Şimdi Ara

Nikon D7000/D7100 vs Canon 60D/7D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Canon 550D body'e sahibim fakat gerek aldığım eğitim, gerek yeterlilik açısından makinemi değiştirmek istiyorum. İkinci elden bir makine almayı düşünüyorum yine. Fakat Nikon kolunda D7000 + 18-105 + 50mm veya D7100 + 18-105 gibi alternatiflerim olduğu gibi Canon tarafında 60D + 24-105 f/4L veya 7D + 24-105 f/4L gibi alternatiflerim var. Canon tarafında yazdığım lenslerin kalitesinden şüphem yok fakat bir çok insan ne 550D'den 60D'ye geçince keyf alacağımı ne de 7D'yi eskidiği için ileride rahatça elimden çıkarabileceğimi söyledi. Bu yönden Canon cephesinde biraz olumsuzum. Nikon cephesi için de elimdeki tüm seti satıp geçmem yine bir fark yaratmayacak benim için çok fazla. Peki sizce bu tip alternatiflerden hangisi mantıklı veya aşağı yukarı 3250 liraya kadar çok temiz ikinci el, canon için düşük shutter (max 35k) ve kutu içerikli bir makine + objektif öneriniz varsa alabilirim.
    *Canon için düşük shutter dememin sebebi zaten o fiyatlarda D7000 veya D7100'ün düşük shutterda olması. Canonda 24-105 lensli baktığım için genelde body'lerin shutter sayısı yüksek oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Elinde canon lensleri mevcut ise canon tercih edebilirsin hem elindeki ekipmanıda kullanmış olursun, Nikon tarafında geçeceksen eğer D7100 almak daha mantıklı olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 550d nin yetmediği şey ne olabilir?
    Sadece bazı ayarlar için menüye girmek zorunda kalıyorsunuzdur. Bence iyi bir gövde.

    İlla değiştireceğim derseniz Canon'dan devam edin bence. Elden çıkarma konusunu dert etmenize gerek yok. Kaldı ki iyi bir gövdeyi neden elden çıkarasınız. Nasıl olsa gerekli olmayan 2 özellik ekleyip yeni gövde diye çıkarıyorlar.
    Büyük olması problem değilse 7D, olmadı 60D başaarılı gövdeler.

    Nikon'da da d7100. D7000 düşünmeyin.Bir süre deneme imkanım oldu.Kumlanmayı azaltacam diye oldukça soft jpeq çekiyor.

    Yada 2.el düşünüyorsanız, Pentax K3 le radikal bir değişim yapabilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumu

    550d nin yetmediği şey ne olabilir?
    Sadece bazı ayarlar için menüye girmek zorunda kalıyorsunuzdur. Bence iyi bir gövde.

    İlla değiştireceğim derseniz Canon'dan devam edin bence. Elden çıkarma konusunu dert etmenize gerek yok. Kaldı ki iyi bir gövdeyi neden elden çıkarasınız. Nasıl olsa gerekli olmayan 2 özellik ekleyip yeni gövde diye çıkarıyorlar.
    Büyük olması problem değilse 7D, olmadı 60D başaarılı gövdeler.

    Nikon'da da d7100. D7000 düşünmeyin.Bir süre deneme imkanım oldu.Kumlanmayı azaltacam diye oldukça soft jpeq çekiyor.

    Yada 2.el düşünüyorsanız, Pentax K3 le radikal bir değişim yapabilirsiniz

    Şu an birden yükseltecek gücüm yok, asıl amacım ileride 6D gibi FF bir body'e geçmek. Bu yüzden alacağım body'nin elden çıkarma durumunu da düşünmek zorunda kalıyorum. Büyüklüğü çok problem değil aslında fakat 7D'nin 60D'ye göre daha eski teknoloji olduğunu söyleyip 60D almanın daha mantıklı olduğunu söyleyenler ile karşılaştım. Nikon'a geçmemem gerektiğinde bir kaç duyum daha aldım bu yüzden Canon'la devam edeceğim fakat dediğim gibi 7D + 24-105 f/4L mi daha mantıklı dersiniz, 60D + 24-105 f/4L mi ? Hatta bir seçenek daha ekleyelim, 550D + 24-105 f/4L mi dersiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ff govde almadiktan sonra hangi govdeyi alirsaniz alin fark yaratan birsey olmayacaktir. Bence govde yerine degisik bakis acilari olusturan lensler fotograftan zevk almanizi saglar. Ultra genis aci gibi.

    Uyumluysa 24-105, 550d uzerinde cok kullanisli bir açi olur. Degisik bir lens almayacaksaniz, ileriye donuk 24-105 mantikli olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size yetmeyen şey ne?
    Onu net ifade ederseniz daha mantıklı cavaplar verebiliriz.
    (Sağlamlık, yüksek seri çekim, Video, Fotoğraf kalitesi, Taşınabilirlik, Lens imkaları vs. vs.)

    Eğer elinizde Canon lensler varsa ve 6D almayacaksanız yeni Canon gövdenin pek manası olmayacaktır.
    Bence 6D alacak para biriktirene kadar, elinizdeki makineyi kullanmaya devam edin.

    Eğer sıkıldıysanız ve keyif amaçlı olarak vs. değiştirmek istiyorsanız.
    Elinizde de zaten pek Canon lens yok ise, Fuji tavsiye ederim.
    XT2, XT1, XT20, XT10 gibi gövdeler pişman etmez.
    Lens seçeneği çok geniş değil, azdır ama özdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 12 Mart 2018; 15:46:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında hem sağlamlığı hem de fotoğraf kalitesi için değiştirmek istiyorum. Video benim için önemli değil, kullanan biri değilim. Mesela Nikon düşünmemin en önemli sebebi Canona göre eşdeğer fiyat aralıklarındaki body'leri iso başarımı olarak daha iyi fakat yukarıda bir arkadaşımız da bu yüzden fotoğrafın çok soft olduğunu söylüyor. Yine de Nikon biraz sıcak gelmiyor değil çünkü gerçekten Canon'da FF bir body'e geçmedikçe incelediğim videolarda çok bir fark olmadığını gördüm, özellikle 60D ve 7D arasında hız isteyen bir fotoğrafçılık yapmadığım takdirde bir fark oluşmuyor. Nikon'da ayrı bir set düzüp ikinci seri bir D7000 ve üstüne keskin bir lens (özellikle Tamron'un VC'li modelleri) gibi bir şey de dolanıyor kafamda.
  • Kagaan_S kullanıcısına yanıt
    "Fotoğraf kalitesi için değiştirmek istiyorum. Video benim için önemli değil"
    Diyorsanız dediğim fujilere mutlaka bakın.

    Büyük şehirlerde fujii showroomları var.
    gidip inceleyip sorular sorabilirsiniz.
    Hiç bedel ödemeden deneyebilirsiniz.
  • 3250tl butceye 20k shutter civari nıkon d700 alirim, FF govde olur. önune de :
    Nikon 50 1.8 G
    Nikon 50 1.4 D
    Sigma 50 1.4 HSM
    gibi prime bişey alırım tadından yenmez. iso olarak zaten hepsini ezer de , yine de bunu kafaya takmayın, gren li siyah beyaz çekıyor diye koşa koşa fuji alanlar var. yada bı dolu gren efekti kullanan var.
    fotograf cekeceksek Canon'u rahat bırakalım printer uretsin.
    illa crop gövde alacaksak microFT tavsiye ederim, omd em10 mesela. wifi dokunmatık ekran ve inanılmaz netleme hızı ıle. oldukca uygun fıyata alınabılır. yada sony nex 6 alınabilir.
  • Önerileriniz için teşekkür ederim. Prime lens olayını düşünüyorum fakat yine de günlük kullanım için 18-105 veya 24-105 gibi lenslere ihtiyacım olacak. D700'leri çok kurcaladım internette ama istediğim bütçede kolay kolay bulamıyorum istediğim gibi. Canon'dan bu zamana kadar pişman olmadım açıkçası, dediğiniz kadar sivri düşüncelere kadar karşıyım. Bu Canon/Nikon kavgası değil, ikisinin hitap ettiği yerler farklı. İnsanlar hıza ihtiyaç duydukları için 7D veya 7D Mark II alıyorlar hala mesela. Onun haricinde de işin zevk kısmı olarak aynasız makine kullanmak istemiyorum.

    Nikon cephesinde de gerek kullanıcı yorumları, gerek eğitim aldığım bir kaç insandan aldığım görüşleri referans alarak D7000 üstüne keskin bir lens şeklinde bir karar verdim açıkçası.

    Bir ihtimal Canon'da devam edeceksem de 60D alıp elimdeki bir adet lensi de 24-105 ile değiştirip yola devam edeceğim gibi açıkçası.




  • Kagaan_S kullanıcısına yanıt
    D7000'de sensör yağlanması diye bir sorun var sanırın tüm makinalarda yoktur ama bir çok yaşayan var bu sorunu internetten araştırabilirsiniz şans işi olabilir biraz bu.
  • İlk çıkan seride böyle bir şeyden bahsedildi fakat sonrası düzeltildi. Back focus ve front focus sorunu da (her makinede olabildiği gibi) denenerek anlaşılabilir.
  • 7000 yerine 7100 almanizi tavsiye ederim.
    nikon ne zaman bir kusurat ekliyor ise mevcut olan sorunlari halletme yolunda adim atmis demektir,
    ornek d600->610 gibi yada sb900->910 gibi d800->810 gibi.
  • BzBz kullanıcısına yanıt
    Yeterli fiyat aralığında bulunabildiği takdirde neden olmasın
  • değerli arkadaşlar merhaba;
    yazılarınızı okudum ve kendi fikrimi söyleme ihtiyacı duydum: fotoğraf makineleri de tıpkı otomobiller gibi segment segmentir. örneğin opel markasının corsa sı ile inisignia sı nasıl aynı kefede olamazlarsa canon 550d ile canon 7d de aynı kefede olamaz. 550d giriş seviyesi bir cihaz iken 7d orta seviye bir cihaz olmakla beraber hem kullanışlılık yönünden hem de renk işlemesi ve ürettiği dinamik renk aralığı yönünden 550d yi döver :) . fotoğrafa makinelerinin otomobillerden ayrılan en önemli farklılığı, lenslere bağımlı olarak fotoğraf üretmeleridir. çekeceğiniz fotoğrafın niteliği makine ile alakadar olduğundan daha çok lensle alakalıdır. yine bura da lensler için de farklı sınıflandırma ve kalite yelpazesi çıkarabiliriz. örneğin 55mm carl zeiss f1.8 ile conon 50mm f1.8 arasındaki fark sadece fiyattan ve 5mm odak uzaklığından kaynaklanmaz. fotoğraf kalitesine etki eden bir çok farklı özelliği vardır. tercih edersiniz yada etmezsiniz sizin takdirinize kalmıştır, ama 'aynı mal' değillerdir.
    nikon d7000 teknik özellikleri şu sitede detaylıca var:http://www.fotografmania.com/d-7000/ aynı şekilde menüden diğer makinelerin de özelliklerini bulabilirsiniz. teknik özellikler kadar önemli olan diğer bir üstünlük de tecrübedir. burada kullanan arkadaşlar zaten tecrübelerini paylaşacaklardır. fakat güzel ülkemizin birçok alanında olduğu gibi fotoğrafçılıkta da marka tutuculuğu vardır. zannedersiniz ki o markadan başka diğer tüm markalar çöp olmuştur. bu konuda aşırı tutuculuk yapanlardan ziyade olumlu ve olumsuz yorum yapanları dikkate almak sizin faydanıza olacaktır.
    canon 7d ile nikon d7000 her iki makineyi de bir müddet kullanan biri olarak kısaca tecrübelerimi aktarayım. 7d ele direk oturan ve kullanışlılık yönünden çok pratik bir makinedir. renkleri de çok güzeldir. nikon d7000 de ele oturan ve prof hissi veren bir ergonomidedir. bana ilginç gelen ten rengi ürettiğini söylemeliyim. kotu anlamda da kullanılabilir iyi anlamda da. sonuçta dijital devrimde renkler kolaylıkla makine ve pc den değiştirilebilir. bu d7000 in kötü bir makine olduğunu kesinlikle ifade etmez. fakat ikisi arasından benim tercihim %51 7d, %49 d7000 olurdu.
    ayrıca full frame olan 6d alınabiliyorsa onu tercih etmek daha doğru olur. ama bahsedilen makineler arasında en az iki kat fiyat farkı olduğunu unutmamak lazım.
    ayrıca artık aynasız makineleri incelemenizin zamanı geldiğini de şiddetle hatırlatmak isterim.
    saygıalrımla...




  • fatihA41 F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Sahne/Salon gibi yerlerde de kullanma ihtiyacı hissediyorum fotoğraf makinemi, asıl bu yüzden Nikon düşünüyorum zaten. Yoksa bu zamana kadar lens vs bu kadar uğraşmışken marka değiştirmek bana da zor. En baştan alışmak var makineye. Ama iso başarımı, FF bir canon değilse, çok büyük oranda Nikon'un daha iyi oluyor. Sizin gibi iki tarafı da denemiş birinin yorumları benim için önemli. 6D, 5D Mark III, 5D Mark II gibi FF Canon bile çokça kullandım ama elime pek Nikon geçmedi. D90 veya D300s'lerden kalmayım o konuda :) D7000 veya D7100 bana biraz daha istediğimi verecek gibi geliyor açıkçası. Özellikle 550D'de en zorlandığım noktalardan bir tanesi de iso kademeleri. 100-200-400-800-1600 şeklinde ilerleyen iso. Aralarda makinenin gren sınırlarında bir değer yakalayamıyorum. 800 dedikten sonrası çok tat vermiyor. Bazen 5D Mark II bile düşümüyorum ayrıca ama piyasada temizi ve düşük shutter'lı olarak zor bulunan ve bütçemi biraz aşan bir makine. Bakalım ne olacak, zaman gösterir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.