Şimdi Ara

Nikon D5100 vs Canon 550D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    iki makine arasında kaldım.

Uzun bi süre düşünüp Canon 550D almaya karar vermiştim
    Fiyat ve performans olarak çok iyi geldi
    Taaki Nikon D5100 ü inceleyene kadar.

fiyat olarak canon 550D den az pahalı.

nikon da benim içime sinmeyen bikaç
    konu var .

ilk olarak boyutu küçük biraz. bu çok rahatsız etti beni.
    ikinci olarak af motorunun olmaması
    üçüncü olarak hernekadar herkesin avantaj olarak gördüğü hareketli ekran ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaratacağını arıza çıkartacağını düşünüyorum.

Nikon D5100 ün beni cezbeden özelliği. HDR modu nekadar önemli nekadar kullanışlı olduğunu bilmiyorum.

Nikon D5100 vs  Canon 550D

Nikon D5100 vs  Canon 550D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardasarp -- 2 Mart 2012; 22:53:48 >

• HDR modunu ben de bilmiyorum ama D5100 almak daha mantıklı bir seçim olurdu.
  • Nikon D5100 tercih edin.Fotoğraf kalitesi daha iyidir
  • Nikon D5100 de AF motoru olmaması sıkıntı yaratırmı
    Birde açılır ekran Zamanla deforme olup sıkıntı çıkartırmı
  • Ekrandan sıkıntı çıkmaz kuvvetle muhtemel nikon un gövdeleri sağlam olur lakin af motoru olması şöle sıkıntı yaratır alacağınız lenslerin af motoru olması gerekir bu da lens alacağınız zaman miktar biraz daha artar. Kit lensinde zaten öyle bir problem yok yani ilk etapta sorun çıkarmaz. Genel olarak nikon un lensleri biraz daha pahalıdır onu da belirteyim.

HDR olayına gelince de çok deli bir espirisi olduğuna inanmıyorum. HDR'ye çok kaptırmamak lazım. HDR moduna gerek yok çünkü normalde de pozlama ile bu işi halledebiliyorsun ve photoshopta birleştiriyorsun. Bence gereksiz, tabi seçim sizin :) Kolay gelsin
  • +2 0 -2 pozlama yaparak 3 kareden hallede biliyoruz tabi artı olarak tripot kurmak felan lağzım

HDR moduna sahip makinalarda tripod kurmadan tek pozda makina kendimi yapıyor.

yardımcı olursanız sevinirim

HDR Modunu Kullanarak Çektikleri orjinal (Photoshop da oynanmamış ) resim eklerlerse sevinirim.

Not : Canon un yeni çıkardığı 5D MARK III e HDR modu eklenmiş. (aklıma geliyo adamlar ihtiyaç duyuyorki koymuşlar)
  • Kullanmadım lakin muhtemelen öyledir. Artı eksi pozlama yapmanıza gerek kalmadan direk çıkarıyor sanırım. Manzara çekecekseniz gerekli olabilir sizin için. Yine de iyice araştırın bu olayı öyle alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hdr'yi photoshopta da rahatça yapabilirsiniz makinede çok aramayın
  • Photoshop da yaptığımız raw dan tek kare hdr ile kalitesi aynıysa bi numarası yok.
    zaten halledebiliyoruz.
    3 pozdan yapılan daha Gerçek HDR kalitesinde çekiyorsa olayı çözmüşler demektir. gibime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardasarp

Photoshop da yaptığımız raw dan tek kare hdr ile kalitesi aynıysa bi numarası yok.
    zaten halledebiliyoruz.
    3 pozdan yapılan daha Gerçek HDR kalitesinde çekiyorsa olayı çözmüşler demektir. gibime geliyor

Benim bildiğim ve gördüğüm hdr'si çok başarılı değil.Youtube'da örnek videoları izlemenizi tavsiye ederim
  • youtubeden izledim makinadan yapılan hdr fotoğrafları dediğiniz gibi
    çok başarılı değil. 3 pozdan yapılan hdr ler daha başarılı.

Her nekadar aklım D5100 desede gölüm 550D diyo

en doğrusu ikisinide elime alıp incelemem gerekiyo
    içime sineni alacam anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardasarp -- 3 Mart 2012; 0:46:03 >
  • Evet önemli olan içinize sinmesi.Ancak Foto kalitesi olarak azda olsa D5100 daha iyi olduğunu unutmayın
  • döner ekran problem çıkarmaz o konuda rahat olun. hdr de arkadaşların dediği gibi çok hayati bir şey değil. lenslerin af motoru içermesi gerek, bu tabi lenslerin fiyatını artıracak ancak çok fazla lens almayacaksaniz sıkıntı değil. zaten kit lenslerin hepsinde ve yeni lenslerde motor mevcut.

video önemli değilse rahat rahat d5100 alabilirsiniz. beğendiğiniz makinayı almanız mantıklı. küçük geliyorsa 600D bakın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

döner ekran problem çıkarmaz o konuda rahat olun. hdr de arkadaşların dediği gibi çok hayati bir şey değil. lenslerin af motoru içermesi gerek, bu tabi lenslerin fiyatını artıracak ancak çok fazla lens almayacaksaniz sıkıntı değil. zaten kit lenslerin hepsinde ve yeni lenslerde motor mevcut.

video önemli değilse rahat rahat d5100 alabilirsiniz. beğendiğiniz makinayı almanız mantıklı. küçük geliyorsa 600D bakın.

hocam video onemli değilse demişsiniz 550d video da daha mı iyi
  • evet :)
  • quote:

evet :)

peki. özür dilerim konu az kayıyo galiba ama bi sorum olcak. yeni başlıycam d5100-550d-600d arasında kaldım kısa film fln da çekmek istiyorum ama çok da önmli değil benim için en önemlisi fotoğraf kalitesi. sizce hangisni tercih etmeliyim
  • fotoğraf kalitesi yönünden denklerdir. aralarındaki farkı mikroskop altında anlarsınız aynı lenslerle. ama kısa film için en rahatı 600D olur, ekranı dönüyor çünkü. döner ekran bildiğim kadarıyla büyük rahatlık kısa film çekerken.
  • quote:

fotoğraf kalitesi yönünden denklerdir. aralarındaki farkı mikroskop altında anlarsınız aynı lenslerle. ama kısa film için en rahatı 600D olur, ekranı dönüyor çünkü. döner ekran bildiğim kadarıyla büyük rahatlık kısa film çekerken.

d5100 de de var döner ekran. body olarak en büyük olanı hangisi. 5100 ün body çok iyi duruyor ama küçük galiba
  • hmm, ben onu unutmuşum pardon. ama video olarak canon daha önde yine de. büyüklükleri camerasize.com diye bir site var oradan karşılaştırabilirsiniz. bir de mümkünse bilgisayardan bakmayın bir yerde elinize alma şansınız varsa öyle yapın. daha sağlıklı
  • amasyadayım. küçük yer 550d var ama diğer 2sini bulebilirmiyim bilemiyorum.bakıyım belki arkdaşlar yardımcı olabilir. çok teşekkürler.şimdilik en yakın 5100d geldi ama netfotoğraf da bakıyorum ama amatörce çekilmiş galiba pek albenili gelmedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.