Şimdi Ara

nikon d5500 için lens tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charmlander

    D3000'e hiç bulaşma derim.D3100 / D3200 arasında da öyle kalite ve çekim olarak çok fazla farkettirecek bir durum yok gibi normal çekimlerde.Ama D3200'ün ISO aralığı daha genişti gece çekimleri için fena olmuyordu.Çözünürlüğe pekte takılmadığım için bence D3100 alıp aradaki fiyat farkını lense harcamak daha mantıklı gibi.Parası yetiyorsa D3200 alıp aynı lensi taksın tabi ama bütçe dediğin gibiyse D3100 bana daha mantıklı geliyor.Ama dediğim gibi D3000'e hiç bulaşma bile, hayatımda kullandığım en berbat DSLR diyebilirim.

    Çok teşekkür ederim cevabınız için. Şu motorlu, motorsuz gövde konusunda bahsettikleriniz beni biraz nikon soğuttu ve korkuttu diyebilirim. Bu konuyu arkadaşıma da bahsettim. Çokta hevesli şu an bu hobiye ve elinde patlasın da istemiyorum. Şimdi bir de bu m4/3 denen sistem de çok ilgimi çekti ve araştırdığıma göre gövde de motor da mevcut. Fakat m4/3 sistem de bu motor ne işe yarıyor onu tam anlayamadım. Galiba bazı gövdelerde kıpraşım önleyici mevcut. Bunu aktif ve pasif etmeyi otomatik olarak algılayıp bilgiyi lense ulaştırdıkları yazıyor. Fiyat olarakta güzel seviyedeler. Olympusun 45 mm f1,8 lensi de fiyat olarak iyi. Bu lens için övgüler çok ve prime lens olarak adlandırmışlar. Küçücük gövdeye motorda sıkıştırıp, koskoca nikon gövdeye bu motoru sıkıştıramamaları beni rahatsız etti ve tamamen sizin dediğiniz gibi de işe yaramaz gövdeleri allayıp pulluyor gibi satma stratejileri gibi geliyor.
    Bu m4/3 sistem hakkında bilgi verecek tüm arkadaşların da yardımcı olmasını rica ederim.
    Parayı sokakta bulmuyoruz ama güzel bir gövde ve lens alırsak sokak fotoğrafçılığı yapıp sokağa atılan paraların resmini çekeceğim.




  • AKINLASINN A kullanıcısına yanıt
    O zamanki teknoloji öyleydi demek ki.Motorlu/motorsuz olayı şundan kaynaklanıyordu aslında ; D3000'de AF acaip yavaştı ve deklanşöre bastıktan sonra bir gecikme oluyordu 0.4-05 sn kadar.Shutterı ne kadar arttırırsam arttırayım sürekli bir bulanıklık hali söz konusuydu, çünkü farkında olmadan o esnada bir el titremesi oluyordu demek ki.Buna benzer olayları D3100'de de yaşadım, D3200 bir nebze daha iyiydi, hatta D5000'de bile sorun vardı ancak D90'ı denediğimde sorunun odaklanmadaki gecikme ve deklanşör tepkisinde olduğunu anladım.D90'ın deklanşörüne bastığımdaki tepki gecikmesi neredeyse yok gibiydi.Ben görüntü kalitesini anlamak için sahne kurup ince ayar yapan kullanıcılardan değilim, sadece o anki anı yakalamak için minimum ayar yaparım.Tabi bu olaylar olalı 4-5 sene oldu.Bazıları motorla alakası yok diyor, saygı duyarım fikirlerine vede aynı fikirde değilsem bile kimseye hakaret etmem ama ben o sorunu o zaman ona yordum ve D3xxx serisiyle boşuna vakit geçirdiğimi anladım.Şu an D7200 var son 1 yıldır gayette memnunum.

    Bahsettiğin m4/3 sistem hakkında bir bilgim yok.Bilgisi olanlar yardımcı olurlar heralde.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.