Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (577. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.759.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 575576577578579
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2002 model 1.5 comfort Nissan Almera aracımı sattığım günden beri resmen ızdırap içindeyim. Kullandığım araçlardan zevk alamıyorum. 2006 model ve üstü Almera almak istek ve arzusundayım. İlgilenen veya araç satmak isteyen arkadaşların mesajlarını bekliyorum.Teşekkürler.. 05413103291
  • quote:

Orijinalden alıntı: xfenk

quote:

Orijinalden alıntı: zkryy

Arkadaşlar almera almayı düşünüyorum. 2006 yılında 1260 lira hasar gözüküyor. Araç sahibi sağ far (ön mü arka mı bilmiyorum) orijinal değişti, kaportada gram boya yok diyor. Orijinal far 2006 yılında 1260 lira yapar mı, bu konuda biraz cahilim mazur görün :)

Orjinal far değişimi dışında başka işlemlerde yapılmış olabilir. Birde kaskodan değişmişse tutarlar tavandan tutuluyor bildigim kadarı ile.
    Araca ne kadar istiyorlar sorması ayıp

Benim araçta 2012 Ağustos ayında serviste kaskodan değişen sağ arka far 506,83 TL hasar kaydı çıkarıyor. Sadece camı kırılan far orijinaliyle değiştirildi. Başka hiç bir işlem yapılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefah -- 2 Şubat 2013; 20:08:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozas_91

Birgün satılık ilanı verecek olursam, ilana; almeram 2013'ün 5. haftasında haftanın Nissanı seçilmiştir yazacağım

tebrikler kardeşim hakkettin yani
  • yüksek devirde içeri ses gelme problemiyle ilgili bugun adana okar servise götürdüm aracı, uzun inceleme ve test sürüşlerinin ardından katalitik konvertor dağılmaya başlamış teşhisi kondu. Acaba daha önce katalitiği boşalttıran almeracı varmı burda :) varsa eğer nasıl bi işlem yaptıtrtmalıyım ve sonrasında araçtaki değişiklikleri yazarsa sevinirim yani arıza lambası yanıyormu sesde değişiklikler oluyomu eksi yönde sonuçlar doğuruyomu
  • @leylimleylim ses deyince aklıma geldi,
    Geçenlerde bir arkadaş rüzgar sesi için kapı fitilleri ne akvaryum hortumu takmıştı sanırım,yapan arkadaşlar faydasını gördünüz mü?
    ne kadar hortum gitti ve hortumu takarken fitilleri kapıdan sökmek gerekiyor mu sökmeden de yapabiliyor muyuz eğer söküyor sak fitiller yerine kolayca ve sağlam şekilde yerleşiyor mu? uygulamayı yapan arkadaşlar kısaca bilgi verebilirmisiniz.
    Fazla uğraştıran bir şey değilse en kısa zamanda bende yapmak istiyorum bu uygulamayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

quote:

Orijinalden alıntı: alptekin_206

selam arkadaşlar... almeramla ilgili bir sıkıntım var daha önce burada okumuştum cevabını ama bulamadım. cevaplarsanız sevinirim. aracıma lpg taktıralı 10 ay kadar oldu. lpg den önce böyle bir sıkıntı yoktu.vites geçişlerinde debriyaja bastığımda devir yüksek kalıyor ara gazı verirsem tekrar normale dönüyor. daha sonrada rölanti düşüklüğü yaşıyorum. acaba bu sorun neden kaynalanıyor ve çözümü nedir? saygılarımla....

Kardeş bu durumun sadece lpg’de olduğunu ve aracınızın bakımlarının tam olduğunu farzediyorum. Enjektörler,map basınç sensörü,ecu vs hepsi sorunsuz montaj düzgün farzedelim.Prins kit haricinde diğer kitlerin sistemi hemen hemen birbirine çok yakındır. Rölantide regulatör basıncın 1 bar olacak. Muhtemelen 0.99 bar ya da daha azdır. Debriyaja basınca zaten araç rölantiye geçiyor kısmen.Sorun rölantide basınç ayarındadır. Gaza basınca basınç artıyor ve enjektör püskürtme avansını değiştiriyorsunuz ve normale dönüyor sonra gaz kesmeye başlayınca rölanti dibe vurmaya başlıyor. Bazen kavramalarda stop sorunuda yaşayabilirsiniz.İşin özü lpg ustanıza tekrar bir ayar yaptırarak en ucuz çözümden başlayabilirsiniz.Saygı bizden efendim...

volverin üstad cevap için teşekkürler. yalnız ilk çalıştırdığımda da yapıyor yani benzinde iken de yapıyor artık. lpg kitim landirenzo.. bi lpg ustasına götüreyim ozaman. bi arkadaşım şanzuman yağından kaynaklanabilir dedi birde ona bakayım sonuçları paylaşırım. saygılar...

• Selamlar gün itabariyle aranıza katılmış bulunmaktayım. 2007 1.5 Tekna 57000 km.
    Araçlar ilgili birkaç sorum olacak izninizle;
    1) Aracın vites kolunda devamlı sallanma var, sorun neden kaynaklanıyor olabilir başına gelen var mı,
    2) Frenlerinde bi zayıflık hissettim , genelde cok mu basmak gerekiyor bu araçlarda pedala,

şimdiden teşekkürler
  • quote:

@leylimleylim ses deyince aklıma geldi,
    Geçenlerde bir arkadaş rüzgar sesi için kapı fitilleri ne akvaryum hortumu takmıştı sanırım,yapan arkadaşlar faydasını gördünüz mü?
    ne kadar hortum gitti ve hortumu takarken fitilleri kapıdan sökmek gerekiyor mu sökmeden de yapabiliyor muyuz eğer söküyor sak fitiller yerine kolayca ve sağlam şekilde yerleşiyor mu? uygulamayı yapan arkadaşlar kısaca bilgi verebilirmisiniz.
    Fazla uğraştıran bir şey değilse en kısa zamanda bende yapmak istiyorum bu uygulamayı

Sefah ın aracına beraber yaptık.15 metre hortum yeterlı geliyor.İster söküp yapın isterseniz sökmeden fitillerdeki deliklerden geçirerek yapın. Sökmek için eşiklerdeki plastikleride sökmek gerekiyor.Söküm takım çok basit ve zahmetsiz. Dışarıdan sese ve rüzgara faydası oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: iLkAyYr

Selamlar gün itabariyle aranıza katılmış bulunmaktayım. 2007 1.5 Tekna 57000 km.
    1) Aracın vites kolunda devamlı sallanma var, sorun neden kaynaklanıyor olabilir başına gelen var mı,
    2) Frenlerinde bi zayıflık hissettim , genelde cok mu basmak gerekiyor bu araçlarda pedala,

şimdiden teşekkürler

Aracınız hayırlı olsun.Kazasıs sürüşler dilerim.
    Aracın frenleri oldukça iyidir.Balatalar bitmiş yada sertleşmiş olabilir.
    Şanzıman yağınızı kontrol ettirin.Azalmış olabilir.Ayrıca imzamızdaki siteyi incelerseniz birçok faydalı bilgiye ulaşmış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitirgic

quote:

Selamlar gün itabariyle aranıza katılmış bulunmaktayım. 2007 1.5 Tekna 57000 km.

şimdiden teşekkürler

Aracınız hayırlı olsun.Kazasıs sürüşler dilerim.
    Aracın frenleri oldukça iyidir.Balatalar bitmiş yada sertleşmiş olabilir.
    Şanzıman yağınızı kontrol ettirin.Azalmış olabilir.Ayrıca imzamızdaki siteyi incelerseniz birçok faydalı bilgiye ulaşmış olursunuz.

Hızlı cevabınız teşekkür eder iyi dilekleriniz için memnuniyetimi dile getirmek isterim.
    İmza siteyi incelemeye koyuluyorum hemen...
    Frenler için mutlaka balataları değiştiriyoruz o halde, ancak şanzıman yagından baska bir hata olabilirmi, değişik yorumlar var sanal ortamda, sanzıman kulagı falan gibi.
    tüm viteslerde ve sanırım bos beklerkende sallanma var (titreme değil), sorunun yuksek maliyetli olmasından cekiniyorum,
    Dolayısıyle İstanbul Avrupa yakasında aracla yakından ilgilenecek özel bir servis tavsiyeniz var mı,
    Teşekkürler...

• Teşekkür bitirgic hocam,Araçta hızlandıkta şöför kapısının ordan rüzgar sesi gibi bir ses geliyor,son zamanlarda çok dikkatimi çekmeye başladı umarım faydası olur.
    Son olarak netten araştırdığım kadarı ile bu akvaryum hortumları ölçü ölçü oluyormuş,
    siz hangi ölçü almıştınız ve ne kadar tutmuştu acaba?
  • quote:

Teşekkür bitirgic hocam,Araçta hızlandıkta şöför kapısının ordan rüzgar sesi gibi bir ses geliyor,son zamanlarda çok dikkatimi çekmeye başladı umarım faydası olur.
    Son olarak netten araştırdığım kadarı ile bu akvaryum hortumları ölçü ölçü oluyormuş,
    siz hangi ölçü almıştınız ve ne kadar tutmuştu acaba?

Faydası olur kesinlikle.Ben ölçü ve fiyat bilmiyorum benim arkadaşım hortum ve fitil imalatçısıona söyledim o getirdi.İsterseniz Yarın ölçü sorabilirim. Ama metresi 50 kuruştan fazla değildir.
  • Orijinalden alıntı: iLkAyYr

Hızlı cevabınız teşekkür eder iyi dilekleriniz için memnuniyetimi dile getirmek isterim.
    Frenler için mutlaka balataları değiştiriyoruz o halde, ancak şanzıman yagından baska bir hata olabilirmi, değişik yorumlar var sanal ortamda, sanzıman kulagı falan gibi.
    tüm viteslerde ve sanırım bos beklerkende sallanma var (titreme değil), sorunun yuksek maliyetli olmasından cekiniyorum,
    Dolayısıyle İstanbul Avrupa yakasında aracla yakından ilgilenecek özel bir servis tavsiyeniz var mı,
    Teşekkürler...

Şanzıman kulağıda daha 3 gün önce aldık.55 TL.Keşke o olsa şanzıman içinde bir sorundan çok daha kolay ve az maliyetli.Benim aracımda da sallanıyor ben takmıyorum artık
    Avrupa yakasında bildiğim özel bir servis yok ben aracımı eskiden tanıdığım tamircime götürüyorum.

• Bencede balatalar çünkü ben almerayı ilk aldığımda frnleri dikkatimi çekmişti gerçekten çok başarılı bir fren var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccengiz001

quote:

Orijinalden alıntı: ozas_91

Birgün satılık ilanı verecek olursam, ilana; almeram 2013'ün 5. haftasında haftanın Nissanı seçilmiştir yazacağım

tebrikler kardeşim hakkettin yani

:) kulubumuzdeki diğer Almeraları da Nissanın facebook sayfasında görmek isteriz. Ben her zaman desteğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: leylimleylim

yüksek devirde içeri ses gelme problemiyle ilgili bugun adana okar servise götürdüm aracı, uzun inceleme ve test sürüşlerinin ardından katalitik konvertor dağılmaya başlamış teşhisi kondu. Acaba daha önce katalitiği boşalttıran almeracı varmı burda :) varsa eğer nasıl bi işlem yaptıtrtmalıyım ve sonrasında araçtaki değişiklikleri yazarsa sevinirim yani arıza lambası yanıyormu sesde değişiklikler oluyomu eksi yönde sonuçlar doğuruyomu

Aynı sıkıntı bende de var. Arabamı aldıktan sonraki 1 ayın içinde arıza lambamın yanmasıyla haberim olmuştu. son 2-3 aydır sanki arabadan bir zincir yada tel parçası sarkımışta hareket halindeyken yere sürtüyormuş gibi bir ses var. yaklaşık 10 gün önce rutin bakımlarını ve debriyaj seti değişimini yaptım. Kendimde önlüğümü giyip bütün işlemlerin içine dahil oldum. Araba liftteyken k.k'ün olduğu kısma tırnağımla sertçe vurunca o sesin kaynağını öğrenmiş oldum.

Fakat bu ses titreşim kaynaklı olduğu için her zaman yapmıyor. motor rölantide yada yüksek devirdeyken çıkmıyor bu ses. Ne zaman titreşim frekansları tutuyor; ses o zaman çıkmaya başlıyor.

Bende bu sıkıntıyı nasıl gidereceğim konusunda kararsızım. KK iptaline niyetleniyorum, hem muayeneden geçemeyeceğini hem KK iptalinin yakıtı artıracağını duyuyorum. Tamir, temizlememe, yenisiyle değiştirmeye niyetleniyorum o iş de epey bıçak üstü. (tamir temizleme kime güvenip yaptırılacak, bu sağlıklı sonuç verir mi? Yenisini satan adamın web sayfasında sattığı KKların 1 yıllık garantisinin olduğu fakat LPGli araçlarda garanti olmadığı en üstte yazıyor. Satacısının güveni olmayan mala ben nasıl güvenip alayım? vs.. vs..) Çıkmasını bulmayı düşünüyorum, alacak olduğumun ne durumda olduğunu bilemeyeceğim filan..

Eğer siz birşekilde bu sıkıntıyı çözer yada sağlıklı bir çözüm yolu bulursanız lütfen paylaşınız.. Almeramı abuk subuk sesler eşliğinde kullanmaktan epey rahatsızım.

• Orijinalden alıntı: bitirgic

Teşekkürler...

Şanzıman kulağıda daha 3 gün önce aldık.55 TL.Keşke o olsa şanzıman içinde bir sorundan çok daha kolay ve az maliyetli.Benim aracımda da sallanıyor ben takmıyorum artık
    Avrupa yakasında bildiğim özel bir servis yok ben aracımı eskiden tanıdığım tamircime götürüyorum.

Sallanma varsa kulaktan olduğunu sanmam. Bitirgiç üstadın bahsettiği kulak benim almeram içindi.. yağ kontrolüyle işe başlamanızı öneririm. Yağda sıkıntı yoksa da yüksek maliyetli bir sıkıntısı olduğunu sanmam.

Almeranın freni çakı gibidir. Sadece Abs biraz acelecidir o kadar. Hızlanmayı pek bilmez bizim arabalar ama durma konusunda çok başarılıdırlar. Balata değişiminden sonra frenlerini keyifle kullanacağınızı düşünüyorum.

düzenleme: alıntılarda bir sıkıntı var; Sallanma varsa kulaktan olduğunu sanmam kısmından sonrasını ben yazdım önceki bitirgiç üstadın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozas_91 -- 3 Şubat 2013; 21:49:49 >

•  NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Bu neyin nesidir? Gören duyan var mı?
  • 2006 tekna 1.5, yeni lpg takılı, 33.000 km. orijinal, sağ ön far kaskodan değişmiş, onun dışında hata yok.. 23.000 istiyor ... acil değerlendirme bekliyorum..tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: keseremin

2006 tekna 1.5, yeni lpg takılı, 33.000 km. orijinal, sağ ön far kaskodan değişmiş, onun dışında hata yok.. 23.000 istiyor ... acil değerlendirme bekliyorum..tşkler

Biniciyseniz, takılan LPG sistemi italyansa, kmde oynama olmadığına eminseniz, ticari bir kaygınız yok ise, 33.000 kmnin hatrına 22.000 ye alınır derim.
  • 
Sayfa: önceki 575576577578579
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.