Şimdi Ara

nimh batarya deşarj devresi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
6
Favori
7.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhaba çok profesyonel değilim bu işte devre elemanlarını yazarmisiniz çok trşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nowanda kullanıcısına yanıt
    devrede kondanstör kullanmışsınız devre elemanlarını yazabilirmisiniz

• Böyle uzuuuun uzun uğraşmaya ne gerek var azizim. Bir de 5V kaynağa ihtiyaç duyuyor yuppiii... Niye arduino-pic programlamalı yapmadın diyenler mi dersin yok artık uzay gemisi mi yapıcaksınız pil deşarj etmek için?!

Ben de hala Nikel tabanlı pillerden kullanıyorum. Kullandığım devre ise şunun bir benzeri:

nimh batarya deşarj devresi

Yukarıdaki resimde iki adet 1N4148 diyotları paralel bağlanmıştır. Bu diyodun gerilim düşümü Vf=1 Volttur. https://www.vishay.com/docs/81857/1n4148.pdf

Ucuna da bi dene lamba bağlarsın, al sana deşarj devresi...

Ha ben orada 4148 kullanmıyorum da 1N4001 kullanıyorum. Ayda bir yapılan bu tip bir derin deşarjın hafıza etkisine faydası oluyor mu evet.

Deşarj önemli değil; şar önemli. Pillerin şarj süreci boyunca nasıl bir akım-gerilim grafiği çizmeleri gerektiği ve şu da önemli pillerin Dirty-DC ile şarj edilmesi pil ömrünü olumlu yönde etkiliyor. Hazır satılan şarj aletlerinin çoğunda bu durum mevcut.

• teşekkkürler yani aslında şarj daha önemli tabi peki bu devre aaa olanları şarj etme konusunda deyişiklik istermi?

• @ novanda çalışmanızı takdir ediyorum. Tebrik ederim.
    Elektronik paylasimlarda ikinizden de uslubunuzu bozmamanizi rice ederim.

• 6 adet Nimh pilim var. Telsizde ayda bir gibi ara sıra kullanacağım. Her ne kadar doldurup takacak olsam da sağlıklı deşarjdan sonra şarj etmek istiyorum.
    2 li veya 3 lü olarak pil kutusunda (aynı anda) deşarj için nasıl bir devre kullanmalıyım?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.