Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (1278. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28.184
Cevap
201
Favori
1.718.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12761277127812791280
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esenkaya20

    Merhaba arkadaşlar depo marka far kullanıp ta verim alabilen var mı. Bundan 2-3 sene önce orijinal far kırılmıştı 2 tane yan sanayi markası vardı ben gidip depo olanı almıştım ama bir türlü verim alamadım orijinal paramdan çıkan far ayar motoru bir türlü oturmuyor yerine Şimdi de diğer bahsettiğim markanın ne olduğunu hatırlayamıyorum ve hiç bir yerde bulamıyorum serviste orjinal far fiyatını sordum 960 lira dediler o paraya ebayda ledli far satılıyor nedense çıkma far da bulamıyorum bayağı firma ile iletişime geçtim ya stokta yok olanlarda sağ far:) Şu an tek farla Geziyorum yani onun için sordum depo marka kullanıpta verim alabilen var mı Yoksa benim farı takan ustada mı bir sıkıntı vardı

    Far ayar motoru orjinali uymuyorsa Renault Clio 1-2 ve Megane 1-2 far ayar motorunu deneyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saxn

    Arkadaslar merhaba silindir ust kapak plastik olan kisimdaki bobinlerin ordan yag kacagi var bugun ustaya gittim kapak komple degisecek dedi.Arastirinca gümüs nissan izmire sordum evet hakli oraya kece vs olmuyormus garip geldi basina gelen veya alternatif aklina bisey gelen varmidir silikon ile sivasak tutarmi.

    Fotoğraf var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    Hocam n16 kada almera farının tampon ile alakası varmı? Yani far ayakları haricinde farın tampona tutunduğu bir nokta var mı? Birde tampon sökülmeden farı çıkarabilirmiyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SirSdü kullanıcısına yanıt
    Tampon sökmeden farlar çıkabiliyor. Dayanamadım bi deniyeyim dedim. Far sökecek arkadaşlar sadece far ayaklarını tutan 10 vidaları sökmeleri yeterli.
  • Önce sinyal kızak hareketi ile çıkarılır. Üstteki kulakları tutan 2 adet 10 vidalar sökülür. Sinyal hizasında ki lambanın sağ altındaki 1 adet 10 vidalar sökülür. Farın arkasından bir miktar bastırınca tamponda olan lastikden far çıkartılır. (Söketler sökülür.)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle hepinizin Kurban Bayram'ı mübarek olsun. Üstatlar bugün başıma bayram üstü aksilik geldi. Sabah marşa bastım motorda titreme olduğunu farkettim. Egzozun yanına gidip baktığım araç rölantide pancar motor gibi çalışıyo gaz verdiğimde kesintili devir aliyo düz yolda az gaz verince pek hissedilmiyor ama rampada gaz verdiğim zaman araç hem boğuluyo hemde kesintili devir alıyor. Hava filtresi hortumlarıni komple söktüm boğaz kelebeğine kadar durum aynı geri toplayıp hava akış metresi soketini bağladım aküyü 45 dk söküp taktım marşa bastım ariza lambası yanmaya devam etti bobinlerin soketlerini tek tek ayırıp motorun tepkisine baktım her söktüğüm sokette devirde alçalma oldu krank ve ekzantrik sensörleri 35bin km önce değişti sorun nerde olabilir işin içinden çıkamadım bayram üstü büyük sikintiya soktu bizi bayram üzeri sağlam tamirci bulmakta dert yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak16044 -- 14 Eylül 2016; 12:19:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyler herkese selamün aleyküm bi araç almaya karar verdim bunların başında nissan almera geliyor ançak piyasasının pek olmaması beni biraz uzaklaştırıyor birkaç araba arasında kaldım
    fiyat olarak 30000 tl ye zar zor çıkabiliyorumm
    2005 sonrası nissan almera
    2005 sonrası citroen c4
    2005 sonrası megane 2 ve hb si

    dizel istemiyorum donanım olarak ve fiyat bakımındanda c4 biraz daha yakın almera ya göre de piyasası az çok var megane iyi araç ama iyi olanlar biraz 30 bini geçiyor km sınırı en çok 150000 olsa yeter gibi yardımcı olursanız sevinirim.
  • lazkaya L kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşım,bayramını kutlarım bende 25.000 tl ye kadar araç bakarken dediğin modeller arasında kaldım ve Nissan Almera yı tercih ettim ve gayet memnunum.

    Bu linki incelemelisin

    http://m.nissan-almera.tr.gg/ALMERA-ARTISI_EKSISI.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pasaa ® -- 13 Eylül 2016; 17:12:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pasaa ® kullanıcısına yanıt
    merhaba seninde bayramın kutlu olsun ve hayırlı olsun :) kaç model sizinki kaç binde aldınız
  • lazkaya L kullanıcısına yanıt
    2006 model 155.000 km si lpg yok benzinli 23.200 e aldım kardeşim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pasaa ® kullanıcısına yanıt
    iyi fiyata almışsın lpg olmaması bir dezavantaj ama 2006 olması ayrı bir güzellik çünkü 2000 modelleri 20000 e satılıyor km de iyi tekrardan hayırlı olsun Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin
  • lazkaya L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pasaa ® kullanıcısına yanıt
    volverin33 kullanıcısına yanıt
    aracı modelini bu mesajda yanlış yazdınız galiba. yukarıdaki fotoyla karşılaştırınca anlaşılıyor. 2006 değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak16044

    Öncelikle hepinizin Kurban Bayram'ı mübarek olsun. Üstatlar bugün başıma bayram üstü aksilik geldi. Sabah marşa bastım motorda titreme olduğunu farkettim. Egzozun yanına gidip baktığım araç rölantide pancar motor gibi çalışıyo gaz verdiğimde kesintili devir aliyo düz yolda az gaz verince pek hissedilmiyor ama rampada gaz verdiğim zaman araç hem boğuluyo hemde kesintili devir alıyor. Hava filtresi hortumlarıni komple söktüm boğaz kelebeğine kadar durum aynı geri toplayıp hava akış metresi soketini bağladım aküyü 45 dk söküp taktım marşa bastım ariza lambası yanmaya devam etti bobinlerin soketlerini tek tek ayırıp motorun tepkisine baktım her söktüğüm sokette devirde alçalma oldu krank ve ekzantrik sensörleri 35bin km önce değişti sorun nerde olabilir işin içinden çıkamadım bayram üstü büyük sikintiya soktu bizi bayram üzeri sağlam tamirci bulmakta dert yardımlarınızı bekliyorum.

    Bujileri kontrol et. Belki bujinin birisi çatlaktır. Ateşleme atlama yapıyor olabilir. Birde bobinleri test edin. Youtube sayfamda var. Almera ateşleme bobin test yazınca çıkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cahit Oksuz C kullanıcısına yanıt
    Ne demek istediğinizi anlamadım !

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pasaa ®

    Arkadaşlar merhaba,Almera 96 model tekna hb model araç sahibiyim,aracımı yeni aldım,

    Aracımın Yağ,yağ filtresi,polen filtresi,hava filitresi ve rutin bakımlarını yaptırmak istiyorum ortalama ne kadar ücret tutar,teşekkür ederim.

    burada 96 model yazmışsınız. volverin33 üstad da sizin aracı n15 diye düşünmüş. ben de şaşırmıştım n15 Tr de olmayan bir model normalde. sizin araç n16 kasa.
  • Cahit Oksuz C kullanıcısına yanıt
    . Haklısınız hocam önceki aracım 96 modeldi oradan kalmış aklımda 😃 2006 model hb haklısınız

    Teşekkür ederim 😊

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARISOYSOFT kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunu 2 gün önce çözdüm dediğin gibi bobinlerin birinde sorun vardı araç çalışırken bobin soketlerini sokuyordum birinci bobinin soketini soktugumde motorun sesinde değişme yoktu ordan anladım davayı gittim 90 tl ye greti marka bobin aldım taktım canavar geri döndü yinede sağol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin geçmiş kurban bayramı mübarek olsun.

    Birkaç gün önce pencereden bizim cahit' i (benim almeranın göbek adı) izlerken dur dedim, gidip şununla bayramlaşalım. malumunuz koltuk, tavan temizliği epey bi masraflı. İnternetten yaptığım uzun araştırmalar sonucu kendimce bir karışım hazırladım. 2 kg lık bir boş yoğurt kabı buldum. İçine biraz Arap sabunu döktüm sonra da kabın yarısına kadar su doldurdum. İyice köpürttüm. Zaten koltuk temizliğinde bizim kullanacağımız şey sadece ve sadece köpük olmalı. Uygulama öncesi koltukları braz pataklayip tozunu attim. Sonra bir fırça yardımıyla (ince uçlu boya fırçası ya da dış fırçası teline benzer ama daha geniş yüzeyli bir fırça da kullanılabilir) sadece bu kaptaki köpüğü kullanarak koltuklara sürüp iyice yedirdim. Bu arada kesinlikle sadece köpük kullandım. Su, koltuktan süngere geçerek leke yapabilir. Aman diyeyim. Yaklaşık bir saat boyunca hava alan ve güneş gören bir yerde bu işlemi yaptım.ilk uygulama olduğu için doğrusu tedirgindim acaba leke kalır mı diye.

    Tavanda da çok az bir bölüme aynı işlemi uyguladim deneme amaçlı. Eğer batirmissam bilahare temizletirim diye düşündüm. Neyse arabayı havadar ve güneş alan bir yerde 2 saat kadar beklettim.

    Ve sonuç: Araba tertemiz ve araca sinmiş kötü kokulardan eser yok. Koltuklarin rengi açıldı ve harika bir görünüm kazandı. Tavandaki kısmi uygulama da çok güzel sonuç verdi. devamını ilerleyen günlerde yaparım artik.

    Herkese tavsiye ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese iyi forumlar.
    Anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz Nissan özel servisi var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 12761277127812791280
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.