Şimdi Ara

Nikon D5100: Püf Noktaları, Sorunlar, Çözümler, Cevaplar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.755
Cevap
58
Favori
233.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu da Kameranın kendi içinde yaptığı HDR ile Photomatix programı ile yapılan HDR nin kıyaslandığı bir inceleme
    In Camera HDR hiçte fena değilmiş.

http://www.learningdslrvideo.com/nikon-d5100-in-camera-hdr-tutorial/
  • quote:

Orijinalden alıntı: bari

@fifd2005 Topiği gerçekten yeni gördüm , aynı zamanda bu topiği açmanla sanki kendimi gördüm , yılmadan devam et kardeşim , eline sağlık çok güzel bir kaynak olmuş 5000 ve 5100 kullananlar için .. Başarılar .... Takipteyim ...

Hoop 5000 ile 5100'ü bir araya koymayın.D5000 bir tane

• quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: bari

@fifd2005 Topiği gerçekten yeni gördüm , aynı zamanda bu topiği açmanla sanki kendimi gördüm , yılmadan devam et kardeşim , eline sağlık çok güzel bir kaynak olmuş 5000 ve 5100 kullananlar için .. Başarılar .... Takipteyim ...

Hoop 5000 ile 5100'ü bir araya koymayın.D5000 bir tane

Selam sana Master of Forums .....

iyi geceler shark ve tüm arkadaşlar ....

• Eyvallah bari sanada
  • Canon 600D ve Nikon D5100 karşılaştırması

http://halkboyleistiyor.wordpress.com/2011/06/29/canon-600d-ve-nikon-d5100-arasindaki-farklar/

Ne Canon firmasına ne de Nikon firmasına ortağız.
    Taraf tutmaya gerek yok.
    Alırken karar vermede yardımcı olabilir.
    Biraz Canonu tutuyor gibi geldi ama olsun
    Burası özgür bir ülke, Fransa değil
    Herkes fikrini ifade edebilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifd2005 -- 7 Şubat 2012; 15:27:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fifd2005

quote:

Orijinalden alıntı: UnStoppabL3

Merhaba arkadaşlar, ben de dün d5100 sipariş ettim İnş. pazartesi gelir, malesef sadece kit lens olucak bi zaman sizce yeni başlayan birisi için kit lens yeterli midir? Daha sonrasında 30mm f/1.8 ve flaş almayı düşünüyorum doğru bi seçim mi olur? Şimdiden teşekkürler...

Bi de D90 almadığım için pişman mı olmalıyım ? Yoksa doğru lens ve ayarlarla daha iyi fotoğraf çekebilir miyim ?

Saygılar

(edit: soru ekledim)

Flash için de acele etme bence

35 mm olabilir. Özellikle az ışıkta çekim yapacaksanız.
    Başlangıç için Gündüz çekimlerinde kit lensi fazlasıyla yeterli

Çok teşekkür ederim, bir de ne kadar süre yeterli olur sizce 18-55 ? Henüz makinem gelmedi, çok sabırsızlanıyorum

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar, ben de dün d5100 sipariş ettim İnş. pazartesi gelir, malesef sadece kit lens olucak bi zaman sizce yeni başlayan birisi için kit lens yeterli midir? Daha sonrasında 30mm f/1.8 ve flaş almayı düşünüyorum doğru bi seçim mi olur? Şimdiden teşekkürler...

Bi de D90 almadığım için pişman mı olmalıyım ? Yoksa doğru lens ve ayarlarla daha iyi fotoğraf çekebilir miyim ?

Saygılar

(edit: soru ekledim)

Flash için de acele etme bence

35 mm olabilir. Özellikle az ışıkta çekim yapacaksanız.
    Başlangıç için Gündüz çekimlerinde kit lensi fazlasıyla yeterli

Çok teşekkür ederim, bir de ne kadar süre yeterli olur sizce 18-55 ? Henüz makinem gelmedi, çok sabırsızlanıyorum

Özel bir ihtiyaç nedeniyle almamışsanız kesinlikle acele etmeyin.
    Akşamları ev içinde çekim, kit lensi ile biraz zor oluyor. Odaklama sorunu yaşıyor.
    Işık yetersiz geliyor. LCD ekrandan çekiyorsanız daha da zor oluyor
    Çekim sırasında özellikle akşamları vizörü kullanın kendinizi geliştirince neye ihtiyacınız olduğunda kendiniz karar verin
    Porte çekimi gibi özel bir ihtiyaç yoksa lens ihtiyacına 3-6 ay sonra karar verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifd2005 -- 7 Şubat 2012; 22:36:28 >

• Görüntü sensörü temizliği

Biliyorsunuz D5100 de kendi kendine görüntü sensörü temizliği özelliği var.
    Ben bunu gerektiğinde kullanmak lazım diye düşünüyordum.
    Ama makinayı 2-3 gün kullanmadıysanız yapın diyorlar.

Ben daha hiç uygulamadım.
    Gerçekten düzenli uygulamak lazım mı bilmiyorum. Araştıracağım
    Şimdilik nasıl sensör temizlenir onu aktarayım

1. Kamerayı düz bir yere koyunuz
    2. Menüden Setup menü (anahtar sembolü olan) ye giriniz
    3. Görüntü sensörünü temizleye gelince sağa tuluna basınız
    4. Şimdi temizleye tıklayınız

Aslıda burdahttp://www.cameratips.com/d5100/getting-started-nikon-d5100#imagesensor

• güzel konu olmuş. açanada geliştirenlerede teşekkürler. bende yeni 5100 kullanıcısıyım. ve bir sorum olacak; bu alet video çekerken otomatik netleme yapıyormu. ben bikaç denemelik video çekiminde otofokus yaptıramadım. yarım deklanşörle hallettim fokus olayını.
  • Yarım deklanşör harici , otomatik netleme yapmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: qenans

güzel konu olmuş. açanada geliştirenlerede teşekkürler. bende yeni 5100 kullanıcısıyım. ve bir sorum olacak; bu alet video çekerken otomatik netleme yapıyormu. ben bikaç denemelik video çekiminde otofokus yaptıramadım. yarım deklanşörle hallettim fokus olayını.

Nikon D5100'de video kaydı ile ilgili olarak biraz araştırma yaptım

Foküs biraz problemli gerçekten
    Ama mümkün
    Hatta biraz uğraşılırsa video kameralardan bile daha iyi bazı sonuçlar elde edilebiliyor
    Video Kaydı ile ilgili önemli noktalar
    1) En önemlisi foküs (netleme modu) sürekli-servo AF (continious) da olmalı
    2) A modunda (aperture priority de çekim yapılırsa ve F değeri 9-11 gibi yüksek tutulursa net alan derinliği fazla olacağından netlik sorunu yaşanmaz ama bunun içinde gündüz veya iyi ışık altında çekim yapmak gerekebilir. F daha da artırılırsa 22 gibi netlik sorunu iyice azalır
    3) Video çekimi yalnız Live View modunda (LCD de görüntü varken) oluyor.

Video kameradan üstünlükleri
    Videoyu progresif çekiyormuş. Interlaced değil yani. Bunun anlamı video içinden istediğiniz kadar fotoğraf karesi alabilirsiniz. İnterlaced de bunu yaparsanız kalite çok düşer çoğu videokamera interlaced çeker

Filmlerde görülen bazı efektler uygulanabiliyor. Mesela A modunda f1.8 yapıp alan derinliğini azaltırsınız. Bir biri ile sırayla konuşan iki kişiden önce konuşanı netleştirip susanı bulanık yapar, sonra da diğeri konuşunca onu netleştirirsiniz. Shutter speed ile oynayarak ta farklı efektler verilebiliyormuş.

AF-F modunda autofocusun çalıştığını gösteren bir video aşağıda
    http://www.youtube.com/watch?v=DCbAnLbJv24

Netlik sorunu olduğunda da çekim tuşuna yarım basarak veya Nikon AF-S 50 mm f1.8G gibi istediğiniz anda manüele geçebildiğiiniz lens varsa manüel olarak netlik yapabiliyorsunuz. Bahsettiğim tipte (full manual override lens) video da çok yararlı

Pegout 308 reklamına bakarsanız önce 3'ü sonra 8'i netleştiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifd2005 -- 8 Şubat 2012; 22:19:05 >

• teşekkürler fifd2005
    dediğin gibi yapıldığında fokusluyor. ben denemelerimi akşam oda içi ışığıyla yapıyordum. ordada netliyor ama dışarda gün ışığında baya hızlı netliyor.

shark power 5000 le 5100 ü biraraya koyma 5000 birtane :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: qenans

teşekkürler fifd2005
    dediğin gibi yapıldığında fokusluyor. ben denemelerimi akşam oda içi ışığıyla yapıyordum. ordada netliyor ama dışarda gün ışığında baya hızlı netliyor.

shark power 5000 le 5100 ü biraraya koyma 5000 birtane :)

Bir önceki sayfada ozeba netleme sistemi ile ilgili güzel bilgiler vermişti.
    Temelde D5100 ün kullandığı iki netleme sistemi var.
    Vizörden bakarken yani ayna sensörün üzerindeyken, asıl netleme sensörleri devrede oluyor. Bunlar çok daha iyi ve hızlı netliyor. Bu şekilde kullanırken LCD de görüntü olmuyor.
    Vide çekerken görüntüyü LCD ye almamız gerekiyor. Bunun için ayna yukarı kalkıyor ve ışık görüntü sensörüne düşüyor. Bu sırada asıl netleme sensörleri devre dışı kalıyor. Böyle olunca makina kontrast farkına göre netleme yapıyor. Yüz tanıma falan bu modda devreye giriyor ve LCD de görüntü oluyor. ışık azsa kontrastta az olacağı için netleme daha zor oluyor.

5100 mü bitane 5000'mi onu anlayamadım yalnız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifd2005 -- 9 Şubat 2012; 16:29:26 >

• Sonunda D5100'üm geldi holleyy Henüz çok acemiyim, baya bi alıştırma yapmam lazım
  • quote:

Sonunda D5100'üm geldi holleyy Henüz çok acemiyim, baya bi alıştırma yapmam lazım

Hayrılı olsun güle güle kullanın.Öncelikle kullanma klavuzunu çok iyi okuyun
  • quote:

quote:

Sonunda D5100'üm geldi holleyy Henüz çok acemiyim, baya bi alıştırma yapmam lazım

Teşekkürler, yalnız Türkçe kullanma klavuzu çıkmadı içinden Bu arada nikonun tayland'da da üretimi var değil mi ? benimkisi tayland malı da :)

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler, yalnız Türkçe kullanma klavuzu çıkmadı içinden Bu arada nikonun tayland'da da üretimi var değil mi ? benimkisi tayland malı da :)

Makinelerde sahte olma ihtimali yok korkunuz olmasın.Ayrıca benim bildiğim kadarıyla Tayland'da fabrika var ve son selden çok etkilendi Nikon

Ayrıca Türkçe kullanma klavuzunu buradan okuyabilirsiniz.

http://www.turknikon.com/dosya/D5100_TR.pdf

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bamsibeyrek17

Merhabalar . Ben de bir d5100 kullanıcısıyım bu sayfayı bulduğuma sevindim. Paylaşımlarınız çok güzel ama makinemle bir sorun yaşıyorum aldığımdan beri fotoğraf çekme zevki ile video çekme işkencesi arasına kaldım . Ne zaman video moduna alsam hata deklaşöre yeniden basın uyarısı ile karşılaşıyorum. Nikon karacasulu servisi de gitti ama arıza yoktur notuyla geri geldi. Dalga geçiyorlar sanki inanamadım. Tekra gönderdim bu kez servis şefine yönelndirdim bakalım ne olacak beklemedeyim. İçinizde böyle bir sorun yaşayan ya da çözüm önerisi olan varsa açıklamalarını bekliyorum.

Live view de değilken video çekmiyor.yani görüntü Lcd de olmalı
    Ama bende özelikle vizörde iken video çekmeyi denedim hata mesajı da vermedi videoda kaydetmedi
    Hızlı şöyle class 10 bir kartla deneseniz diye düşündüm bende Toshiba class 10 var çok memnunum. Belki kartın hızı yetersizdir

Bu 5100 beni çok yordu ama Nikon Karacasulu Sirkeci den Selim beyin şahsi ilgisi ile sorun çözüldü diyamraf değiştirildi. Şimdi istediğim zaman güzel videolar çekebiliyorum.
    Ayrıca yeni makine alacaklara Türkiye garantili nikon almalarını önemle tavsiye ederim, benim başıma gelen sizin başınıza da gelebilir, uğraşırsınız. Hem nikon un ücretsiz fotoğrafçılık seminerlerinden yararlanırsınız hem de sorununuz garantiden çözümlenir.

• İşte garantinin'de böyle bir faydası var.İlla spot alacaksanızda makinenin bütün özelliklerini mutlaka kontrol edin
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.