Bildirim
Nikon D7000 İçin Zoom Lens Tavsiye
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Tamron 70-300 vc
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
@çekomastik
cevabınız için çok teşekkürler. İtiraz eden veya başka bir tavsiyesi olan olmazsa bu lensi düşüneceğim. -
hocam size cevap verememenin uzuntusunun yaninda actiginiz basliktan cikarimla soruma yanit alabilecegim ihtimalinin sevincini yasiyorum. goruyorum ki makineyi (d7000) almissiniz kullanmissiniz ve artik zoom lens e ihtiyacinizin olduguna kanaat getirip basligi acmissiniz. burada benim icin tecrubelerinize basvurma kivami meydana gelmis dolayisiyla suan yurtdisindayim ve bi kac gun icerisinde buradan(cin) bir d7000 almayi dusunuyorum. bu arada 2 ay kadar suren arastirmalarim sonucunda d7000e en cok yakinlastim yani nedenlerim ve cevaplarim mevcut. diyorum ki hazir buradayken
- hafiza karti ne almaliyim hangi marka kac gb hatta kac tane.
-battery grip almali miyim
-canta sirt mi omuz mu olmali
-18-105 kit lensten baska bir sansim olursa bunu nasil degerlendirmeliyim. 18-105 ne kadar tatminkar
- para kalirsa hangi lense yatirayim
-sen d7000den memnun musun
-sicrama tozlanma gıbı bı durum söz konusu mu
-suna dikkat et dediğin bi husus var mı?
nasıl kullanacağım? elime alıp gezmeye gıdeceğim giderken kızımı da cekeceğim kuşu da böceği de. en fazla belkı 5 6 saat gunluk kullanacagım. durum kısaca bu. cevaplama ımkanın olursa tecrubelerınden faydalanmak ısterim. çok teşekkürler,
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: impalatr
hocam size cevap verememenin uzuntusunun yaninda actiginiz basliktan cikarimla soruma yanit alabilecegim ihtimalinin sevincini yasiyorum. goruyorum ki makineyi (d7000) almissiniz kullanmissiniz ve artik zoom lens e ihtiyacinizin olduguna kanaat getirip basligi acmissiniz. burada benim icin tecrubelerinize basvurma kivami meydana gelmis dolayisiylasuan yurtdisindayim ve bi kac gun icerisinde buradan(cin) bir d7000 almayi dusunuyorum. bu arada 2 ay kadar suren arastirmalarim sonucunda d7000e en cok yakinlastim yani nedenlerim ve cevaplarim mevcut. diyorum ki hazir buradayken
- hafiza karti ne almaliyim hangi marka kac gb hatta kac tane.
-battery grip almali miyim
-canta sirt mi omuz mu olmali
-18-105 kit lensten baska bir sansim olursa bunu nasil degerlendirmeliyim. 18-105 ne kadar tatminkar
- para kalirsa hangi lense yatirayim
-sen d7000den memnun musun
-sicrama tozlanma gıbı bı durum söz konusu mu
-suna dikkat et dediğin bi husus var mı?
nasıl kullanacağım? elime alıp gezmeye gıdeceğim giderken kızımı da cekeceğim kuşu da böceği de. en fazla belkı 5 6 saat gunluk kullanacagım. durum kısaca bu. cevaplama ımkanın olursa tecrubelerınden faydalanmak ısterim. çok teşekkürler,
Hocam sorularınızın cevapları genelde kullanıcıya kişiye bağlı olarak değişir, ben kendi bildiklerimi yazayım. Ama siz yine de başkalarından da fikir alın.
- Hafıza kartını ben sandisk 16 gb class 10 aldım ve memnunum. İkincisine ihtiyacım olmadı henüz. Olursa almak kolay.
- Ben bir gün içinde 200-300'den fazla fotoğraf çekmediğim ve bataryayı şarj etme imkanı da bulduğum için grip almadım. Ama siz çok çekim yaparım çok gezerim diyorsanız grip alın.
- Eğer ekipman ve lensim çok olacak ve yanımda laptop da taşırım diyorsanız sırt çantası alın. Yoksa boyutu uygun bir omuz çantası yeterli olacaktır.
- 18-105 bir kit lens için gayet iyi. Aralığı ve keskinliği de güzel. Bu aralık bana yetmez diyorsanız 18-200 veya 18-300 gibi nikon lenslere bakabilirsiniz ama bunlar biraz pahalı tabi. Daha ucuz seçenekler olarak sigma 18-250 tamron 18-270 alınabilir. Ama hiçbir tak-gez lensten foto kalitesi beklememek gerekir.
- Çiçek böcek çekecekseniz makro lense ihtiyacınız olacak. Mesela tamron 90 mm. Ayrıca kuş fotoğrafı çekeceğim derseniz veya her halükarda iyi bir yakınlaştırma isterseniz benim gibi zoom lens ararsınız. Ayrıca portre çekecekseniz, bokeh ve keskinliği önemsiyorsanız bir prime lens alın. En azından 50 mm f1.8d almanızı öneririm.
- Full-frame düşünmüyorsanız d7000 gayet güzel bir seçim.
- Yağ sıçraması biraz şans işi olabilir. O yüzden bu konuda yorum yapmayayım. Fakat 3000-4000 çekimden sonra yağlanmanın gittiğini siz de okumuşsunuzdur yorumlardan. Benim bu konuda sorunum yok. Tozlanma ise zamanla her makinede olabilir ve temizletmek mümkün. Ben tozlanmayı test etmek için diyaframı kısıp beyaz zemin çektiğimde birkaç toz zerresi vardı ama bu normal fotoğraflarda görünmüyor kesinlikle. Yani üzerinde durulacak bir konu değil.
Nasıl kullanacağınızı makineyi kurcalayarak, çekim yaparak, forumları gezerek öğreneceksiniz.
-
ilgi alaka ve tüm cevaplarınız için teşekkür ederim. bir çok konuda kafamda taşların oturmasına yardımcı oldunuz teşekkürler.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Takipteyim.
Nikonun 55-200mm vr modelinide çok övüyorlar f/p olarak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu 70-300 lenslerde vc-ıs-vr-os gibi titreşim önleme özellikleri gündüz çekimlerinde çok gerekli oluyormu?
Gündüz çıksam parkta gezerken 300mm de kuş fot çekebilirmiyim tripodsuz?
Birde 200mmden sonrası görüntü kalitesinin çok düştüğü söyleniyor. Ne kadar doğru acaba? Eğer öyle birşey varsa 55-200vr almak daha mantıklı gibi.
Kullanan varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X