Şimdi Ara

Nintendo WII Ustunde GameCube Oyunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
4
Favori
6.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nintendo WII Ustunde HDD ile GameCube Oyunları nasıl oynayabiliriz. Bu şekilde oynayan varmı aranızda ?

Oncelikle USB Loader GX indirdiğimi belirteyim. Elimdeki orjinal CUBE oyununu INSTALL diyerek USB1 yani HDD ye kuruyorum.

Ancak oyunu açmak yani oynamak istediğimde ise, bu oyun USB ustunde bulunuyor bunu SD karta taşıyın yada SD karta goz atarak içinden bişeyler silin diyor.

Yani bu durumda SD kart içerisine oyunu kurup oynamak lazım, yada hdd ye kurulan oyunu sd ye copy yapmak ama sd sonucda 2 gb yada 4 gb bir boyutu var içine en fazla 2-3-4 oyun atılır ve içi dolar, bu nedenle sd mantıklı değil.

USB ustunden HDD ile bir türlü yapamadım acaba bir şeyi mi eksik yapıyorum ? Konu hakkında detaylı bilgi verebilecek arkadaşlar konuya buyrunn.

• BEN OYNUYORUM ÇOK TATLI OLUYO....GOOGLE TÜM SORULARINI YANITLAYABİLİR.
  • Google tüm soruları ingilizcesi iyi birine yanıtlarda, içinizde bunu yapmış bu şekilde oynayabilen varsa ve nasıl yaptığını detaylıca anlatırsa.

Benim karşılaştığım sorunlardan biri:

1- WBFS Manager 3.0 ile Cube oyununu HDD ye wii için oluşturulan WBFS dosya sistemli alana atıcam ama oyunun estimated boyutu 0.0 GB gorunuyor ve oyunu atmıyor.

2- WiiBackupManager_Build78 yazılımı ise gamecube iso sunu hiç görmüyor.

3- Bu defa iki programda oyunu atmayınca HDD nin FAT 32 bolumune yukluyorum oyunu ardından wii de oynamak istediğimde oyun USB ustunde SD karta yukle diyor.

evet beyler sorulara cevap verebilecek cengaver aranmaktadır !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 7 Ocak 2013; 7:46:14 >
  • baya bir ilerlemişsin zaten. ben de orada biraz takılmıştım. sonra bir dosya mı ne vardı onu değiştirince direk açmaya başladı oyunları.

ama şimdi de gamcube hafıza kartına ihtiyacım var
  • bu arada oyunları fat32 formatlı hdd'den okur sadece.

• buradan usb loader gx in son versiyonunu indirin. r1208. ne yazik ki 3.0 versiyonu usb'den gamecube oyunu yüklemeyi desteklemiyor, sadece sd karttan olani destekliyor.
    benim linkini verdiğimi indirirseniz usbden de oyun oynayabilirsiniz.

normalde oyunun hardiskin ana klasöründe "games" isimli bir klasörün altinda oyunun game id'sinden oluşan bir dizinde olmasi gerekir. büyük ihtimalle usb loader gx install dediğinizde bu klasör şemasini yapiyordur.

özetle

"games" klasörü altinda game id den oluşan bir klasör örnek "GMSE01" bu örnek super mario sunshine için, her gamecube oyunun idsi farklidir. bu klasörün altinda da game.iso şeklinde olan gamecube oyunu.

harddisk fat32 ve 32 kb cluster size ile formatlanmiş olmali. çok partisyonlu bir harddiskse ilk partisyonun fat32 olmasi lazim yoksa çalişmaz. ilk önce flash bellekleri deneyebilirsiniz, çaliştiğindan emin olunca harddiskinizi denersiniz. bazi harddiskler hiç bir şekilde çalişmiyor çünkü.

bir de tabii dios mios wad dosyasini kurmaniz lazim ilk önce. herhangi bir wad managerdan (ben multi mod manager kullaniyorum) bu wad dosyasini yüklemelisiniz. ben de 2.0 versiyonu vardi şu an 2.5 oldu heralde. dios mios gamecube oyunlarinin çalişmasini sağlayan ana program. o yüklü değilse gamecube oyunlari çalişmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: reprep2011

buradan usb loader gx in son versiyonunu indirin. r1208. ne yazik ki 3.0 versiyonu usb'den gamecube oyunu yüklemeyi desteklemiyor, sadece sd karttan olani destekliyor.
    benim linkini verdiğimi indirirseniz usbden de oyun oynayabilirsiniz.

normalde oyunun hardiskin ana klasöründe "games" isimli bir klasörün altinda oyunun game id'sinden oluşan bir dizinde olmasi gerekir. büyük ihtimalle usb loader gx install dediğinizde bu klasör şemasini yapiyordur.

özetle

"games" klasörü altinda game id den oluşan bir klasör örnek "GMSE01" bu örnek super mario sunshine için, her gamecube oyunun idsi farklidir. bu klasörün altinda da game.iso şeklinde olan gamecube oyunu.

harddisk fat32 ve 32 kb cluster size ile formatlanmiş olmali. çok partisyonlu bir harddiskse ilk partisyonun fat32 olmasi lazim yoksa çalişmaz. ilk önce flash bellekleri deneyebilirsiniz, çaliştiğindan emin olunca harddiskinizi denersiniz. bazi harddiskler hiç bir şekilde çalişmiyor çünkü.

bir de tabii dios mios wad dosyasini kurmaniz lazim ilk önce. herhangi bir wad managerdan (ben multi mod manager kullaniyorum) bu wad dosyasini yüklemelisiniz. ben de 2.0 versiyonu vardi şu an 2.5 oldu heralde. dios mios gamecube oyunlarinin çalişmasini sağlayan ana program. o yüklü değilse gamecube oyunlari çalişmaz.

Verdiğin bilgiler için çok tşkler reprep2011

Bende wad manager 1.8 (malesef almanca ve ingilizce olan 1.9 u bulamadım) dios mios yazılımını kurdum sorunsuzca.

Şimdi örneğin orjinal bir cube oyun diskini, wii ye takıp wii disk channel' dan oyunu açtığımda normalde çıkan Gamecube yazısı yerine cube logosu altında Dios Mios kocaman yazıyor.

Şimdi sizin dosyayı deneyeceğim, "GMSE01" olayınıda anladım sanırım, elimde "gcit_Win32_Build5" adlı Gamecube Tools adlı bir yazılım mevcut ve bu yazılım ile cube oyun iso'sunu "DISCEX" formatında çıkartığım zaman Mario Kart Double Dash! [GM4P01] şeklinde çıkarıyor bahsettiğiniz gibi Mario Kart Double Dash'da yazan "GM4P01" oyunun ID si olmalı.

Ben hemen deneyip tekrar yorum yazıcam umarım, diğer okuyanlarada yararlı olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nintendo ds oyunlar
    4 ay önce açıldı
    Nintendo Switch + Kutulu Oyunlar
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet doğru. belki bilmezsiniz diye yazmak istemedim ama benim yazdiğim daha karişik olmuş. DISCEX formatinda çikan klasörü, harddiskte ana dizinde oluşturduğunuz "games" klasörünün içine atin. tabii usb loader gx in seçeneklerine falan da bakin. gamecube oyunlarini göster kismi işaretli olmali.

harddiskte çalişmazsa fat32 ve 32 kb cluster boyutuyla formatlanmiş bir flash bellek deneyin.

EDIT: Bu arada söylemeyi unuttum klasörün adının sadece gameid'den oluşması gerekiyor. yani sadece "GMPP01" gibi. bu klasörün içinde de oyun "game.iso" adinda olmali. bir de sys diye bir klasör ve içinde iki dosya olmali. bu DISCEX formatına dahil. kullandığınız programı bilmiyorum ama DISCEX formatını destekliyorsa, bu şekilde olmalı.

bir de bazı oyunlar sıkıştırılmış formatta çalışmıyor, bazıları çalışıyor. kullandığınız programda sıkıştırma ayarı varsa test amaçlı inaktif hale getirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reprep2011 -- 7 Ocak 2013; 12:37:19 >

• reprep2011 arkadaşım az once denedim sorunsuzca oyun çalıştı, tekrardan tşk ederim.

Konuyu okuyup aynı şekilde wii ustune USB den takılı HDD ustunden CUBE oyunu çalıştırmak isteyenler için yaptığım işlemleri EKSİKSİZ anlatayım.

1- Dios mios un lite olmayan sürümünü indirin: DIOSMIOS_v2.6.wad --> sonra SD karta WAD klasorune atin.

2- wad_manager_1.8 i indirip, SD karta aplikasyonlar klasorune atin.

3- USB Loader en son surumu indirip SD Karta aplikasyonlar içine atin. --> ardindan reprep2011 arkadaşımızın verdiği dosyayı indirip --> r1208_IOS249 dosyası içindekileri USB Loader ın var olan dosyaları ile değiştirin. Ben IOS249 olanı kullandım sorunsuz oyun açıyor.

4- Gamecube isı tools'u pc ye indirin "gcit_Win32_Build5"

ŞİMDİ ...

0- elinizde mevcut olan Gamecube iso sunu gcit_Win32_Build5 yazılımı ile DISCEX formatina donusturun. Oluşan klasorun tumunu hiç ellemeden değiştirmeden HDD yada FLASH dike atin.

1- Şimdi wii yi açalim Ev yapımı yazılım ı çalıştıralım sonra WAD manager oraya gelmiş olması lazım, wad maneger ı çalıştırıp, SD kartın WAD klasorune girip DIOSMIOS_v2.6.wad'ı kurun.

2- Cfg_USB_Loader' i açın ayarlarda gamecube oyun PAHT kısmına HDD nizi yada FLASH Diskinizi seçin. USB1 seçtim ben.

Şimdi Cfg_USB_Loader' da oyunlar gözüküyor olmalı .. ister direk oynayın ister kapak resimlerini indirin oyle oynayin.

Boylelikle reprep2011 arkadaşımızın sayesinde, buyuk bir soruna el attik ve çözdük

• Ben size teşekkür ediyorum.

3.kısımı tam anlamadım. Benim verdiğim linkte "usb loader gx" programı mevcut. bunu apps klasörüne attığınızda kullanabilirsiniz. Tabii daha önceden de kuruluysa bu program, benim verdiğim versiyonu üzerine yazdırabilirsiniz. cfg usb loader'ı ben kullanmıyorum ama heralde o da destekliyor gamecube oyunlarını.

önemli olan dios mios'un yüklenmiş olmasi.

Ben "games" klasörü oluşturun demiştim de. Tabii ki sizin söylediğiniz gibi programlardan "gamecube path" kısmını değiştirerek oyunu istediğiniz yere atabilirsiniz. Sizin yaptığınız gibi ana klasör de dahil. Çoğu loader otomatik "games" klasörüne bakıyor da o yüzden "games" klasörüne atın demiştim.

bu arada wii'nize wad yükleme işlemi riskli bir işlemdir. Yanlış yüklediğiniz bir .wad dosyası veya yüklü olan bir sistem dosyasını kaldırmanız (wad manager tarzı programlar bunu yapabilir) wii nizi kullanılmaz hale getirebilir.

o yüzden sadece dios mios.wad'ı yükleyin, programdaki başka şeyleri kurcalamayın.

• aslinda internette cok ilgimi ceken bir olay oldu.

Şimdi HDD ile oyun oynayabilmek için birisi wii ye şu wad dosyasını kuruyor:

dms_v2.0_u4.wad

ve ardından usb loader gx sadece sd kart ile oyun çalıştırırken, hdd ile de oyun çalıştırmaya başlıyor. Burada da video mevcut:
    jhdballz100youtube
    My Wii support REAL USB Hard Drive and SDXC Card on GameCube to USB Loader GX 3.0
    http://www.youtube.com/watch?v=vz0Du8PIb7Q

Lakin tek sorun ben ustte yazdıgım wad dosyasını hiç bir yerde bulamadım ayrı konu, belki 3-4 saat aradım. Video yu izlerseniz görürsünüz, bunu kurunca HDD desteği geliyordu. Ama nereden bulunur bu wad dsyası temin edilir, bilmiyorum.

• sorunu tam anlayamadim.

dios mios hard diskten gamecube oyunu yüklemek için

dios mios lite ise sd karttan gamecube oyunu yüklemek için

ne yazik ki ikisi ayni anda kurulu olmuyor. Yani birini seçmek zorundasiniz.

USB loader gx 3.0 hdd'den gamecube oyunu yüklemeyi desteklemez. sadece dios mios lite'i ve sd karttan yüklemeyi destekler. o yüzden usb loader gx'in hdd'den de oyun yüklemeyi destekleyen versiyonunun linkini attim.
  • reprep2011, demek istediğim videoyu eğer izledi iseniz. Orada USB loader gx kullanan biri SD kart ustunden oyun açmak istediğinde açılıyor ama HDD ustunden açmak istediğinde açılmıyor. Sonra Wad managera gidip "dms_v2.0_u4.wad" isimli dosyayı kuruyor, tekrar oyun pahtını HDD gosterim HDD ustunden oyun denediğinde bu sefer açılıyor, bu ilgimi çekmişti. Ancak ben çok aramama rağmen o ismi geçen "dms_v2.0_u4.wad" dosyasını bir türlü bulamadım. Hoş zaten sizin paylaştığınız dosya sayesinde, nintendo wii ustunde HDD ustunden sorunsuzca Gamecube oyunu açılıyor.

Bu arada USB Loader GX ustunden oyun açarken, siyah beyaz görüntü yada kıpkırmızı görüntü alanlar varsa; Oyunu START yapmadan once oyuna ozel ayarlar kısmından DML VİDEO = None DML seçmeleri bu video renk sorununu düzeltiyor.
  • şimdi anladim durumu. Normalde o arkadaşta "dios mios lite" yüklüymüş. bu sadece sd'den açar. Arkadaş "dios mios" yükleyince hdd'den açmiş. Durum bundan ibaret. Yani sizdeki wad arkadaştakinin yeni versiyonu. "DIOSMIOS_v2.6.wad" "dms_v2.0_u4.wad"'ün yeni versiyonu yani.

"dios mios" ve "dios mios lite" yüklendiklerinde bir birlerinin üzerine yaziyorlar. Yani sistemde ikisi birden yüklü olamiyor maalesef. Durum bundan ibaret. o arkadaş hdd'den oyun açtiktan sonra SD karttan açmayi denese, açamazdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reprep2011 -- 9 Ocak 2013; 13:41:21 >
  • Cvp için tkşkler. Muhtemelen dediğiniz gibi bir durum soz konusu zaten her ne hikmet dms_v2.0_u4.wad adlı bir dosya internette bulunmuyor. Belkide başka bir wad dosyasının (dios mios) ismi değiştirilmiş hali olabilir.
  • arkadaşlar dediğiniz gibi yaptım herşeyi isoyu gördü tıklıyorum siyah ekranda kalıyor nedendir acaba yardım ederseniz sevinirim
  • harddisk'in fat32 ile formatli olduğundan ve birinci partisyonun fat32'li olduğundan emin olun. Siyah ekran genelde harddiskten kaynaklanan bir sorun. Flash bellekle deneme yapabilirsiniz, çalişip çalişmadiği için.
  • Şimdi benim wii softmod ve çipli gamecube oyunlarınada hayran olduğum için bende bu tür işlemlere yakında girişeceğim.

Öncelikle sorun HDD neden fat32 olmalı benim softmode ntfs formatlı ve içine oyun atılmış hdd çok rahat görüyor.

Aynı işlemlerden geçirilmiş gc oyunlarını niye görmesin ki ? ve şurda eksik bir bilgi var gc oyunlarını oynamak ve gerekli programları sorunsuz kurmak için gc controller elinizde olması zorunlu diye biliyorum.

Bakalım bende yakında bu işe el atacağım sonuç nolur göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Şimdi benim wii softmod ve çipli gamecube oyunlarınada hayran olduğum için bende bu tür işlemlere yakında girişeceğim.

Öncelikle sorun HDD neden fat32 olmalı benim softmode ntfs formatlı ve içine oyun atılmış hdd çok rahat görüyor.

Aynı işlemlerden geçirilmiş gc oyunlarını niye görmesin ki ? ve şurda eksik bir bilgi var gc oyunlarını oynamak ve gerekli programları sorunsuz kurmak için gc controller elinizde olması zorunlu diye biliyorum.

Bakalım bende yakında bu işe el atacağım sonuç nolur göreceğiz.

gamecube controller zorunlu değil programları kurmak için.

ama gamecube oyunları oynamak için bu işlemleri yapıyorsun ve bunun için de controller gerekli tabi ki.

• Zorunlu derken şunu söylemek istedim gc oyunları oynamak için uygulanan farklı yöntemler var ve bazılarında yükleme işlemlerinde gc controller algılaması gerekiyor.

Esasında ne işse tam bu işlemlere bulaşacakken güzelim wiidewii girilemez oldu umarım erişim sorunu düzelirde orada ki bu işte bilgili arkadaşlara ulaşabilirim.

Ayrıca remzicigim sen sanırım gc oyunları oynama olayını başarmıssın peki diosmios yükeleme işlemi d2X cIOs ile yüklenen cios güncellemerine bir etki etmiyor değil mi ? sonuçta gc oyunlarını oynayayım derken wii oyunlarda sorun yaşamak istemem.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.