Şimdi Ara

Nikon D7000e tak gez lens tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Yaklasik bir yildir 60d dusunuyordum fakat d7000 in d7100 den sonra hayli fiyat dusmesi beni d7000 e yoneltti. sizden d7000 icin tak gez olarak kullanabilecegim bir lens tavsiyesi istiyorum. aklimda tamron 17-50, nikon 18-105 vr ve nikon 55-200 vr model var.sizce bana tak gez olarak kullanabilecegimm hangi lens isimi gorur? cevap bekliyorm yakinda almayi planliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok sık tartışılan bir konu açmışsın. çok sık verdiğim cevabı buraya da yazayım.

55-200 tak gez için uygun değil. 55mm başlangıç için çok dar.

nikon 18-105 çok ideal bir aralık, lensin optik kalitesi vasat.

tamron 17-50, forumda herkes bu lensi soruyor, çok sayıda insan bu lense ulaşmaya çalışıyor. optik kalitesinin iyi olduğunu okudum incelemelerde, 17-50 aralığı bence kısa.

pahalı bir seçenek olarak, nikon 18-200 var. nikon ayrıca 18-145 diye yeni bir lens çıkardı. ikinci elde temiz 18-135 de olabilir.

sigma 17-70 de bir diğer seçenek olabilir.

bu lenslerin hepsi, ağırlık, optik kalite, fiyat üçlüsünde; bütçesi ve yetenekleri ortalama olan kullanıcıları hedeflediğinden, herhangi biri diğerlerine açık ara fark atamaz. buna göre inceleyip karar vermek yine sana kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpug -- 4 Kasım 2013; 10:50:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpug

çok sık tartışılan bir konu açmışsın. çok sık verdiğim cevabı buraya da yazayım.

55-200 tak gez için uygun değil. 55mm başlangıç için çok dar.

nikon 18-105 çok ideal bir aralık, lensin optik kalitesi vasat.

tamron 17-50, forumda herkes bu lensi soruyor, çok sayıda insan bu lense ulaşmaya çalışıyor. optik kalitesinin iyi olduğunu okudum incelemelerde, 17-50 aralığı bence kısa.

pahalı bir seçenek olarak, nikon 18-200 var. nikon ayrıca 18-145 diye yeni bir lens çıkardı. ikinci elde temiz 18-135 de olabilir.

sigma 17-70 de bir diğer seçenek olabilir.

bu lenslerin hepsi, ağırlık, optik kalite, fiyat üçlüsünde; bütçesi ve yetenekleri ortalama olan kullanıcıları hedeflediğinden, herhangi biri diğerlerine açık ara fark atamaz. buna göre inceleyip karar vermek yine sana kalıyor.

ben simdilik 17-50 vcsize yoneleyim belki ilerleyen zamaanlarda makro icin 55-200 vr alirim. simdilik kararim bu yonde. tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzGüR-LüK -- 4 Kasım 2013; 10:57:51 >

• Kit lens yoksa Tamron 17-50mm alınabilir.
  • ÖzGüR-LüK kullanıcısına yanıt
    "İlerleyen zamanlarda Makro için nikon 55-200 VR alırım" demişsiniz. Aynı hatayı bende yaptım zamanında. 55-200 VR makro özellikli bir lens değildir. Yakın plan çekim yapabilirsiniz. Ama makro çekim yapamazsınız. Bunun için sabit diyaframa ve sabit odak uzunluğuna sahip bir lens seçmeniz daha doğru olur. Örnek olarak, kullanmakta olduğum Tokina 100mm 2.8'i gösterebilirim. Yakın plan çekim için Tamron 17-50'yi yada Nikon 18-105'i kullanabilirsiniz ve yabana atılmayacak sonuçlar alabilirsiniz. Minimum netleme mesafelerine bakarsanız ne demek istediğim anlaşılır. Tamron 17-50'de 27 cm., Nikon 18-105'te 45 cm., Nikon 55-200'de de 1.10 metreden fazla objeye yaklaştığınızda netleme sorunları yaşamaya başlarsınız. Oysa, makro lenslerde bu mm.'ler ile ifade edilir. Ve sensöre yansiyan görüntü gerçeği ile aynı büyüklükte olur.
  • 18-300
  • sigma 18-200 dc os veya 2. el 18-200 VR , olmadı 18-105 VR . 17-50 tak gez için çok kısıtlı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 35mm takıp geziyorum, sürekli üzerinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Ben 35mm takıp geziyorum, sürekli üzerinde

gezene bağlı bi durum doğru diyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

Ben 35mm takıp geziyorum, sürekli üzerinde

gezene bağlı bi durum doğru diyorsunuz

Aynen öyle, nasıl gezdiğine bakar

• Tamron 17-50 non vc de karar kıldım arkadaşlar. Çok teşekkür ederim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.