).

• geçen salı ben de 2010 qq exe kullanıcısı oldum ve aranıza katıldım.

otomatik kapı kilitleme bende yoktu, kitapta da yazıyor; orta konsoldaki lock düğmesine bir müddet basılı tutarsanız oluyor. ayrıca kapıları programlayabiliyorsunuz diye okudum, yani kumandaya ilk basıldığında sadece şöför kapısı açılıyor. ikinci basışınızda tüm kapılar diye bir seçenek de var.

2010 alacaklara: ESP benim aracım da var. anka koltuk ve bagaj camı orjinal siyah cam, karartmaya gerek yok yani.

şuanda herhangi bir ses de yok. filmdeki gibi sağa sola da çekmiyor. ama daha önce tiptronik araç kullandığım için qq nun da gaz pedalı ağır olduğu için 2-3 kez arabayı ilk kalkışta stop ettirdim. ilk harekette gaza baya bir basmak gerekiyor:) zaten daha araç hala 120km de.

film taktıracak arkadaşlar, bu film olayı ile ilgili burada başlık var oraya bir göz atın derim. kısaca benim kendimce edinmiş olduğum şahsi fikir, her ne kadar film taktırsanız ve hatta araç muayeneden kusurlu olarak çıksa da, bizim kanunlara göre polis hala ceza kesebiliyor. Atatürk sanayi sitesinde provaks şirketi varmış, filmi camı çıkartmadan takıyorlarmış, sanırım doğuşla çalışıyorlardı. ilgilenenlere 212-2850452

• QQ Platinum modelleri satışta.
  • bir sey soracagim araci aldigimdan beri iki haftada iki kere ankara istanbul yaptim benim aracim 5. viteste 120 ile giderken duz yolda 4000 devire ulasiyor hizlanmak istersem 200 e kadar cikiyor fakat 6000 deviri de deviriyor bu normal mi sizin araclarinizda mi boyle yoksa ilk sahibi benim motoru biraz sagir mi etmis yorumlarinizi paylasirsaniz sevinirim.

ayrica cok agrasif kullanmadigim halde 100 km/ 8-9 litre arasi normal midir tuketim acisindan.daha dusuk tuketim ile kullanan var mi.
  • gokere, aracın versiyonunu da söylersen aynı versiyonu kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

benimki 1.6 benzinli ve 200km hızda 6 bin devire dayanıyor.

yakıt tüketimi konusundaki takibimi ise bıraktım. her benzin aldığımda sayacı sıfırlamak, depo bittiğinde hesaplamak filan resmen arabadan aldığım keyfi azalttı. koyverdim gitti walla :) kassam kassam km'de 2-3 kuruş kar ederim. 3 kuruş için de "aman devirli kullanayım" gerginliği çekemem doğrusu :) ölçen arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır. ben takibi bıraktığımda 27-28 kr civarı yakıyordu.
  • kusura bakmayin soylemeyi unutmusum 1.6 benzinli benikide
  • 200 km'de 6 bin devire dayanması bence normal. Neticede fabrika verilerine göre max 175 yapıomuş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokere

bir sey soracagim araci aldigimdan beri iki haftada iki kere ankara istanbul yaptim benim aracim 5. viteste 120 ile giderken duz yolda 4000 devire ulasiyor hizlanmak istersem 200 e kadar cikiyor fakat 6000 deviri de deviriyor bu normal mi sizin araclarinizda mi boyle yoksa ilk sahibi benim motoru biraz sagir mi etmis yorumlarinizi paylasirsaniz sevinirim.

ayrica cok agrasif kullanmadigim halde 100 km/ 8-9 litre arasi normal midir tuketim acisindan.daha dusuk tuketim ile kullanan var mi.

şehir dışı uzun yolda, (istanbul-bodrum) (klima açık, ancak gece gittiğim için dış ısı 20-25 derece arasındaydı) ortalama 100-120 km/s hız, en düşük 6.2 lt/100km'lik tüketim.

şehir içi, günlük 15 km'lik yol yapıyorum. (klima açık) (bol miktarda trafik lambasına takılıyorum) en düşük 8.4 lt/100km, en yüksek 9.0 lt/100km'lik tüketim.

Araç QQ 1.6 lt

• 1.5 dCi, devam ediyordum ancak benzin ikaz sesi geldi ayagımı gazdan çektim, ortalama 5,4, şehir içide 5,8 gibi sıcaklık görüldüğü gibi 35 derece (klimalı olarak )

http://img215.imageshack.us/img215/7286/70757106.jpg

http://img171.imageshack.us/img171/659/37475231.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarcinbey -- 31 Ağustos 2009; 14:27:25 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.