Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (1218. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.767.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12161217121812191220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozas_91

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jaqa1903

quote:

Abi senin italat ihracat kanalların var. Şu ürünün aynısı daha uyguna getirtebiliyor muyuz? Ben kargo dahil ancak 95 dolara bulabiliyorum...

http://tr.aliexpress.com/item/wheel-adapter-spacers-4x114-3-66-1-thickness-20mm-for-BLUEBIRD-LIVINA/32244861443.html

Özgün kardeşim bunlardan bende düşünüyorum.. yalnız 205 tabanlı lastik kullanıyorsan, 20mm'lik çok dışarı çıkartacağından, çamurluk ağzına sürter gibi geliyor.. 195!lik lastiklerde, 20-25mm kurtarabilir..
    205 lastiklerle, 33 et jantla, 20 mm'likler, ucu ucuna kurtarıyor..
    benim jantlar et 42, bende 205 lastikle 20mm malesef kurtamaz gözüküyor.. ben mecburen 15mm kullanacağım..
    sen hangi lastik ebatında kullanacaksın ?

http://www.almeraownersclub.com/threads/n16-dci-r.21741/page-123#post-641820

ben bunları kışlık 185 65 15 lerde kullanacağım. orj et değeri et45 değil mi?

205 lastikle 8 mm lik bilezik gibi olanlar kafi gelecektir. bu spacerları takarken üzerindeki mevcut saplamaların uzun gelmesi udurumu olabilşir mi? Bir de onları kısaltmakla uğraşmak istemiyorum açıkçası. Ama fiyat çok iyi son 4 günü sanırım. bu durumları netleştirip bir an evvel verilecekse siparişi verelim

Bir de acaba benim gönderdiğim taddeo marka olanla arasında malzeme kalite farkı varmıdır? biri 1.6 kg öbürü 2.75 kg diyor ki arada bu kadar fark olması garip. Yanlış yazmış da olabilirler tabi..

bugün tekerin birini söktüm, ölçtüm. Standart almeraya 25 mmden küçük, saplama değişen bir spacer modeli olmuyor. 25 mmden küçük takılırsa saplamalar flanştan uzun kalır, jant flanşa oturmaz. Bu net bilgidir efendim

15 yada 20 mm flanş isteyenler saplamaları 5 yada 10 mm kısaltmak zorundalar. Bu durumda flanşı iptal etmek isterlerse saplamaları da yeniden değiştirmek gerekecek.

25 mm çook fazla derseniz, 5 mmlik bilezik tipli hemde çok ucuz olan flanşları hiçbir ekstra sök tak yapmadan ve maraf etmeden çok uygun fiyatlı kullanabilirsiniz. 5 mmlik flanş arabaya yandan bakıldığında teker izini mevcuttan 10 fazla teker izine sahip gibi gösterecektir. Önlere bu methot uygulanabilir

Şimdi senden isteğim: fiyatı bana verdiğin linktekini aşmayan, 25 mm kalınlığı olan, bizim arabaya uygun bir spacer bulabilir misin? Ben 25 mmyi takacağım. kafaya koydum. gerekirse çamurluk ağızlarını açtırırım

bende arkalara düşünüyorum, ama tırsmıyor da değilim hani... gerçi malzemeden ve kullanmadan kullanmaya değişebilir.. birde bu maddelerin ömürleri ne kadar onu bilmek gerek.. tabi bu arada markalı ürünler, kırılmış ucuz çin mallarını gördükten sonra, benim gönlümü daha çok fethetti..

http://www.dcperformance.co.uk/uprated/eibach-pro-spacers/nissan/almera.html

http://www.dcperformance.co.uk/uprated/h_r-trak%5E-wheel-spacers/nissan/almera.html

bunlarda ucuz çin malı tüketenlerin spacerları.. kaç senede bu hale getirdiler, bilmiyorum.. bütün çin malı spacerlar kırılacak diye birşey de yok tabi.. bunlar sadece kötüye örnek.. ama, sonuçta can taşıyoruz.. 100 tl verip, markalı Eibach veya H&R kullanmak daha akıllıca sanırım..

• Arkadaslar 7 senedir keyifle kullanmis oldugum 2005 tekna sedan almerami dun itibariyle 25000tl ye sattim
    Allah alan arkadasa kazasiz belasiz gunlerde kullanmayi nasip etsin
    Bilgi tecrube ve yardimlarini esirgemeyen tum arkadaslara tesekkurler forumun seviyesini asagi cekmeye calisan arkadaslarada teessufler
    Alacagim araba konusunda kararsizim sifir corolla 1.3 life 2012 civari 508 hdi tavsiyeniz nedir bu araclari kullanan varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sol stop camı kırıldı tamir icin 200tl istediler çıkmasını da bulamadım
    Çıkmasını nereden bulabilirim yada daha uygun fiyata tamir ettirmek mumkun mu?
    Yardımcı olabilirmisiniz
    İstanbul Anadolu yakasındayım
    Simdiden Tesekkurler...
  • aliexpressden aldığım direksiyon kaplamasini uyguladim. Çok da güzel oldu. Direksiyonu yıpranan arkadaşlara tavsiye ederim.
    Black leather steering wheel cover for Nissan Almera N16 Pathfinder Primera Paladin Old X-Trail XTrail 2001-2006
    http://www.aliexpress.com/item/Black-leather-steering-wheel-cover-for-Nissan-Almera-N16-Pathfinder-Primera-Paladin/32214509573.html
    (from AliExpress Android)
    Fotoğraf eklemeye çalışıyorum..

http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://store.donanimhaber.com/ba/66/eb/ba66eb4a819d37aeac5207826bf0239a.jpg&size=4&bound=3&border=1&resolution=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamman -- 19 Aralık 2015; 14:50:22 >

• _____________________________
    Antalya..

• quote:

Orijinalden alıntı: yamman

http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/22486/0f6e6e14-11cb-4e27-8ee0-aad1acfe3315.jpg&size=4&bound=3&border=1&resolution=0

Başarılı ve güzel bir uygulama yapmışsınız.. . işçilik ise harika gözüküyor. Tebrikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: qillette

Selamunaleykum
    Temmuz ayında 2007 Almera HB Tekna aldığımdan beri forumu takip ediyorum herkes birbirine baya yardımcı oluyor cok hosuma gitti forumu okudukca arabayı satmaktan vazgeciyorum
    Yardıma ihtiyacım var yardımcı olabilirseniz cok sevinirim
    Yardımcı olabilirmisiniz
    Simdiden Tesekkurler...

Aleyküm selam..
    2.el olarak satanlar var fakat HB almeraların, malesef en pahalı parçası arka stop lambaları..
    ayrıca nette sıfırının adet fiyatları 600 tl gibi uçuk fiyatlarda dolaşıyor..

ist/ümraniye sanayide ki nissancı murat kurdoğlunu (0 (216) 574 64 29) ararsanız, size çıkma olarak da, istediğiniz parçayı temin edebilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-nissan-almera-sag-sol-stop-2002-2008-orjinal-sifir-229442922/detay

fakat sadece camı kırık ise, camı 100 tl'ye de tamir ettirilebilirsiniz..

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-nissan-almera-stop-192569354/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaqa1903 -- 19 Aralık 2015; 16:30:12 >

• jaqa1903 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Yine de yakından dikkatli bakınca özellikle direksiyon merkezine doğru uzanan kollarda birkaç hata var. Ancak malzemenin tamamen deri olması, gelen kitte ihtiyaç olacak tüm parçaların cikmasi, verdikleri linkteki videoda tam bir tarif olması harika. Fiyatı $23 olmakla birlikte yeni üyeliğe 4 dolar indirim yapıyorlar. Antalyada tamirine 150 tlden aşağı fiyat bulamadığım da göz önüne alınırsa oldukça uygun oluyor. Direksiyon biraz kalinlasti ama ben böyle daha rahat ettim. Biraz bmw direksiyonlarina benzedi tutuşu.. ihtiyacı olanlara tavsiye ederim.

Orijinalden alıntı: yamman

http://cache.donanimhaber.com/ImageThumbnail2.aspx?path=https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/22486/0f6e6e14-11cb-4e27-8ee0-aad1acfe3315.jpg&size=4&bound=3&border=1&resolution=0

Merhaba hocam direksiyona çok iyi oturmuş. Beraberinde gelen ip yetiyor mu acaba?

• mesut026 M kullanıcısına yanıt
    İlk çalıştırmada aşırı benzin kokusu anormal bir durumdur.Oldukça zengin çalışıyor demektir.
    Kaçak vs.yoksa KK ve lambda sensörü daha çok sebep olabilir.

Almeradaki;

İç aydınlatma-fren- zamanlama rölesi direksiyon altındaki sigorta tabalasının yanındaki mavi rölelerden birisidir.
    Şu an yanlış bilgi vermemek için tam sıralamayı yazamıyorum.Çünkü sıralama farklı olabiliyor.

Almerada bilinmesi,incelenmesi,araştırılması gereken önemli bir konu röleler.

• oğuz*han kullanıcısına yanıt
    İp fazlasıyla yetti. Hatta nerdeyse yarısı arttı. Kutudan dikiş yüzüğü, plastik levye, iplik, çift taraflı bant, uygulama resimli ornegi çıktı. Yaklaşık 3 saatimi aldı..

Orijinalden alıntı: volverin33

İlk çalıştırmada aşırı benzin kokusu anormal bir durumdur.Oldukça zengin çalışıyor demektir.
    Kaçak vs.yoksa KK ve lambda sensörü daha çok sebep olabilir.

Almeradaki;

İç aydınlatma-fren- zamanlama rölesi direksiyon altındaki sigorta tabalasının yanındaki mavi rölelerden birisidir.
    Şu an yanlış bilgi vermemek için tam sıralamayı yazamıyorum.Çünkü sıralama farklı olabiliyor.

Almerada bilinmesi,incelenmesi,araştırılması gereken önemli bir konu röleler.

Teşekkürler, müsait bir zamanda role işini halledeceğim ;)

Orijinalden alıntı: alpzoom

quote:

Orijinalden alıntı: saxn

quote:

Orijinalden alıntı: alpzoom

quote:

Orijinalden alıntı: ajanblue

hocam motordaki sigortaların geneli 10 yada 15 a ...15alık birden fazla sigorta mevcut ..isim(sigorta kutusunun üzerindeki şemada yazan)yada fotograf ile hangisi olduğunu belirtirmisin..

http://nissan-almera.tr.gg/S%26%23304%3BGORTA-KUTULARI.htm

linkinde yazıyor...

Ya sigorta kutusunu bende merak ettim actimkutudaki cogu sigortanin yeri bostusimdi kafam takildi bos yerlere dogru amper degerinde sigorta alip takmaliyim mi yoksa boylede guzel diyip devam mi etmeliyim calismayan bi aksam yok

Bazı bölümler boş derken yedek sigorta yuvasını mı diyorsunuz acaba? Bir resim eklerseniz daha iyi anlarız...

Simdi cekebildim desteginiz icin sagolun

• quote:

Orijinalden alıntı: saxn

Kalorifer ısıklari yanmiyordu bugun soktum ekli ampul cikti bu gune kadar hic gormedigim bi ampul fikri olan varmi tuningcilerde olurmu

Sorunu cozdum cok guzel canli oldu isik kaynaginida yukluyorum

• Arkadaşlar Merhaba.

Ben de Almera alıp aranıza katılmak istiyorum.

Şu anda sahibiyle görüşmekte olduğum bir araç var.

1,5 Tekna, 170.000 km de, 2004 model benzinli.Araca daha önce hiç tüp takılmamış. Araç için ekspertiz raporu yaptırdık, çıkan sonuçlar şöyle:

- Tavan hariç komple boyalı, değişen yok.
    - Motor durumu %88,8' de. (87.1 HP)
    - Diskler, balatalar, rot başı ve rot kolu sağlam.
    - Motor, Şanzuman ve diferansiyel yağ kaçağı yok, Amortisör yağ kaçağı var.
    - Çalışmayan aksamı yok. (Cam otomatikleri, klima, far, gösterge vs.)
    - Süspansiyon test sonucu: Ön aks sağ sol farkı: %4 (İYİ) / Arka aks sağ sol farkı: %15 (İYİ)
    - Yanal Kayma Test Sonucu: Ön aks sağ sol statik yük farkı: %5 (KÖTÜ) / Arka aks sağ sol statik yük farkı: %2 (İYİ)
    - Fren test sonuçları:Ana: Ölçüm %64 / Minimum Limit: %46 (OK)
    El Freni: Ölçüm: %22 / Minimum Limit: %16 (OK)
    FREN TEST SONUÇLARI : POZİTİF
    - Inspector Suspension Tester:
    - Eusama % : Ön: Sol %72 Sağ: %69 Fark: %4
    Arka: Sol: %51 Sağ: %60 Fark: %15 (Sağ %60 ı yuvarlak içine almış)

Araç 6 adet kazaya karışmış görünüyor. İlk 4 kazada miktar yazmıyor. Son iki kazada da 800 TL ve 3600 TL lik hasar kaydı var.
    Aracın sahibi renk tutmadığı için alt taraf komple boyalı diyor, bilmiyorum. Çok anlamıyorum ama, kaporta dışında motoru ve yürüyen aksamı güzel gibi duruyor.
    Birde aracın airbag lambası yanıp yanıp sönüyor. Sahibi ; sürücü koltuğunun altında airbag telleri var dedi, oradan kaynaklanıyor o sıkıntı dedi. Ön konsolu falan incelediğimizde airbag değişmesiyle alakalı bir belirti göremedim. Ekspertiz yapan yere sordum, airbaglerinde sıkıntı yok dedi fakat ekspertiz raporunda airbagle ilgili
    herhangi birşey de belirtilmemiş.

Son olarak aracın fiyatı 21.000 TL. Sizce bu araba alınabilir mi arkadaşlar?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi Akşamlar dilerim.

• selamünaleyküm aracıma gündüz farı monte etmek istiyorum malum alışveriş sitelerinde olanlardan. Montajı basit mi yapan var mı yoksa bi elektrikçiye mi bağlatmak lazım bilgilendiren olursa sevinirim.

Selamunaleykum
    Temmuz ayında 2007 Almera HB Tekna aldığımdan beri forumu takip ediyorum
    Yardımcı olabilirmisiniz
    Simdiden Tesekkurler...

Tamir 200 çıkması 600 vay arkadaş yine en ucuzu yetkili servis en son sorduğumda sağ 250 sol 300 tl idi (sol stoptaki sis lambası farkı)

Fiyatlar söylendiği gibi pahalı değil aynı yaş ve sınıftaki araçlar ne ise Almera da aynı aman aman fark yok kiminden 50 ucuz kiminden 50 pahalı.

Çıkmacılara itibar etmeyin sanki parçası bulunmayan 60 model amerikan arabası gibi kafalarına göre fiyat yazarlar. Marifetmiş gibi birde büyük harfle bolt yazmazlar mı ORJİNAL SIFIR

Yan sanayi stoplar tam oturmaz ve içinde duy olmaz, orjinali tamir ettirseniz çerçevede renk tonu oluşur bence hiç uğraşmayın servisten 2 adet stop alın eldekileri çıkmacıya satın hem çıkmalar iyi para ediyormuş belki kara bile geçersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Piastre

quote:

Selamunaleykum
    Temmuz ayında 2007 Almera HB Tekna aldığımdan beri forumu takip ediyorum
    Yardımcı olabilirmisiniz
    Simdiden Tesekkurler...

Tamir 200 çıkması 600 vay arkadaş yine en ucuzu yetkili servis en son sorduğumda sağ 250 sol 300 tl idi (sol stoptaki sis lambası farkı)

Fiyatlar söylendiği gibi pahalı değil aynı yaş ve sınıftaki araçlar ne ise Almera da aynı aman aman fark yok kiminden 50 ucuz kiminden 50 pahalı.

Çıkmacılara itibar etmeyin sanki parçası bulunmayan 60 model amerikan arabası gibi kafalarına göre fiyat yazarlar. Marifetmiş gibi birde büyük harfle bolt yazmazlar mı ORJİNAL SIFIR

Yan sanayi stoplar tam oturmaz ve içinde duy olmaz, orjinali tamir ettirseniz çerçevede renk tonu oluşur bence hiç uğraşmayın servisten 2 adet stop alın eldekileri çıkmacıya satın hem çıkmalar iyi para ediyormuş belki kara bile geçersiniz

nette Tamiri 100 tl, sıfırının çifti 1200tl adet olarak da 600tl.. yani çıkması değil, sıfırı 600 tl.. bu konuda yanlışlık olmasın.. belki de çıkması, 200 tl gibi rakamlara alınabilir.. Hazır stop konusu açılmışken, geçen gün önümde bir almera gördüm.. arabadaki arkadaşlarla hepberaber sesli güldük.. bilmiyorum ama benim tarzım değil, büyük konuşmayayım da, hiçde yapacağım birşey değil.. anlık bir görüntü olduğu için, gülmekten resim çekemedik.. önümüzdeki araç, Nissan almera N16 yani, aksesuarlı kasa fakat sağ stop lambası, N15 kasanın, yani eski modele aitti.. İnsan Almerasına bunu yapar mı? iki stop lambası arasındaki farkı görmeden mi taktı? bilemiycem ama stoplardan biri başka, diğeri başkaydı..

• quote:

Stop çerçevelerini karartma projesine bugün başladım.. Fotolar ve Birkaç sorum var.. Önce fotolar:

Neşter, falçata, et bıçağı, meyve bıçağı, bıçağı ısıtma gibi alet ve yöntemler kullandım.. Bu projenin en tehlikeli ve hassas kısmı bu.. Burayı bitirmek hemen hemen projeyi tamamlamak demek.. Sıradaki işlemler zımpara-boya-kuruma ve gerisin geri montaj..

Bir kenarına azcık zımpara atıp mat boyayı denemeyi ihmal etmedim. Boyahaneye yarın girecekler inşallah Bugün mesaiyi bitirdik sayılır.

Sorum şu: şeffaf (ön camlarını diyeyim) kısımları nasıl geri yapıştırayım.. sıcak silikon? çekomastik silikon? hızlı yapıştırıcı? japon? başka birşey? Aslında boya alırken praktikerden patexin sıcak silikonundan bir paket aldım. Ancak sıcak silikonun bu işe uygun olduğundan pek emin değilim..

bir diğer sorum: gene şeffaf kısmın etrafındaki bordo çerçeveyide siyah yapmak gerekli haliyle.. nasıl yapayım? iç kısmı maskeleyip kenarları boyayarak mı? Folyo kullanarak mı? Ne dersiniz?

özgün bende stoplara led uygulaması yapmayı düşünüyorum.. arka stoplara bu karartma uygulamasını yaptırtmıştım, yani arka stoplarım daha önce açıldı, içerisine işlem yapıldı.. sonra kapatıldı, ama nasıl yapıştırıldı, bilemiyorum.. sana sorum şu? arka stopları tekrar açmak istiyorum. sen kesmeden önce ısıtma işlemi yapmışmıydın..??

• 
Sayfa: önceki 12161217121812191220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.