Şimdi Ara

Nikon D60>>>D200 e geçiş mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • D60 kullanıyorum, ancak 3 netleme noktası yeri geldiğinde gerçekten zorluyor ve ayrıca daha fazla seçenekli lens kullanmak için D200 düşünüyorum, ikinci el bütçem ancak ona yetiyor, hem de ele daha oturaklı makina malum eller biraz büyük. Ayrıca bildiğim kadarıyla su ve toz geçirmez bir yapısı var?

    Emin değilim o yüzden sormak istedim. Böyle bir geçiş benim için iyi olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 14 Mart 2012; 9:11:59 >



  • Elbette güzel olacaktır.Daha iyi bir gövde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

    Elbette güzel olacaktır.Daha iyi bir gövde

    Peki fotoğraf kalitesi açısından beklediğimi alır mıyım? Bir de sensörde toz sorun olur mu bu makinede?
  • http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/(appareil1)/196|0/(brand)/Nikon/(appareil2)/203|0/(brand2)/Nikon

    Fotoğraf kaliteleri benzer ancak gövde kalitesi ve birkaç teknik fark'ta D200 daha iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

    http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Compare-Camera-Sensors/Compare-cameras-side-by-side/(appareil1)/196|0/(brand)/Nikon/(appareil2)/203|0/(brand2)/Nikon

    Fotoğraf kaliteleri benzer ancak gövde kalitesi ve birkaç teknik fark'ta D200 daha iyi.

    peki son olarak 1100-1200 lirayı hak eder mi :)




  • Hocam o paraya 2.El D90 yada D80 veya D90 sensörlü D5000 bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Yüksek isoda CMOS sensörler daha iyi.D60 ve D200 ccd kullanıyorlar gündüz iyi olsalarda gece çuvallıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

    Hocam o paraya 2.El D90 yada D80 veya D90 sensörlü D5000 bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Yüksek isoda CMOS sensörler daha iyi.D60 ve D200 ccd kullanıyorlar gündüz iyi olsalarda gece çuvallıyorlar

    D80 e baktım ama D200 den çok bi farkı yok hatta d200 daha iyi bildiğim kadarıyla. D5000 istemiyorum çünkü lens motoru yok artık lens motoru olmayan makineye de para vermek içimden gelmiyor. İlk başta temiz D90 lara bakayım dedim ama o da 1500 den aşağıya yok temizleri. off biraz daha para biriktirip d300 mü alsam... yanlış karar da vermek istemiyorum. :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon d3100 alınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • D80 güzel gövde aslında.Temize bulabilirseniz kaçırmayın.Ayrıca gövdede herşeyi olan 2.el Pentax KX'de bakabilirsiniz
  • bütçe belli mi, yoksa biraz daha mı biriktireceksiniz:) öne göre tavsiye verseydik. D200 imaj kalitesi açısından bilemiyorum ama kullanım rahatlığı açısından mutlaka D60'dan iyi olacak bence. tercihlerinize bakınca gövde yeni olsun diye bir takıntınız olmadığını anlıyorum, bence D80 de düşünebilirsiniz. 1600 isolarda kumlu da olsa kullanılabilir fotoğraflar almak mümkün.

    Cmos sensore geçmeniz sancılı olabilir, fotoğraflar oldukça yumuşak gelecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crosshair

    bütçe belli mi, yoksa biraz daha mı biriktireceksiniz:) öne göre tavsiye verseydik. D200 imaj kalitesi açısından bilemiyorum ama kullanım rahatlığı açısından mutlaka D60'dan iyi olacak bence. tercihlerinize bakınca gövde yeni olsun diye bir takıntınız olmadığını anlıyorum, bence D80 de düşünebilirsiniz. 1600 isolarda kumlu da olsa kullanılabilir fotoğraflar almak mümkün.

    Cmos sensore geçmeniz sancılı olabilir, fotoğraflar oldukça yumuşak gelecek

    D60 ın özellikle gündüz çekimlerindeki renk tonları çok güzel ve dediğiniz gibi keskin detaylar çok belirgin, akşam çekimlerinden de çok şikayetçi değilim, tripod kullanarak gerçekten güzel fotolar alabiliyorum. almadan önce de aynı şeyi söylemişlerdi.

    Evet yeni makina takıntım yok, livewiev özelliğini de çok aramıyorum zaten(tabi olsa güzel olurdu ama o ayrı) Ancak şu anki tek büyük sıkıntım af noktası.

    Bütçe derken elimde d60 body yi 500 e sayarak üzerine de en fazla 600 TL civarı ekleyerek bir makina alabilirim. Bir de ellerim büyük o yüzden de oturaklı bir makina istiyorum. D200 ü düşünmemin bir diğer sebebi ise dahili focus motorunun bulunması ve de büyük gövdesi.




  • bence son derece gereksiz bir alışveriş olur. tek fark elinize daha iyi oturması olur emin olun. kesinlikle biraz daha para biriktirip yeni bir makina alın derim. mesela bir D90. Ayrıca lens motoru lenste olur gövdede deil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edumlupinar
    Ayrıca lens motoru lenste olur gövdede deil.

    Nikon'da her zaman öyle değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edumlupinar

    bence son derece gereksiz bir alışveriş olur. tek fark elinize daha iyi oturması olur emin olun. kesinlikle biraz daha para biriktirip yeni bir makina alın derim. mesela bir D90. Ayrıca lens motoru lenste olur gövdede deil.

    zaten kararımı D300 e verdim artık yaza kadar para biriktirebildiğim kadar biriktiricem, şimdilik sabretmeye devam mecburen.

    Lens motoru derken yani gövdede focus motorlu demek istedim yanlış yazmışım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darbelux

    zaten kararımı D300 e verdim artık yaza kadar para biriktirebildiğim kadar biriktiricem, şimdilik sabretmeye devam mecburen.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.