Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.757
Cevap
58
Favori
243.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Arkadaşlar ben de düşünüyordum ekran koruyucu.Bu jelatini nereden bulabiliriz?
  • aslında kendine uygun orjinaller varda gereksiz derecede pahalı,en iyisi telefonlar için olanları alıp kesmek.yalnız sizinki çok bulanık olmuş sanki hepsi böylemi oluyor daha yapıştırmaya fırsatım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bersis576 -- 19 Nisan 2013; 22:59:19 >

Orijinalden alıntı: herschell

quote:

Orijinalden alıntı: genelsekreter

quote:

Orijinalden alıntı: bersis576

teşekkürler cevap için.

aramızda filtre kullanan varmı manzara çekimleri için almayı planlıyorum önerebileceğiniz bir marka varmı ve ekran için koruyucu jelatin yapıştırmayı düşünüyorum çok kirlettiğimden dolayı kullanan varmı,telefonlara olanlardan alıp ekrana göre kesip kullanmayı düşünüyorum.

bundan onceki makinalirimn hepsinde kullandim hocam ..bu makinam icinde aldim jelatini kesip yapistircam insallah..kendiniz yapin zOr deil..zararini gormaedim

Valla ben bunun konusunu da açmıştım :D ttec diye bir markanın parmak izi yapmıyan modelini almışım :D ama jelatininin orta tarafı biraz kalın geldi sanırım ekran parlaklığını 3 e ayarladım birde resimlere bakınca sanki bulanık gösteriyormus gibi oluyor ama pc den bakınca bayağı net sonuçta ekran sağlam oldu :D buyrun resim

:) bende bir makas la keserek uydyrdum ve yapıstırdım..idare eder..jelatını abartmadım 2 tl ye almıstım.ıphone ıcın

• Yok bu koruyucunun özelliği o mat oluyor. hepsi böyle değil mat olmayanlardan alırsanız görüntü gayet iyi oluyor.. benim s3 de de bunu kullanıyorum orda görüntü daha net orası doğru..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herschell -- 20 Nisan 2013; 17:27:05 >
  • http://www.fotografium.com/urun/nikon-d5100-ekran-koruyucu.aspx bu ekran koruyucular camdan yapılıyor. gayet güzel oluyor. hava kabarcığı jalma derdi de yok yapıştırması kolay. jelatinler zamanla kalkıyor. ve mat görüntü veriyorç cam olanlar net görüntü veriyor.
  • ben üstad değilim fakat 18-105 lens bence sizi belli bir süre tatmin eder,bende 18-55 var ve yetmiyor artık,media markt tarzı yerler varsa oraya gidip lensleri denemenizi tavsiye ederim daha kolay karar verirsiniz.

bende d5100 almayı düşünüyorum fakat lenste karasızım 18-105 kit lensmi yoksa sadece bady alıp ayrıca tamron 17-50 mi alsam .değerli ustalarımdan yorum beklıyorum .

Ne kadar fiyata alacaksınız bu nokta önemli. Tamron 17-50 750 tl gibi bulabilirsiniz sanırım.
    Eğer 18-105 Yüksek bedeller ödeyecekseniz body almak daha mantıklı olacaktır. Unutmayın ki 18-105 de güzel bir lenstir.
    17-50/18-105 aynı fiyatlara geliyorsa seçimizi Tamrondan yana kullanabilirsiniz.
  • Arkadaşlar, bildiğiniz üzere makinemiz EN-EL14 batarya kullanıyor ve kapasitesi 1030mah. Şimdi ben bu bataryanın girişiyle aynı fakat kapasitesi 2000 civarı olan batarya bulabilir miyim, nelerde satılır?

Orijinalden alıntı: ekoman245

Arkadaşlar, bildiğiniz üzere makinemiz EN-EL14 batarya kullanıyor ve kapasitesi 1030mah. Şimdi ben bu bataryanın girişiyle aynı fakat kapasitesi 2000 civarı olan batarya bulabilir miyim, nelerde satılır?

battery grip kullanabilirsiniz. Sizin dediğiniz şekilde bulabilir misin bulsan bile çalışır mı bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Set olarak satılan vr lensler af özellikli midir? Bunun açıklaması yazılmıyorda o yüzden soruyorum.

Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Set olarak satılan vr lensler af özellikli midir? Bunun açıklaması yazılmıyorda o yüzden soruyorum.

Evet Hepsinde AF/MF düğmesi vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uwe -- 23 Nisan 2013; 10:53:32 >

Orijinalden alıntı: Sédat

quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

Arkadaşlar, bildiğiniz üzere makinemiz EN-EL14 batarya kullanıyor ve kapasitesi 1030mah. Şimdi ben bu bataryanın girişiyle aynı fakat kapasitesi 2000 civarı olan batarya bulabilir miyim, nelerde satılır?

battery grip kullanabilirsiniz. Sizin dediğiniz şekilde bulabilir misin bulsan bile çalışır mı bilmiyorum

Zaten battery gripe iki tane 2000lik takmak istiyorum.

Zaten battery gripe iki tane 2000lik takmak istiyorum

Grip'e takılan pillerin bir tanesi orjinal olmak zorundadır.
    Gerçi nasıl hack yapıldıgı youtube videolarında var ama bilginiz olsun diye yazdım.
  • Arkadaşlar HDR yapmak için otomatik basamaklandırmayı açıyorum ve 2 EV fark olarak işaretliyorum. Fakat galeriye baktığımda tek fotoğraf çıktığını görüyorum. Bu sorunu nasıl çözerim? (Benim bildiğim bracketing'de 3 ayrı foto olması gerekiyor?)

"Ben bir Türküm, dinim, cinsim uludur." Duyar duymaz içim titremişti. Şair bu şiiriyle 'Diril Ey Türk!' diye bağırıyor ve bizi uyanmaya çağırıyordu. Bu bağırışı duyduk, bu çağrıya uyduk. Bir arayış, uyanış ve sonunda diriliş başladı. Bir kuru kalabalık değil bir millet olduğumuzu anlamaya başladık. İbrahim Binbaşı doğru söylemiş, yeniden doğuyoruz, canlanıyoruz, diriliyoruz. Türk geri geliyor! Tarih bir millete bir kez dirilme hakkı verir. Yeniden uyursak, oyuna gelirsek, bir daha dirilemeyiz. Biz olmaktan çıkar, kaybolur gideriz. Bu sözümü unutmayın!
    Yüzbaşı Kadri Bey
    22 Nisan 1915

Dokuz Eylül Üniversitesi-2011

• quote:

Orijinalden alıntı: FreezeTheLife

Arkadaşlar HDR yapmak için otomatik basamaklandırmayı açıyorum ve 2 EV fark olarak işaretliyorum. Fakat galeriye baktığımda tek fotoğraf çıktığını görüyorum. Bu sorunu nasıl çözerim? (Benim bildiğim bracketing'de 3 ayrı foto olması gerekiyor?)

2 tane çekip birleştiriyor makine.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.