Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (627. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.767.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 625626627628629
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otostartta madeni yağlarda kampanya var, ben castrol 10W 40 +1 litre siparişi verdim. 7-8 liralık birde aksesuar ekleyerek 20 liralık indirim oluşturdum. Üstüne birde polen filtresi siparişi verdim.

Merkez Spot Fener

Castrol Motor Yağı 4 lt

Castrol Motor Yağı 1 lt

Eurofilter Polen Filtresi

kargo ücreti

yukarısı için toplam 75 lira ödedim. İhtiyacı olanlar incelesin..
    Kadoil yada Bpet ten alımş olsaysım onlard 2.17 - 2.20 Arası fiyatlar o hesaplada 0.18 kuruşlara düşüyor nerdeyse

ben de yeni bir almera'cıyım. 5-6 aydır 2005 1.5 tekna sahibiyim. arabamdan genel olarak memnunum. ancak geçtiğimiz günlerde bir fren problemi yaşadım. yaşadığım sorunu paylaşıyım istedim, sizler de karşılaşabilirsiniz:
    arabama genelde tek başıma biniyorum, geçenlerde arabaya 6 kişi bindik ve bagaj da yüklüydü. haftasonu boyunca bu şekilde kullandım ve şehir içi /şehir dışı 250-300km yol yaptık. frenler de biraz zorlanmış olabilir yük nedeniyle.
    ara ara frenler sertleşmeye başladı ve çok sıkmaya başladığını farkettim. hatta hafif eğimli yolda boş viteste araba gitmesi gerekirken fren basılı gibi gitmiyordu. performansı ve yakıt tüketimini çok etkiledi zaten bu durum.
    herneyse izmir kavuklar yetkili servise götürdüm. ön frenlerin kaliper tamir setinin değişmesi gerektiğini söylediler. (işçilikle birlikte 180tl) türkiyede yokmuş sipariş verdiler gelmesini bekliyoruz. plastik malzeme olduğu için deforme olmuş. şimdilik biraz yumuşattılar gelinceye kadar idare edecek durumda...

bir de benim aracım içeriye çok ses alıyor, çukurlarda süspansiyonlardan çok takırtı geliyor. düzgün yolda da lastik ve rüzgar sesi de biraz fazla sanki. sizin almeralarda nasıl? babamda nissan primera var 2001 model. onun ki çok daha sessiz. bu ses olayını nasıl azaltabilirim. özellikle engebeli yolda takırtı sesi canımı sıkıyor. süspansiyon kulelerine lastik conta gibi bişey takılabilir mi? bu şekilde bi uygulama yaptıran oldu mu?

saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: xfenk

bu gün depom tam bitmemesine ragmen doldurdum, Toltal'den 2.30 TL/Lt den aldım lpgyi,
    tam olarak 60.50 TL ye doldu depom yaptığım yol ise 309 km
    km de 0.195 Kr yakmış, havaların ısınması yakıta bu kadar etki edermi?
    Kadoil yada Bpet ten alımş olsaysım onlard 2.17 - 2.20 Arası fiyatlar o hesaplada 0.18 kuruşlara düşüyor nerdeyse

en son dün depomu doldurdum. doldurmadan önce nerdeyse hiç yok denecek kadar az yakıt vardı. Aygaz Euro Lpg doldurdum depom boşken maximum 27litre alıyor. litresi 2.33 tl ve 58TL almıştı. Tamamen boş iken 63 Tl ye falan doluyor yani... Kısacası 27litre litresi 2.33tl olan Euro Lpg ile Toplam 345Km yol gittim daha bitmedi daha benzine geçmedi ama geçmesi an meselesi... Bu 345km nin 210Km si tamamen şehir dışında yaptım. geri kalan 135km yi şehiriçinde gittim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

quote:

Orijinalden alıntı: xfenk

bu gün depom tam bitmemesine ragmen doldurdum, Toltal'den 2.30 TL/Lt den aldım lpgyi,
    tam olarak 60.50 TL ye doldu depom yaptığım yol ise 309 km
    km de 0.195 Kr yakmış, havaların ısınması yakıta bu kadar etki edermi?

en son dün depomu doldurdum. doldurmadan önce nerdeyse hiç yok denecek kadar az yakıt vardı. Aygaz Euro Lpg doldurdum depom boşken maximum 27litre alıyor. litresi 2.33 tl ve 58TL almıştı. Tamamen boş iken 63 Tl ye falan doluyor yani... Kısacası 27litre litresi 2.33tl olan Euro Lpg ile Toplam 345Km yol gittim daha bitmedi daha benzine geçmedi ama geçmesi an meselesi... Bu 345km nin 210Km si tamamen şehir dışında yaptım. geri kalan 135km yi şehiriçinde gittim.

benimki çok yakıyormuş hocam

• Hocam yatın kalkın dua edin halinize, şükredin :)

Depo 85'e doluyor. 220 KM gidiyor en fazla. Tamam 1.8 motor. Tamam otomatik vites. Tamam İstanbul trafiği ama, 40 kuruş yahu insaf!!. Adam 2013 model jip alıyor, 30 krş yakıyor diye gidip tüp taktırıyor. Bizimkisi zaten tüplü. Ne yapalım, kimlere gidelim, kafamızı hangi duvarlara vuralım :)

Orijinalden alıntı: draconian__

merhaba arkadaşlar

ben de yeni bir almera'cıyım. 5-6 aydır 2005 1.5 tekna sahibiyim. arabamdan genel olarak memnunum. ancak geçtiğimiz günlerde bir fren problemi yaşadım. yaşadığım sorunu paylaşıyım istedim, sizler de karşılaşabilirsiniz:
    arabama genelde tek başıma biniyorum, geçenlerde arabaya 6 kişi bindik ve bagaj da yüklüydü. haftasonu boyunca bu şekilde kullandım ve şehir içi /şehir dışı 250-300km yol yaptık. frenler de biraz zorlanmış olabilir yük nedeniyle.
    ara ara frenler sertleşmeye başladı ve çok sıkmaya başladığını farkettim. hatta hafif eğimli yolda boş viteste araba gitmesi gerekirken fren basılı gibi gitmiyordu. performansı ve yakıt tüketimini çok etkiledi zaten bu durum.
    herneyse izmir kavuklar yetkili servise götürdüm. ön frenlerin kaliper tamir setinin değişmesi gerektiğini söylediler. (işçilikle birlikte 180tl) türkiyede yokmuş sipariş verdiler gelmesini bekliyoruz. plastik malzeme olduğu için deforme olmuş. şimdilik biraz yumuşattılar gelinceye kadar idare edecek durumda...

bir de benim aracım içeriye çok ses alıyor, çukurlarda süspansiyonlardan çok takırtı geliyor. düzgün yolda da lastik ve rüzgar sesi de biraz fazla sanki. sizin almeralarda nasıl? babamda nissan primera var 2001 model. onun ki çok daha sessiz. bu ses olayını nasıl azaltabilirim. özellikle engebeli yolda takırtı sesi canımı sıkıyor. süspansiyon kulelerine lastik conta gibi bişey takılabilir mi? bu şekilde bi uygulama yaptıran oldu mu?

saygılar...

Bence yaptirmisken fren yagini komple degistir en fazla 10-15 tl tutar fren yagi eskidir buyuk bir ihtimalle bu forumda tartismistik daha once turkiye fren yagini degistiren neredeyse yok fren yaginin belli bir noktada kaynamasi var ve buhar yapip siskiblige sebeb oluyor birde resim paylasirmisiniz nasil bir kapak turkiye olnayan iyi gunler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nighty

Hocam yatın kalkın dua edin halinize, şükredin :)

Depo 85'e doluyor. 220 KM gidiyor en fazla. Tamam 1.8 motor. Tamam otomatik vites. Tamam İstanbul trafiği ama, 40 kuruş yahu insaf!!. Adam 2013 model jip alıyor, 30 krş yakıyor diye gidip tüp taktırıyor. Bizimkisi zaten tüplü. Ne yapalım, kimlere gidelim, kafamızı hangi duvarlara vuralım :)

İSYANNNNNN

Orijinalden alıntı: sinan3405

quote:

merhaba arkadaşlar

saygılar...

Bence yaptirmisken fren yagini komple degistir en fazla 10-15 tl tutar fren yagi eskidir buyuk bir ihtimalle bu forumda tartismistik daha once turkiye fren yagini degistiren neredeyse yok fren yaginin belli bir noktada kaynamasi var ve buhar yapip siskiblige sebeb oluyor birde resim paylasirmisiniz nasil bir kapak turkiye olnayan iyi gunler.

parça henüz gelmedi. Gelince servis haber verecek. Ama internette gördüğüm kadarıyla şöyle birşey:
    http://www.ebay.co.uk/itm/Nissan-Almera-Brake-Caliper-Repair-Kit-5722-/281082988687?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4171da088f

parça geldiğinde fren yağını da sorarım servise. gerekiyorsa onu da değiştirtiriz dediğiniz gibi. teşekkürler yorumunuz için...
    ses konusunda bir öneriniz var mı?

• quote:

ses konusunda bir öneriniz var mı?

Ses konusunda ben yayların alt kısmına 3 4 sıraya lastik hortum geçirdim seste çokta birşey farketmedi sadece kasislerde daha az vuruntu oluyor.Amortisörler sert olduğu için ne yapsanız konforu arttıramıyor ve vuruntuyu kütlemeyi gideremiyorsunuz.En azından ben kendi adıma başaramadım
  • Selam arkadaşlar, İstanbuldan satılık 2007 model 1.5 Tekna Sedan Orjinal 61.000 km de darbesiz temiz, sigara içilmemiş, 4 lastiği michelin, muayeneli ve yedek anahtarlı aracım satılıktır. linki onaylanınca tekrar buraya yazacağım, ilgilenen arkadaşlara duyurulur..
    Fiyat: 22.500 TL...

quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

quote:

Merhaba arkadaşlar. Vapurdayim telefondan yaziyorum. O sebeple baslikta arama yapamadim. Sorulduysa daha once kusura bakmayin. ABS isiginin durduk yere yanmasi neden olabilir ? Acilen bir tamirciye gitmemi gerektirecek bir durum olabilir mi sizce ?

Arac 2001 1.8 luxury.

Acilen fren hidroliği ekle bakalım....

Wolverin hocam herzaman ki gibi Hızır gibi yetistin peki bu fren hidroligi benzincilerde satilir mi? Kendim ekleyebilirmiyim acaba. Yarin araba mutlaka lazim ama tamirciler kapalidir

satılır,dot 4 tür muhtemelen...

Wolverin hocam, malesef yağ değilmiş problem. Geçen hafta yağ için gittim. Aldım DOT4, aldığım yerde koydurayım dedim, adam baktı hiç eksilmemiş yağ dedi. Sadece 1 parmak kadar koydy. Ve ABS ışığı sönmedi.

Neyse bende bugün bilgisayara bağlatmak için Ümraniye sanayiye gittim. Önce bi yerde bağladılar. Aracın ABS hariç bütün sistemlere girdi bilgisayar. Şanzuman, Motor vs. Ama ABS'ye bağlanamadı. Bunun üzerine arabayı başka yere götürdük. Başka marka bir bilgisayara bağladılar. Yine aynı; ABS hariç bütün sistemlere girdi. Ama ABS'ye bağlanamadı.

Bunun üzerine kabloları vs kontrol ettiler. Onlarda da sorun yok gibi görünüyordu. Hafta içi bi gün gel beyini, ABS'yi sökelim. Dahada olmazsa komple tesisatı indirip kontrol edelim dediler.

Böyle bir hikaye. Bunu daha önce yaşayan oldu mu, herhangi bi fikri olan varmıdır ?

Ustalar sorunu arabanın ABS beyninde bulmuşlar. Tamiri mümkünmüş, 250 TL dediler. Çıkması 400-500'den aşağı bulunmaz dediler. Ben de tamir edin dedim. Ama ah şu usta milletine bir güvenebilsem. Bilsem ki gerçekten ederi o, 500 lira desin vereyim. Ama 50 lira etmeyecek işe "eli mecbur, seve seve verecek" diye 250 istediler mi insan çileden çıkıyor.

Bu ustalar öyle yapıyor diye demiyorum, günahlarını almayalım. Ben genel olarak söylüyorum.

Sizin yorumunuz nedir arkadaşlar. ABS beyni bozulan, bozuldu mu tamir edilebilen bişeymidir. Edilebiliyorsa 250 liralık fiyat makulmüdür. Çıkmaları gerçekten 500 liramıdır.

• sevgili forum üyesi arkadaşlarım 2005 model 1.5 tekna h.b aracım satılıktır. İlgilenen olursa mesaj atabilir. saygılar araç 103.000 de

http://www.nissan-almera.tr.gg/
  • Kardesim o kucuk plastikler 4 adet olan kaliper yada ( cene) vidalarinin ses yapmamasi icin yumusak bir plastik balata kaliperinin mentese gorevini goren 12-15 cm uzunlugunda vidalar sokulunce gorursun onlara takiliyor.obur bilezik gibi olan contalar nedir bilmiyorum bence buyuk bir ihtimalle firen hidiroliginin contasidir diye dusunuyorum ama o kucuk kaliper contalari ses yapmamasi icin firenle pek alakasi yok havalar sicak senin aracin fren yagi kesin tarihi gecmistir bu yuzden kaynama noktasina ulasan yag buhar yapip frenlerde siskinlik yapiyor ve arac fren yapiyor bundan net eminiz bence masrafa girmeden yag deyistir oyle dene

Önümüzdeki günlerde Almera mı satmayı planlıyorum.Daha ilana vermedim ancak buraya yazmak istedim. Bilgi vermek gerekirse;2004 Almera HB TEKNA,metalik gri. Ankara AN Plaza çıkışlı olan aracım şuan Eskişehirde görülebilir, Lovato LPG li, şuan 125bin km de.Bakımları fazlasıyla yapılıyor.En son 110bin bakımında standart bakım dışında motor hararet müşürü değişti, enjektörler temizlendi, bujiler değişti.Bu bakımlar aracım 100 bin km yi geçtiği ve uzun km leri arızasız yapabilsin diye yapıldı. Yakıt şehiriçi 9,5-10,5 lt lpg, şehir dışı 7,5-8,5 lt.
    Geçen ay park halindeyken traktör çarpması nedeniyle motor kaputu kaskodan değişti.Sağ çamurlukta boya var. Kesinlikle ağır kazası yok. Değişen sağ far.İlk elden beri aile arabası.Tanıdıktan almıştım zaten. Ciddi düşünenlere km bakım kitapçığınıda ayrıntılı mesaj ile yazabilirim.
    Ben herşeyinin bilerek aldım, gizli saklı olmadan da satmak isterim.Satma nedenim model yükseltmektir.İlgilenen arkadaşlar olursa PM atabilirler.iyi geceler

• Debriyaj seti değiştiği (LUK) halde araba gaza bastığınızda gitmiyor, devir ile hız orantılı artmıyor.

Nissan yetkili servisinde arkadaşım vardı. Akşam ona verdim arabayı bugun serviste tüm aksamlarına ve elektronik sensör vb. herşeyine bakmışlar, hiçbir sorun veya hatalı bişi görmemişler..

Test sürüşü yapmışlar sorun yok dediler...

Bazen sorunsuz gidiyor bazen gaza ne kadar basarsanız basın gitmiyor..

Nedeni hakkında görüşü olan var mı acaba ?

Katalizör olabilir mi ? yardım lütfenn ....

İstemeye istemeye Almera' mı satıyorum. Satın almadan önce buradan çok yararlanmıştım. Bilgi ve tecrübe paylaşan herkese çok teşekkürler, gerçekten çok büyük keyif alarak kullandım Almera' yı.

Benim aracım hafiften modifiyeli, jant, kabin içi ışıklı gösterge, xenon far ve iki adet led sis lambası gibi... Beyaz renk, gerçekten çok albenili bir araç,2001 model olmasına rağmen gayet diri bir araç, şu anda 136 bin km' de, 1.5 Comfort HB,aracın tüm bakımlarını yapıldı, üzerinde BRC lpg mevcut ve garantisi devam ediyor. Linki aşağıda paylaştım, inceleyebilirsiniz. İlgilenenler ilandaki numaramdan ya da mesaj ile irtibata geçebilirler.

http://www.sahibinden.com/index.php?a=1004&b=1&list_type=1

• quote:

Orijinalden alıntı: expert_mcse

Debriyaj seti değiştiği (LUK) halde araba gaza bastığınızda gitmiyor, devir ile hız orantılı artmıyor.

Nissan yetkili servisinde arkadaşım vardı. Akşam ona verdim arabayı bugun serviste tüm aksamlarına ve elektronik sensör vb. herşeyine bakmışlar, hiçbir sorun veya hatalı bişi görmemişler..

Benim almera da öyleydi değişmesi gereken her şeyi değiştirdim. Ama bazen canavarlaşıyor bazen de hantallaşıyor du. Bir türlü sorun bulunamadı. Son bir ayda 1.vitesten 2.vitese geçiş için debriyaja bastığımda cızzt diye bir ses geliyordu, haftalarca bulamamıştık. tabla değişimde lifte kaldırmışken bir daha araştıralım dedik. Egzoz borusunu salladığımızda cızzt sesini duyduk. Ama görünürde hiç bir şey yok, sallaya sallaya egzoz borusunun katalitiğe bağlı olduğu yerde sesi yakaladık. Egzoz borusunun katalitiğe bağlı olduğu yerde yuvarlak bir demir parçasının gevşek olduğunu görünce söküp etrafını temizlettik.Yüksek ısıya maruz kalan birleşim noktası olduğu için sıvı conta yapıştırıcısı ile güzelce etrafına sürdük. İster inan ister inanma arkadaşım 2004 model almeram da hantallaşma bir daha olmadı, ses kesildi. Motor sesi daha hoş, yakıt tasarrufu sağlandı. Sende istersen o bölgeyi kontrol ettir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fursam

quote:

Orijinalden alıntı: expert_mcse

Debriyaj seti değiştiği (LUK) halde araba gaza bastığınızda gitmiyor, devir ile hız orantılı artmıyor.

Benim almera da öyleydi değişmesi gereken her şeyi değiştirdim. Ama bazen canavarlaşıyor bazen de hantallaşıyor du. Bir türlü sorun bulunamadı. Son bir ayda 1.vitesten 2.vitese geçiş için debriyaja bastığımda cızzt diye bir ses geliyordu, haftalarca bulamamıştık. tabla değişimde lifte kaldırmışken bir daha araştıralım dedik. Egzoz borusunu salladığımızda cızzt sesini duyduk. Ama görünürde hiç bir şey yok, sallaya sallaya egzoz borusunun katalitiğe bağlı olduğu yerde sesi yakaladık. Egzoz borusunun katalitiğe bağlı olduğu yerde yuvarlak bir demir parçasının gevşek olduğunu görünce söküp etrafını temizlettik.Yüksek ısıya maruz kalan birleşim noktası olduğu için sıvı conta yapıştırıcısı ile güzelce etrafına sürdük. İster inan ister inanma arkadaşım 2004 model almeram da hantallaşma bir daha olmadı, ses kesildi. Motor sesi daha hoş, yakıt tasarrufu sağlandı. Sende istersen o bölgeyi kontrol ettir.

Teşekkür ederim.. Aklımda olan ilk yer orası zaten .. baktırayım bakalım bir şey çıkacak mı.

• Arkadaşlar; 2004 Almera sedan arabamın gözlük kabı tamiratı mümkün olmayacak şekilde açma kapama yeri arızalı (birazda biz kurcalayarak tam bozduk). Bulabileceğim bir yer varmı çıkma da olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fursam -- 31 Mayıs 2013; 15:14:01 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.