Şimdi Ara

nirvana p8700 sıcaklık sorunu .Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    başlıktaki notebook kullanıyorum sorunum şöyle
    termal macun ve temizliği yapıldı öncelikle 4 ay önce falan işte
    cpu kullanıımı oyun yüklerken falan yüzde 95 lere 98 lere çıkıyor gta 4 ü yüklüyordum
    o zaman laptop sıcaklığını ölçtüm çeşitli programlarla 95 90 87 en son 99 dereceye çıktı ama kapanma falan yok oyunu kurdum cpu kullanımı azaldı sıcaklık 60 dereceye kadar düştü
    şuan nette dolanıyorum cpu 62 derece
    1.çekirdek 31
    2.çekirdek 31 derece
    gpu yani ekran kartı 57 derece
    sizce böyle oyunlarda falan tam yük alınca cpu kullanımı yüzde 95 üstüne çıkınca derecenin 90 küsür olması normal mi yoksa ne tavsiye edersiniz
    cooler master ın soğutucusunuda kullanıyorum fotoğraf atayım netten temsili
     nirvana p8700 sıcaklık sorunu .Yardım

altı aynen böylede ne taraftan hava girse daha çabuk soğur ?
    notebook soğutucumun ortasında büyük fan var ben tam ortalamıyorumda notebooku biraz sol yapıyorum
    bana sanki şu ortadaki ince uzun delikli yerde nhava girse iyi olur gibi geldi
    birde sağ üst köşedek yerler fan çıkışı falan yan tarafta var
    yardımlarınız bekliyorum yoksa bilgisayar güle güle diyecek bana

• cpu tam yük kullanımda 90 derece olması normal ..çünkü cpu yu yüzde yüz kullanacak bişi olmaması gerkıyor ..nette dolşırken 31 derece iyi ..sıkıntı yok ..sanırım siz toplamından bahsetmişsiniz 62 derece diye .. çekirdeklere tek tek bakmak gerekıyor ki bakdıgımızda 31 derece normal ...ekran kartıda 57 güzel ..

fakat bana sanki sistemin ısı değerleri iyide ..sistemi yük altına sokup daha fazla ısınmasına neden olan bir durum var gibi geldi .. yani bir oyununda sistemi tam yükde kullanması anormal ..

bu durum bıosdan kaynaklı olabılr ..sistemdeki virus v.s nedenıyle olabılr .. bunu bilemıyorum .. siz sisteminizi oyunda yada fılm ızlerken yada boşda stabıl kullanabılıyormusunuz ? ..

kapanma reset donma v.s.. oluyor mu ..? öncelikle bunu tespit edin bence ..merak etmeyın yanma bozulma falan olmaz ..sıstem kapatır kendını zarar göreceği durumlarda ...

bunun dışında da laptoplara yapılacak pek bişi yok sayılır..zaten soğutucu kullanıyorsunuz sogutucular arasında ben daha öyle çok fark görmedim ..hemen hemen hepsı aynı etkıyı yapıyor sisteme ..

• quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

cpu tam yük kullanımda 90 derece olması normal ..çünkü cpu yu yüzde yüz kullanacak bişi olmaması gerkıyor ..nette dolşırken 31 derece iyi ..sıkıntı yok ..sanırım siz toplamından bahsetmişsiniz 62 derece diye .. çekirdeklere tek tek bakmak gerekıyor ki bakdıgımızda 31 derece normal ...ekran kartıda 57 güzel ..

fakat bana sanki sistemin ısı değerleri iyide ..sistemi yük altına sokup daha fazla ısınmasına neden olan bir durum var gibi geldi .. yani bir oyununda sistemi tam yükde kullanması anormal ..

bu durum bıosdan kaynaklı olabılr ..sistemdeki virus v.s nedenıyle olabılr .. bunu bilemıyorum .. siz sisteminizi oyunda yada fılm ızlerken yada boşda stabıl kullanabılıyormusunuz ? ..

kapanma reset donma v.s.. oluyor mu ..? öncelikle bunu tespit edin bence ..merak etmeyın yanma bozulma falan olmaz ..sıstem kapatır kendını zarar göreceği durumlarda ...

bunun dışında da laptoplara yapılacak pek bişi yok sayılır..zaten soğutucu kullanıyorsunuz sogutucular arasında ben daha öyle çok fark görmedim ..hemen hemen hepsı aynı etkıyı yapıyor sisteme ..

hocam tam altına mı getireyim o fotodaki sağ üst köşedeki hava deliği açık olsun diye biraz sola doğru kaydırıp koydum soğutucuya alttaki o bölümden nerden girmesi gerekiyor havanın
    virüs falan yok hocam
    ya üstat oyun açıldığında tam yükü lafın gelişi dedim sıcaklık 67 70 derece falan oluyor oyundayken belki 75 yani yüküne bakmadım
    yalnız bf3 açtım geçen sadece onda oynarken sistem kendini kapadı low ayarlarda bile kasıyordu sistem yetmediği için kapattı sanırım
    onun duşında bu kullandığım 3-4 yılda hiç kendiliğinden sıcaktan kapanmadı
    virüs falan yok hocam pcde
    boştayken falan acayip stabil zaten farkı hissediyorsunuz gta 4 ü kurarken kasıyo biraz bitince eski hıızına döndü
    fifa 12 oynarken falan kapanmıyor pes 12 falan sadece bf3 o da grafikleri falan yüksek oyun olduğu için sanırım
    yani hardisk olsun anakart olsun elime alırım diye korktumda
    mesela oyunun 2.cd sini yüküyorum şuan 1.yi yüklerken cpu yüzde 95 e geldi kullanım şuan ise yüzde 53 te
    2. cd yi yüklüyorum cpu kullanımı yüzde 57 sıcaklık 95 derece şuan

• üsdat sadece gta4 de oluyorsa bu oyundan kaynaklıdır ..gördüğüm kadarıyla sıkıntı yok ..gta 4 zaten kendısı sorun .. !! oyun optimasyon sorunu var .. cs ile gta ben daha duymadım oyle boyle oyunuyorm diyeni .. ısı konusunda için rahat olsun bişeyi eline falan almassın merak etme ..dedıgım gıbı bf3 de oldugu gıbı en fazla resetler sistem kendini .. kolay kolay fızıksel arıza olmaz ...fanı nasıl kullanmalıyım sorusuna gelince bilemiyorum bunu sen kullanırken sıcaklık değerlerini kontol ederek deneyerek yaparsan en ıyı sogutmaya etkıyı hangı konumda verdıgını görürsün ve oyle kullanırsın... yani mantık olarak ızgaraların altında fan varsa halıyle dışarı üflüyordur ..ver sende önüne fan koyup içeriye üfletmen saçma olur tabıkı ...ama havalandırma ise o ızgaralar tabiki fan oradan içeriye üflesin ..yanı o şekilde denk getirebılrsın ... zaten fanların çıkışları genelde yanlardadır .. ve altındaki ızgaralar havalandırmadır... mesela çift fanlı büyük fanları olan bir sogutucuyu komple tabana dogru çalıştırabilirsin ... ama zaen elinde sogutucun var ..sıcaklık degerlerını bir kaç konumda deneyerek kontrol et ..fark yoksa sıkıntı yok .. istedigin gibi kullan ..fark varsa en iyi nasıl soguyorsa oyle kullana .. çok uzattım farkındayım ... neyse bu kadar sanrıım söyleyeceklerım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 24 Temmuz 2012; 17:45:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

quote:

cpu tam yük kullanımda 90 derece olması normal ..çünkü cpu yu yüzde yüz kullanacak bişi olmaması gerkıyor ..nette dolşırken 31 derece iyi ..sıkıntı yok ..sanırım siz toplamından bahsetmişsiniz 62 derece diye .. çekirdeklere tek tek bakmak gerekıyor ki bakdıgımızda 31 derece normal ...ekran kartıda 57 güzel ..

hocam tam altına mı getireyim o fotodaki sağ üst köşedeki hava deliği açık olsun diye biraz sola doğru kaydırıp koydum soğutucuya alttaki o bölümden nerden girmesi gerekiyor havanın
    virüs falan yok hocam
    ya üstat oyun açıldığında tam yükü lafın gelişi dedim sıcaklık 67 70 derece falan oluyor oyundayken belki 75 yani yüküne bakmadım
    yalnız bf3 açtım geçen sadece onda oynarken sistem kendini kapadı low ayarlarda bile kasıyordu sistem yetmediği için kapattı sanırım
    boştayken falan acayip stabil zaten farkı hissediyorsunuz gta 4 ü kurarken kasıyo biraz bitince eski hıızına döndü
    fifa 12 oynarken falan kapanmıyor pes 12 falan sadece bf3 o da grafikleri falan yüksek oyun olduğu için sanırım
    mesela oyunun 2.cd sini yüküyorum şuan 1.yi yüklerken cpu yüzde 95 e geldi kullanım şuan ise yüzde 53 te

hocam oyuna gta 4 e girip çıktım sıcaklıklar şöyle 5 10 dk oynadım
    cpu 73
    cpu1.çekirdek 72
    cpu2.çekirdek 69
    gpu 68 derece
    ne yapacağız
    normalmi yoksa gta 4 grafik isteyen oyun

• quote:

quote:

quote:

virüs falan yok hocam

hocam oyuna gta 4 e girip çıktım sıcaklıklar şöyle 5 10 dk oynadım
    cpu 73
    cpu1.çekirdek 72
    cpu2.çekirdek 69
    gpu 68 derece
    ne yapacağız
    normalmi yoksa gta 4 grafik isteyen oyun

normal.. gta grafikli olduğu için kasılmalara ısınmalara neden oluyor

• üsdat yarım saat sonra 10-15 derece daha artacakdır ..ve 90 derecede kullanma derim .. normalde 85 e kadar çıkıpda rrahat rahat oynatıyorsa sorun yok .. termal macunun yenı .. 4 ay olmuş .. atında sogutucun var ..fanlarında temız ve vırus v.s.. yok dıyorsun .. aslında laptopda oyun oynamak bu sıcaklarda hele hele ısınan bır sıstemde hanı çözümü olmayan bir durum gibidir .. ama tabıkı belkıde farklı bir sogutucuyla daha ıyı performans alabılrsın ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

üsdat yarım saat sonra 10-15 derece daha artacakdır ..ve 90 derecede kullanma derim .. normalde 85 e kadar çıkıpda rrahat rahat oynatıyorsa sorun yok .. termal macunun yenı .. 4 ay olmuş .. atında sogutucun var ..fanlarında temız ve vırus v.s.. yok dıyorsun .. aslında laptopda oyun oynamak bu sıcaklarda hele hele ısınan bır sıstemde hanı çözümü olmayan bir durum gibidir .. ama tabıkı belkıde farklı bir sogutucuyla daha ıyı performans alabılrsın ..

yapacak bieşy yok o zaman
    parçalarda yanma
    gpu da erime falan olmaz demi
  • olmaz ..ısıdan dolayı sistemı kapanan reset atan donan duydum ..ama fızıksel arıza çok nadır.. bana denk gelmedı .. tabiki elektronık cihaz kesınlıkle bişi olmaz demekde biraz ezbere bir yorum olur ..genele bakarak bişi olmaz dıyebılırım sıze ..
  • Teyy teyyy p8700 islemci efsene,,, cok normal bu kadar isinmasi ,,, ayni islemcili toshiba Qosmio vardi bi zamanlar mangal yapiyoduk ustunde :)) hemde bostayken sen gine dua et makine cok iyi gule gule kullan :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim laptop aynısı sorunun çözerseniz Pm atın..

Teşekkürler..

Oyunda sıcaklıklar 100 C kadar çıkıp bilgisayarda kapanma donma gibi sorun yaratmıyor bir gün pat diye yanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 24 Temmuz 2012; 19:35:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliosman2323

Teyy teyyy p8700 islemci efsene,,, cok normal bu kadar isinmasi ,,, ayni islemcili toshiba Qosmio vardi bi zamanlar mangal yapiyoduk ustunde :)) hemde bostayken sen gine dua et makine cok iyi gule gule kullan :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

Benim laptop aynısı sorunun çözerseniz Pm atın..

Teşekkürler..

Oyunda sıcaklıklar 100 C kadar çıkıp bilgisayarda kapanma donma gibi sorun yaratmıyor bir gün pat diye yanacak

saglik olsunn usdat sana bisi olmasin

• quote:

quote:

Teşekkürler..

Bu şekilde kullanmaya devam ediyorum garanti bitmesine 10 gün var ilerde belki laptopu sökerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 24 Temmuz 2012; 19:53:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliosman2323

Teyy teyyy p8700 islemci efsene,,, cok normal bu kadar isinmasi ,,, ayni islemcili toshiba Qosmio vardi bi zamanlar mangal yapiyoduk ustunde :)) hemde bostayken sen gine dua et makine cok iyi gule gule kullan :))

ah casper olmasa toshıba çok dehşet ya makinaları da buna şükür tw8 kasa kodlu nırvana
    makine 2012 oyunlarına göre çok iyi sayılmaz ekran karrtı 512 mb 1 gb bile değil

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler..

Bu şekilde kullanmaya devam ediyorum garanti bitmesine 10 gün var ilerde belki laptopu sökerim.

bitmeden son bir bakim daha yaptirsan olmaz mi? gerci gittimi gelmek bilmiyo servise

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler..

bitmeden son bir bakim daha yaptirsan olmaz mi? gerci gittimi gelmek bilmiyo servise

Servise yollamaktan bu hale geldi. Ücretli olarak yollasam bu sefer GPU bozacaklar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler..

Servise yollamaktan bu hale geldi. Ücretli olarak yollasam bu sefer GPU bozacaklar

haklisin valla ne diyim..

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler..

söksende fayda etmez fanı temizledim daha yeni toz yok yine aynı sıcaklık yine aynı ayda 1 macun yenileyeceksen para mı kalır
    varsın yansın mübarek gurban olduum dayanır inşallah

• Bende öyle yapacam artık açsamda fayda etmeyeceğini biliyorum..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.