Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (826. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.759.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 824825826827828
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aracıma 1000 tl civarında bakım yaptırdım, 4 adet 205 60 15 starmaxx performans lastiği taktırdım. geriye kaldı boya badana işleri... istanbul avrupa yakasında arabanın boya işlerini yapan arkadaşımız var mı, yada tavsiye edeceğiniz bir yer. arabaya hiç bakmamış önce kullananlar, öğrenciyiz felan demişlerdi paraları yetmemiş heralde...

ikitellide çıkmacı var mı bu iki parça lazım. kilit çerçevesi sadece diğeride kırmızıya aldığım parça

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ERDEM -- 20 Mayıs 2014; 14:30:31 >

• Çok geçmiş olsun arkadaşlar. Bazen haber sitelerinde yer alan "feci kaza kameralara yansıdı" tarzı videolardan anlıyorum ki; hiç alakasız bir yer ve zamanda diğer şeritten bir tır aniden yolun karşısına geçip seni biçebiliyor. Allah cümlemizi muhafaza etsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar sabahları arabaı calıstırınca yani sogukken diyim tüpe gecerken tekleme yapıyo stop edıcekken hafıf gaz verınce tupe gecıyo..sizce sebebi nedir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herolost

Arkadaslar herkese iyi aksamlar. park halinde benim aracin ön camina tas benzeri bir sey gelmis ve 20 25 cm catlak olusmus yolcu kisminda. Kaskom var sizce farkini verip orijinal ile mi degismeli yoksa yan sanayi cam da is gorur mu. Kasko ray sigorta anlasmali yer disi degisim yuzde 15 kesinti yapiyor. Bir de orijinal cam fiyati nedir? Arac 2006 tekna hb

Merhaba. Gecen senenin ilk aylarinda ben de bu konuda dusunceliydim. Bende de cam catlamisti sehirler arasi yolda sicrayan yas parcasindan.. Ancak arastirmalarim sonucunda mantikli olani yaptigimi dusunuyorum. Orjinal marka disinda ilk sirada gelen kaliteli cam markasi olan 1. Sinif "Olimpia" marka cam taktirmistim kaskodan ucretsiz ve kasko deldirmeden yillik 1 sene cam hakkini kullanarak. Zaten olimpia haricindeki diger markalari kullananlar sayilir kadar az duzeyde... Ustelik memnun kaldigim bir ozelligi var camin ust kisminda orjinalden renkli karartmali guneslik ozelligi mevcut. Icerden yesil-koyumavi olarak gorunuyor disardan ise siyah olarak. Daha onceki orjinal nissan caminda folyo kaplamali gunes engelleyici vardi ancak olimpia da cok daha ayri bir guzel hava katan bir ozellik var. Almeraya da oldukca iyi yakisiyor. Ancak tek eksi yonu ; orjinal nissan caminda UV (ultraviyole) ışınlarini belli miktarda dışa yansitma ozelligi vardir ki Olimpia da sadece bu ozellik yoktur. Karşidan cokta gunes ışını gelmeyecegi icin onemsemedim yinede renkli gunesligi ve hic para odemeyecegim icin olimpia secmistim. Secim sizin. Bu saydiklarim disinda baska en ufak sekilde hicbir fark yok. UV isinlarinida cok takmayin cunki tam yuzde yuz kesmiyor orjinali bile... Kisacasi ben Orjinal cam yerine 1. Sinif kalite cam oneririm. Fakat orjinal camin fiyati kaskonun bir miktar karsilayacagiyla sizin odeyeceginz tutar 150- 200 u gecmezse orjinal alin. Ancak 150-200 tl veya daha ustu bir fiyat odemek zorunda kalirsaniz hic gerek yok orjinale

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: metin2000000

quote:

Orijinalden alıntı: bitirgic

mesajlarınıza cevap verilir bu kadar ön yargılı olmayın konu içinde aratırsanız zaten sorduğunuz soruların hepsi geçmiş sayfalarda mevcut ve imzamdaki sitede de gerekli tüm açıklamalar var.
    DEbriyaj konusuna gelince ben aisin kullandım memnundum fakat luk gerçekten daha iyi.Valeo için beğenen de var çabuk bitiyor diyende var.Luk için parça kodu 620 3062 00 luk baskı balata diye internette aratın aisen de KN 008 dir kod olarak internetten aratın luk aisene göre 150-200 TL daha pahalıdır bütçenize hangisi uygunsa onu alınız.Şanzıman yağınıda değiştirmeyi unutmayın servisler mobil 75-80 yada 75-90 yağ kullanıırlar.aşağıdaki linke bakınız

http://forum.donanimhaber.com/m_38276990/mpage_193/tm.htm

üstat baskı balatayı VALEO marka aldım ustama taktırmadan volanı taşlamasını söyledim ancak usta öyle bir işleme gerek olmadığını yineleyip durdu en sonunda pes ettim ve usta sensin nasıl biliyorsan öyle tak dedim. işte macera burada başladı. 1. viteste takılma olduğu için (yani vites 1 e rahat giriyor ama 2 ye geçirmek istediğimde veya boşa almak istediğimde 1. vitesten çıkmıyor) baskı balata değişimi yaptırdım ancak sorunum hala daha devam ediyor hatta artarak devam ediyor. ustaya götürdüm arabanın altına girdi levyeyle bişeyler yaptı. sonra denedik vitesleri. araç dururken sıkıntı yok zaten yağ gibi her vitese geçiyor. ama hareket halindeyken bazen 1. viteste takılı kalıyor hatta 2. vitese atmak için debriyaja bastığımda araba kendini salması gerekirken resmen frenliyor kendini. ama diğer vites geçişlerinde sıkıntı yok. şanzıman kayganlaştırıcı sürelim bir de öyle dene dedi onu da sürdük kar etmedi, hala aynı.
    bir diğer sorunda şu oldu: baskı balata değişiminden sonra arabanın motorundan rölantideyken lıkır lıkır ses geliyor(dizel motor çalışması gibi) daha önce bu ses yoktu. ancak debriyaja bastığımda ses yok oluyor aracın motoru normal ses veriyor. baskı balatayı takdırdığım ustaya yine gittim bu defa da baskı balata yenilendi ondandır diyor. ama daha önce yoktu kardeşim. baskı balata biraz aşınınca kesilir ses diyor bu defa da. sen şimdi parça değiştirdin aklın motorda ondan duymuşsundur daha önce de yapıyormuşdur sesi diyor. valla sanayide gırtlaklayasım geldi adamı eyvallah dedim çıktım geldim.
    siz değerli üstatlardan bu sorunlar hakkında bilgisi olan varmı acaba. yaptığım masrafın haddi hesabı yok. bu ustalara kalırsam yine bi okadar masraf yapacağım. yardımlarınızı rica ediyorum. biraz uzun oldu kusura bakmayın

Baski balata yanlis olabilir yanlis takilmis veya eksik parcalar vardir. Ancak baski balata degismeden once de bu vites gecmemezlikleri varsa ve devam ediyorsa o zaman sanzumani indirmek vites kutusunu incelemek gerekigor malesef ki anladigim kadariyla sanzuman da vites kutusunda ciddi bir problem var gibi (anlatilana gore). Siz bence ustayi degistirin simdilik baska bir tamirci usta bulunuz. Bu sekilde fazla kullanmayin arabayi cunku eger vites kutusundaki parcalarda sikinti varsa daha da buyuyebilir. Ayrica debrijaya basip ses kesiyor debriyaji birakinca ses cikiyorsa mutlaka bir problem var demektir... baska alternatif usta tamirci bulunuz mutlaka kontrol ettiriniz cunku bizim veya sizin kendinizin yapabilecegi birsey yok bu konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasindogan

Merhaba arkadaşlar,

Ben ilk kez araba alacağım nasipse, 17-18bin bütçem var, biraz araştırdım ve Nissan Almera'lar hakkında epey olumlu görüş okudum.

sahibinden.com'da bir adet 2001 model Nissan Almera 1.5 Luxury var, bunların Tekna'lar kadar tutulmadığı söyleniyor, bu hususta bir fikrinizi alayım, dedim.

Araç şu:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-kirmizi-nissan-okuyun-oyle-karar-verin-161859490/detay

-Yazılan özelliklerin doğru olması halinde sizce aracın fiyatı makul mü? Bu fiyat aralığında tavsiye edebileceğiniz bundan daha makul başka hatchback araç var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba. Butcenizi biraz zorlayip 19 a kadar cikabiliseniz ve acele etmeden iyi bir almera tekna yakalamayi bekleyin . Luxury serileri ile tekna arasinda motordan tutun donanima kadar fark var. Tekna cok daha elktronik bir araba luxury biraz daha manuelimsidir. Tabi bunun olmasi gayet dogal birsey aradaki yil farkindan dolayi. En basta belirtmem gereken husus ; luxury serisi tekna serilerine gore motor guc olarak daha cansizdir. Luxury 1.5 90hp 128Nm torka sahiptir. Tekna 1.5 98hp 136Nm torka sahiptir. Bu veriler teknanin luxury modele gore motorun daha teknolojik yeni sistemle donatilmis olmasindan kaynaklaniyor. Tabi bir diger fark ise ileri teknoloji olmasindan dolayi sadece performans degil ayni zamanda yakit konusunda da tekna daha ustundur hem uzun yol hemde sehir icinde luxury e gore daha az yakit harcamaktadir. Teknada olup luxuryde "olmayan" bazi ozellikler ; arac bilgi yol bilgisayari, dijital otomatik klima, cd player, 5 inclik bilgi ekrani, yeni modern on farlar ve yeni on tampon, 16inc jant, kapi kusaklari siyah degil arac renginde, sportif arac hiz ve motor devir gostergesi, vs ufak tefek daha farklar var. Motor parcalari dahi cogu parcasi daha elektronik yapiya sahip. Ornegin gaz pedali sistemi luxuryde halatli eski sistemdir teknada elektronik gaz pedal sensorludur ve daha yumusak daha hassastir. Diger husus olarakta teknalar suan almeranin elbette piyasa olarak en cok satilan yaygin ve 2. Eli olan modelidir. Bu yuzdem biraz dusunun sartlari zorlayin temiz bir almera bulunuz. Unutmayin bir kac parca uc dort parca da boya olsa da eger buyuk sayilmayacak kazasi hasari darbesi yoksa motoru da temiz km de ise aliniz.. illa boyasiz araba aramayiniz. Arabayi boya kaporta goturmuyor motor ve yuruyen aksamla birbirleriyle baglantili olan ana şasi goturuyor. O yuzden bence ufak tefek kaporta sorunlarini dert etmeyin kurtulmak lazim bu boya takinsindan

• Çok teşekkürler arkadaşlar, biraz daha bekleyip Tekna almakamak uygun olacak anlaşılan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matrmatrmrdn

Çok geçmiş olsun arkadaşlar. Bazen haber sitelerinde yer alan "feci kaza kameralara yansıdı" tarzı videolardan anlıyorum ki; hiç alakasız bir yer ve zamanda diğer şeritten bir tır aniden yolun karşısına geçip seni biçebiliyor. Allah cümlemizi muhafaza etsin.

çok tşk ederim sagolasın kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

quote:

Orijinalden alıntı: Herolost

Arkadaslar herkese iyi aksamlar. park halinde benim aracin ön camina tas benzeri bir sey gelmis ve 20 25 cm catlak olusmus yolcu kisminda. Kaskom var sizce farkini verip orijinal ile mi degismeli yoksa yan sanayi cam da is gorur mu. Kasko ray sigorta anlasmali yer disi degisim yuzde 15 kesinti yapiyor. Bir de orijinal cam fiyati nedir? Arac 2006 tekna hb

Merhaba. Gecen senenin ilk aylarinda ben de bu konuda dusunceliydim. Bende de cam catlamisti sehirler arasi yolda sicrayan yas parcasindan.. Ancak arastirmalarim sonucunda mantikli olani yaptigimi dusunuyorum. Orjinal marka disinda ilk sirada gelen kaliteli cam markasi olan 1. Sinif "Olimpia" marka cam taktirmistim kaskodan ucretsiz ve kasko deldirmeden yillik 1 sene cam hakkini kullanarak. Zaten olimpia haricindeki diger markalari kullananlar sayilir kadar az duzeyde... Ustelik memnun kaldigim bir ozelligi var camin ust kisminda orjinalden renkli karartmali guneslik ozelligi mevcut. Icerden yesil-koyumavi olarak gorunuyor disardan ise siyah olarak. Daha onceki orjinal nissan caminda folyo kaplamali gunes engelleyici vardi ancak olimpia da cok daha ayri bir guzel hava katan bir ozellik var. Almeraya da oldukca iyi yakisiyor. Ancak tek eksi yonu ; orjinal nissan caminda UV (ultraviyole) ışınlarini belli miktarda dışa yansitma ozelligi vardir ki Olimpia da sadece bu ozellik yoktur. Karşidan cokta gunes ışını gelmeyecegi icin onemsemedim yinede renkli gunesligi ve hic para odemeyecegim icin olimpia secmistim. Secim sizin. Bu saydiklarim disinda baska en ufak sekilde hicbir fark yok. UV isinlarinida cok takmayin cunki tam yuzde yuz kesmiyor orjinali bile... Kisacasi ben Orjinal cam yerine 1. Sinif kalite cam oneririm. Fakat orjinal camin fiyati kaskonun bir miktar karsilayacagiyla sizin odeyeceginz tutar 150- 200 u gecmezse orjinal alin. Ancak 150-200 tl veya daha ustu bir fiyat odemek zorunda kalirsaniz hic gerek yok orjinale

olımpıa camı kaça almıştınız kaskom yok
    yakın zamanda bende değiştırcem aracı aldıgımdan berı catlak ıkı yerınden
    burda 260 tl demişti uygunmu?

• quote:

Orijinalden alıntı: matrmatrmrdn

Çok geçmiş olsun arkadaşlar. Bazen haber sitelerinde yer alan "feci kaza kameralara yansıdı" tarzı videolardan anlıyorum ki; hiç alakasız bir yer ve zamanda diğer şeritten bir tır aniden yolun karşısına geçip seni biçebiliyor. Allah cümlemizi muhafaza etsin.

amin sağolasın kardeşim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bitirgic

mesajlarınıza cevap verilir bu kadar ön yargılı olmayın konu içinde aratırsanız zaten sorduğunuz soruların hepsi geçmiş sayfalarda mevcut ve imzamdaki sitede de gerekli tüm açıklamalar var.
    DEbriyaj konusuna gelince ben aisin kullandım memnundum fakat luk gerçekten daha iyi.Valeo için beğenen de var çabuk bitiyor diyende var.Luk için parça kodu 620 3062 00 luk baskı balata diye internette aratın aisen de KN 008 dir kod olarak internetten aratın luk aisene göre 150-200 TL daha pahalıdır bütçenize hangisi uygunsa onu alınız.Şanzıman yağınıda değiştirmeyi unutmayın servisler mobil 75-80 yada 75-90 yağ kullanıırlar.aşağıdaki linke bakınız

http://forum.donanimhaber.com/m_38276990/mpage_193/tm.htm

üstat baskı balatayı VALEO marka aldım ustama taktırmadan volanı taşlamasını söyledim ancak usta öyle bir işleme gerek olmadığını yineleyip durdu en sonunda pes ettim ve usta sensin nasıl biliyorsan öyle tak dedim. işte macera burada başladı. 1. viteste takılma olduğu için (yani vites 1 e rahat giriyor ama 2 ye geçirmek istediğimde veya boşa almak istediğimde 1. vitesten çıkmıyor) baskı balata değişimi yaptırdım ancak sorunum hala daha devam ediyor hatta artarak devam ediyor. ustaya götürdüm arabanın altına girdi levyeyle bişeyler yaptı. sonra denedik vitesleri. araç dururken sıkıntı yok zaten yağ gibi her vitese geçiyor. ama hareket halindeyken bazen 1. viteste takılı kalıyor hatta 2. vitese atmak için debriyaja bastığımda araba kendini salması gerekirken resmen frenliyor kendini. ama diğer vites geçişlerinde sıkıntı yok. şanzıman kayganlaştırıcı sürelim bir de öyle dene dedi onu da sürdük kar etmedi, hala aynı.
    bir diğer sorunda şu oldu: baskı balata değişiminden sonra arabanın motorundan rölantideyken lıkır lıkır ses geliyor(dizel motor çalışması gibi) daha önce bu ses yoktu. ancak debriyaja bastığımda ses yok oluyor aracın motoru normal ses veriyor. baskı balatayı takdırdığım ustaya yine gittim bu defa da baskı balata yenilendi ondandır diyor. ama daha önce yoktu kardeşim. baskı balata biraz aşınınca kesilir ses diyor bu defa da. sen şimdi parça değiştirdin aklın motorda ondan duymuşsundur daha önce de yapıyormuşdur sesi diyor. valla sanayide gırtlaklayasım geldi adamı eyvallah dedim çıktım geldim.
    siz değerli üstatlardan bu sorunlar hakkında bilgisi olan varmı acaba. yaptığım masrafın haddi hesabı yok. bu ustalara kalırsam yine bi okadar masraf yapacağım. yardımlarınızı rica ediyorum. biraz uzun oldu kusura bakmayın

hacım acilen o tamirciyi değiştiriniz. Yok şurdan yok burdan yok sen başka ses duyuyomuşsundur der adamı fitil eder...Kurumsal bir yere gidiniz veya tanıdık çıkarsız bir usta bulunuz..Bu zamanda çıkarsız dürüst usta bulmak çok zor. Kolay gelsin geçmiş olsun

• awensis A kullanıcısına yanıt
    sağolasın kardeş dediğin gibi bu devirde dürüst usta bulmak gerçekten çok zor bakalım bugün öğleden sonra arkadaşın ustasına gideceğiz beraber. o da derse yok şu oalbilir yok bu olabilir tamam eyvallah deyip oradanda çıkıp doğru nissan servisine geçeceğim. hayırlısı bakalım.
  • üstat söylediğim gibi araç dururken yani hareket etmezken gerek motor çalışıyor olsun gerek çalışmıyor olsun vites geçişlerinde herhangi bir sıkıntı yok. araç ne zaman ki hareket etmeye başladı işte o zaman 1. viteste takılı kalıyor. çok ahım şahım bir takılma değil. biraz çekmeyle çıkarabiliyorsunuz. üstelik bunu her zaman değil ara sıra yapıyor ve diğer vites geçişlerinde hiç bir sıkıntı yok. şanzımanda bi problem olsa her zaman yapmazmıydı. zaten bugün başka bir ustaya daha göstereceğim. olmadı yetkili servisin yolunu tutacağım.
  • quote:

sağolasın kardeş dediğin gibi bu devirde dürüst usta bulmak gerçekten çok zor bakalım bugün öğleden sonra arkadaşın ustasına gideceğiz beraber. o da derse yok şu oalbilir yok bu olabilir tamam eyvallah deyip oradanda çıkıp doğru nissan servisine geçeceğim. hayırlısı bakalım.

açıkçası kendi görüşümü söylemek istiyorum..bu gibi önemli bakım değişim işlerini Nissan servisinde yaptırmak en uygunu...en azından garanti ederler sorunu çözerler...
  • emniye+ kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun.. Allah beterinden korusun..
  • Arkadaşlar selam ;

Benim bal arısının son hali ..

Ön banjurlara (sis far kısmı dahil) sprey vernik sıktım , mat siyah görüntü yerini simsiyah yenimsi parlak görüntüye bıraktı. tavsiye ederim.

• Bu konuda bilgim yok ama başka şey araştırırken pirizdirek bilyası gibi bir parçadan bahsetmişlerdi. Debriyaj yenilirken gözden kaçan bir parça ve derinde olduğu için işçiliği zaman alırmış ve ustalar es geçermiş, sizde de böyle bir durum olabilir mi acaba?
  • h.baspinar H kullanıcısına yanıt
    muhtemel lpg ayarı ıle düzelır gosterdınızmı ustaya ?
    benımde gecınce cok sarsılıp hatta stop edıyordu
    meme uclarını buyuttu lpg basıncını azalttı şükür sorunum kalmadı (atiker)
  • expert_mcse kullanıcısına yanıt
    güzel bir çalışma olmuş kazasız belasız bınersınız inş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expert_mcse

Çok geçmiş olsun.. Allah beterinden korusun..

çok tşk ederim cümlesini korusun amin inş
  • 
Sayfa: önceki 824825826827828
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.