Şimdi Ara

Nissan NOTE (76. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.222
Cevap
55
Favori
841.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • MERHABA NEDEN BANA YARDIMCI OLMUYORSUNUZ? BAYANIM DİYEMİ?
  • fseyran arabanız hayırlı olsun.ALLAH kaza bela vermesin...Aldığınız arabanın aynı renk ve 0 km sini ben 30 a aldım...4 yıldır renault dizel kullanıyorum ki renault ve nissan ar-ge ve araçlarda ortak üretim yapıyorlar..Bizim arabalardaki motor renault megane dekilerle aynı..Devir 2500-3000 arası uygun bence.Arabanızda her 10.000 km de bakım yaptırırsanız ki buna filtreler ve yağ değişimi var çok rahat edersiniz.Dizellerde devirli araç kullanmak ve bakıma düzenli girmek çok önemli arada sırada aracınızda su kontrolu yaparsanız uzun süre size hizmet edecek bir araca binersiniz...Tekrar hayırlı olsun...

Orjinalden alıntı: erginbay

quote:

Orjinalden alıntı: realgs

Hayırlı olsun deriz , ne diyelim.
    Allah kaza bela vermesin,güzel günlerde kullan.

Sevgili Erginbay,
    araç 3 yıllık olmuş senin , akü yavaş yavaş bitiyor demektir.Yenileri 100 ytl civarında olsa gerek.
    Kontak açıkken ışık yanıpta , kontak basınca araba çalışmaz ve o ışıklar sönerde , akünün
    bittiğine delalettir..

Bende öyle düşündüm ve sabah direk servise götürdüm, bütün akü ölçümleri yapıldı ve akü de hiç bir sorun çıkmadı, yanlız geçen servisten çıktıktan sonra galiba akü kutup başları iyi sıkılmamış,
    onları sıktılar ölçümlerini yaptılar o kadar, şimdi sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
    Sabah erkenden gitmişken, direksiyon milini de değiştirdim, direksiyondan gelen tokurdu da kesilmiş oldu bu vesile ile...

Kısa yoldan halletmiş olmana sevindim.
    Direksiyon milleri fabrika hatalımı?
    bu konuda bilgim yok ama soğuk havalarda 1 saat kadar tıkırtı yapıyor. Sonra gün içinde birdaha yapmıyor.
    Sonbaharda garantim doluyor,dolmadan halledyim bari eğer fabrikasyon hatalı ise ...

• Yeni Note Sahibi Arkadaşlar Aramıza Hoşgeldiniz.
    Dilerim Araçlarınızı Büyük Bir Keyifle Uzun Yıllar Sorunsuzca Kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 18 Şubat 2009; 11:11:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fseyran

MERHABA NEDEN BANA YARDIMCI OLMUYORSUNUZ? BAYANIM DİYEMİ?

Funda hanım cinsiyetle ne alakası var anlamadım.
    Ben elimden geldiğince, ki daha 7-8 aydır Note sahibiyim, herkese
    yardımcı olmaya çalışıyorum.Bendeki benzinli olduğu için
    sizin Dizel aracınızla ilgili yardımcı olamadım.

merhaba size daha önce bahsettiğim note hayırlısıyla bu hafta alıyorum..yanlız size bir sorum var? ben 3 senedir benzinli araç kullanıyorum..duyduğum üzere dizel araçlar çok dikkatli ve devrinde kullanılması gerekiyormuş? bunun devri nedir? 3 binde bir bi vites atıcam...şimdiden teşekkür ederim..

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Dizel araçlarda bir genelleme yoktur. Ben de ilk dizelimi alınca biraz zorlanmıştım o konuda. araba ya yığılıp kalıyordu ya da fişek gibi olup, tüketim acaip artıyordu. sonra sonra öğrendiklerime göre dizel araçların vitesleri katalogda belirtilen maksimum tork aralığında yapılmalıdır. Bu sayede optimum yakıt tüketimi ve performansı yakalarsınız. Bu durumda sizin 1,5 dCİ Note'de

Maksimum Tork: 200Nm
    Maks. Tork devri: 1900dd

yani bence 2500 devirde vites değiştirmeniz fazlasıyla yeterli olacaktır.

Eksik veya yanlış bilgi varsa, note forumundaki diğer kullanıcı arkadaşlarım düzeltirse sevinirim.

Bütün sorularınızın cevabını bu linkte bulabilirsiniz :http://forum.donanimhaber.com/m_22026445/mpage_1/key_Dizel%2CArac%2CKullanimi/tm.htm

Keyifli sürüşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 18 Şubat 2009; 15:05:54 >

• Şaka yaptım canım..tabiki bir alakası yok..bilgiler için teşekkürler..
  • bendede sabahları araba sogukken konsolun oldugu yerden direksiyonun oldugu bolumun icinden tıkırtı geliyor kısa bi sure sonra kesiliyor, acaba sizdeki direksiyon mili problemi buna benzer bişeymi ?
  • merhaba arkadaşlar...moralim çok bozuk... alacağım arabayı nissan servisine götürdük..problem çıktı.. araç sahibi arabasını 10 bin 20 bin bakımına götürmemiş..garantiden çıkmış araba..bende adama güvendim arabamı sattım yarın alıcam diyee...ortada kaldım...ne note var.. nede benim arabam var... sıfırlarıda çokk pahalı yaaa..2. elde de maşşallah araç sahipleri 30 milyar yada 27 milyar diyor...sıfırı 33 milyar..üüüüüffffffffffffffff..............her sabah kızımı kreşe bırakıyor ondan sonra işe gidiyordum akşamlarıda onu alıp eve gidiyorum..şimdi nasıl olcak bilemiyorum..hafta sonu pazar pazar dolaşıcam..alıcam artık birşeyler...

merhaba arkadaşlar...moralim çok bozuk... alacağım arabayı nissan servisine götürdük..problem çıktı.. araç sahibi arabasını 10 bin 20 bin bakımına götürmemiş..garantiden çıkmış araba..bende adama güvendim arabamı sattım yarın alıcam diyee...ortada kaldım...ne note var.. nede benim arabam var... sıfırlarıda çokk pahalı yaaa..2. elde de maşşallah araç sahipleri 30 milyar yada 27 milyar diyor...sıfırı 33 milyar..üüüüüffffffffffffffff..............her sabah kızımı kreşe bırakıyor ondan sonra işe gidiyordum akşamlarıda onu alıp eve gidiyorum..şimdi nasıl olcak bilemiyorum..hafta sonu pazar pazar dolaşıcam..alıcam artık birşeyler...

bir de iyi tarafından bakın. bu durum aldıktan sonra ortaya çıksaydı daha kötü olabilirdi sizin için. elinizde peşin para varsa sıkı pazarlıkla belki daha ucuza düşürebilirsiniz. Anladığım kadarıyla Tekna modeli bakıyorsunuz. İlla Note derseniz Visia'ya da bakabilirsiniz. Dizel kadar ekonomik değil ama biz 1,4 Visia benzinliden çok memnunuz. Tüketimi benim 1,6 Teknaya göre şehir içinde daha düşük. Umarım en kısa zamanda bütçenize uygun bir Note bulabilirsiniz.

• ben onu alamadım diye üzülmedim..sadece araç sahibine güvenip onun yüzünden arabamı erken sattığıma üzüldüm..aslında araç bende kapora aldım satışını vermemiştim daha....ama biz onun gibi yalan dolanla iş yapmıyoruz..alan kişiye söz verdiğim gibi araçsızda kalsam arabamın satışını pazartesi veriyorum...artık bende bir hal çaresine bakcam..nede olsa elimde nakit para var..piyasada belli. trink paraya şuan birçok kişi hayır diyemiyecek durumda...hayırlısıyla iyi bir araba buluruz.....

ben onu alamadım diye üzülmedim..sadece araç sahibine güvenip onun yüzünden arabamı erken sattığıma üzüldüm..aslında araç bende kapora aldım satışını vermemiştim daha....ama biz onun gibi yalan dolanla iş yapmıyoruz..alan kişiye söz verdiğim gibi araçsızda kalsam arabamın satışını pazartesi veriyorum...artık bende bir hal çaresine bakcam..nede olsa elimde nakit para var..piyasada belli. trink paraya şuan birçok kişi hayır diyemiyecek durumda...hayırlısıyla iyi bir araba buluruz.....

evet piyasada yaprak kıpırdamıyor. Peşin paraya hayır demez kimse. Umarım en kısa zamanda sizin için en uygun aracı bulursunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: realgs

Şaka maka yollarda bayağı bir note görmeye başladım.Sabah ve akşam servisle işe gidip gelirken 2-3 tane görüyorum.
    hemen hemen yarısıda bayanlar tarafından kullanılıyor.Hatta dün siyah bir Note gördüm myolda,
    Acaba Funda hanım mıdır diye düşündüm ama o daha almamış

bizim aldığımız acenta da ya hiç bize müşteri göndermiyosunuz sizin ilçeden diyordu geçen,olurmu ya dedim.bizim ilçede çok tenha bi kestirme yolu kullanırdım.şimdi o sokaktan biri note aldı sizin acentadan.hakkaten öyle ama.hatta adam işyerimi de biliyor,her sabah biz bahçede mesainin başlamasını beklerken işyerinin etrafında iki tur atıyor

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.