Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (421. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.752.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omeravalar

yağ değişim zamanı geldi. 2004 almera --
    metro da castro magnetec 10 / 40 set diye bir ürün gözüme çarptı. 69,90 TL ye İkili setmiş. Bu ikincisi ne demektir?

Birde mobil super 2000 10/40 var 59,90 TL ye

http://www.metro-tr.com/public/anasayfa/promosyonlar/ozel-fiyatlilar

Bu yağlardan hangisini alayım. (Metroda servis zaten ücretsiz değiştiriyor)

Ayrıca bu ara yağ filtre fiyatı servislerde ne kadar? Sanırım filtreyi orjinal olması için servisden almam lazım. Yada Anadolu yakası, içerenköy civarı orjinal filtre satan yer biliyormusunuz? Fiyat alırım en azından.

Diğer bir sorum...
    Koltuklarda bazı lekeler oluştu. Kola lekesi vardı. 2 kere temizlendi. lekeler gene kustu. Bu koltukları adam gibi söküp yıkayan hesaplı ve iyi bir koltukçu biliyormusunuz? Ne kadar ücrete yapıyorlar? zira kusma olayı çözülmüyor... Belki koltuk içindeki elyafı değiştirirler kusma ortadan kalklar. Yada asıl birikimin olduğu iç tarafta yıkanır? Zor olduğunun, takmada sorun olabileceğnin farkındayım ama bu işi iyi bir döşemeci yapar gibime geliyor. Yada koltukları döşemeci de söktürsem evde makinede kılıfları yıkasam???

Son dönemlerde karşılaştığımız sorunlar. (araç 104 binde)
    airbag lambası patlak görünmesi. sol ön koltuk söküldü ve fişi halledildi. 100 TL falan aldılar
    anten kırıldı. 80-90 TL ufacık parçaya gitti.
    sürücü kapısı içten açılmıyor... diğer her taraftan açılıyor ..... tamir edilecek.
    yakıt yakıyor.. Bu değişmesi gereken bir şey var sanırım.. fiyatını bilmiyorum.

Hayırlı ve güvenli sürüşler

sayın omeravalar set demek 4+1 litre yağ topma 5 litre yağ veriyor size.1 litrelik pakette ekstra bir yağ daha veriyor.Castrol daha mantıklı gözüküyor bu iki ürün arasında.Ama aracım yağ eksiltmiyor herhangi bir sorunum yok derseniz mobilde alınabilir.5 litre yağdan artacaktır.İkiside kaliteli yağdır.Servis dışında orjinal filtre bulamazsınız.Filtre fiyatıda 20-25 TL arasıdır.Koltukları söktürmenizi tavsiye etmem airbag sistemi zarar görebilir.Koltuklarınızın kusma sebebi ıslaklığın çok aşağıya gitmesinden içerdeki pisliği kusuyor.İyi çekip kurutma makinasında kurursa birşey kalmaz.Tornado yıkama sistemi yapan detaylı iç temizlikçilerde yıkatıp makinada kurutursanız sorun kalmaz.bu sistem az su ile temizlik yapıyor koltukta en fazla 2 cm lik bir ıslaklık oluşturuyor.Buda kusmayı engelleyip çabuk kuruma sağlıyor.Sürücü kapısının ya yayı çıkmıştır yada ufak bir parça var açan mekanizmada o yerinden çıkmıştır.Bende de oldu 10 TL ye hallettim.Anten için çok vermişsiniz renaultun anteni uyuyor oda 15-20 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: ordeniz

quote:

Ya arkadaşlar bu bizim arabalarda ISOFIX var mı?Varsa nerededir,nasıl kullanılır?

bildiğim kadarıyla bir araçta isofix varsa çocuk koltuğu yerleştirilebilir demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkanduzgun

quote:

quote:

Ya arkadaşlar bu bizim arabalarda ISOFIX var mı?Varsa nerededir,nasıl kullanılır?

bildiğim kadarıyla bir araçta isofix varsa çocuk koltuğu yerleştirilebilir demek.

2005 sonrası AB standardına göre arka koltuk bölümünde, zorunlu olan ;şaseye bağlı küçük emniyet kemeri bağlantı tarzı başlıklardır.Bu başlığa çocuk koltuğunu sağlam ve pratik bir şekilde bağlayabilirsiniz. Çocuk koltuğunu arka koltuğa koymakla olmuyor.Fren esnasında ön camdan çıkar maazallah

• quote:

Orijinalden alıntı: murazi

quote:

Orijinalden alıntı: ozkanduzgun

quote:

quote:

2005 sonrası AB standardına göre arka koltuk bölümünde, zorunlu olan ;şaseye bağlı küçük emniyet kemeri bağlantı tarzı başlıklardır.Bu başlığa çocuk koltuğunu sağlam ve pratik bir şekilde bağlayabilirsiniz. Çocuk koltuğunu arka koltuğa koymakla olmuyor.Fren esnasında ön camdan çıkar maazallah

Bizim almeralarda varmi bilmiyorum hiç bakmadım.Fakat olması zounlu oldugu halde her arabada olmayabılıyor.Misal dağa önce kullandıgım 2000 model seat aracımda vardı.Yine Dağa önce kullandığım 2006 model volvo s40 da isofix yoktu serviste 80 TL taktirmiştim..

• Bitirgeç dostumuz,
    kapıyı 20 TL ye hallettiler. Yağı da aksilik olmasın diye servis de değiştirdim. Servis 5/40 yağ kullandı. Benim beklentim 10/40 ama 5/40 olması gereken dendi. Belki mevsimseldir.
    Koltuk temizliği konusunda 2 kez o dediğiniz makinelerle temizlendi ama kusma engellenmedi. Olmazsa şu temizleme ürünlerinden alıp ben temizleyeceğim:))

Bu arada formda bakıyorum İstanbul dan epey üyemiz var. Ailece bir mangal şenliği mi yapsak?????

Kazasız yolculuklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 1 Haziran 2012; 14:23:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_alpay

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

hocam anahtarı nerden aldınız bilgi verebilir misiniz ? birde ne kadara aldınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: paper59

arkadaşlar 2004 nissan almeraya hız sabitleyici takılabılıyor mu ? taktıran var mı ? birde fiyatı ne kadar bilgisi olan paylaşırsa sevınırım

gören olmadı sanırım.
  • quote:

quote:

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

hocam anahtarı nerden aldınız bilgi verebilir misiniz ? birde ne kadara aldınız ?

Hepsinin cevabini bir ust sayfada yazmistim. Selamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

arkadaşlar 2004 nissan almeraya hız sabitleyici takılabılıyor mu ? taktıran var mı ? birde fiyatı ne kadar bilgisi olan paylaşırsa sevınırım

gören olmadı sanırım.

2004 ve üzeri Almeralarda hız sabitleyici için alt yapı mevcut.Örneğin manuel gaz pedalı yerine elektronik gaz sistemi bulunmakta araçta.Ancak direksiyondaki sistemler eksik.Taktıran hiç duymadım.Ama primeradaki cruze control birebir uyar,uydurulur.Malum olduğu üzre çoğu parçalar aynı.
  • quote:

quote:

quote:

NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Hepsinin cevabini bir ust sayfada yazmistim. Selamlar.

dikkatli bakınca gördüm teşekkürker

• Zamanında aciliyetten ucuz bir fren balatası takdırdık idareten şık şık sesleri yine gelmeye başladı. Siz siz olun ne olduğu belirsiz fren balatası taktırmayın ama benim gibi parası bol olanlar ucuz balata taktırabilir. Yeni balata siparişi verdim mecburen fakirane.

Artık yavaş yavaş alt süspansiyon parçalarını toplamaya başlıyacağım.

Alt süspansiyondan gelen sesi çözdüm bugün. Sol dış aks kafasından geliyor. Tabla burcu lastikleride çok azda olsa deforme olmuş gibi ama sorun yok idare eder . Sadece alt salıncaktan ayrı satılan salıncak burcu bağlantı lastiğini bulamadım. Sayın çağrıgül acaba senin takdırdığın salıncak burcu bağlantı lastiği farklı bir araca mı aitti. Renault gibi. Ne kadar yere sorduysam tek satılmıyor dediler. Bu konuda yardımına ihtiyacımız var. İleride ya da şimdi birimize lazım olacak çünkü.

Dış aks kafası japoncuda vardı ama markası Federal Power diye duyduğum ama hiç kullanmadığım bir markaydı. Alıp bir köşeye koymaya cesaret edemedim doğrusu.Tornacı arkadaş ucuza hallederiz dedi, lakin uzun vadede kullanacağım için hemen riske girmekte istemedim. Servis iç-dış aks lalesi-rot mili-körükler vs takım olarak 1050 tl dedi. Şimdilik bir aciliyet yok ancak zamanla ihtiyaç doğuracağının çok azda olsa ayak seslerini duyuyorum.

Sayın dostlar bu fotodaki Almera tampon braketi mi travers braketi mi?TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volverin33 -- 1 Haziran 2012; 20:32:12 >

• ARKADAŞLAR YİNE BİR SORUNLA KARŞILAŞTIM YARDIMLARINIZI ACİL OLARAKBEKLİYORUM***********
    ARACIM 2000 MODEL ALMERA COMFORT**ARAÇTA DEVİR VE HIZ YÜKSELDİKÇE VİTES FARKETMİYOR YÜKSEK ŞEKİLDE UĞULTU SESİ GELİYOR TAHMİNİM ŞANZUMAN GİBİ AMA EMİN DEĞİLİM BAŞINA GELEN VARMI ?ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKÜR EDERİM
  • Satin aldigim elm327 cihaz ile aracin ecusuna baglanarak bir kac 0-100 km/h denemesi yaptim. Yalniz sunu belirteyim gosterge hatasini absurd ediyor yani gercekten 100 km/h a ulasiyor. 13,20 sn degeri cikti en iyi deger olarak. Lpg'de denedim her seferinde. Selamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty

Vipmail'e noldu yahu

Geldim.

Arkadaşların söylediği gibi kendime uzaklaştırma vermiştim. Bir süre boyunca pek sık aranızda olamayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı Kendigül- 07 -

quote:

Orijinalden alıntı: belen51

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

quote:

yardımlarınız için tesekkürler. kronometre ile denedim. ama olmadı. bendeki visia modeli şimdi bu arıza lambası yanık kalırsa ecu kendini kilitliyecek ve 2500 deviri gecmeyecek anladığıma göre biran önce cözmeliyim bu kilitleme olayını kaç km sonra kilitleme yapar acaba. eğer kilitleme yapmayıp sadece ışık yanık kalacaksa varsın şimdilik yansın

birde bugün almeradan utandım :=( ışıkta fiat palio kapıştık multijet ve beni geçti ...140km den sonra fark attım ama bu gectim sayılmaz vites değişimlerin yaklasık 6500--7000 arası devirde yaptım.

Tekrar dene birkaç defa. Arıza lambası yanıp sönünceye kadar,mutlaka olacaktır.Arıza lambası yanıp sönmeye başlayınca hemen lamba sönmeyebilir.Akü kutup başlığını sök 15 dakika bekle. 24 saat içinde DTC000 olacaktır ecu'da. Fakir karışım ve anlık hatalardan güvenlik tertibatının koruma amaçlı yanmalarda hemen kilitlemez kendini.
    Daha önceki paylaşımlarında arızalardan bahsettiğinde neredeyse aracı perte çıkarttın ve şimdi böyle bir araçla yarışı kaybedip utanıyorsun. Acaba söylediğin problemler ferrraride olsa bizim 124 muratı geçebilir mi ki?
    Neden servise gidip arıza tespiti yapmıyorsun,teste sokmuyorsun.

iş yerinden 18.00 cıkıyorum servis için neredeyse zaman yok. 1 ay kadar önce özel servise gittim ve 10.000 bakımını yaptırdım benim usta motor saat gibi dedi
    para kazanmak isteyen vampirler siboplardan eksoza kadar değiştirmeyi talep edenler var (eksozu yeni degiştirmeme rağmen). işin gerçegi gitmeyede korkuyorum bu yüzden.....
    acaba bu cihaz arıza lambasını söndürebilirmi. ve belki ileride olbilecek sorunlarda yardımcı olabilirmi

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/elm327-obdii-v1-4-bluetooth-arac-teshis-cihazi-57268864

spariş verdim eger işine yaramaz derseniz iptal edeceğim

albea palio multijet'i gecebilirmi? :) denemede olanlar varsa multijet serisiyle kapısanlar. yorum yazabilirler

Oncelikle merhaba ariza lambasini sondurebilmek amaciyla ayni urunden bende satin aldim. İkincisi sirket aracim albea multijet hergun onuda kullaniyorum cok atak gibi geliyor ancak inanin almerayla kapistirmaya degmez sonuc itibari ile 1300 cc 70 bg 175 tork gucunde bir arac. Hafifligi avantaj ancak oda farki malesef kapatamiyor. Her halukarda almera daha iyi gidiyor. Selamlar.

benim aracı bi bakım sokmam gerek ozaman. belki lpg ayar istiyor olabilir. cihaz nasıl araç çalışırken bütün degerleri gösteriyormu. yada ecu da değişiklik yapabiliyormu.

şimdi arabaya tekrar arıza lambasını söndürmeyi denemek için gittim aracı calıstırdım arıza lambası söndü. keendi kendine silmiş. ilginç bi durum

Muhtemelen senin aracında problem vaaz rampalı . r veya biraz da senden kaynaklanan sebepten ötürü kaybetmişsin. Ben kendi almeramla Focus Titanium 1.6Tdci ile kapıştım sadece kalkışta burun farkıyla öndeydi ama 80km/H dan sonra tamamen ben öne geçtim. Bunun yanında Yeni nesil corolla 1.6 124Hp ile yarıştım daha ilk başta aldım yarışı. Fiat albea yanımda dursun yarışmaya bile tenezzül etmem. Belki inanmayacaksınız ama dün 98 model Corolla 1.6 Gli 125.000km de yarış yaptık. Baş başa gittik 0 - 170km/h a kadar.
    En kısa sürede 0-100 ve 0-140km/h hızlanmanı videoya çekip burda paylaşır mısın bi inceleyelim gözümüzle görelim vites devir hız aralıklarını performansı.

hız aralıkları burada. lpg de cektim trafik yogundu daha hızlanamadım.
    video yükledim ama nerede
    video kodu

DHVIDEO=4921

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belen51 -- 3 Haziran 2012; 21:39:29 >

• buda rölantide çalışırken

NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitirgic

quote:

quote:

sayın ordeniz adı isofix mi bilmiyorum ama tavandaki emniyet kemerini koltuğun arasında küçük bir uç var ona bağlayıp çocuk koltuğunu abim sabitlemişti.Koltuk arasındaki bu ufak yuva kontak anahtarı sokmadan herhangi bir şekilde açılmıyor.Ben hiç kullanmadım ama kullanan arkadaşlar varsa daha detaylı bilgilendirme yapabilirler.

bitirgiç arkadaşın dediği gibi almeraların hepsinde isofix mevcut model önemli değil tavanda bulunan küçük kemet koltuktaki yuvasına oturtularak sabitleniyor ve sadece kontak anahtarı ile açılıyor.

• arkadaşlar bugün arabamda şöyle bir sorunu farkettim. Aracımla vitesi boşa atıp durma noktasına geldiğimde rölanti neredeyse sıfıra geliyor hatta araba stop eder gibi olup akü ışığını yakıyor ama sonrasında hemen toparlanıp normal rölanti devrini buluyor. Bazende tamamen stop ediyor. Sizce sorun nerede olabilir? Araç lpg li. benzinde de bunu yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mericok

arkadaşlar bugün arabamda şöyle bir sorunu farkettim. Aracımla vitesi boşa atıp durma noktasına geldiğimde rölanti neredeyse sıfıra geliyor hatta araba stop eder gibi olup akü ışığını yakıyor ama sonrasında hemen toparlanıp normal rölanti devrini buluyor. Bazende tamamen stop ediyor. Sizce sorun nerede olabilir? Araç lpg li. benzinde de bunu yapıyor

V kayışları:

1-Alternatör-Klima kayışı(dayco)
    2-Direksiyon-su pompası kayışı(gates)

Enjektörlerde püskürtme düzgün olduğuna göre; ateşleme sistemindeki aksaklıktan oluyordur. Şarj dinamosu ve V kayış kontrolü yapmalısın; aynı zamanda klimada da sorun varsa ya da klimanın sorunlu olduğunu hissettiriyorsa,rölantide farların zayıfsa. Aküde zayıflamış olabilir. Şarj dinamosundan rölantide beslenmeyi eksik yapıyor olabilir. Eksik beslenme sonucu bobinlere eksik elektrik gönderiyor olabilir.

yardımlarınızı bekliyorum yeni sayfa için dostlar: TIKLAYINIZ

• quote:

Orijinalden alıntı: bloodwater

bitirgiç arkadaşın dediği gibi almeraların hepsinde isofix mevcut model önemli değil tavanda bulunan küçük kemet koltuktaki yuvasına oturtularak sabitleniyor ve sadece kontak anahtarı ile açılıyor.

• 
Sayfa: önceki 419420421422423
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.