Şimdi Ara

Nissan Almera 1.5 Tekna nasıl araçtır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
67.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mudanyali137

    Ayni fiyata hatta daha ucuza stilo bulabilirsiniz.almera ile stiloyu arastirdim ve stilo aldim.cok memnunum.stiloya bir bakin derim

    evet stilo da donanımlı ve güzel araç... ama avrupa araçları biraz daha narin oluyor.

    ama stilo daki donanımlar harika...temizini bulmak bu 2 araç içinde zor...
  • Almera iyidir, hoştur, ekonomiktir, sağlamdır, keyiflidir, konforludur, güvenlidir, performansı da kullanmasını bilen için iyidir. Perti çıkmış, bakımsız, motorunun her tarafı tıkanmış, orjinalden büyük lastikli, debriyajı bitik Almera'ya binip de performansını eleştiren çok. Bir LPG bakımı ve gaz kelebek temizliği sonrasında bile aracın ataklığı çok değişiyor. Ya da bir buji değişimiyle düşük devirlerdeki toparlanması çok değişiyor. Yine motor yağı değişince kabin içine yansıyan motor sesi de değişiyor.

    Şehir içinde seyir esnasında 2.000rpm'i geçmeye gerek bile kalmıyor. 100 beygirlik sıradan araçlarla kıyaslayıp, Almera'nın performansını düşük bulanları anlamak benim açımdan mümkün değil. Aracı yükleyip 1600-1700kg yaptıktan sonra, klimayı açarsanız Almera kalkışta tabiki zorlanır.


    quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi
    Kaskosunun çok pahalı olduğu söyleniyor. Bu doğru mu?


    %65 hasarsızlık ve ek indirimler olursa 500TL'nin altında bile olur. İlk kez kasko yaptırıyorsanız pek indirim beklemeyin. 1200-1300TL'nin altında olması pek muhtemel değil. Bütün araçlarda aynı durumu yaşarsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: optiarc


    Almera iyidir, hoştur, ekonomiktir, sağlamdır, keyiflidir, konforludur, güvenlidir, performansı da kullanmasını bilen için iyidir. Perti çıkmış, bakımsız, motorunun her tarafı tıkanmış, orjinalden büyük lastikli, debriyajı bitik Almera'ya binip de performansını eleştiren çok. Bir LPG bakımı ve gaz kelebek temizliği sonrasında bile aracın ataklığı çok değişiyor. Ya da bir buji değişimiyle düşük devirlerdeki toparlanması çok değişiyor. Yine motor yağı değişince kabin içine yansıyan motor sesi de değişiyor.

    Şehir içinde seyir esnasında 2.000rpm'i geçmeye gerek bile kalmıyor. 100 beygirlik sıradan araçlarla kıyaslayıp, Almera'nın performansını düşük bulanları anlamak benim açımdan mümkün değil. Aracı yükleyip 1600-1700kg yaptıktan sonra, klimayı açarsanız Almera kalkışta tabiki zorlanır.


    quote:

    Orijinalden alıntı: korfezgunesi
    Kaskosunun çok pahalı olduğu söyleniyor. Bu doğru mu?


    %65 hasarsızlık ve ek indirimler olursa 500TL'nin altında bile olur. İlk kez kasko yaptırıyorsanız pek indirim beklemeyin. 1200-1300TL'nin altında olması pek muhtemel değil. Bütün araçlarda aynı durumu yaşarsınız.

    Punto evo ile kıyasladığınızda hangisini alırdınız ve neden?




  • korfezgunesi K kullanıcısına yanıt
    ben 600 tl ye yaptırdım 2013 kasım başında, yaş şehir hasarsızlık(şuan %65) çok etkiliyor.
  • korfezgunesi K kullanıcısına yanıt
    ben 600 tl ye yaptırdım 2013 kasım başında, yaş şehir hasarsızlık(şuan %65) çok etkiliyor.
  • çok araştırdım bu aracı zamanında. Hatta bir tane eskişehirde buldum uzun süre takip ettim ettim. sonra karar verdim almaya adamı aradım. Dün sattım ilanı netten kaldırmayı unuttum dedi. Sonra muhabbet ettım adamla dedım kı madem sattınız, nedir bu araç ne degıldır ben almak ıstıyorum vs. adam zaten ilk sahıbıydı sanırım. Eskısehırde kapanan nissan bayisinin sahibiymiş, araçtan çok memnunum dedi. Çok kaliteli araç. Motor gayet sorunsuz bir araç. V tipi motoru olan, suya çamura dayanıklı sert iklimli bir araçmış.. Ancak adamın anlattıgına göre kaporta aksamı pahalıymış ve bulmak bıraz sıkıntılıymış. motordan yana hiç sıkıntın olmasın ancak kaportada ( aynası, lambası, torpido kapagı, koltuk çekme şeysi, iç lambası vs vs kucuk kaporta aksamları) parçalar bıraz bulunması zormuş. O fiyata alınabilecek en kaliteli araçtır. Direksiyonu çok hoşuma gider. Tavsiyem ise tipi gıcık demiyorsan nissan note lara bak. Ya da mazda üç onumuzdekı ay yenı kasa çıkarıyor. eskı kasalar ucuzlayabılır.

    Neyse kafanı karıştırmıyım de sen yıne de 2003-2004 focus collection confort bakın




  • 16-19 bin bandinda donanim ve guvenlik olarak alinabilecek en iyi alternatiflerden biri. Nissan micra mi satip bu hafta 2004 almera tekna aldim 16250 ye. 2001 clio rxt, 2001 polo, peugeot 206-307, hyundai accent gibi alternatifler arasindan sorunsuzluk acisindan kesinlikle tercih edilebilir. 16 inch genis yanak lastiklerle virajlarda cok daha guvenli digerlerinden. Bakmaya gitmek istedigim 2 tanesi ayni gun satildi ama ucuncuyu kacirmadim. Sonucta sifir ust segment bir arac degil fakat bu paraya abs, ebd, 4 hava yastigi, 4 cam otomatik, elektrikli yan aynalar, sis fari, yol bilgisayari, dijital klima ve genis bagaj gibi ozelliklere sahip. Cok dur kalkli trafikte 8.1, suratli kullanimda 5,7 yakiyor yol bilgisayarindaki verilere gore. Karma 7 litre civari. Bu yuzden lpg dusunmuyorum. Yuksek devirde motor sesi cok keyifli bu arada. 2. Viteste 100 km yi goruyor. Temizini bulana almasini tavsiye ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rohmmedal

    16-19 bin bandinda donanim ve guvenlik olarak alinabilecek en iyi alternatiflerden biri. Nissan micra mi satip bu hafta 2004 almera tekna aldim 16250 ye.


    Altı kaç kere güneş görmüş?
  • Beyin bedava, az gunes gorse orumcek baglamazdi belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. eli dışında bence eksi yönü pek yok .Büyükşehirdeyseniz de çok sıkıntı olmayacaktır
  • sırf bi konu varsa yorum göndereyim diye aradım bu konuyu

    2006 1.5 tekna modeli var altımızda atiker lpg kitli. yakıt tüketimi gayet kabul edilebilir,ne çok ne de az bana kalırsa ortalama

    20bin bandında alınabilecek en mantıklı araçtır. geniş yanaklı lastikleri savrulma konusunda sizi endişelendirmiyor virajlarda stabil. jantları çok şık 16'' bir de.

    direksiyon çok şık,bizde cd çalarının yerine pioneer var,onu bir de direksiyondan kumandaya bağlatırsam süper olcak. ortadaki yol bilgisayarı gayet okunaklı ve verileri orda görmek hoş oluyor açıkçası. yanınızdaki de kurcalıyor siz de. klima dijital olunca insanın habire oynayası geliyor derece ile :)

    simit tüp ile bagaj hacmi yeterli. iki ceset sığar sıkıştırılırsa

    4 cam otomatik ve üstüne bir de 4 havayastığı var.iç kapı açma kolları ve vites topuzu soyuluyor zamanla,malzemesi dandik. ayrıca iç kapı tutamaçları da çok adi :) gözlük kabı şık,yan güneşlikteki makyaj ışığı da güzel detay. yan aynalar elektrikli. far yükseklik ayarı da var gayet güzel detaylar bunlar.

    konfor konusunda uzun yolda yüksek hızlarda çok güvenilir,zerre titreme sağa sola çekme olmuyor. ama işte şehiriçine o süspansiyonlar çok sert geliyor,tak tak vuruyor sert kasislerde. bir de motor sesini içeri çok alıyor.

    motor konusunda bir tereddütünüz olmasın başarısını kanıtlamış bir motor, e lpg'ye uyumlu olduğunu da çoğu kişi söylemiştir size zaten. 100bg ve 136nm tork yetiyor aracı yürütmeye fakat performans beklentiniz olmaması gerekiyor haliyle. araç boş halde 1300kg'ye yakın benim bildiğim kadarıyla.

    yedek parça konusunda henüz sadece baskı balata değişimimiz oldu o da baya bi öptü diyebilirim.orijinal parça kullanmak zorundasınız haliyle pahalı olabiliyor. bana kalırsa aracın tek dişe dokunur sıkıntısı budur.piyasayı ben pek takmam,siz de takmayın illa ki bir alıcı bulunur güzel bir araca.

    anlayacağınız güzel bir tanesini bulduysanız kaçırmayın,muadili diyebileceğim astra (kodunu bilmiyorum en yeni kasanın bi öncesi) bundan en az 5bin pahalı.veya da focus yine aynı şekilde bundan daha pahalı. bana kalırsa bu daha yakışıklı duruyor ondan. bagaj sıkıntı ise sedanı da var almeranın. alınası bir c sınıfıdır ;)




  • Selam. Bütün konuyu baştan sona okudum ve çok negatif sayılabilecek yorum görmedim. Aracın bana göre en güzel yanı f/p sının iyi olması ve çok sağlam olması. Eğer temiz bir tekna versiyonunu bulursam almayı düşünüyorum. Herkese kazasız belasız sürüşler. İyi günler
  • Merhaba arkadaşlar,

    4 haftadır 2006-2007 model küçk sınıf araç bakıyorduk. Fiyatlar 20-25 tl arası .

    Üç gün önce küçük sınıf araç bakarken , internette 2006 model Almera gördüm. 21000 tl fiyat vardı. Dün Fiyatını 20 000 tl düşürmüştü.

    Telefon la aradım arabayı gördüm ve aldım. Küçük sınıf arabaya 23000-24000 civarı vereceğime ALMERA tercih ettim. İki gündür kullanıyoruz. Çok güzel konforlu bir araç.
    Arabanın iç aksamı çok iyi . Kullanılan malzeme çok üst sınıf.
    İç hacim diz mesafeleri çok iyi. Ben 1,87 boyundayım , arka koltuğa oturanlar yinede rahat.
    Arabanın yol tutuşu çok iyi. Bu gün virajlarda biraz daha hız yaparak denedim. Araçta hiç arka ön atma olmuyor.
    HB de Dış görünümü çok başarılı, Hoş bi arakadan görünüm var. Ön farlar mercekli güzel bi görüntü olmuş.
    Yalıtımı da iyi , toyo lastikler var , yol sesi bence cok az. Arka camlardan hafifi rüzgar sesi geliyor.
    Benim aracın eksi yanı , ALMERA VİSİA PLUS arka camlar otamatik değil.

    Arabayı kullandıktan sonra iyi ki almışım dedim. Herkeze kazasız belasız sürüşler , arkadaşlar...




  • fortune1905 kullanıcısına yanıt
    Kaedeş arabayı öyle anlatmışsınki, Allah mı yarattı arabayı diycektim az daha.. hiç mi eksileri olmaz bi arabanın, çözüldü, basit şeyler, zaten yeni arabalarda da böyle... böyle diyerek eksileri örtmüşsün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahin261

    Kaedeş arabayı öyle anlatmışsınki, Allah mı yarattı arabayı diycektim az daha.. hiç mi eksileri olmaz bi arabanın, çözüldü, basit şeyler, zaten yeni arabalarda da böyle... böyle diyerek eksileri örtmüşsün

    dostum o yazıyı ben yazmadım ama. alıntı yapmıştım... :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetera

    Merhaba arkadaşlar,

    4 haftadır 2006-2007 model küçk sınıf araç bakıyorduk. Fiyatlar 20-25 tl arası .

    Üç gün önce küçük sınıf araç bakarken , internette 2006 model Almera gördüm. 21000 tl fiyat vardı. Dün Fiyatını 20 000 tl düşürmüştü.

    Telefon la aradım arabayı gördüm ve aldım. Küçük sınıf arabaya 23000-24000 civarı vereceğime ALMERA tercih ettim. İki gündür kullanıyoruz. Çok güzel konforlu bir araç.
    Arabanın iç aksamı çok iyi . Kullanılan malzeme çok üst sınıf.
    İç hacim diz mesafeleri çok iyi. Ben 1,87 boyundayım , arka koltuğa oturanlar yinede rahat.
    Arabanın yol tutuşu çok iyi. Bu gün virajlarda biraz daha hız yaparak denedim. Araçta hiç arka ön atma olmuyor.
    HB de Dış görünümü çok başarılı, Hoş bi arakadan görünüm var. Ön farlar mercekli güzel bi görüntü olmuş.
    Yalıtımı da iyi , toyo lastikler var , yol sesi bence cok az. Arka camlardan hafifi rüzgar sesi geliyor.
    Benim aracın eksi yanı , ALMERA VİSİA PLUS arka camlar otamatik değil.

    Arabayı kullandıktan sonra iyi ki almışım dedim. Herkeze kazasız belasız sürüşler , arkadaşlar...

    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Keşke teknalara baksaydınız çok büyük fiyat farkıda yok ama araç temiz olduktan sonra bi sıkıntı yok tabiki tekrardan hayırlı olsun güle güle kullanın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetera

    Merhaba arkadaşlar,

    4 haftadır 2006-2007 model küçk sınıf araç bakıyorduk. Fiyatlar 20-25 tl arası .

    Üç gün önce küçük sınıf araç bakarken , internette 2006 model Almera gördüm. 21000 tl fiyat vardı. Dün Fiyatını 20 000 tl düşürmüştü.

    Telefon la aradım arabayı gördüm ve aldım. Küçük sınıf arabaya 23000-24000 civarı vereceğime ALMERA tercih ettim. İki gündür kullanıyoruz. Çok güzel konforlu bir araç.
    Arabanın iç aksamı çok iyi . Kullanılan malzeme çok üst sınıf.
    İç hacim diz mesafeleri çok iyi. Ben 1,87 boyundayım , arka koltuğa oturanlar yinede rahat.
    Arabanın yol tutuşu çok iyi. Bu gün virajlarda biraz daha hız yaparak denedim. Araçta hiç arka ön atma olmuyor.
    HB de Dış görünümü çok başarılı, Hoş bi arakadan görünüm var. Ön farlar mercekli güzel bi görüntü olmuş.
    Yalıtımı da iyi , toyo lastikler var , yol sesi bence cok az. Arka camlardan hafifi rüzgar sesi geliyor.
    Benim aracın eksi yanı , ALMERA VİSİA PLUS arka camlar otamatik değil.

    Arabayı kullandıktan sonra iyi ki almışım dedim. Herkeze kazasız belasız sürüşler , arkadaşlar...

    bir almera'lı daha olduk sevindim
    süspansiyon sertliği hakkında ne düşünüyorsunuz hocam şehiriçi kasislerde falan böbrek taşı düşürtür adama bizimki sizinkisi de aynı mı merak ettim




  • Sağ ol SirSdü,

    Araba temiz , koltuklar bile pırıl pırıl, çekişi de çok iyi. klima da dijital hocam.

    Tekna larla çok büyük farklar yok sanırım . Temiz olduğu için aldım.

    Sizlere de kazasız belasız günler...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.