Şimdi Ara

Nintendo beklenenin aksine Switch üretimi artırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nintendo beklenenin aksine Switch üretimi artırıyor
    Nintendo’nun başarılı el konsolu Switch, görünüşe göre bir süre daha hayatımızda kalmaya devam edecek. Yeni bir Bloomberg raporuna göre Nintendo, Switch donanımı için üretimi artırmayı planlıyor. Konsolun bu yaşam noktasında firmanın böyle bir hamlede bulunması ise ilginç.



    Nintendo Switch üretimi artıyor



    Nintendo Switch, orijinal olarak 2017 yılında piyasaya çıkmış ve 2019 yılında Lite modeliyle farklı varyantlara bölünmüştü. Ayrıca OLED ekranlı bir versiyon da 2021 yılında çıkışını yapmıştı. Fakat Nintendo Switch, yaşanan çip krizinden ciddi şekilde etkilenmiş ve stok sorunları yaşamıştı. Çip kıtlığının aşağı yukarı sonlandığı bu dönemlerde Nintendo, donanım üretimini artırarak daha fazla Switch konsolu satmak istiyor gibi görünüyor.



    Nintendo beklenenin aksine Switch üretimi artırıyor
    Öte yandan piyasa analistleri ise insanların eskiyen Switch’i satın almaktan uzaklaşacağını ve satışların firmanın beklediğinden daha zayıf olacağını söylüyor. Esasında günümüzde Switch oldukça güçsüz bir cihaz ve yeni oyunların konsola gelmesi çok kolay gibi görünmüyor.



    Ayrıca Bkz.PlayStation 5 için DualSense Edge kontrolcüsü ülkemizde satışta



    Ancak zaten Nintendo’nun konsol satışlarının arkasındaki en büyük itici güç firmanın kendi yapımları oluyor. Bu yılın Mayıs ayında çıkacak olan The Legend of Zelda: Tears of Kingdom’ın kesinlikle konsol satışlarını artıracağı düşünülüyor. Bununla birlikte Metroid Prime 4’ün de yolda olduğu biliniyor. Ek olarak Nintendo, Switch üretimini artıyorsa yeni nesil Switch’in bu yıl çıkmayacağını söyleyebiliriz. 2017'den bugüne kadar ise toplamda 114 milyondan fazla Switch konsolu satıldığı düşünülüyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/nintendo-switch-production-to-be-increased-as-nintendo-tries-to-beat-analyst-forecasts/







  • Oyunları düzgün fiyatlarda olsa aslında tam alınacak konsol, anladığım kadarıyla Nintendo Switch Online'ın da düzgün bir kütüphanesi bulunmuyor. Daha çok iyi oyunları online oynamak için, bu arada satın aldığım oyunu online oynamak için ayrı para vermek de bi ayrı komedi...

  • "Esasında günümüzde Switch oldukça güçsüz bir cihaz ve yeni oyunların konsola gelmesi çok kolay gibi görünmüyor."



    En çok satan konsol nintendo iken hiçbir yapımcı güce müce bakmaz, eski teknoloji olsa da switchde çalışacak oyun yapar.

  • Türkiye'de Nintendo her açıdan pahalı. O yüzden pek bir anlamı yok. Özel fiyatlandırma da yapılmıyor.

  • Ve halen joycon dirft saçmalığını düzeltmiyor şaka gibi.

  • nintendo switch i zelda botw için almıştım oyunu bitirdim bir köşede tozlanmaya bıraktım yeni zelda oyunu 2024 de çıkacakmış çıkınca tozunu alırım.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    12 Mayıs 2023 'de ikinci oyun geliyor.

    Zelda haricinde çok iyi oyunlar da var.

  • Güçsüz bir cihaz bu doğru.

    Kendinden önce gelen Wii U'dan bile güçsüz bir cihaz.

    Bildiğim kadarıyla Nvidia Shield TV ile aynı çip Tegra X1 ile geliyor.

    Bu çipin daha da özelleşmiş hali olan Cortex A53 X4 çekirdeklerin pasifize edilen versiyonu kullanılıyor. Cortex A57 x4 çekirdeklerinin ise hızı kısıtlanacak biçimde ayarlanıyor.

    20nm üretim sürecinde üretilen bu çiplerdeki açık sayesinde hacklenebiliyordu.

    Bunun üstüne 16nm üretim sürecinden geçen daha güvenli açıkları kapanmış versiyonu ile hiçbir şey olmamış gibi üretime devam edildi.

    Daha Hulu bile çalıştıramayan 8. Nesil konsolu. Wii U ile arasında nesil olarak en ufak fark yok. Wii U'nun DS versiyonu diye tanıtılacak olsaydı daha doğru olurdu. Böyle nimetten sayılıyor.

    Daha Hulu haricinde Streaming servisi desteği yok. Yt/Twitch saymıyorum. HBOMax/Disney+/Peacock/Paramount+/Amazon Prime ve en önemlisi Netflix desteği sunulması gerekirdi şimdiye kadar. Nintendo ısrarla böyle bir planları olmadığını bildiriyor.

    Sorması ayıp bu cihazların amacı ev eğlence sistemi değil mi? Kaldı ki kendinden önce gelen Wii ve Wii U yakın zamana kadar Netflix çalıştırıyordu çatır çatır.

    Bu arada PPC muhteşem bir devrim oldu konsollar için, saf işlem gücü arttı cihazların fakat MIPS ve IA-32 çiplere nazaran yazılım geliştirme aşamalarında büyük zorluk yaşadı geliştiriciler. Bu yüzden PS4 ve One ile x86-64 çiplere dönüş yapıldı. Switch ise pil tüketimini göz önünde bulundurarak ARM tabanlı tasarımlara geri döndü DSler gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 8 Şubat 2023; 13:38:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.