Şimdi Ara

Ninjutsu mu Shaolin kung fu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: koga_ninjutsu

Sizce?

hiçbirisi. böyle bir ayrımı yapabiliyorsan, savaş sanatlarının felsefesini ve amacını anlamamışsın demektir. bak, ülkemizde ankaraya kadar efelik uzanır. karadenizde horon, bıçak horonu oynanır. doğu illerimizde halaylar meşhurdur. bunlar var, çünkü kültürler değişik öyle değil mi ?. ninjitsu bir japon sanatı. shaolin kung-fu, kung-fu'nun atası olarak kabul edilir. thai chi felsefesine dayanır ve 550 ana hareketten oluşur. en esnek ve dayanıklılık gerektiren kung-fu stilidir. diğer yandan ingilizin boksu (ki boks aslında hellen ve roma uygarlıklarına kadar uzanır), kamboçyanın pradal serey'i, taylandın muay thai'si farklı farklı sistemler üzerine kuruludur. çünkü coğrafi yapı, sosyo-siyasal yapı, kültürel yapı ve ihtiyaç farklılıkları var. yani hepsi de gayet iyidir. kötü olan da iyi olan da sanatçının kendisidir. kil, kendi kendini şekillendiremez sevgili dostum. onu heykel yapan heykeltraşın elleridir. aynı zamanda kil olmasa heykeltraş, tual, boya ve fırçalar olmasa ressam da olmazdı

• muay thai,elbette

veya boks
    veya güreş
    veya wushu sanda
    veya kickboks
    veya kyokushin
    veya ashihara...
    ama senin sorduğun imajiner (=geyik) dallar değil!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

muay thai,elbette

veya boks
    veya güreş
    veya wushu sanda
    veya kickboks
    veya kyokushin
    veya ashihara...

aslında ne yaptığın önemli değil. önemli olan, onu ruhani ve zihinsel olarak içselleştirebilmek. onu taşıyabilmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: general_skyx
    aslında ne yaptığın önemli değil. önemli olan, onu ruhani ve zihinsel olarak içselleştirebilmek. onu taşıyabilmek

ne yaptığın şöyle önemli aslında;
    verimsiz veya sanal çalışma antrenman tekniği kullanmamak lazım.
    etkili çalışan ve çalıştıran sporlardan sadee bazılarını orada saydım.
    dövüşmek, savunmak arayanlaradır sözüm.
    hobi amaçlı, spor amaçlı çalışanlar istediklerini yapsınlar.
  • quote:

quote:

ne yaptığın şöyle önemli aslında;
    verimsiz veya sanal çalışma antrenman tekniği kullanmamak lazım.
    etkili çalışan ve çalıştıran sporlardan sadee bazılarını orada saydım.
    dövüşmek, savunmak arayanlaradır sözüm.
    hobi amaçlı, spor amaçlı çalışanlar istediklerini yapsınlar.

bütün savaş sanatlarıyla kendini korursun aslında. yapman gereken onu kullanabilmek. ama asla hoca gözetimi olmadan hiçbir savaş sanatı yapılmaz. çünkü amacına ulaşamazsın

• quote:

bütün savaş sanatlarıyla kendini korursun aslında. yapman gereken onu kullanabilmek. ama asla hoca gözetimi olmadan hiçbir savaş sanatı yapılmaz. çünkü amacına ulaşamazsın

kendini savunmada bütün sporlar aynı falan değildir.
    sert ve bilimsel çalışanların çok daha verimli olduğu aşikardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kung Fu Panda 4
    geçen yıl açıldı
    MMA - UFC - Bellator Ana Konu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

kendini savunmada bütün sporlar aynı falan değildir.
    sert ve bilimsel çalışanların çok daha verimli olduğu aşikardır.

hayır, aynıdır. anayasal sistem ve yönetimler her ülkede farklı olabilir. ancak aynı amaca hizmet ederler
  • quote:

hayır, aynıdır. anayasal sistem ve yönetimler her ülkede farklı olabilir. ancak aynı amaca hizmet ederler

demokrasi ile totaliter rejimler aynı diyorsan seninle saniye kaybetmeye gerek yok.
    kaliteli trollük yapıp, safsatalarını buraya saçmasan artık.
    mantıksızlık abidesi şu yazdıkların.
    imajiner dallar olan ninjutsu gibi, aikido gibi, wing tsun gibileriyle
    muay thai (=veya boks veya BJJ) gibi ETKİLİ ve YARICI-DELİCİ dalları bir tutan ya cahildir veya cahildir!
    denemesi bedava nincalar, IP MANlar,
    gidin bir maça çıkın.
    amma vakit kaybı oldunuz be!

ben diyorum da, yemez tabii.
    hadi size bol geyikler imajinerler!

• quote:

quote:

demokrasi ile totaliter rejimler aynı diyorsan seninle saniye kaybetmeye gerek yok.
    kaliteli trollük yapıp, safsatalarını buraya saçmasan artık.
    mantıksızlık abidesi şu yazdıkların.
    imajiner dallar olan ninjutsu gibi, aikido gibi, wing tsun gibileriyle
    muay thai (=veya boks veya BJJ) gibi ETKİLİ ve YARICI-DELİCİ dalları bir tutan ya cahildir veya cahildir!
    denemesi bedava nincalar, IP MANlar,
    gidin bir maça çıkın.
    amma vakit kaybı oldunuz be!

ben diyorum da, yemez tabii.
    hadi size bol geyikler imajinerler!

totaliler ve demokrasi aslında aynıdır. yüzeysel bakarak göremeyiz. demokraside aslında halk hakim değildir. halk, hakimmiş gibi gösterilir. tepeye gelinince yine kararları hükümet ve anayasal sistem verir. monarşiyi düşünürsek de monarşiye denk gelir. çünkü her ideoloji birbirinden etkilenmiştir aslında. örneğin taekwondo korenin değil aslında. gerçek adı tangsudo'dur. ve çin tang hanedanlığından gelmektedir. sen, felsefi bilimlere uzak bir insansın. bu işe yaramaz şu işe yaramaz demek, mantıksızlığın ve cehaletin işaretidir. bir icadı düşün. mesela klima asla tropikal ülkelerde kullanılmaz. baca sistemi yoktur. peki bu işe yaramadığı anlamına gelir mi ?. savaş sanatları da böyle. hepsi kendi coğrafyasına, kendi kültürel ve düşünce yapısına özgüdür. kendine uyarlayamadığın, içselleştiremediğin sürece muay thai de fayda etmez

• yahu ne saçmalıyorsun?
    bir tek taekwondo konusunda haklısın, onda da eksik biliyorsun,
    karate kökenlidir TKD, bildiğin shotokan!
    tang soo do da karate kökenlidir, onun koreleştirilmiş halidir, kataları bile tıpatıp aynıdır!
  • quote:

yahu ne saçmalıyorsun?
    tang soo do da karate kökenlidir, onun koreleştirilmiş halidir, kataları bile tıpatıp aynıdır!

aslında sen saçmalıyorsn farkında mısın bunun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general_skyx -- 25 Şubat 2013; 0:53:31 >
  • quote:

quote:

yahu ne saçmalıyorsun?

evet farkındayım, sana bir şeyler anlatmak gibi beyhude bir iş yapıyorum.
    daha doğrusu yapıyordum
    bri daha da yazmam.

son soru: bu sporlardaki tecrüben nedir? yazdığın şeyler ilk bakışta doğru vs. gibi dursa da
    çoğu sabun köpüğü ve hatalı.
    troll desem uyar; tahminim bu sporlara romantik yaklaşan bir insan olduğun; yani troll de değilsin.
    bu nedenle, kırdıysam özür dilerim, hakkını da helal et lütfen.
    dediğim gibibir daha yazmayaağım
    bana ve zamanıma yazık!
    ekle: kendimi bir süreliğine forumdan da uzaklaştırıyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chief of Tabernacle -- 25 Şubat 2013; 2:01:24 >

• quote:

quote:

quote:

yahu ne saçmalıyorsun?

evet farkındayım, sana bir şeyler anlatmak gibi beyhude bir iş yapıyorum.
    daha doğrusu yapıyordum
    bri daha da yazmam.

son soru: bu sporlardaki tecrüben nedir? yazdığın şeyler ilk bakışta doğru vs. gibi dursa da
    çoğu sabun köpüğü ve hatalı.
    troll desem uyar; tahminim bu sporlara romantik yaklaşan bir insan olduğun; yani troll de değilsin.
    bu nedenle, kırdıysam özür dilerim, hakkını da helal et lütfen.
    dediğim gibibir daha yazmayaağım
    bana ve zamanıma yazık!
    ekle: kendimi bir süreliğine forumdan da uzaklaştırıyorum!

onlar spor değil, savaş sanatları. asıl sen birşey anlamıyorsun

• quote:

quote:

muay thai,elbette

veya boks
    veya güreş
    veya wushu sanda
    veya kickboks
    veya kyokushin
    veya ashihara...

tamamda sonuç olarak her şekilde biri diğerindne daha iyi oluyor hem burada önemli olan hangisi sana uyuyor mesela bana Amarok,ninjutsu,aikido,kendo,matrak .... uyuyor (Matrak oyundur aslında ama hadi neyse) yani kendine uyan bir taneyi seçersen zaten başarılı olursun.Bunun önemi kendine uyan kendi içindeki kuvveti çıkarıcı nitelikte olması o zaman zaten en doğru sanatı bulmuş olursunYine de bana sorarsan ninjutsu alır hacı Çinlileri 40 Türk orduları süpürdü yav,kaşık kadar ordumuzda devasa Çin'i yendik.Tamam sanatları mantıklı güzel ama o kadar da iyi değil Tabi felsefe olayı burada önemli kendi felsefene göre bir taneyi seçmen daha doğru,yani kafalar aynı olacak hacı sonrası gelir

• Bu arada beyler muay thai nedir ya erifler dans ediyor ringte Rahatlıkla alınır onlar Aikido'ya gidin bakın nasıl der detest edlir iki dakikada anlayın

• quote:

Orijinalden alıntı: pcnin yeni uzmanı

quote:

quote:

muay thai,elbette

veya boks
    veya güreş
    veya wushu sanda
    veya kickboks
    veya kyokushin
    veya ashihara...

tamamda sonuç olarak her şekilde biri diğerindne daha iyi oluyor hem burada önemli olan hangisi sana uyuyor mesela bana Amarok,ninjutsu,aikido,kendo,matrak .... uyuyor (Matrak oyundur aslında ama hadi neyse) yani kendine uyan bir taneyi seçersen zaten başarılı olursun.Bunun önemi kendine uyan kendi içindeki kuvveti çıkarıcı nitelikte olması o zaman zaten en doğru sanatı bulmuş olursunYine de bana sorarsan ninjutsu alır hacı Çinlileri 40 Türk orduları süpürdü yav,kaşık kadar ordumuzda devasa Çin'i yendik.Tamam sanatları mantıklı güzel ama o kadar da iyi değil Tabi felsefe olayı burada önemli kendi felsefene göre bir taneyi seçmen daha doğru,yani kafalar aynı olacak hacı sonrası gelir

daha iyi oluyor. ancak insana göre daha iyi oluyor. siyasal gibi düşün bunu. her toplum kendi ihtiyaçlarına göre bir sistem geliştirir. ancak dünyadaki diğer sistemlerden de örnekler almaktan kaçınmaz. zaten doğruyu değil, millet için hakikati bulmanın yolu budur. jeet kune do bu felsefeden çıkmıştır örneğin. yani içerisinde boks, muay thai, tae-kwon, eskrim vs vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcnin yeni uzmanı

Bu arada beyler muay thai nedir ya erifler dans ediyor ringte Rahatlıkla alınır onlar Aikido'ya gidin bakın nasıl der detest edlir iki dakikada anlayın

muay thai özellikle getto'da yoğun yapılan bir savaş sanatı. yani muay thai'nin çıkış yeri kaybedecek birşeyi olmayan, ne pahasına olursa olsun korunmak isteyen insanlar. bu nedenle zamanın spartası gibi çok sert

• Kendo olsa gerek :)
  • beyler lise 2 ye gidiyorum. daha önce hiç kavga emedim endüstride okuyorum..birisi bişi deyince arkamı çağırmak yerine susup olayı yatıştırmaya çalışıyorum zaten benim arkam çok az , böyle yaptıkcada eziliyorum ne yapmalıyım nolr söyleyin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.