Şimdi Ara

Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
739
Cevap
14
Favori
71.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim, bir ihtimal Almanyada tatil nedeniyle mağazaların kapalı olma ihtimali var, o durumda Türkiye'den bulduğum en uygun fiyata alacağım ama sanırım dükkan garantisini tercih etmem:)
    Bir de makineyle beraber ilk etapta almamı önereceğiniz şeyler var mı?
  • 7100 + 18-105 başlangıç için yeterince güzel bir kit.

UV filtre almayın, 18-105 UV filtre ile korunmaya gerek olmayan bir lens.
    polarize filtre alırsanız en ucuzundan alın. başlangıçta daha edinmeye gerek yok. polarizeden önce öğrenmeniz gereken temel bilgileri öğrenmelisiniz.
    çanta konusunda iyi düşünün, ileride bu işe yatırım yapıp birkaç lens daha edinir misiniz? ileriyi düşünerek hareket edin.
    tripod alabilirsiniz ancak düzgün birşey pahalı olabilir, çok ucuz, titrek birşeyler de almayın. bütçenize kalmış.
    artık eskidi ama bence hala çok etkili bir kaynak; scott kelby - dijital fotoğrafçının el kitabı 1 kitabını alın sonra 2sini de alırsınız.
    prime yada tele lensler almak için acele etmeyin. yeteneklerinizi keşfedin, ona göre hareket edin. belki makroyu çok seveceksiniz ve teleyi hiç kullanmayacaksınız.
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Çok faydalı bilgiler vermişsiniz, teşekkür ederim. Makinemi dün akşam aldım:)) Vatan'dan aldım, çanta hediyesi vardı, uzun bir süre bana yetecek bir çanta gibi görünüyor. Filtreyi ben çizilmelere karşı da koruyucu olsun diye almayı düşündüm, satıcı da ucuz bir şey önerdi ama kalmadığı için almadım zaten. Lens konusunu sizin de dediğiniz gibi ilerde düşüneceğim. Tripodu da şimdilik düşünmüyorum. Önerdiğiniz kitap için çok teşekkür ederim, hemen bakacağım. Kursa gitmeyi de planlıyorum. Şimdilik ilk iş olarak kullanma kılavuzunu okumaya başladım. En yakın zamanda güzel fotoğraflar paylaşmak üzere..
  • zeytinn78 kullanıcısına yanıt
    5 adımda hızlıca sokağa çıkacak hale gelin kitabın tümünü sonra okursunuz :)

ISO'yu değiştirmeyi öğrenin. minimum değere ayarlayın. 100 yada 200 L1, L2 gibi birşeyler varsa onlardan bahsetmiyorum.

makineyi A moduna (auto değil, aperture priority) almayı öğrenin.

diyaframı değiştirmeyi öğrenin.

alan derinliği hakkında birkaç örneğe bakın.

vaktiniz varsa scott kelby'nin kitabından ilginizi çeken bölümlerden birkaç tane okuyun. (manzara, hayvanlar, insanlar)

21 günde çince öğrenin gibi oldu biraz
  • http://www.fotodunya.info/index.php?route=product/product&product_id=78

boyle bir fiyat olamaz sanırım....dikkatli olmak gerekiyor.
    bu arada herkese iyi bir olmasını temenni ederim.

konusuda acılmıs dolandırıcı siteymiş...face de reklamları hergun var....

http://forum.donanimhaber.com/m_85134149/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemucell -- 1 Ocak 2014; 13:40:48 >

• Yakın zamanda eşimin ilgisine sebep girdiğim bu dünyaya hergün artan ve derinleşen tutkumla en sonunda kendimi de 7100 sahibi yaptım .Faydalı paylaşım umudu ile merhaba 7100 kullanıcıları
  • Arkadaşlar gerçekten Nikon D7100 hakkını vermiş :) Bende aranıza yeni D7100 ile katıldım :)
  • yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? Günbatımı fotoğrafını çekmek için bugün baya emek harcadım ama nedense çektiğim fotoğrafların tamamında güneş ve çevresindeki kızıllık idare eder ama diğer yerler hep siyah çıkıyo örneğin bu fotoğraf
    imageshack.com
    302 Found
    https://imageshack.com/i/5my4wej
    çektiğim ayarlar 1/640 f/13 iso500 lens 18-105mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi başar123 -- 11 Ocak 2014; 18:43:44 >
  • exif değerlerine ve fotoğrafa bakınca düşük pozlanmış gibi geldi bana.

f13 kısık bir diyafram üstüne bir de 1/640 gibi hızlı bir süre eklenince yeterli ışık girmemiş.

f8 f10 güneşin top gibi dairesel görünmesi için yeterli.
    iso400 1/100 yada 1/150 gibi değerler iş görür gibi. ama pozametrenin takip edilmesi lazım.

-3.ı.ı.-2.ı.ı.-1.ı.ı.0.ı.ı.1.ı.ı.2.ı.ı.3 olan yerde ki büyük çizgideki değer "0" civarında olmalı. "-" ise düşük pozlanmış "+" yüksek pozlanmış demektir.

belki yanlışım vardır ama bana öyle geldi. saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri sirin -- 11 Ocak 2014; 20:08:28 >
  • Cevabınız için tşk ederim pozlamaya baktım sıfırda görünüyor. Sanırım sorun çekim ayarlarımdan kaynaklı. Şimdide başka sorun çıktı. makine kapalı iken izleme tuşuna bastığımda çekilen fotoğraflar ekranda çıkmıyor sebebi ne olabilir acaba?
  • başar123 B kullanıcısına yanıt
    öyle değil pozmetre kontrol edilmeli.
    deklanşöre yarım basıldığında okunan değere bakmalısın.
    ekstra oynamazsan zaten "0" da görülür. çekim anında pozun doğru olup olmadığına bakman gerekir.

diğer sorun hakkında fikir sahibi değilim.

iyi geceler.
  • Lütfen bu konuda yardım edecek arkadaş yok mu kılavuzun tamamına baktım netten araştırdım ama bir çözüm bulamadım makine kapalı iken izleme tuşuna bastığımda resimler görünmüyor makinayı açtığımda resimleri gösteriyor sorun nerden kaynaklı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: başar123

Lütfen bu konuda yardım edecek arkadaş yok mu kılavuzun tamamına baktım netten araştırdım ama bir çözüm bulamadım makine kapalı iken izleme tuşuna bastığımda resimler görünmüyor makinayı açtığımda resimleri gösteriyor sorun nerden kaynaklı acaba ?

Bende de makine kapalı iken izlenmiyor bence sorun değil herhalde.
  • murat 131 M kullanıcısına yanıt
    Bende önceden izleniyordu sanki :D ben mi yanlış hatırlıyorum? sizdede d7100 var değil mi?
  • Darıca'dan...
     Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

• D7000 le arasında sadece megapixsel farkı var 1.500 tl daha fark verip D7100 almaya şimdilik deymez

ileride fiyatı düşerse olabilir
  • Ben de bugün Nikon d7100 ve Sigma 17-50 DC OS .. sıfır almış bulunmaktayım. Şuan şarjda adaptör, çekimlerimi paylaşırım. Bir de ilk defa DSLR makine sahibi oldum, önerileriniz nelerdir? Filtrenin önündeki bi kaç toz var onları nasıl temizleyeceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzGüR-LüK -- 14 Ocak 2014; 23:08:42 >
  •  Nikon D7100 kullanıcıları ve yorumları

ODTÜ Stadyum'u.
  • http://www.fotodunya.info/index.php?route=product/product&path=89&product_id=81

bu site hakkında bilgisi olan var mı ?
    fiyatlar bedavadan biraz pahalı

pek güvenilirgelmedi.
  • kesinlikle güvenilmez :(
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.